четвъртък, 25 декември 2014 г.

Весела Коледа!



    Казват, че в Коледната нощ се случват чудеса! За това си намислете по едно желание, а аз ще ви пожелая то да се сбъдне!
    Имайте надежда, вярвайте в доброто и не забравяйте да помечтаете!

       Честито Рождество Христово!




  При мен дядо Коледа дойде малко по-рано и вече получих част от своите подаръци. Тази година беше пълна с много изненади, хубави поводи и събития. Благодарна съм на всички приятели, познати, роднини и не на последно място - на Вас мили читатели. За милите думи, пожелания и подкрепата! Без Вас нямаше да е толкова приятно!
    Ако трябва да направя равносметка, това наистина беше запомняща се година. Имах прекрасен  абсолвентски бал, една от най-добрите ми приятелки се омъжи, за награда за приключилата практика прекарах 5 дни на нашето Черноморие и прекарах няколко незабравими часа в компанията на усмихнати и красиви варненски девойки, с които имам много общи хобита - парфюми, козметика, маникюр. Взех с отличен държавния си изпит, подарих си дълго желаната екскурзия до Истанбул, записах магистратура и накрая като Коледен подарък от мен за мен успешно се дипломирах. За край на всичко, от следващата седмица започвам и работа по специалността ми. Преборих се за първото място, за което освен на моите преподаватели, съм и на себе си благодарна. Аз никога не вярвам на собствените си способности и знания, затова за мен е толкова важно, че успях сама да стигна до тук. Давам старт на професионалната си реализация и силно се надявам това да е като трамплин за бъдещето ми от тук нататък!

    Но какво е бюти блог без малко козметични придобивки?
От доста време спрях да правя списъци какво желая да получа за Коледа, защото напоследък осъзнавам, че рано или късно мога да се сдобия с желаното нещо. Пък и съм затрупана. Затова се оставих на течението и съм безкрайно щастлива. Приятелите и близките ми, ме познават добре и почти винаги успяват да ме изненадат и зарадват. Е, понякога се допитват лекинко за подсказка, но това е нормално нали?
    Чудех се дали да включа част от подаръците и придобивките ми тук или в друг отделен пост, но бързо реших да са в този. Каквото съм се сетила да снимам естествено, защото тези дни ми е напрегнато и не смогвам дори с поставените ми от предния задачи. Вчера едва намерих време да се изкъпя и с няколко прекъсвания да сложа любимият China Glaze Ring in the Red. Чакам още подаръци, но тях ще покажа по-нататък.


 Ето и какво се крие вътре в красиво опакованата кутия и плик :)







   Но какво е Коледа без ароматни свещи и вкусни сладки? 
      Снощи получих и красива коледна кутия - бисквитиера, декоративна чинийка за сладки или други вкуснотии и приказно ароматизирана свещ. Всичко това опаковано толкова красиво.... в любимите ми цветове за декември - ярко червено, зелено и златно!

  Естествено не пропуснах да запаля и Yankee Candle Candy Cane Lane, който ми ухае на зелен Orbit и ванилови бисквитки. Напълних и кутията с вкусни сладки... и съм готова!



  Ще ви споделя и рецептата на бисквитената торта с маскарпоне, която ми предостави позната и направих преди 2 дни. Голям карък съм в кухнята, не мога да готвя нищо и не отдавах надежди какво изобщо ще се получи. След като опитах снощи творението си, честно да ви кажа мога да наредя по вкус до тортите на Неделя. Да не кажа и по-добра от някои техни. Кремът е като брюле. Една приятелка, майка и татко я опитаха снощи и казаха че е много сладка, но аз сложих точните препоръчителни количества захар. Все пак предполагам може да е по-малко. Аз обичам сладко и за мен си беше нормална. Ако сте яли Шоколадовият Лешник на Неделя, тази не е толкова тежка.

