събота, 20 февруари 2016 г.

Colourful feathers Nail art water decals - маникюр с водни стикери

      Водните стикери много ми харесаха, вероятно сте разбрали от непрекъснатите маникюри с тях и продължавам да правя една след друга различни комбинации. Лесно се поставят и сравнително бързо за страхотния резултат, а и издържат по 2 седмици. След това просто израстват и ми писват. Недостатъка за мен е, че кажи речи само върху бяла основа трябва да се нанасят, защото върху нея изпъкват най-добре.








       Не ми се носят цветя по това време, с каквито шарки са повечето в моя комплект, затова посегнах към цветните пера в тъмнолилаво, тюркоазено и жълто. Отново крайния "продукт" ми харесва много. Ползвах един лак на Gabrini Neon N14, който още есента си взех за едни стикери със златна дантела, но така и не стигах до тях. Страхотен лилав крем (патладжанен цвят) с консистенция на желе. Покрива перфектно на 2 слоя и има хубав блясък. Тюркоаза е Pastel 68, но т.к. марката вече я няма на нашия пазар, вижте Flormar 429 или OPI Fly от по-високия клас. Те са същите.







       Толкова се вдъхнових от маникюра, че днес се гримирах в подобни цветове специално за снимките. Молива на горния клепач е Zoeva Graphic Eyes Mr Marvelous, а на долния Avon Supershock Savage. За устните се стремях да постигна омбре, но само на живо се забелязва май. Очертах първо с молив Golden Rose Dream Lips 320. След него нанесох Zoeva Luxe Cream "One Wish", Golden Rose Vision 125 и в средата Avon UCR Very Violet.











        Ако някой за пръв път попада на мой пост с маникюр - стикерите са от тук, можете да прочетете за тях повече в този мой пост и да ползвате код 4ENG10 от банера вдясно за 10 % отстъпка при поръчка.







петък, 19 февруари 2016 г.

Ziaja Cocoa Butter - лосион, душ крем и маска за коса

      Ако обикаляте редовно дрогериите, няма как да сте пропуснали марката Ziaja и още повече Какаовата им серия, от която има 3 страхотни продукта - лосион, душ крем и маска за коса. Аз съм пробвала само тях, но в нея има още няколко, а именно шампоан и балсам, кремове за лице. Доколкото съм чела мнения, шампоана и балсама не са хубави, а за продуктите за лице не помня да съм срещала отзиви.
       Аромата им е страхотен какаов. Средносилен е, но не чак толкова, за да бъде натрапчив. Не е горчив като Шокоманията на The Body Shop. Спокойно се пръскам с парфюм след баня. На кожата не се задържа дълго, усещам го час след намазване и след това се изпарява.


        Лосиона (Cocoa Butter Body Lotion) ми е фаворит. Ако търсите дълбоко подхранващ и хидратиращ продукт за тяло, но и бюджетен, това е вашият! Плътна като масло текстура, която се абсорбира бързо, но оставя лек филм. Той обаче не пречи да се облечете почти веднага след нанасяне. За мен лично, са малко по-лека версия на маслата на The Body Shop. Бял е на цвят. Сутрин след душ нанасям и до вечерта усещам кожата си хидратирана и подхранена. Нужно ви е малко количество, което го прави и доста икономичен. Помпичката му е удобна. За цената си е чудесен!




      Душ крема (Cocoa Butter Creamy Shower Soap) също ухае толкова готино и е с гъста кремообразна консистенция, която прилича на нишесте карамел. Измива добре кожата, пени си хубаво и не изсушава. Тубата е огромна, така че ако обичате аромата на шоколад, ви го препоръчвам с 2 ръце. Много често има промоции за него и лосиона в комплект на цената на лосиона (около 6,60 лв по спомен). Тогава е момента да се заредите с тях. Но не правете като мен, да се запасявате с куп други, че срока им като наближи и се чудите кое първо да ползвате.


      Маската за коса (Cocoa Butter Hair Mask Smoothing) в началото не харесах. Чудех се как може да има такива хубави отзиви. Тогава ползвах основно еликсира на Orofluido, който прекрасно омекотява, подхранва и придава блясък, затова и не усетих да прави нещо. Нанасях по цяла шепа и все едно не съм слагала нищо. В момента обаче съм с друг финиш продукт за краищата, по-лек, а шампоана само измива без да добавя никаква допълнителна грижа и маската се оказа моето спасение. Наистина прави мека косата, усеща се подхранена и малко по-хидратирана. Текстурата много ми харесва, като суфле е. Тя мирише също толкова готино. Дори ако не изплакна добре, ефекта е по-силен и аромата се задържа след баня. Цената и е 5 лв.


       При много сухи и изтощени коси, които се третират постоянно, може би няма да е напълно достатъчна, но пък не е скъпа и можете да я пробвате. Няма да ви навреди.





