събота, 28 юни 2014 г.

Rubella Дева Natural Beauty Cocoa Butter vs. BioVital

   Форума е голяма сила и похвален там продукт, трудно устоявате да не купите. А когато става въпрос за толкова евтин и с пристрастяващ аромат, още повече! Говоря ви за това кремче:


    На няколко пъти срещах добри мнения как ухаел на кекс, но поради наличието на доста кремове за ръце все не го търсех или забравях. Дойде и неговото време обаче. Видях от серията в близкия козметичен магазин и взех да душа около тях, докато не се появи въпросният. Явно се купуват доста заради ниската цена и заредени, свършват бързо. В края на зимата по случайност реших да влезна и разгледам нашият Ивис и съзрях Какаовата прелест, естествено веднага я взех. Чак се чудех дали е същият, който търся.
    Аромата е буквално като на течен шоколад Нутела или поне на мен на това ми ухае. Много хубав и сладкарски. :) Не е химичен или прекалено натрапчив. Аз харесвам такива и бих си го ползвала през цялата година, но хората предпочитащи леки - със сигурност само през зимата. Дори и тогава е възможно да им се стори прекален. Не се задържа часове наред, но поне 1.
    Текстурата му е плътна, гъста, и нормална за крем с какаово масло. Не си представяйте като на маслата в кутии за тяло, които са прекалено гъсти понякога и твърди, едва ли не да се нуждаете от лъжичка за изваждане. Разнася се лесно и попива бързо (за секунди), ако нанесете малко количество като това на снимката.


    Ако се нуждаете от сериозна хидратация и страдате от суха, напукана кожа на ръцете - нанесете по-голямо и ефекта ще е видим веднага. Направих този експеримент и така остави лек филм като наистина се усети добро овлажняване. За топлите дни не препоръчвам поради възможност от потене на дланите или нанасяйте малко, само на горната част.
     Ето и обещанието, което дава производителя и според мен е изпълнено. С удоволствие ще си купя пак. За левче и 75 мл продукт, какво плащате? Цената му е нищожна, от 0,90 до 1,10 лв. Има още видове, като съм подготвила публикация е за този с папая, който е подходящ за сега.
    

      Бих го сравнила и с по-скъпата версия на марката, която имам.


     За мен лично са еднакви, но тази е с повече масла и уж изчистен откъм съставки (БИО). Като аромат, аз не успях да открия разлика между двата. Може би само хора, занимаващи се с химия ще могат. Опаковката ми е малко неудобна, защото се смачква прекалено лесно, но това да ви е проблема. Цената му е около 4 лв за същото количество 75 мл. И двата харесвам, въпрос на предпочитание кое ще изберете вие при желание за проба. Все пак, Био-то сякаш е по-мазен. Текстурата му е по-течна от този с какаово масло. Тук можете да погледнете състава.

петък, 27 юни 2014 г.

Essence Sun Club all-in-one bronzing highlighter Blondes

     Прословутия бронзиращ хайлайтър беше пуснат през есента на 2013-та от Essence и се оказа много желан продукт, съответно вносителите на марката в България не решиха да ни зарадват с него, както винаги. Наскоро обаче по щандовете се появи по-тъмния вариант, който не мисля е толкова търсен, но поради липса на светлия се купува.


     Видимо е, че и аз съм била от "феновете" и направих необходимото за сдобиването с "Essence Sun Club all-in-one bronzing highlighter Blondes". Нормално и по закон, не ми хареса. Защо ли? Чудих се каква функция трябва да изпълнява и не успях да намеря отговор на този мой въпрос.


    Няколко пъти с различни четки и в различни комбинации се опитвах да постигна ефект като при обикновен руж и хайлайтър, но не успях. Самата комбинация от цветове или начина на разположение на ивиците, за мен го правят неприложим. Като текстура е ок, блестящ и "мек", т.е. лесно се взима от него. Но опитам ли се да смеся от всичко, нанесено на скулата, става едно голямо мазало.



    Заприличвам на петниста хиена с него, все едно съм спала цял ден гримирана и от ружа и хайлайтъра са останали някакви "точки". Смесено от всички ивици = кафявооранжев цвят, какъвто не ми отива и слагам наравно с керемиден. Не може да се получи и плътен хубав контур, защото сякаш не може да полепне по кожата.