   Ето и необходимите продукти:

 3 пакета бисквити "Изгрев"
 3 бр. яйца
 50 гр. масло
 300 гр. захар
 500 гр. маскарпоне

  
   Начин на приготвяне:

 Белтъците се разбиват на сняг и след това се прибавя 100 гр. захар. Жълтъците се разбиват с останалата (200 гр.) захар и маслото. Прибавя се маскарпонето. Смесват се двете части.
 Бисквитите се топят в кафе. Нареждат се в тава - ред бисквити, ред крем... Завършва се с крем и тортата се поръсва с натрошени бисквити.




 
  /Бисквитите могат да бъдат бели и кафяви./ Аз мисля, че могат и да се ползват на друга марка. Напр. правила съм с тези от тортата ми с овесени ядки и кисело мляко, те са като бишкоти направо. Много вкусни. Със Закуска може да се пробва. И въобще вариантите са доста.
 


 (след като добре "намачках" сместа, разбирайте крема, се получи това - очаквах да има така топчета, но явно омекват и си е като нишесте гладък след един ден престой в хладилника)


  Аз лично не потапях бисквитите в кафе, защото не обичам нито вкуса, нито аромата му, а в леко подсладено топло прясно мляко. Става и в компот. На външен вид не е естетично красива, не успях и да извадя от тавата, защото е много мека и се наложи да ядем от нея, но вкусът й е страхотен. 




   Много по-добре щеше да се получи в идея по-малък и правоъгълен съд и следващият път смятам да я направя така. Дори се чудя дали, ако сложа фолио на дъното няма да е по-добре и да е по-лесно разрязването. Също искам да пробвам с банани между блатовете и течен шоколад и да експериментирам с украсата. Обаче след празниците съм настроена за стриктни тренировки и хранителен режим, така че не смятам да я правя скоро. Затова ще се радвам да споделите вашите резултати, ако решите да пробвате. :)

   Тази сутрин, отваряйки bloglovin, това беше и първият за деня пост, който прочетох, затова ви шервам и него. Всичко е заснето, така че няма да е трудна направата за една добра домакиня.




     Довечера мисля да облека новото си пуловерче в бяло и червено в тон с празничната вечер и да обуя чорапките ми, които съвсем случайно вчера видях в магазин и не се сдържах. 5 минути ги вземах и оставях, огромни са на живо, но обути стоят като шушони и краката са парно с тях. Не съжалявам, че си ги взех. Снощи бях с яркочервените, а довечера мисля да съм с другите.



   
   И още веднъж - Весела Коледа мили момичета! Бъдете здрави, усмихнати и много успешни!



вторник, 23 декември 2014 г.

Гостува ми: Светлана от "The Lady With The Little Dog"

  Здравейте прекрасни :)

   Непрекъснатото представяне на бюти продукти понякога става скучно и напоследък ме връхлитат мисли за по-различни от това публикации. По тази причина започнах да си търся "материали" и началото ще поставя с един гост, познатата на всички The Lady With The Little Dog. Спонтанно зародила се идея, която двете със Светлана решихме да осъществим и бързо се заловихме със задачата.


    Светлана има много хобита и не крие страстта си към тях. Постоянно се изкушава и прегрешава - обожава луксозната козметика, парфюми, но освен това и пътуванията до различни точки на света й доставят неописуемо удоволствие. Има и още едно, което напоследък заема важно място в живота й, но за него ще разберете по-надолу в отговорите. 

                                               в романтичен Париж след Нова година :)


   1. Коледа е един от най-топлите и уютни празници, с какво го свързваш и какво правиш на него - някой специален сладкиш, гозба или имате друга семейна традиция? Кога си разменяте и отваряте подаръците, под елхата ли ги оставяте или сте отминали този период? :)
 - Коледа за мен е наистина специален празник и винаги го празнувам абсолютно традиционно. На Бъдни вечер правя всичките 12 ястия и това е денят в годината в който съм най-уморена:) Какво правя - ами всичко, което повелява традицията: постни сармички, пълнени сушени червени чушки веднъж с ориз, веднъж с боб,  пека тава кисело зеле с боб, варя жито,  правя баница с тиква, правя и боб по манастирски, също така варя и ошав.


