събота, 25 юни 2016 г.

Avon Full Speed Turbo Max EDT

      Новият Full Speed Max Turbo попада в категорията папратови-дървесни и за разлика от оригиналния и първия Full Speed, е много по-свеж и лек. В него липсва и онази подправкова, типична за мъжките аромати нотка, която кардамона придава. Няма спиртно начало, нито натрапчив привкус.
      Max Turbo е аромат за млади момчета, а защо не и за мъже с младежки дух?
      Комбинацията от прясно изцеден бергамот с охладени подправки и мускус го прави подходящ дори и за жени. Няма остра лавандулова нотка, нито много дървесина и е чудесен свежак. Започва с лимон и бергамот, а кедрово дърво и розмарин отнемат от тръпчивостта им. Мускуса оставя една мека и хладна база.


      Чудесен летен парфюм, който бих носила и аз с удоволствие. Никой не би разбрал, че съм напръскана с мъжки аромат. За мен си е чист унисекс. И през деня, и вечерта би стоял добре на кожа. Трайността му е 4-5 -часа, но е в пъти по-добър вариант да подновявате.


      Флакона има малка разлика с другите Фул Спийдове. Този е с капачка. Маха се черната пластмасова част отгоре. Затова дръжте внимателно. :)


      В момента точно този вид не е намален, но можете да погледнете Extreme (26,90), Power (24,90) и ако харесвате по-присъствените и плътни парфюми, класическият Full Speed (21,90). За този клас, не са лоши.

петък, 24 юни 2016 г.

Avon Little Lace Dress EDP

      Little Black Dress е парфюма, който бих нарекла запазена марка на Avon. Едва ли не сте го виждали и пробвали. Траен и запомнящ се аромат е, който трудно може да се сбърка. Освен че според моя вкус остаря като аромат, е и често срещан. За мен дори вече е банален и времето му мина. В началото го харесвах, но в момента предпочитам нещо по-цветно и леко. Убедих се, че с годините, вкусовете на хората се променят и актуални днес за голяма част от обществото, са сравнително лесните за харесване и носене аромати. Цветни, леко цитрусови с дървесни нотки или пък сладникави и класическите ориенталски с подправки. След LBD, се появиха негови версии - Little Red Dress, Little White Dress, Little Pink Dress, Little Gold Dress и предпоследния Little Black Dress Eau Fraiche. Това лято новата рокля е Little Lace Dress.

       Не бих казала, че е типичния цветен парфюм с цитруси, но определено не е нещо супер необичайно. Хубав елегантен и семпъл аромат, който е идеален за през деня и ако харесвате свежи и леки нотки.


        Тази рокля е много изчистена и нежна, ако трябва да я сравня с класическата. Доста орязана и олекотена не само като пирамида, но и като трайност. Но ако повечето парфюми преди години съм ги харесвала, а сега са "развалени", то с този е обратното. Не ми харесва единствено трайността на аромата, но я няма онази дразнеща и натрапчива нотка, която ми е трудно да определя от къде идва в Черната рокля. Издържа 3-4 часа и иска подновяване.




         Началото е цитрусово. Започва с микс от мандарина и касис. Сочен е, но без да киселее. Като глътка свеж въздух е през жегите. След няколко минути жасмина и ириса му придават мек завършек, а базата от пачули го прави младежки и топъл.


       Виждам че във фрагрантика го слагат в категорията на Coco Mademoiselle и мога да се съглася донякъде с това, като изключим голяма прилика. И бих добавила, че като интензитет може да мине за EDT, но категорично Мадмоазелите са много по-трайни.


      Бих го препоръчала и на млади момичета, и на жени. В момента струва 24,90 (в комплект с лосион за тяло).

четвъртък, 23 юни 2016 г.

Грим с Wet n'wild Comfort Zone



               Bourjois Healthy Gel Serum Foundation
               Impala Antibacterial Powder
               Essence Lights of Orient Bronzing Powder
               Flormar Blush-on P115
               Revlon All-in-one Mascara
               Oriflame Studio Artist Lipstick "True Coral"





сряда, 22 юни 2016 г.

