събота, 21 юни 2014 г.

Kiko Cupcake 656 Pistachio

     Днес ще ви покажа поредният сладък пясъчен лак от колекцията Cupcake на Кико, а именно Шам-фъстъка. Във форумните редици е спряган за един от най-готините от всички и аз лично очаквах малко повече. Не казвам, че не ми харесва, но си го представях по-зелен и ярък от това, което е в действителност. Цвета е много светъл жълтозелен и по-скоро като на неузрял банан за мен.
     Консистенцията му е като на всички останали, които досега видяхте в блога. Гъстичък, но не прекалено и няма проблеми при нанасяне. В сряда вечерта го сложих само на един слой, понеже приятелка ме подкоросваше да й го покажа, че искала да го види и днес беше с едва леко изтъркани връхчета, които се виждат при взиране. (Не съм го пазила изобщо, голяма експлоатация отнесе.) Ето го:


   
              Нанесох още един слой преди малко, запечатах и съм като нова.





    На последната снимка е излезнал по-зелен, отколкото е реално. Все пак не е типичният и познат за мен цвят на шам-фъстък. Може би малко като са добавили банан. :)))
    Частиците са оранжеви и наситено сини, приличат ми на настъргана портокалова кора и морски соли.... стои толкова непринудено и чисто. Много му се радвам.



    Все още е наличен заедно с 4 от другите цветове в немския сайт на Кико, от който можете да поръчате с посредник и ако го искате, то побързайте. Много скоро ще са изчерпани!

    Усмихнат и слънчев уикенд!

петък, 20 юни 2014 г.

Essence Stay Matt Lip Creams - Smooth Berry

    Голям беше фурора покрай матовите стейнове под формата на глосове или по скоро течни червила според мен на Essence миналата година. Естествено и мен не ме пропусна вълната, сдобих се с червения - 04 Silky Red и малиновия - 02 Smooth Berry. Останалите два - бежов (03 Soft Nude) и пепел от рози (01 Velvet Rose) взех за приятелка. Пробвах ги по веднъж миналото лято и забравих. Толкова свикнах с червилата, че вече много рядко слагам гланцове и като цяло продукти с четка.



       Преди няколко дни се присетих за въпросните "кремове" за устни и реших да понося малината, защото съм луда в момента по този цвят. То не че някога съм спирала да му бъда фен. Смятам, че най-много ми отива той, а и червената гама. :)



      "Smooth Berry" е супер пигментиран и много наситен малинов цвят. Буквално с малко количество по четката можете да покриете устните. Аз се налага да вземам повторно с четката заради големите ми устни, но ако вашите са малки няма нужда. Апликатора е обикновен продълговат, удобен е и лесно се нанася с него. Оформям без проблема контура.



     Трайността им при мен е около 4-5 часа с пиене, като цвета изчезва равномерно. Не ми се разтича. За недостатък бих посочила, че ми се събира във вътрешната страна на устните на "купчинки" и това ме дразни малко. Ако съм навън постоянно трябва да се поглеждам и коригирам. Затова реших да го слагам и през деня да подновявам с червило в тази гама, с което няма прословутото събиране. Така си имам оформен контур (все едно съм с молив) и единствено подсилвам цвета в средата.


        Не ми изсушава устните и не подчертава недостатъци. Това трябва да се търси от един подобен продукт най-вече. Имала съм проблем с червила, които се впиват в "чертите" и при усмивка стои много грозно. Essence Smooth Berry обаче няма да ви разочарова и ще направи устните ви ослепителни.
       Текстурата му е приятна и мека, кремообразна. Усещането при нанасяне е готино и леко. Не бих казала, че стои матово обаче. Просто няма ослепителния блясък на стандартните глосове. Ако беше такъв, не би бил толкова покривен.
      

     Опаковката е от стабилна пластмаса. Не съм ги носила засега в чанта, за да видя дали ще се изтрият надписите. Но това не мисля е от голямо значение. Щом продукта е хубав, се налага понякога да приемаме и подобни качества. Цената е 2 евро, заслужава си и още как. Радвам се, че ги взех, но трябва да ги ползвам често.... :)

    Ето как стои въпросния цвят Smooth Berry:




четвъртък, 19 юни 2014 г.