  Още пека фъстъци, орехи и най-важното правя прославената си содена питка с пара в нея. На този ден е важно непрекъснато нещо да ври на всички котлони, фурната да е пълна, семейството да е събрано. Слагам масата , като добавям пресни плодове, мед, сол  и не давам на никой да става, акоо някой става го карам да ходи приведен, винаги правя и чиния за Богородица, прекадявам къщата с тамян и каня всички , които са си отишли да дойдат и да седнат при нас. После чупиме питката и гледаме на кой се е паднала парата.

 
За самата Коледа правя капама с голям гювеч с 5 вида месо и пека на много слаб огън 5 часа - става невероятно вкусно.


  А сладкишът, който правя е много специален и се казва Виенски Коледен Сладкиш - това е вид кекс с масло, шоколад, уиски, орехи и стафиди с много красива и вкусна глазура. Правя и меденки, които украсявам. Ако трябва да разкажа всичко, което правя за празниците ще трябва да издам книга с рецепти, тъй като общо взето всичко съм изменила и променила така, че да се харесва най-много на моето домочадие. 

    Винаги правя елха и то няколко елхи. Централната ми елха е огромна и е на дизайнерката Жизела Граам, другите са по малки, но са купувани от места, които са ми скъп спомен.


Например все още пазя и правя първата елха, която си купихме с мъжа ми като семейство в Египет. Започвам с украсяването на елхите на Игнажден, тоест на 20 декември и приключвам на Бъдни вечер - 24 декември. Всяка година купувам нова играчка, тоест играчки. :))



Елхите украсявам абсолютно пищно, съобразявайки се с поверието, че колкото е по-пищна е новогодишната елха толкова повече късмет и берекет в къщи. Коледа и въобще новогодишните празници са много, много древни и са се празнували винаги, независимо от религия. Те са свързани със зимното слънцестоене. Спазвам обичаите, на мен това ми доставя удоволствие, не ме мързи. На прозорците слагам светлинки.

   2. Не е тайна, че обичаш да пътуваш много и избираш интересни дестинации. Кое е любимото ти място, на което би се връщала отново и би препоръчала на всеки да посети? Моя милост копнее за Тайланд...
   - Много обичам да пътувам, но и много обичам да си стоя в къщи. Най-любимите ми места са: Андалусия, Сицилия, Дубай, Париж, въобще цяла Франция и Германия, и Египет. И съответно най-много пъти съм ходила в тези места. Мечтая за Бали и Рио де Жанейро, но нещо все не отивам. Била съм в Бангкок и много го харесвам, но не чак толкова че да се връщам. Местата, които усещам като мои са Малага, Палермо, Барселона и Париж. Обичам обаче и да си стоя в къщи и има моменти в които никой не може да ме помръдне  Тази година например твърдо съм решила да си остана у дома.





                             /тук всъщност Светлана е на голф игрище в Хургада, Египет, а не сред житата :)/

   3. Имаш гъста, дълга и къдрава коса, доколкото съм успяла да преценя от снимките. Как я поддържаш, какви продукти ползваш, никога не си писала за това?
  - При косата ми всичко е генетика, така съм се родила. Косата ми е невероятно гъста, дълга и огромна, и е цяло чудо, много ми е трудно с нея, но тъй като сме цял живот заедно вече сме посвикнали една с друга. :)) Е, не винаги, понякога тя надделява и изглеждам все едно ми е гръмнала бомба в главата. Много време не знаех какво да правя с нея, но постепенно се научих, а и обучих няколко фризьорки да се грижат за нея - казвам обучих, защото косата ми не е от често срещаните в България и за повечето фризьорки съм истински шок, когато седна за първи път на стола им. Ползвам продукти на Лореал, Керастаз, Сапфир, Пупа, Рене Фуртерер. Предпочитам италианската козметика, тя е най-доброто за косата ми, но салонът в който ходя - студио Арлет, работи с Лореал, така че това е най-употребяваната от мен козметика за косата ми. Това е и отговорът на въпроса как я поддържам - каквото решат в Арлет, имам и доверие, защото от години вече съм тяхна клиентка.