      Тук успях да хвана най-светлата част, за тъмната вече нямах нерви.

   Цената му беше 2,95 евро по спомен (9 гр). Не бих препоръчала покупка на никой без проба, освен ако не го вземате с "блогърска" цел, т.е. за сравнение и от любопитство. Ако търсите лесен за употреба и продукт, който дава добър ефект като бронзър, руж или хайлайтър, то се насочете към такъв с точно предназначение, а не 2 или 3 в 1, защото подобни all in one обикновено не вършат да не кажа никаква работа. Общо взето за мен е красив в кутийка, но неизползваем продукт.

Perfect Sand Polish S81

     Безспорно красив и може би най-коментирания лак от всички показвани до момента от мен, е белият пясък на Perfect Sand S81. Миналото лято си взех подобния на марката Pastel от Турция, но не стигна до тук и желаещите не успяха да се сдобият с него. Това обаче от българската марка (това всъщност е спорен въпрос, някои казват че е турска) успяха да ги зарадват и пуснаха същият.

 
   Цвета е снежно бял, много добре очертава плочката и се нанася лесно без каквито и да е проблеми. Дори на един слой е покривен, но аз сложих 2 тънки. Съхне супер бързо, буквално за 5 минути сте готови с маникюра. Частиците му са ситни и фини.
     В шишенцето има шимър, може би на някои от вас ще им изглежда като перла, но на нокти самата основа изглежда седефена. Дори отдалеч личи, че не е пълен мат. Прави ръцете да изглеждат бели, чисти и красиви.






            И макар достатъчно забелязващ се, от него лъха нежност и ненатрапчивост.


     Като недостатък бих отбелязала, че се позацапва доста бързо. За ден вече не е така снежно бял и връхчетата се оголиха, но това зависи от експлоатацията и работата, която вършите. Аз го свалих, защото исках да пробвам друг пясък, но можех да изкарам и още един ден с него. Не съжалявам, че си го взех. Когато сте изморени, ви мързи или бързате, е чудесна възможност да приведете маникюра си в ред за 5-10 мин. Цената му е 3-3,50 лв.



четвъртък, 26 юни 2014 г.

Perfect No. 158

    Перфект напоследък ни изненадаха доста, защото освен пясъците, са пуснали и нови цветове от стандартните лакове. За сега само 2 от тях знам, понеже съм луда на тема ментово, зелено и тюркоазено. След снимките на Ради, не се удържах и макар след дълго чудене в Елитис, си взех 158. Страхотен зелен цвят е, не мога да кажа обаче ментов.
    Не помня от кога не съм слагала лак на марката, различен от пясък. Сигурно над година. Покупката обаче се оказа успешна и не съжалявам. Много добро покритие и лесно нанасяне.


     Крем е, с нормален финиш за такъв. Има си достатъчно блясък и самостоятелно, но за наистина хубав, си е нужен топ лак. Консистенцията му е добра, не се точи и се нанася много лесно. Покрива на 2 тънки слоя и съхне сравнително бързо. Цвета е готин яркозелен и летен. Не неонов обаче. Носи настроение и на тен ще стои още по-красиво.


   
     Аз го свалих на 3 дни с много малки забележки, само на 2 от цепещите ми се нокти. Тези от Вас, които имат суха плочка, не биха имали никакви проблеми. Имам доста неща за пробване и не издържам повече от това време. Цената му беше 2,40 лв мисля.
    Другият нов цвят от "моите" е 158. Той е син и по-точно тюркоазен. Също много хубав, но както вече писах - не ми се купуваше заради наличните подобни. Колекцията ми е близо 500 и нямам място за съхранение. Но вие имате по-малко със сигурност и можете да си го купите. :)

сряда, 25 юни 2014 г.

China Glaze Petal to the metal

    И тази година China Glaze не разочароваха феновете си. Предизвикаха голям фурор с пролетната си колекция "City Flourish" или по-скоро с някои от цветовете в нея. Всички или повечето от Вас са чували за прословутия "Flip Flop Fantasy". Новият с подобна слава е "Thistle Do Nicely" и по-поносимата му версия "Petal to the metal". Тисъл е розов неон, докато Петал е отново ярък и розов, но не толкова. Днес ще ви покажа втория, а съвсем скоро и Thistle do Nicely.