Cien Sparkling Summer Shower Cream

     Ако обичате да пазарувате в Лидл или поне хвърляте по едно око на брошурите, които оставят в пощенските кутии, със сигурност сте забелязали интересните продукти на веригата. Не само хранителни, аксесоари и дрехи, обувки, а и на козметичните рафтове понякога се появяват интересни неща. Това лято такива са новите три пяни за душ. Много ми бяха любопитни и след дълго душене и чудене, си избрах все пак тропическата Sparkling Sunrise.



     Sweet Summer ухае на ягодки и на подобни червени горски плодчета. Сладка, но с доза свежест. Fresh Cascade е с типичния морски и воден аромат, леко унисекс и силно освежаващ. Sparkling Sunrise е тропически, за мен е сладко и сочно манго с гуава. Цената им е 3,99 лв.


    Опаковката е стандартна и типична за такъв тип продукти. Спокойно можете да я вземете с вас на почивка, защото според мен няма начин да направи поразии в багажа Ви. Капачката й се затваря стабилно, а и определено е много добра като пяна за бръснене. Тъкмо няма да носите отделно друга тубичка, ако ползвате. :)



      Текстурата й е по-различна от пяните, които съм пробвала досега. Разбира се, разклащам бутилката преди да натисна, но не става на балончета като повечето и се стапя при разнасяне по кожата. Не се образува пухкава пяна, а изчезва буквално като вода. Интересното е, че всъщност добре почиства кожата и освен това, е супер за бръснене. Първоначално си помислих - да не ми задръства самобръсначката. Не прави нищо такова и след депилация, кожата е мека и много гладка. Както има една дума "муха да кацне, ще се плъзне". :)


        Ако сте със суха кожа, със сигурност ще искате да нанесете лосион след душ. Но аз лично, след дълъг и изморителен ден навън в тези жеги, нямам търпение да се прибера и изкъпя. Чувствам се много освежена. Усещам кожата ми подсушена, отколкото изсушена. Та да, не подхранва и хидратира, но се справя добре като измиващ продукт и за бръснене. 


       Аромата на пяната иначе остава дори след баня и при къпане се усеща добре. Приятен тропически сладък е. Ако харесвате манго, вероятно ще ви допадне.


        Като заговорих за бръснене, ще използвам тази публикация да сравня тази душ пяна, с гела за бръснене на Cien с алое вера, който си е част от редовния асортимент - Shaving Gel For Sensitive Skin. Цената му е 2 лв и стотинки. Има приятен и освежаващ аромат на желирани бонбонки. По текстура прилича на гела на Balea. На снимките изглежда повече като пяна, но от флакона излиза под формата на гел. Много бързо се превръща в пухкава и мека пяна обаче. Икономичен е, защото ви е нужно малко количество.



      Не знам защо, но не останах впечатлена от гела. Имам чувството, че не ми върши никаква работа и го ползвам колкото да свърши. Космите ми на краката ли са прекалено твърди, не ми е остра достатъчно самобръсначката ли, но след като уж съм минала навсякъде, след изплакване на места все още боцка и се налага да повтарям на чиста, мокра кожа.


        Приятелка го пробва също и се оплака, че сякаш й изсушавал прекалено кожата. Аз не съм забелязала такова нещо. Пробвах го и на ръцете. Звучи зле да си бръснеш ръцете, но когато космите се обръщат или поне моите, е хубаво да се премахва със самобръсначката горния слой и затова от време на време го правя. Там бях доволна и станаха много гладки, перфектни!


      Ако трябва да избирам един от двата продукта, категорично ще е една от горните 3 душ пяни. Хем ароматите са готини и се задържат, хем краката ми стават много гладки.
       Вие пробвахте ли някоя от пяните? Аз от седмица съм с тази и може да си взема от другите като я изразходя.

вторник, 21 юни 2016 г.