Палачинки от овесени ядки

    Преди няколко дни направих най-сетне от здравословните палачинки, които ми взеха ума от Instagram снимки. Много съм саката в кухнята и си признавам, че освен да варя яйца и макарони, друго не мога. Все се каня малко по малко да започна да влизам в крак, но съм в движение постоянно и готвенето остава на заден план. Мислех си, че дори тези палачинки няма да се наканя да пробвам, но в неделя вечер го реших и 2 поредни сутрини си правих.
     В интернет има много рецепти, всеки прави както си реши и с каквото обича. Един сладки, друг солени... зависи от вкуса и предпочитанията за деня. Моите засега са сладки, но планувам да пробвам с извара (сирене) и кашкавал в бъдеще. Та ето какво използвах за първите 3 броя:



   4 белтъка и 1 жълтък (разбиват се добре на пяна)
   150 гр фини овесени ядки (задължително такива или овесени трици, ако имате от едрите овески - смелете ги)
    1/4 пакетче канела
    1 супена лъжица черен планински мед от билки
    За украсата: кисело мляко, малини, кайсия... зелената смокиня е от сладко, с което намазах и всяка палачинка; маково семе.

     Преди да започнете накиснете овесените ядки във вода за 15-20 минутки поне. Като са готови ги смесете с разбитите яйца. Моя милост чете, че може с прясно мляко, но не исках да са прекалено калорични и избрах водата. То предполагам и не се изцежда, ама трябва да разуча какво що с подробности. Хората пишат да е по-гъста от на нормалните палачинки сместа, но аз не изцедих овеските от водата и стана мнооого рядка. Въпреки това ми се получиха и ми бяха вкусни. След като разбърках, добавих канелата и меда. Чета, че се слага и щипка сол, но аз пропуснах. Пекат се в загрят тефлонов теган. Аз лично намазах с масло, а не с олио или салфетка със зехтин, както прочетох. Първата стана бавно (сигурно 5 минути отне), но следващите 2 се опекоха сравнително бързо. Тигана ни е голям, а от снимките виждах наполовина на моите палачинки, т.е. много по-малки. Не мислете за стандартните тънки и фини десертни, а си ги представете пръст почти дебели. Станаха лееееко сухи, но при вторият ми опит на следващия ден се получиха пък меки и като някакъв десерт с крем вътре, понеже бяха тлъстички и не успяха да се изпекат. Въпреки това сякаш бяха идея по-добре. Тогава сложих и 3-4 лъжици брашно уж да сгъсти сместа, ама нъцки. Не видях подобно нещо. Направих с 2 яйца само - 2 жълтъка и 1 белтък, 50 гр. ядки и отново 1/4 от пакетче канела със супена лъжица мед. Ако бях разпределила за 3 палачинки отново, щеше да е по-хубава втората (дебелата :))), но аз след като реших да е с 2 яйца си мислех, че 2 броя са ок. Да, ама не. Ето и малко снимки от готварския процес:




                                              (тук тъкмо свалена и намазана с мед)  

 
      Внимание! При обръщане палачинката се разкъсва от единия край на парченца, защото прибора неможе да я обхване. Затова и хората ги правят мънички явно. Уж не разпределям сместа в целия тиган, но те затова и стават дебели.
       Също изчакайте да се изпече добре, доколкото е възможно,  защото в края при отлепянето се разкъсва отново! Моите нямат вида на Instagram-ските, ама това е положението.



     Тук е първата и по-малката, украсих си я е с кокосови стърготини и млякото го сложих встрани, а не отгоре, но върху втората вече наплесках. Сигурно и затова беше като десерт с пълнеж, ама си ги изядох докрай. :)
    Вероятно ви струва много объркан поста ми, но както споменах готвенето не ми се отдава и ако нещо не е ясно или съм пропуснала, ми пишете и ще обясня.
    Майка ми помага за първия опит, но на втория бях сама у дома. Скоро може пак да пробвам, но ще обиколя магазините да проверя за малък тефлонов съд.
     Исках да пиша, когато направя свестни и наистина заслужаващи пост палачинки... обаче обещах и не исках да отлагам дълго време.

Golden Rose Rich Color 34

        Rich Color 34 е прекрасно бордо, но с кафява база и чудесен цвят за студените месеци. Покрива перфектно на 2 слоя и с хубав топ лак, шимъра му е изпъква още повече. Ако си търсите хубав винен цвят с червени отблясъци, този ще ви хареса!


