вторник, 2 август 2016 г.

Born Pretty Pink Holo Nail Polish

      Имам много холограмни лакове и съм пробвала на не една или две марки, но това китайче, ми скри шапката буквално. Въобще не си представяйте онези евтини лакчета, които се продават в магазинчетата "Всичко по 1 лв". Тези лакове приличат на инди-тата по-скоро и качеството им е много, много добро. Дори бих казала перфектно. Нямат онзи кофти аромат и мога да ги наредя до професионалните марки. Текстурата им е идеална и лакирането - удоволствие. Не е воднист, нито пък като лепило.


      Моят розов красавец е само на един тънък слой и няма нужда от повече. Чудесно покритие! Цвета му също е много интересен - ту е малинен, ту клони към динен.  Води се розов, но за мен е хамелеон.


     Без топ лак този тип лакове не могат да разкрият красотата си напълно и особено холограмния ефект. Аз нанесох от гел топа на Ейвън и частиците светеха направо. Толкова е хубав на слънце! Съхне бързо и на снимките е на 3 дни. Ако бях нанесла още един слой за повече плътност и дълбочина, вероятно нямаше да има и подобни минимални забележки.


    Има още няколко цвята от тази серия, която е намалена в Борнпритистор и смятам в бъдеще да си взема поне тъмносиния и лилавия. Заслужават си!



     Цената за толкова малко количество може да ви се стори висока, но за мен е напълно оправдана. Пълната от 15 $ не бих платила, но за 6.99 ще си взема още два.


     Холограмите на Катрин Арли преди години бяха добри и можеха да минат за задоволяващо копие, но след това ги развалиха и холограмния им ефект го няма никакъв. След тях пуснаха Depend, но и те не струват. За 5 мл и 4-5 лв още по-малко. Опи от DS серията имат хубави, но при мен не са трайни. Единствено холограмите на Калър Клуб наистина си заслужават, както и от бразилската марка Jade и HIT, ако не ме лъже паметта. Чайна Глейц имат също, но бяха с кофти нанасяне и трайност. На Zoya са готини, но холограмния им ефект е много по-различен.


    Споделете ми какви холограмни лакове сте пробвали, но кои марки и допадат ли ви като цяло?

понеделник, 1 август 2016 г.

Orly Lemonade


        Лимонадата на Orly е едно от най-готините жълти, които имам и винаги получавам комплименти като го нося. Аз по-скоро бих го нарекла бананов цвета, но това е в моите очи. На 2 слоя прозира леко на места и е хубаво да се нанасят 3 тънки, но при мен стои добре и без трети. И нервите, които хабите при лакиране, си заслужават крайния резултат.

        Много слънчев, свеж, чист и летен нюанс. Изглежда чудесно в комбинация освен с розово-коралово, така и със зелен или пък светлосин крем. Особено го виждам в скитълс маникюр. На бяла ръка не изпъква чак толкова, но не всички сме с тен. :)

       
         Трайността зависи от състоянието на плочката Ви, но със сигурност 3-4 дни ще издържи с топ лак. Аз съм ползвала гел топа на Avon.


                                          Водните стикери са от тук



неделя, 31 юли 2016 г.

Празни опаковки (юни, юли)

       В края на миналия месец ви споменах, че ще пропусна този пост и ще го оставя за този, за да събера достатъчно материал и спазвам обещанието си. Изхвърлям доста тубички, но не успях да приключа нито един лосион или крем за тяло. Редувам няколко, които са почти пълни и е трудно, но надявам се следващия път да имам повече успех.


         Започвам с парфюмите. Oriflame Ascendant Pure е един от любимите ми мъжки аромати. Летен и свеж е, но има една топла жилка в него. Много елегантно стои. Беше на баща ми, но т.к. го харесвам много, исках да го споделя. И пак бих му го взела.


       От моите изразходих пак на Oriflame - Dancing Lady, който също обичах. Цитрусов, но по различен начин от плодовите тоалетни води. Усеща се портокал с личи, божур и мускус. Идеалния свежарски парфюм е за горещините.  


    Ga-Va е копие на D&G Light Blue. Прилича и на Eclat d'Arpege (Lanvin). Бях го взела от размяна преди време, но го дадох на майка ми. Добро копие е за парите си. Струва около 20 лв.


         Това тестерче на B.U. ми го бяха дали в Елитис, но никак не ме впечатли. Много лек цветен аромат - с нокти на жасмин, бели цветя и момина сълза. Изобщо не е траен.


        Продължавам с ароматните продукти. Свършиха поредните ароматизатори, от които съм супер доволна. Glade Lavender & Vanilla ухае разкошно и силно на лавандула с ванилия. Като парфюмен е. Air Wick Linen in the air е перфектния аромат на чист въздух и чаршафи. Има леки нотки зелена ябълка. Summer Delights пък ухае на захаросани бонбонки, но не банално сладко, а мнооого нежно. Перфектна балансирана комбинация от пъпеш, бели цветя и ванилия.


         От дезодоранта на Fa Natural & fresh Fresh Jasmine не бях доволна, ама грам. Имах чувството, че се потя 2 пъти повече като се пръскам с него. И не е като останалите, които съм ползвала. Не изсъхва за секунди като се напръскам, а стои лигаво и лепне подобно на отровите за мухи. Единственото хубаво в него е свежия аромат, но категорично не бих го купила отново.