Fresh Flower Nails

     Мразя лятото заради ужасното задушно време понякога, но пък обожавам да нося свежи и ярки цветове. Затова и не изпускам тази възможност няколко месеца да се порадвам не само на любимите си рокли и ризи, но и на цветен маникюр в неонови и готини 'мотиви'.
     Ако сте от редовните ми последователи, вероятно знаете колко обичам мента, тюркоаз, почти всякакви зелени и сини нюанси. Е, жълто също обожавам. Затова и с нетърпение чаках да дойдат тези водни стикери от born pretty store, за да си направя маникюр с тях. Страхотно настроение носят!








      Бялото под стикерите е Farmasi 02. Зеления крем е LCN 329 Fannapleistic, а жълтото Pastel Limited Edition 308. Той е с прекрасни шимър частички.







       Вие какви цветове харесвате и носите през този сезон?

понеделник, 20 юни 2016 г.

Нови придобивки

      От Коледа не съм пускала пост с нови придобивки, но бях се ограничила само до най-необходимото, защото искам да изразходвам запасите и да не се затрупвам с излишни бройки. Почти 6 месеца по-късно обаче, смятам че съм накупила прилично количество тубички и декоративна козметика, затова и събрах всичко в един пост. Някои продукти вече имат и свои отделни публикации, така че ще ви оставям линк към тях.


        Започвам с 2 дългожелани придобивки и едни от най-коментираните палитри в бюти средите, а именно Бонбонената и Прасковената палитра на Too Faced. Вече имам отделни ревюта тук и тук. Много харесвам цветовия подбор и в двете, пигментирани са, преливат се лесно и издържат цял ден. И за миг не съжалявам, че реших да си ги взема. Страхотно попадение към колекцията на всяка блогърка са. :) Цената им е 88 лв.


         При последното ми ходене до Свищов (най-сетне си взех дипломата за магистър), се сдобих с тези шампоани и балсам на старата любима марка Clairol - Herbal Essences. Този без силикони все още не съм го пробвала, но кокосовите са божествени! Освен че ухаят чудесно, точно като душ крема ми на Палмолив с ексфолииращи частици (на луксозно кокосово мляко), правят косата ми невероятна - мека, гладка, с обем, жива и подредена, ухае приятно. Много съм доволна. За съжаление не съм виждала да се продават никъде другаде. Закупих ги по 6,90.


        От тази година сръбската марка Аура отново се завърна на пазара ни със страхотни и много достъпни продукти. Стелажи има в Елитис, Лили, Бонжур, Дебенамс, Ивис. Чудесно качество за цената. И не спират да обогатяват асортимента си.


         Shine Killera съм я презполовила. Уникална пудра. Прави лицето като кадифе, матира много добре и стои супер естествено. Матовите кремове за устни и матовите червила също са страхотни. Има разнообразие от наситени цветове. Бронзиращите им пудри са ми любими вече. Много естествено стоят, лесно и бързо се работи с тях и издържат цял ден. Контуриращата им четка е нещо невероятно! Толкова мека и удобна, с идеалната форма не само за контур, но и хайлайтър + руж. Затова й подарих една такава в гивауея, който организирах скоро.


      Острилките ми не могат да острят добре малки моливи и реших да пробвам тяхната, не е лоша. Добре се справя, но за някои идва идея по-широк отвора и трябва да се понатиска.


         Освен голямата бронзираща пудра на Aura, другия им нов продукт е мицеларната вода с роза, вода от лайка и алое вера. Много нежен и приятен аромат, не дразни очите, не изсушава и с 3 тампона свалям целия си грим. Ползвам четвърти с розова вода, за да премахна каквото е останало. Лицето ми е меко и гладко след почистване. Вече е заредена в Ивис. Струва 7,48 лв. Има и двуфазен лосион за почистване на грим с хамамелис и розова вода - 6,48 лв. Ето този е.


         Ружовете на марката също не са лоши и имат интересни прасковени, розови и един сливов нюанси. Трайни са, не се разпрашват и позволяват напластяване. Струват около 7 лв.


           Моливите за устни грабват с наситен цвят, с точната формула за такъв продукт (хем се нанасят лесно и не изсушават, хем не са прекалено меки и позволят прецизно оформяне). Струват 5 лв и стотинки. Correct me е коректор с апликатор, за който четох добри отзиви и реших да взема. Два пъти го пробвах в магазина преди това. Добре прикрива тъмните кръгове и стои естествено. Около 6-7 лв струва.