    4. Освен за продукти за коса, не си споделяла и как се грижиш за кожата си (на лицето)? А аз понеже обожавам The Body Shop и съм виждала при пътувания да присъстват от маслата им за тяло в покупките ти, не мога да не попитам кои са любимите ти техни продукти?
   - Преди всичко вътрешно. :) Аз съм лек характер и това се отразява на лицето ми, бръчки по челото например нямам, защото не се тормозя от нищо. Освен това не пуша и не пия акохол, пия всеки ден фрешове от червено цвекло, моркови, ябълка и целина, а също от портокали и нар. Считам, че това е най-важното плюс много разходки на чист въздух, парни бани и плуване. За косметиката много е просто всичко - почиствам, пръскам термална вода и слагам крем. Не слагам крем повече от веднъж дневно. Понякога не слагам никакъв крем даже, считам, че кожата трябва да се оставя да работи сама. И това е всичко. Имам любими кремове - те са на Chanel, Guerlain, Dior, Lancaster, Clarins, Vichy, Estee Lauder, Darphin и на Lireac. Почиствам с различни мицеларки, най-вече на Lireac, Аvene, Bioderma. Ползвам и дегримьори - Chanel, Lancome, Estee Lauder. Харесвам двойния сет на Lancome - мляко и тоник, розовия. И ползвам термални води - Avene, La roche posay, Uriage. Не ползвам за лицето си вода от чешмата никога. Не ползвам ексфолианти. За тялото ползвам продуктите на The Body Shop - те са ми любимци и винаги си купувам техен сет масла, когато пътувам или направо им изкупвам магазина. Любимо ми е всичко с моринга, въобще си ги харесвам. Обичам също и Lush - бомбичките им за вана. Където и да отида първата ми работа е да намеря магазините на Lush и The Body Shop, дават ми чувство за дом, за уют.

   5. Кога се зароди страстта ти към козметиката и към Шанел?
   - Любовта ми към Chanel не започна с козметиката им. Съвсем случайнa среща, не търсена от мен по никакъв начин. Бях на екскурзия в Кан със съпруга ми. Разхождахме се по крайбрежния булевард и изведнъж попаднах пред една витрина и .......се заковах, буквално не можех да мръдна, не мога да опиша какво почувствах, това беше стил, моят стил, най-моят стил. Това на витрината беше всичко, което съм желала, искала, което съм и т.н. Нещо невероятно. Вдигнах глава да видя надписа на бутика и прочетох CHANEL. И така почна всичко.



   6. Разкажи ни с няколко думи за себе си, като какъв човек се определяш?
  - Аз съм добър човек. Много страстен, емоционален. Научена съм от родителите си да бъда абсолютно честна. Не търпя лъжата, фалша и лицемерието. Прощавам обаче много бързо, почти на секундата. Достатъчно е добра дума, извинение, жест и аз вече съм забравила всичко лошо.

   7. В последните ти постове споделяш откъси от любими разкази, което ми подсказва че обичаш да четеш. Имаш ли любима книга и жанр?
  - О, да много обичам да чета. Книги купувам и събирам цял живот , те са първата ми и нестихваща страст. Любимите ми книги са стотици. Имам ужасно огромна библиотека може би 10 000 тома. Напоследък чета "Игра на тронове". От жанровете харесвам от най-най-дълбоката класика - обожавам Балзак - до чик лита и криминалето - обожавам Агата Кристи, а и Дяволът носи Прада. Не харесвам само хоръри.