        Широката плоска четка прави нанасянето лесно и буквално за секунди се оформя овала.


       Консистенцията се плъзга като масло и още повече улеснява лакирането.



          За цената си от 2-2,50 лв, тази серия на Голдън Роуз е много сполучлива и си заслужава.




понеделник, 16 юни 2014 г.

Kiko Cupcake 650

     Kiko Cupcake 650 е поредният пясък от сладката колекция, който реших да взема и добре, че го направих. Щях да съжалявам. Не му се чудих дълго, понеже знам че ще го махна лесно след това. Желаещи винаги има, но не ми е целта това. Старая се вече да купувам нещо наистина хубаво и различно. Миналогодишния 639 хич не е толкова готин. Слива ми се и цялата ставам в брокат при свалянето.    

     Този обаче е съвсем друга бира. Не знам как са го забъркали от Кико, но си представете все едно сте потопили ноктите си в плодово мляко с парченца праскова. Страшно сладко стои. Има и някакъв много дискретен блясък на определена светлина, но не е брокат, а от самият финиш на лака. Покрива идеално на 2 слоя и изсъхва доста бързо. До 10 минути можете да вършите каквото си поискате. И освен това е много траен. Трети ден и нямам никакви забележки, а изобщо не го пазя. С другите, които носих е същото. Останаха ми още 3 за проба, очаквам и от тях да съм доволна! Въобще тази колекция се оказа супер сполучлива и според мен е по-добра от миналогодишната лятна Sugar Mat.
     Направо съм влюбена!


     Със светла кожа съм и лек жълт подтон, не ми се слива и не изглежда като блажна боя. На тен сигурно ще стои още по-яко. За съвсем бяла кожа обаче... нямам представа. Пробвайте. :)
Цената му беше 2,90 евро и в момента е толкова - цък. Има само 5 цвята останали и единия от тях е именно 650...побързайте, ако сте сръчни и се справяте с поръчките. На слънце:


      И останалите, които съвсем скоро ще ви покажа...

     *** Тук нямах търпение да ги пробвам и набързо действах. Още не бях оформила маникюра. Боря се с 2-та ми цепещи се показалеца от месеци. Постоянно човъркам нещо с тях и все са тънки като вестник, съответно се чупят ъглите и се налага да ги скъсявам. Сега уж ще се старая да ги пазя. Дано го направя!
      ДЗП-то между другото е мнооооого готино. Чудех се какви ще са тези балончета с шоколад, а те били един вид обвити в "ципички" и пукат забавно. Опитайте го. И класическото с банан ми хареса. Сложили са им едни дълги сламки, като телескопи направо. :)))


неделя, 15 юни 2014 г.

Розово-златна свежест

    Миналият месец при последния шопинг тур се сдобих със сладка бледорозова рокличка и в петък успях да я облека. Натрупах много дрехи последните 2 год. и не мога да смогна да износя всичко. Забравям дори някои от тях....ех, като съм лакома и искам все ново и обикаляйки си харесвам неща, без които не мога да тръгна! Получих си преди месец и страхотния часовник в цвят розово злато от Avon. В комбинация със златните пръстенчета от ХМ мисля, че стои много сладурско.
     За горещите дни и разходки, ми е екстра този стил на обличане. Удобно и приятно за окото. Изглеждам като момиченце, хохо. :)





     Не успяхме да направим хубави снимки, но беше доста топло и набързо гледахме да приключим. На гърба има средноголяма панделка, която се чудех дали да не махна, но засега я оставих. Не съм фен на барбенските аксесоари. :)


     В случай, че часовникът ви харесва, можете да си го закупите от новата брошура на цена 43,90 лв - VIRGINIA. Макар да не нося често и да нямам навик да слагам този аксесоар по предназначение, толкова ми харесва и му се радвам много. Щях да съжалявам след време, ако не го бях взела.
    Червилото, с което съм е новото на Oriflame GG Iconic Raspberry Rush. Писах ви преди дни за него. Сутринта бях сложила от матовите кремове за устни на Essence и по-късно сложих от другото. Така че контура е с 02 Smooth Berry - цък.
    Сандалите са от миналата година - Мегияс, а чантата вече сте я виждали. :)