      Мини червилцата са с мека маслена формула и по-лек пигмент. Те обаче са спрени от производство. Дават подарък по едно по избор в магазини Ивис при покупката на два продукта на Aura.


     Бронзиращата пудра е в цвят 909 Treasure Island, другата е 908 Bronze Bay и е от две части. Тук можете да я видите.


          След едно посещение в Бютизон миналия месец, окото ми случайно забеляза рафта с продукти на I love... и се сети за този вкусен аромат, който Снежи се уби да хвали. Искам да ви кажа, че мирише буквално на лимонов кекс. Абсолютно по същия начин като чая на Teekanne Lemon Cake ухае. Иде ти го изядеш! Цената му беше 11,50 лв.


         Тази острилка струваше 1,20 лв по спомен и е да не кажа най-добрата от всички пробвани до момента. Най-хубаво, гладко остри моливите ми. Особено тези с гел текстура на Ейвън. Има и двойна, ако си търсите.


         От Ивис си взех тези 2 четки на Импала и съм впечатлена, а не знам защо бях очудена като постоянно ги хвалеха блогърките. Изглеждаха ми мизерни.... но тези са попадение! Заоблената е идеална за сгъвката, а блендиращата за хайлайтър. Ползвам ги от 10 дни и съм впечатлена. За цените няма да коментирам. Блендиращата закупих за 2,48 лв, а облата за сгъвката за 1,98 лв.


       Мокрите кърпички на Бочко са много освежаващи и ги ползвам дори за леко почистване на четките ми.


       Със скоростта на светлината хабя води за уста и пасти за зъби. Затова и наравно с другите козметични продукти, се сдобивам с такива. Пастата на Билка нещо не ме впечатли. Мирише ми прекалено лимонено и се налага да търкам дълго време с четката, след което понякога пак не са ми перфектно чисти зъбите. Зелената вода на Lidl, Денталукс пък не ми идва достатъчно освежаваща и бих си купила тъмносинята отново. Но тази на Листерин ми е супер. За пореден път споделям, че са силни водите на марката, обаче осезаемo стягат венците и освежават чудесно. Тази си я купувам от Елитис специално, струваше малко под 4 лв.


        Отдавна искам да пробвам пастите на Сензодин, но 8-9 лв ми се виждаха много и не се решавах. В Свищов видях случайно тази мини, подарък към тяхна четка и реших, че момента е дошъл. А четката на Нордикс я купих от Баумакс. Спомних си, че Живко от jaysdeen я беше похвалил, и като бяхме преди време в магазина, си взех една синя за проба. Това че е от биоразградими материали, е супер. Цената й е 5 лв.


        Няма как да остана и без любимите ми скрабове на Рефан. Този с годжи бери си взех още преди 2-3 месеца поне, но скоро отворих. Той е от една от последните серии на марката и ухае разкошно. Аромата е подобен на червена боровинка. Много сочен и приятно сладък. Като на конфитюр мирише. Отново е неикономичен, но ефекта им няма да ме накара да се откажа от тях. Refan Beauty си поръчах от едно магазинче до работа, защото си спомних че го бях харесала преди време като го пробвах и само него не съм купувала.


      Той мирише на цвета и дървесина. Лек луксозен и парфюмен е аромата му. За съжаление тестерите вече не ги дават безплатно, но се продават по 30 или 50 ст. (с мини сапунче) и са идеални за проба или път. И понеже не съм ползвала от душ геловете и кремовете за тяло, си избрах с Див черешов цвят и Нар с папая. От новата серия Snail ми го подариха.


       Мицеларната вода с роза дамасцена гледам от повече от година в Елитис и все си казвах имам, по-нататък, но миналият месец не издържах и си я взех. Предполагах, че ще е по-скоро добре почистваща розова вода и така се оказа, грим не може да чисти, но не съжалявам за покупката и ще си я ползвам точно като тоник. Не бих я купила отново, защото излиза скъпо. Опаковката е 150 мл и струва 5 лв.