   8. Имаш прекрасен домашен любимец, но не ти ли отнема много от свободното време? Как успяваш да се справяш с останалите задължения покрай него?
  - Леонардо е много, много рядка порода, много е красив и е бял, което е много трудно за поддържане в България. Той си има фризьор и ходи веднъж месечно на прическа и маникюр, има повече четки от мен, а козметиката му, която е само на Крис енд Кристенсън вече е цял шкаф. Реша го всеки ден. Характерно за него е, че не му пада нито косъм от пищната му грива. Разходките ни са много забавни, защото хората го харесват страшно много и ни спират буквално на всяка крачка, всички му се радват, стари , млади, баби , дядовци, деца, мъже, жени, на Леонардо всички са покорни. Много е весел и жизнен. Истински ураган от позитивна енергия. Той е куче с родословие и е изложбен клас, заради него влезнах в клуба на немския шпиц, където гордо членувам и в БРФК, която е част от FCI. Леонардо стана Шампион на Балканите съгласно FCI, това е международната организация за кинолози и е най-авторитетната такава. Намерих го по следния начин, когато моето първо куче Чара си отиваше бях толкова отчаяна, че буквално не спях по цели нощи и се ровех нон стоп в интернет за да намеря нещо цяр, лек, доктор, ако ще врачка или екстрасенс и да и помогна. Не успях да и помогна.



 В нощта в която тя си отиде попаднах на страницата на развъдник, който чакаше кучета. Винаги съм харесвала тази порода невероятни снежни вълчета, но те са много, много редки. Срещала съм понякога много рядко такива кученца и съм се възхищавала. Леонардо се роди на Коледа. Вярвам, че Чара ми го прати като подарък.



  9. Как реши да станеш блогър? Какво ти "дава" и "отнема" това хоби? Купуваш ли си понякога продукти, за да сравниш или декорираш снимка за публикация?
  - И аз не знам как реших да стана блогер, може би ми писна вечно да пиша за някой друг и реших вече да пиша само за себе си. Така станах блогер. И да, доста продукти съм си купила само за да сравня с нещо, което имам или за да наградя някой, като особено много палитри на Urban Decay купих от Сефора, заради грим конкурса. Също например сега хайлайтера на Шанел съм решила да го сравнявам с много хайлайтери, но това вече почва да прилича не на публикация, а на дисертация и затова смятам да се спра и първо да публикувам ревюто, а после и многобройните сравнения.


 (прекрасният хайлайтър Camelia de Plumes от коледната колекция на Chanel за 2014 г.)


    10. Любимият ти десерт е...?
     - Еклер. Най-много обичам класическия еклер. :)

   11. Зимата още не е показала истинското си лице, но тепърва предстои. Любители на ските, виждам са ги яхнали вече. Аз никога не съм карала, а ти? Или предпочиташ друг спорт?
   - Аз никак не обичам зимата, и не обичам и ските съответно. Ходя на зимни курорти и не излизам от хотела:) Ски ? Просто абсурд. Стоя си в басейна на топло и поглеждам страхливо през прозореца. Вечер събирам цялата си смелост и притичвам с всички до някоя екзотична кръчма и толкова. :))))) Обичам лято, палми, морета, реки, езера и океани.  От спорта харесвам всичко, което е и красиво - танци, плуване, йога. От зимните спортове все пак имам любимец - това е фигурното пързаляне и мога доста добре да карам кънки. И обичам да карам.




   12. Аз много се затруднявам да посоча само по един любим козметичен продукт, независимо дали ме питат за лак, парфюм или червило. Вероятно и при теб е така, но все пак, ако ти кажат избери си само един парфюм, с който да останеш - No. 5 ли ще бъде той?
  - Да, мога съвсем спокойно да си остана с номер 5, друго не ми е нужно.




   13. Пожелай нещо на читателите на Sapphire Eyes and Rubin Lips.
   - Пожелавам на читателите на Sapphire Eyes And Rubin Lips  да са здрави, весели, щастливи и благоденстващи. Както и да четат Sapphire Eyes And Rubin Lips, защото това е един истински блог, със силно и завладяващо лично присъствие, много обективен, честен и откровен.