      Ако обичате как ухае шоколада и какаото,  и се нуждаете от хидратираща и подхранваща грижа за кожата и косата Ви, непременно ги потърсете при следващото ходене в дрогерията.
За ценовия си клас, не са никак лоши според мен.


вторник, 16 февруари 2016 г.

Aura Cosmetics

        Aura е сръбска козметична марка, стъпила на нашия пазар още преди години. Не беше разпространена тогава, но в момента опаковките и продуктите са изцяло обновени. На пръв поглед много напомнят на Kiko & Wjcon. Цените им са ниски, а качеството на пробваните от мен няколко неща, дори е по-добро от тези на Kiko или поне моите. С нетърпение очаквам да започнат да се продават във всички градове. Към момента са налични за онлайн поръчка в bonjour.bg и магазин Debenhams в София.
        Имам 2-3 лака на марката, които съм си купувала преди години и са много хубави, но за съжаление тогава не бях така запалена по декоративната козметика и нямам досег с друго.


       Първият продукт, който отворих и сложих веднага като получих пакета, е Absolute Matte Velvet Feel. Моят цвят е 602 Ring e bell - много красиво розово с прасковен подтон, което мога да нося през всеки сезон. Намирам го за универсален. За пръв път ползвам матово течно червило от този тип и съм силно впечатлена. Аромата е на ванилови бисквитки, същият като на тези червила на Essence.




       Формулата е много лека и като на стандартен глос преди да изсъхне до матова, но не лепне. Апликатора е класическия и много удобен. Малък е, но нанася бързо и лесно. Не изсъхва веднага, така че позволява бавно и спокойно да оформите контура. Изглежда със средна покривност, но ви е нужен един по-плътен или два слоя, с които напълно покрива. До 2 минути попива. Завършека става идеален матов без да се врязва в линиите или да подчертава недостатъци. Усещането е подобно на кадифе. Няма разтичане и изсушаване. Ако не ядете мазна храна, от обяд до вечерта при мен не мърда. Свалям го избледнял, но останалия цвят е равномерен. Не изчезва само от вътрешната страна, както е присъщо за някои червила или глосове и не се образува онази грозна бяла линия. Не оставя и следи по чаши и бутилки.


        Както казах, след сваляне вечер, устните ми са били както преди да го сложа. Не нося балсам под него. Цената му е 8,35 лв. Със сигурност ще си купя и други цветове, когато се появят в някой магазин около мен. Според мен си заслужават всяка стотинка. Примерни суочове на останалите цветове тук и тук, но има още много.



       Следващият продукт, е Microfinish Powder Shine Killer. Пудрата е мноооого фино смляна и бяла на цвят. Няма аромат. Опаковката е пластмасова, но стабилна. Пристига запечатана с предпазен стикер. Единствено с нея имах проблем. Беше се разсипала леко, но вероятно е до партида.



       Текстурата и наистина е супер фина. Нямам опит с подобни, трансператни пудри, но тази е толкова лека, че не се усеща на лицето. Нужно ви е минимално количество, с което да фиксирате грима си. Само веднъж загребвам с кабукито на Елф и не повтарям. Завършека е безупречен и в същото време много естествен. Буквално все едно нямам грим.


       Трайността и е забележителна. Аз съм с нормална към суха кожа, но заради очилата не ми издържат цял ден в перфектно състояние пудрите. С тази от сутрин до вечер не ми се налага да подновявам, дори в зоната на носа мога да кажа, че няма избледняване и когато махна очилата, фдт ми почти не е мръднал. Лицето на пипане е меко като кадифе, като бебешко дупе.
        Последните дни, сутрин след събуждане, кожата ми около носа е значително омазнена и вероятно покачването на температурите, си оказва влияние. Затова сигурно вечерно време носа ми е лъснал, но в рамките на нормалното. След няколко часа носене, си е нищо.


      Другото хубаво е, че на снимки не изглежда бяло лицето. На всички в този пост съм с нея и дори на тези със светкавица е ясно колко добре стои. Перфектно фиксира без да придава цвят, така че е подходяща за всякакъв тен. Няма блестящи частици, напълно матова е.


      Цената и е 11,95 лв, но в сайта не е налична в момента.



      Glorious Cheeks Powder Blush 211 Vintage Peach е в класическа кръгла кутийка. Не е много голяма, но с всяка четка се загребва лесно. Цвета е в прасковената гама, но според мен е повече мандаринен. Свежарски е и придава страхотна руменина на бузките. Ако се нанася леко, е ок и за този сезон, но за пролетта и лятото можете да се развихрите и да напластите. Има фини блестящи частички, които се забелязват от близо. Не се разпрашва изобщо, защото е пресован хубаво и дори с мека четка се налага леко "чегъркане". Едно загребване ви е нужно, ако искате съвсем малко топлина. Аз харесвам наситения цвят и вземам 2-3 пъти.