       Новата двуфазна вода на Гарниер е от около 2 месеца в магазини ДМ, но от този месец е заредена в Лили и Елитис. Дори е намалена и не можах да не си взема. Вече я ползвах няколко пъти и добре почиства грима, не оставя прекален мазен слой, а за моята суха кожа може да се каже хидратиращ. Все пак си предпочитам с розовата капачка. За водата на Микса вече съм ви говорила. Харесвам я наравно с розовата Гарниерска. Разликата е, че има лек аромат.


      Бяха ми любопитни тампоните на Nivea и ги взех от Лили за 2 лв, но не съм доволна от тях. Дисковете са прекалено меки и се разделят, ако ги хванете от горния край на пакета с пръсти. Казвала съм ви, че много харесвам на Bella и пак си купих от тях скоро. Стегнати са и никога не съм имала проблеми с тях.



      В началото на месеца правих поръчка от parfimo.bg и си взех един от любимите парфюми Shalimar Parfum Initial Léau. Много му се чудех, защото не обичам големи флакони, омръзват ми бързо, но за цената от 83 лв за 100 мл не беше за пропускане. Спрян е от производство и изобщо не съжалявам че го взех. Разкошен е! Ще ви пиша повече за него в отделен пост. Имах опасения относно автентичността, но смея да кажа че мирише дори след къпане. Вече не вярвам на барководове и прочие, а на обонянието си. Имам от първия Shalimar Initial и нямам никакви забележки. Хидратиращата бронзираща пудра на марката имам от пролетта и вече сте я виждали в тази публикация. Много е хубава и тя!


      Chloe Love EDP ми беше в уишлиста отдавна, но имам доста парфюми и бях замразила покупките за дълго време. Наскоро обаче не му устоях и вече е част от скромната ми колекция. Невероятен цветен парфюм с характер. Стилен, елегантен и женствен. Нищо общо с масовите цветни аромати, които бълват много компании. Наситен, траен и много различен. Ако не сте му обръщали внимание, поправете се!


      Тази пролет си взех и един страхотен аромат, който е идеален за жегите. Всички "градини" на Ермес са страхотни и си заслужават. Ако търсите по-различен от типичните зелени и свежи парфюми, Hermes биха ви грабнали вниманието. Много са стилни! Un jardin sur le Nil или Нилските градини в превод, са по-солени и с моркови. Средиземноморските и Мусонските са унисекс. Единия от тях мирише точно на чушки. Градините на Мосю Ли са със силно за моя нос цитрусово начало и киселее, а Un jardin Sur Le Toit за мен е идеалния баланс между le Nil и Monsieur Li. Плътен, траен и шлейфов е!


      Avon пуснаха летни версии на едни от най-известните си аромати, а именно за дамите - Little Lace Dress и за силните половинки Full Speed Max Turbo. Искам да разкажа малко повече за тях в отделни публикации. Затова ще спомена, че са по-олекотени версии и двата парфюма са подходящи за лятото. Мога да нося спокойно и мъжкия. Липсват спиртните нотки в началото и са много свежи.


      Отдавна не бях купувала бижута от тях, но тези 2 колиета ме грабнаха и макар да не взимам вече без да видя реални снимки поне, се изкуших. Не съжалявам. Само ме е яд, че са решили да пестят и червилото отзад е кухо, т.е. ако се обърне прилича на нещо друго. Но това със сърцето е много хубаво. И като изработка, не само като модел. Няма ги обаче в каталозите, поръчах ги от нетната оферта за представители.



      Вече ви споменах колко съм доволна от гел топ лака им и вече съм презполовила почти шишенцето. Затова ще си поръчам ново от следващия каталог, та дори може би и 2. Струв 2,99 лв с покупката на продукт от брошурата. Двата лака Red Reveal &  са ми подарък.