   Благодаря на Светлана, че прие с удоволствие поканата ми и отговори толкова подробно на всички въпроси. :-)
   Желая и да е все така очарователна, откровена, дива и да посети още безброй дестинации. :)

понеделник, 22 декември 2014 г.

Ароматни изкушения

     Всяка година на Бъдни вечер, на Коледа и на Нова Година палим свещи и ги слагаме на трапезата в красив свещник. Тогава единствено ползваме  и аз обикновено не се интересувах от такива през останалото време. Тази година обаче запях друга песен след няколко коментара и постоянно се оглеждам за нови ароматни изкушения. :)
     Първата ми свещ е с много лек аромат на роза, но ухаеше едва едва и това не ме устрои. Веднага потърсих други, добре ароматизирани. Купих си една обикновена портокалова и тази отново с роза. Още не съм я палила, нямах подходящо съдче за нея, но днес си купих от айко тази чинийка и мисля върху нея да стои. Много е сладка и е без пари (само 1,99 лв). Имаше и малко по-голяма.


    Попаднах на мнения за тези на Glade, за това не губих време и се сдобих с 2 при сегашното намаление в ДМ. Взех си Warm Spice и Spiced Apple & Cinnamon. Струват по 5,69 лв. Вече успях да пробвам и двете. Не са обаче икономични. Уарма за една вечер и няколко часа, спадна с пръст. Не че се оплаквам, но е добре да спомена. Има още един аромат, който е познат, а именно Honey & Chocolate. Отидох с намерение да я купя и се отказах накрая, едва усещах нещо.


Според мен не са и тези свещи силно ароматизирани, трябва да стоите до тях. Warm Spice ми допада повече - ухае на портокал и канела, има ориенталски намек сякаш. Наподобява ми коледни сладки също. Другата логично от името, е с ябълка и канела, но по-слаба и с тези две съставки хубава и доста по-силно ароматна е тази на Air Wick Essential Oils Infusion "Sugar Apple & Warm Cinnamon", която ми е подарък от любима съфорумка. Нея още не съм я палила, но дори от чашката се забелязва колко е парфюмирана и има осезаема разлика, сложена до тази на Glade.
Тя също е намалена в момента, мисля че е около 7 лв в ДМ. Има и светещи по 10 лв.


    Шоколада е много вкусен и ухае готино на ядки. Опитайте го, ако си падате по сладки. :)))

    Поръчвайки от beautycosmetic.biz, не можех да се сдържа като видях тези на m&m и веднага добавих с шоколада и с боровинката. Налична е и с ванилия, но не прочетох добро за нея, а и е прекалено масова съставка.


Шоколадовата ухае силно от бурканчето като шоколадова вафла. Запалена обаче на мен лично ми мирише на цигарен дим повече. За това време от годината е ок, но не е нещо уау. Мнооого подобен е Yankee Candle Salted Caramel, като той е по-силен дори. Berry Blue е с лек плодов аромат, не очаквайте силен боровинков. Приятна е, но нищо запомнящо. Тези са по-икономични, сравнени с Глейдските.


     Специално за снимките и публикацията издирвах бонбонките на марката и днес случайно ги видях в най-често посещавания от мен магазин, къде съм бляла досега не знам! Ако сте яли бонибон, а вероятно сте, тези са същите, но сякаш по-качествени и плътни на вкус. Има и други видове. Балсамчето m&m's Lip Smacker Milk Chocolate Flavoured Lip Gloss има аромат на горещ шоколад с мляко, на шоколадова вафла. Като масло се нанася и е с плътна текстура. Мазничко е, в рамките на нормалното. Хидратиращите му свойства не са подходящи според мен за напукани и сухи устни. След ядене изчезва и няма помен, че сте ползвали. Цената им май е около долар, така че нормално. Не са лоши в никакъв случай, но не очаквайте чудеса. Тук мисля, че не ги продават, подарък ми е от САЩ.