          Avon Planet Spa Thailand Lotus Flower беше дълбокопочистваща глинена маска. Ухаеше разкошно. Само през лятото можех да я ползвам и пак ми изсуваше кожата. Задължително се нуждаех от крем след нея. В момента пускат крем за ръце и еликсир за вана, но сякаш се наситих на аромата и ще пропусна. Ексфолианта за лице от Шведската спа терапия на Орифлейм ми е един от любимите за зимния сезон. Почиства без да изсушава кожата и я прави мека. По-големи фаворити са ми обаче маската и крема от серията. Гелчето на Balea с лимонена трева и ексфолииращи частички също ми хареса доста. Много обичах да го ползвам сутрин за сваляне на нощната грижа или просто за освежаване. Добре измива, не пресушава и не дразни очите.


        Подхранващия околоочен крем на Pirin Dream не беше никак лош, но свърши адски бавно понеже е 30 мл. Отворих го преди Нова година и ми стигна за около 8 месеца. Ползвах го почти само вечер, защото е мазен, а сенките ми се събират с кремове. Сега в топлото време ми действаше добре, но зимата не ми идваше достатъчно хидратиращ.


          Детския спрей против разплитане на Avon Naturals Kids няма да купя повече може би. Не че не ми върши работа, но свършва ужасно бавно и ми омръзна. Не отежнява иначе. Гела за бръснене на Cien за чувствителна кожа с алое вера не че беше лош, но не усетих да бръсне по-гладко и сякаш космите ми растяха по-бързо от него. Интимния гел Nivea Intimate Double Effect Wash Lotion ми стигна за около година. Много бавно изразходвам интимните гелове като цяло. От години ползвам само тези на Nivea и този не ме разочарова. Никакво дразнене в интимната зона, нежен аромат и бюджетни. Този специално не бих казала, че се различава с нещо повече от другите 2, не прави по-обилна пяна и ми върши същата работа. Кожата след бръснене е гладка, но очаквах формулата да е малко по-различна от нормалните.


      За шампоана и балсама Macadamia Oil Extract ви писах вчера. И при следваща поръчка от parfimo, непременно ще си взема големите опаковки.


        Balea Erdbeer-Joghurt Maske е най-готината плодова маска! Мирише толкова вкусно на  йогурт с пресни сладки ягодки. Бяла и кремообразна е, стига за един път това саше, но прави подхранена и мека кожата на лицето. Нищо необичайно като ефект, но аромата й е един път!  Тампоните за грим на Nivea не струват, защото се разделят кофти. А флуида с цвят на La Roche Posay беше толкова тъмен, че ми е трудно да преценя бива ли го. Покритието му е средно и стои сочно.


       За ексфолианта на Рефан с годжи бери няма смисъл да се повтарям за десетен път, че винаги имам по един скраб на марката в запас. Този ухаеше чудесно на сочни червени плодове.


        Водата за уста на Лидл Dentalux Mint не бих повторила, защото ми беше сладникава на вкус и не ми допадна това усещане. На Listerine вече имам нова, но синя. От техните съм супер доволна и винаги се връщам към тях. Сменям вкусовете за разнообразие.


         Поредната бутилка от най-любимия лакочистител на Ebelin и една спирала на Avon Color Trend в ментово, която стои от 5 години и не ползвам, да ме пита човек защо я пазя. Цвета й беше хубав, но съм свикнала с черни спирали и тези цветните ги слагам за проба и 2-3 пъти след това, колкото да ми мине мерака. Избелзващата паста Bilka Dent Clean & White не ми хареса. Налагаше са да повтарям процедурата с миенето, защото не почистваше максимално. Освен това вкуса й беше лимонен, но на онези прахчета за настинка. Аз не мога да ги пия и макар не толкова неприятна, категорично не бих купила отново. А и откъм избелване не забелязах сякаш ефект.


       За тази самобръсначка на Wilkinson ви бях писала, че не ми хареса в началото как бръсне. Сега обаче съм другата крайност. Ползвах я редовно последните 3 месеца и я заобичах много. Смених си ножчета и на Quattro с папая. През лятото едно ми издържа около 2 месеца, защото я ползвам често, но пък факта че бръсне гладко и безболезнено е най-важен за мен.


        И на последно, но не по-важност място хаха, за любителите на шоколада и сладкото. Тези мини блокчета с пълнеж от Лидл Mister Choc са супер. И колегите ги харесаха много. Повече ми допадна това с джинджифила. Има още един вид с ванилия и парченца бисквитки, но него не съм опитала. Много са ароматни и засищат чудесно глада за сладко.


        И още нещо любимо мое, тези бисквитки на Kings Soft са чудни! Като кекс с парченца шоколад. Меки и пухкави са, без да са прекалено сладки. Ядох и от другите с лилавите надписи - с парченца ядка. Тази със сините ми хареса повече. В Била продават кутията с 5 бр. за 3 лв мисля, но аз си намирам на бройка, за да не излапам всички наведнъж, хохо. :)


      Това беше от торбичката ми пълна с боклук, която събирах последните 2 месеца. От следващата седмица започвам на чисто. :)