       Комплекта на Macadamia Oil Extract ми предоставиха parfimo.bg за тест заедно с кератиновата терапия и сашето на Biosilk. Предният път също си бях избрала от тези дозички за коса и бях много доволна. Нанасят се от корените към дължините и правят косата много гладка, мека и лъскава. Мини опаковката на Uniq One 10 in 1 на Ревлон си го взех аз, защото и него имах в предна поръчка заедно с кокосовото и обожавам. Стига за 5 пъти за средно дълга коса, но пък искам да изразходя големия си флакон и тогава да купувам и от това такъв. :)


       Комплекта на Rituals Sakura Rituals с черешов цвят и оризово мляко имам от януари месец от промоцията на бензиностанции Еко, за който благодаря на Зори. Все още не съм отваряла нищо от него, защото имам доста други закупени преди това.



      Два от новите лакове на Ревлон и спирали, получих тази пролет от PR и вече сте чели за тях. Молива за устни също. X-treme Gel Effect Top Coat на Евелин си купих с надеждата да е хубав като Total Action 8 in 1, но уви. Пълната противоположност е. Не си давайте парите. Нито съхне бързо, нито удължава трайността, нито прави хубав блясък. УВ топа на Перфект все още не съм ползвала. Матовите червила на Габрини и Рапсоди взех от Свищов. Като цяло не са лоши за парите си, но не си струва да се пробват на всяка цена. Коректора Rimmel Match Perfection поръчах от Parfimo с последната ми поръчка, защото се убиха да го хвалят. Няма го обаче по стелажите на марката в България. Хареса ми, но не става за прекалено тъмни кръгове. Иначе стои естествено и не се събира през деня. Свалям го непокътнат.


      Тази пролет Флормар пуснаха нова серия червила Prime'n Lips на нашия пазар и не пропуснах да си взема от тях, защото качеството и опаковките са страхотни. От новата лимитирана колекция на Essence Lights of Orient пък си избрах тъмния бронзър и лилавото червило, от които съм много доволна и се радвам, че ги заредиха в нашия град. Единичката сянка My favourite tauping е от миналогодишния асортимент и отдавна я няма по стелажите, но ми се отдаде възможност и я получих от размяна, чисто нова. Имаше толкова суперлативи по нейн адрес, че трябваше да я взема. GR Ice Chic е от една от последните серии на марката. Показах ви го още през зимата като го купих. Не е лош, обаче ми се щеше да е идея по-плътен.


       Ако не сте разбрали или видели, сменят опаковката на Revlon Colorstay с нова с помпа и по тази причина, старата е на промоционална цена до края на месеца. Струва 14,88 лв. Наскоро  пробвах фдт-ена и ми хареса, затова и реших да си го взема. Бях нанесла от най-светлия цвят 160 Buff, но в магазина реших да капна по една капчица от него и следващия 180 Sand Beige, след което автоматично 160 отпадна. Дойде ми прекалено бял сякаш и предпочетох по-тъмния.


       Едната от приятелките ми е луда по бръсненето и всичко свързано с тази "рутина". Много хареса пяната на Wilkinson миналото лято, която беше част от комплект с тример. Лошото е, че не се продава отделно уж. Съвсем случайно я видях в едно магазинче миналата седмица и струваше само 2,20 лв. Не можах да не си взема за проба.
       Шампоана на Palmolive Luminous Nourishment с арганово масло беше на промоция преди месец в Елитис. Вървеше с подарък душ гел на марката за по-малко от 4 лв и понеже сме ползвали с майка ми преди време от тази серия с маслина и с праскова, не бяха лоши, го метнах в кошницата. :D Споменах ви за тоника ми с арганово и розово масло наскоро, а една читателка в коментар ми сподели колко доволна е от шампоана. Не мислех, че ще го намеря. Оказа се обаче, че в Елитис го има с балсама, та не можах да пропусна и него.


      Не знам от колко време търся четка с меки и естествени косми, които да не скубят и заплитат. Всичко по магазините или по-точно дрогериите, е с пластмасови или изкуствени влакна, които са ужасни за косата ми. Има от правоъгълните четки хубави, но мен такава не ме устройва. Исках обла, която да ползвам при сушене. И знам, че Moroccanoil имат с глигански косъм, но цените им са ужасни. Не мога да отделя 90 лв все още. Съвсем приятно изненадана останах като видях тази четка на Standelli. И нея си купих от Свищов. Смея да кажа, че това е най-добрата и евтина обла четка, на която съм попадала. Космите й са естествени, меки са и почти не заплитат. Видимо краищата са укротени и загладени. Ако и вие като мен страдате от косопад и имате гъста коса, препоръчвам ви я.