      От месец вече искам да си купя от ароматните тартове на Yankee Candle. Първоначално се отказах, след като прочетох за свещите им - не били толкова силно ароматизирани, а цените им не са никак ниски. След като приятелка обаче ми написа "как да не са, направо не се диша в стаята от тези тартове", влезнаха в уиш листа веднага. Напълних кошницата в айко и като видях 10 лв доставка, си казах не! Чудех се кой да излъжа да ме хвърли до магазина им в Стара Загора и днес най-сетне баща ми се жертва. Настана паника и ужас, когато застанах пред рафтовете. Чудех се кое първо да пробвам и гледам. Шашнах се и омешах ароматите, но пък се зарадвах на възможността да тествам. Определено не препоръчвам на сляпо. Не че има гадни, обаче някои аромати са или далеч от очакваното или не достатъчно силни за мен, затова е добре да посетите магазина.
     Не успях да помириша свещите, само едно бурканче взех, но са затворени и не усетих нищо. Нямах и намерение да купувам де, при цена 17 лв не съм се затичала. А и отзивите за едномесечна трайност на един тарт още повече ме отказа. Та, ето кои си взех аз:


     Icicles ухае на зима, на мента дори и някак снежно. Представете си някой летен морски солен аромат, но го обърнете на зима. :) Някак чист и отпускащ е аромата.
     Candy Cane Lane ми мирише на коледни сладки, ванилови бисквитки. Той също има някак зимен намек, както Icicles. Vanilla Cupcake е доста по-ванилен и "кексов" от този, затова го пропуснах. Но ако обичате онази ароматна ванилия, ще ви хареса.
     Snowflake Cookie е с силен по-сладкарски аромат. Усещам и солена нотка аз.
     Honey Glow ми мирише на мед и повече подправки, които има в някои мъжки парфюми. Подобен е Amber Glow, който също бях грабнала, но оставих в последствие. При него са по-осезаеми съставките, съдържащи се в тоалетните води за силните половинки. Стори ми се, че ще ми омръзне бързо.
     Lilac Blossom е люляк! Свежест, пролет, чистота. Много обичам подобни миризми, напомня ми на прах за пране, но в добрия смисъл.
     White Gardenia е цветен и супер приятен дамски аромат, на невинност и нежност ухае. Дори и на дъвка като се замисля. Подобни на него са Fluffy Towels, който пък не знам как са докарали, но наистина е като прани чаршафи. Midnight Jasmine сякаш беше леко ретро или аз се омотах, затова не го взех.
     Пробвах всичко що имаше, но ще стане прекалено дълъг поста и ако се интересувате от някой конкретен тарт, с удоволствие ще отговоря за него. Естествено, ако помня. Добро впечатление ми направиха също този с ананас и Wild Fig. Цените им са от 1,99 до 2,99 лв. Някои са намалени. Аз лично на касата платих вместо 18, малко под 12 лв.
     Сигурно ще се запитате, ако вече не сте наясно, как точно се "работи" с тях. Нужен ви е изпарител. Отдолу се слага обикновена свещичка, а отгоре от тарта и когато се затопли, той ароматизира. Намират се по магазините за сувенири, домашни потреби. В Айко продават няколко вида. Аз лично бях си харесала този, но 16 лв ми се досвидяха. Вече ми купиха от Джъмбо 2 броя по за 2 лв, затова за момента ще карам с тях. Чакам си ги след 2-3 дни и нямам търпение да ароматизирам цялата стая!

  
    С цветенцето и белият малък са моите. Приятелката ми избра тези, другите са били доста очукани и "китайски" :D.


     Доста висок и голям ми се стори, а и не е в мой стил. Пропуснах го.



    Ето и мъничко снимки от Айко, ако не сте посещавали техен магазин. Има много интересни стоки, яд ме е че нямах време да разгледам по-обстойно.
    Вие обичате ли свещи, Yankee Candle и кои са ви любими?