       Има предпазен стикер, а при затваряне се чува силно щракване, така че няма опасност да се отвори в чантата ви.



      Трайността му също е добра. Избледнява малко в края на деня или ако съм се пипала, но като цяло залепва стабилно, макар текстурата да изглежда суха на пръв поглед и не ми се налага да правя поправки. Струва 6,25 лв.


      Останаха молива за устни High Precision Application Lipliner Long Lasting и едно от матовите червила с четката за пудра.
      Молива, който имам аз е в наситен виненочервен цвят с изразен малинен подтон No.56. Става за червени и малинени червила. Формулата му не е мека толкова като моливите на Есънс, малко по-суха е от тях и точно това ги прави идеални за прецизен контур без разтичане. Това за моя вкус е точната формула за такъв продукт. Не се рони и се нанася с лекота за разлика от Golden Rose Dream Lips. Струва 5,50 лв.
 



      Опаковката на матовите червила Final Matte ми напомня на Rimmel Kate Moss. Лека е, но се затваря плътно. Формулата е суха, но не толкова, че да затрудни нанасянето. Аз го нося без балсам отдолу и пак го поставям с лекота. Не изсушава или поне при мен устните остават в същото състояние след сваляне. Дори ги усещам меки като съм с него.
     



     Пигмента им е много добър. Супер наситен и плътен е моят цвят е 706 Pink Age. Вероятно и останалите са със същото качеството. Тук вижте суочове. Pink Age е сходно на любимото ми Revlon Cherries in the snow. Затова си имам ново любимо червило.



       Няма разтичане, освен ако не ядете мазна храна и без да го пазите изобщо. Не се врязва в линиите и не подчертава недостатъци. Общо взето мисля, че стои безупречно. Усещането е подобно като на течното матово червило, с разликата че това позволява с устни да размажете и има лек "sheen". Нанасяла съм го без да повтарям.


       Знаете, че не харесвам матовите червила на Голдън Роуз, защото са ми сухи и в същото време пастелни. Стоят някак тежко на устните. Изобщо не можах да ги възприема и по тази причина нямам нито едно, но от тези бих си купила с удоволствие още няколко! Те струват 9,75 лв и аромата им отново е лек ванилен.


      На снимките съм нанесла и от молива, и ружа.


Тук червилото е на пълни 4 часа без ядене:


Общо взето стои докато не го свалите, освен ако не решите да изядете някой мазен бургер. :)
На по-лека храна, дори 2 яденета, издържа спокойно без да го пазя.

       Остана да ви кажа няколко думи за четката за пудра, която е от естествен косъм. От нея единствено не съм въодушевена. Свикнала съм със синтетичен косъм, който е много мек и нежен и тази не успя да ме спечели. Не е с обла и голяма глава, както повечето, а е плоска. Въпреки това успявам да нанеса Finish Killer-а, но постоянно падат косми по лицето ми и остават някакви ситни в самата кутийка, които замърсяват пудрата. Подходяща е повече за контур за по-пигментирни бронзъри например. Пробвах я с този на Catrice, с който иначе прекалявам много лесно и се получи супер естествено затопляне. Не е супер груб косъма й, но определено не е и като памук. Малката глава прави по-бавно нанасянето и ако пудрата е финосмляна и мека, я разпрашва. Аз лично не бих платила пълната цена от 13,50 лв, но може би защото не харесвам подобен тип четки за тази част от грима. Препоръчвам да я погледнете на живо първо, ако мислите да купувате.





      Изпрах я, не падна черна боя, както при някои. Пропуснах да отбележа и че не мирише на гадно като нова. Но след прането има някакъв лек аромат, също така паднаха доста косми. Както на сапуна, така и на падчето останаха толкова. Изсъхна много бързо обаче, за 2 часа.


      Набелязала съм си новата четка за контуриране обаче. Ревю тук. Косъма й е синтетичен, така че само да я заредят и ще я взема. Формата е точно каквато харесвам за контур.

       С 2 думи - много доволна останах от всички продукти с изключение на четката и чакам зареждане на марката по магазините в страната, за да пробвам и да си купя още неща, които набелязах. Ако сте гледали рекламата на Lidl, в която казват че те разчитат на качеството на продуктите, а не на марката и опаковките, същото е и тук. Фирмата инвестира не толкова в скъпи реклами, колкото в качеството. Това разбира се, се отразява и на крайната цена. :)






       Продуктите са ми предоставени за тест от PR, но както знаете, съм напълно искрена в мнението си. Снимала съм мини брошурката, която вчера качих в албум във фейсбук страницата, за да не става километричен този пост.

        Споделете ми какво сте ползвали от марката?