    Petal to the metal е розова праскова. Така определям аз цвета, защото такъв изглежда на моята ръката или поне в моите очи. Представете си наситена праскова, но с добавен ярък розов цвят. Покрива на 2 слоя очудващо, но гледайте да не повтаряте преди да е изсъхнал поне малко с четката на едно и също място. В противен случай леко ще се свлече, т.е. лака от мястото ще изчезне. Не е гъст, но като че ли понеже е нов е идея по-течен и внимавайте с кожичките, че се разтича. Без топ лака:


     Крем е, няма частици и въпреки това не стои като блажна боя. Завършека му е матов като на почти всички неони, но с топ лак придобива нормален вид и страхотния гланцов финиш ви е гарантиран с такива като Seche Vite & Poshe.



    Очудващо се оказа и траен. Свалих го на 3 дни с много малко забележки върху 3 от цепещите ми се нокти. Получавайки го си казах "ще го разкарам съвсем скоро", но сега съм на друго мнение. Красив цвят и добра трайност няма да ги пусна толкова лесно. :)


    Излишно е да казвам, че на снимките излезна супер убит цвят, а на живо е супер готин. Дори в шишенцето изглежда обикновен крем... трябва да го сложите, за да видите за какво говоря.



     Можете да го поръчате от ибей по-изгодно или да го купите от вносителите/магазин Мориа  за 18-20 лв, ако не умеете да чакате. ;)

понеделник, 23 юни 2014 г.

Maybelline Color Sensational Vivid 904 Vivid Rose

     Вместо да спра с покупката на червила и още повече в малинената и динената гама, аз продължавам с пълна сила и трупам. Поредното и от колекцията Vivid на дрогерийната марка Maybelline New York се настани в несесера. След като приятелка ме зариби с тях и миналото лято взех цели 3 броя, това не се разминах също и запълних "липсата" с едно от най-желаните "Vivid Rose".






 
    Нямаше го налично във feelunique тогава, а от ибей не ми се поръчваше, защото щях да забърша и On Fire Red.... а нужда от червени да не казвам нямам никаква. Затова и се кротнах, но очудващо вносителите видяха явно, че се търсят и решиха да ги заредят. Моето го купих от Елитис, но в ДМ и Лили също ги има. Цената мисля навсякъде е 16,99 лв.
 Налични са тези 5 цвята: 
- Shocking Coral,
- Hot Plum, 
- Vibrant Mandarin, 
- Neon Red, 
- Fucshia Flash и
- Vivid Rose.
    Стоят при останалите Color Sensational, не са на отделен картон или място на стелажа. Ще ги познаете по ярко оранжево/кораловите (леко прозрачни) и биещи към неоново капачки.
    Колекцията е известна сред блогърките с невероятна пигментираност, яркост и трайност. Съгласна съм, с което като може би за мен не са неонови. Да, ярки са, но не достатъчно. :D Може и още, ако ме питате. С ядене, говорене и пиене при мен издържат без проблем и пазене 4 часа поне. Финиша им е кремообразен и лъскав, лошото е че оставят отпечатък по всичко, до което се докоснат. Няма пълно щастие обаче, нали? Едното за сметка на другото. Ако се изтриваха за час пак щяхме да мрънкаме. :)
     Vivid Rose е много наситена малина с уклон към фуксия на моите устни. Имам наситен естествен цвят и затова може би избива този цикламен подтон, но въпреки това ми харесва. За разлика от останалите цветове, които имам, този не е така кремообразен и изисква напластяване за наистина супер плътен цвят. Нужни са 2 слоя, за да изглежда като на снимките. Завършека е кремообразен с блясък. Издържа ми 4 часа с ядене и пиене, като накрая остана подобно на стейновете и имаше мнооого леко извън контура. Забелязва се само с вглеждане отблизо от самите вас в огледалото. Изтрива се равномерно, а не първо в центъра и да остава контур като с молив.






    Доволна съм и го препоръчвам, особено ако не сте пробвали нищо от Vivid все още. Цената им не е ниска за дрогериен клас, но си заслужават.