       На тази марка си взех случайно и пинсета, също останах изненадана. Много трудно се намира качествена пинсета в днешно време. Почти всички на пазара са боклуци, с изключение на някои модели на Solingen. Тази беше от по-евтините, но добре захваща и не накъсва косъма. Цената й от около 3 лв е съвсем прилична.



         Тези сладурски мини декоративни фенери са от магазини Jysk. Откриха един точно срещу нас и трябваше да му направя сефтето. :)


         Много се бях наточила за луксозната серия четки на Pixiwoo, но цените им ми се виждаха височки. Докато не прочетох при Petra от adjusting beauty, че си е поръчала страхотни копия от ибей. Издирих къде са най-изгодни, и на 1 март държах в ръцете си тези красоти, които взех от buyincoins. Съжалявам за вида им, но ги ползвам ежедневно и не бяха чисти като правих снимките. Копието на Nars Ita ми беше интересно, но не знам защо ми е прекалено пухкава и иска повече напластяване продукта с нея. Не е кой знае какво и въпреки това, ако харесвате леко загатнат контур или пък бронзъра ви е прекалено тъмен, върши добра работа.


        Април месец имаше промоция на The Balm в Debenhams. При покупка на продукт на марката, получаваш подарък - пълноразмерен бронзиращ руж Bahama mama. От година поне исках сливовия Pinstripe от дълготрайните ружове Instain и просто нямаше колко още да отлагам. Покрай него, реших че трябва да имам вече и четката на Real Techniques Setting Brush. И за миг не съжалявам за тези покупки. Instain струват 36,50 лв, a четката 14,40 лв.


         От Борнпритистор се сдобих с фолио и лепило за него, както и с много водни стикери за нокти. Ако ви кажа колко се чудех в началото дали ще се справям с тях, а сега ги слагам буквално като детска игра. Обирам комплименти постоянно като съм с тях. Мога по 2 седмици да издържа с едни, само сменям лака на другите пръсти.






        Не знам защо продължавам да си купувам колието, след като повечето ми дрехи са цветни и все не мога да намеря подходящата блуза или риза, с която да ги нося. Но това много ми допадна и не можах да не го поръчам. От Орифлейм е. Струваше 20 лв.


        Последните 2 години открих, че с моята кожа най-добре се разбират самобръсначките на Wilkinson. И до ден днешен мнението ми остава същото. Миналата седмица получих от PR,  комплекта им с пяна и тример, който бях подарила на приятелката миналото лято и още няколко самобръсначки. Любимата ми Xtreme3 Beauty с алое вера, заедно с една от най-интересните и огромни :), подходящи за чувствителна кожа Intuition. Също и по-луксозния вариант на моята със сменяеми ножчета с папая, само че еднократни. Споделяла съм, че кожата ми е свръхчувствителна и особено сега в жегите. Много лесно и бързо се опъпчвам и зачервявам. Ще ги ползвам известно време и ще ви споделя какво мисля за тях. Надявам се да ми паснат. Идеалното време за проба е в момента за мен.


       Свещи ползвам през зимата, но тези ухаят и са толкова сладки, че смятам да ги ползвам за украса. Тази във формата на мъфин ми е любима. Ухае много силно на боровинки и има един разкошен аромат на нещо от детството ми. На Gancini е.



        Тук можете да разгледате какво прави създателката Ирина Йорданова, която е много симпатично и младо момиче. Организира и мероприятия, на които дава "уроци" и правите с нея ароматни свещи. Едни от новите й прекрасни свещички са във формата на сладолед.



        Рафаело е на Габровска фирма "Perfect Candle" и наистина ухае буквално на бонбони Rafaello! Те също имат много красиви и добре ухаещи свещи. В по-различен стил са от тези на Gancini, но заслужават внимание.


        Тази в чашката на Aura Summer я взех от mobbo. Мирише много готино на дъвка. :)



       Nashi Argan искам от доста време, но когато го хвана налично мини маслото от 30 мл в енцо и винаги се изчерпва, докато се наканя да поръчам. Освен това в България вече марката няма право да се продава онлайн доколкото разбрах, а само в оторизирани салони или вносителите евентуално, та ги попитах къде тук мога да намеря и ме пратиха в един салон, в който олиото беше с останал месец срок. След големи перипетии с тях и напразно ходене до там повторно, с надеждата да заредят ново, допрях до Бюти Експерт и те веднага откликнаха положително. Изпратиха ми желаното олио на следващия ден и вече е при мен. Струва 18 лв.


       След като видях нови пяни за тяло в Lidl с летни аромати, не се сдържах и си взех една. Всички ухаят готино, но си избрах жълтата за начало. Тя ухае тропическо и по скоро на манго с гуава. Розовата мирише на ягодки и др. горски плодчета, а синята е типично морска и може да мине за унисекс. Пяната е идеална за бръснене, но като продукт за измиване, не се пени особено и може да не се хареса на всички. Ще й посветя отделен пост тези дни. Използвам я от миналата  седмица и имам изградено мнение вече. Цената е 3,99 лв.


       Кошмарните жеги вече са нетърпими на моменти и след хилядите коментари и дискусии в интернет за това колко е вреден алуминия, все пак си казах да пробвам нещо без него. Отидох да си взема от промоционалните комплекти на La Roche Posay и попитах за дезодорант или ролка без тази съставка. Препоръчаха ми на марката Roge Cavailles. Консултантката каза, че ползва ролката им, но с алуминий и била доволна. Аз обаче си бях решила и взех без него, но део спрей. Има промоция в момента и 2 са на цената на 1. Рол-оните без алуминий също. Цената беше около 13,80 лв по спомен.


       Мирише много свежо, подобно на синята Nivea. Усеща се типичния аромат на талк, но има и свежа нотка. Имат тестер, така че пробвайте. Наистина не дразни кожата подмишниците, дори след епилация, обаче сега в 30 + градуса, да не кажа че няма ефект и следобяда вече усещам миризма на пот. Хем не съжалявам, хем пък не ми върши работа.
        След безброй изчетени ревюта за термалната вода на Avene, нямаше как да пропусна и нея. Този месец има големи намаления на марката в аптеки Subra и малките заедно с големите флакони, са в промоция. Купуваш 2 на цената на 1 продукт. Големите са около 16 лв, а малките на 7,09 лв. На касата обаче аз платих 6,23 лв. Освен промоциалната цена, в Субра са сложили още 20 % надолу и излизат доста изгодно. :)


       Ако все още не сте разбрали, в момента тече кампания на La Roche-Posay и можете да си вземете 1 от тези 3 комплекта след консултация в съответна аптека от списъка тук, за да тествате продуктите за вашия тип кожа (нормална към суха, чувствителна и със зачервявания). На гърба на кутийката има талон, който попълвате в случай, че харесате даден продукт от нея и отивате с него в аптеката. При покупката, ще получите комплект от 3 продукта в опаковки по 50 мл. Продуктите са с леки текстури и склонни за по-чувствителна кожа. Има добавена от термалната им вода в тях. Тя също е на промоция и голямата + малката опаковка са ~ 16 лв.


       Тази седмица смятам да измажа всички тестери и да си избера нещо. Засега съм се спряла на Toleriane Ultra Intense Soothing Care, но искам да пробвам всичко и тогава ще преценя кое.
       От време на време си правим разходки до Одрин, та от там имам няколко нови кутии с чай и от любимите ароматизатори за стая на Glade & Air Wick.


      Това бяха всичките ми нови придобивки за последната половин година. Голямо снимане падна, но така е като не се събират и пускат навреме. Ще се постарая скоро да има публикации за останалите продукти, които нямат ревю. Междувременно, ако нещо силно ви интересува, ми пишете в коментарите.