петък, 15 ноември 2013 г.

Avon Mega Impact "Cobalt"

    Дъъъъълго време търсех този прословут молив Кобалт и бях на ръба да го поръчам от ибей за солената цена от 15-тина лева. След като съм влюбена в Супершок серията, а тази Mega Impact е старото й име, исках да имам всички цветове.



   Преди месец съвсем случайно, мила съфорумка ме зарадва с чисто нов Cobalt. Чаках да ми дойде музата и да се гримирам с него. Вчера най-сетне се реших и го сефтосах. Оказа се дори по-добър от Супершок. Те са бетон, но само с база и самостоятелно нанесени се отпечатват на костта. Трябва да има сенки под тях. А този Мега Импакт без никакви сенки, го свалих непокътнат след 7 часа носене.


 
   Цвета е индиговосин и макар да съм със сини очи, стои чудно. По-тъмен е и се откроява. Жалко, че отдавна е спрян. Вероятно има подобен цвят от силиконовите моливи на Импала, но не съм проверявала.
    Сега се чудя с какви сенки мога да го съчетая, очаквам предложения. :)

четвъртък, 14 ноември 2013 г.

Colorama 502 Eyeshadow

     Съвсем скоро получих тези готини сенки като подарък от съфорумка и отлагах все да ги сложа, мислех че цвета няма да ми подхожда. Тази сутрин обаче реших да ги отворя най-сетне и не съжалявам изобщо. Не изби ръждив или жълтеещ подтон, както предполагах. Понеже за мен цвят copper винаги е бил малко по-капризен и не отива на всеки. Самите сенки също са много хубави и като качество. Стоят на парцалки, както златния цвят от палитрата Odyssey на Кларинс от коледната колекция за 2012. Клепача става като фосфоризиран. Блестят супер готино и са много покривни, мазни и се преливат лесно.


   Гримирах се сутринта в 7 часа, до момента вече поизбледняха малко и са се събрали леееко в гънките, но като цяло грима стои. Получи се по-драматичен отколкото очаквах, но то е защото поставих черния молив по-плътно и самата линия стана дебела.
   Много се радвам за тази единичка, защото нямам подобен цвят, а и самата текстура е по-различна от тази на обикновените сенки. Смятам, че ще я нося често вече. Само да измисля с какви други нюанси мога да я съчетая.  :-)









      За сгъвката използвах Kiko Color Sphere 31. Това са едни от най-любимите и най-използваните ми сенки. Ако имате възможност, си ги вземете. С почти всичко си отиват и стават, както за ежедневен, така и за вечерен грим.
     Червилото ми беше най-трудна част. Не знам и дали го улучих, но сякаш не изглеждаше зле. Сложих с потупване от Classics 210 и отгоре блед глос.

сряда, 13 ноември 2013 г.

Грим на деня

    Здравейте :)))

    Макар грима да е от вчера, реших да го покажа днес, защото не смогнах с публикацията на време. Напред-назад по цял ден и докато оправя снимките, то стана 13.11 :)))
    Бях отново с лилавата палитра на Wet n'wild Color Icon "Petal Plusher". Исках да пробвам черното и мислех, че ще е доста бляскаво, но то се оказа по скоро с метален завършек и доста плътно. Та затова да го сложа на подвижния клепач беше грешка и опуших със средно тъмно лилавото, за да не стане голяма тъмнилка. Накрая не ми хареса и минах отгоре с бляскавия лилав цвят Definer. Черното изчезна и сякаш се получи добре.
     Естествено не ми беше ден, та и червилото "обърках" - сложих от Lancome L'absolu 302, но ми се стори прекалено бледо, накрая плеснах и отгоре от Класикс 228. Добре, че се поизтри преди да излезна и остана лек цвят.
 







вторник, 12 ноември 2013 г.

Essence Home Sweet Home "Red-y to Relax"

   Дълги години се дърпах от червилата и още повече от по-различните от нюдове и бледорозови. За червеното никога не съм си помисляла, че ще мога да нося някога по какъвто и да било повод. Беше като табу за мен. Не знам обаче какво ми стана миналата зима, откакто започнах да чета редовно темата за Гримиране в бг-мама купувам почти всеки месец червило и напоследък тъмните и ярки цветове ме влекат страшно. Червени имам сигурно 6-7 вече. Първото ми беше именно Red-y to Relax, за което ще ви разкажа днес.



   Подарък ми е от миналата Коледа от приятелка. За съжаление не успях да се добера до малиненото от колекцията, но в последствие го поисках, когато се уверих в качествата на Red-y to relax. В началото ми се стори доста ярко и оранжавеещо, че го сложих само веднъж навън и 2 пъти за снимки. Не се осмелявах да го нося. Тази зима обаче ще го ползвам много често. Хич не е оранжево, а класическо червено.
  

  Изумена съм, че не се разтича и не се изтрива само от вътрешната част на устните, както повечето червила. Избледнява постепенно и изсъхва леко като стейн, т.е. оставя лек цвят накрая. Издържа ми 3 часа с ядене. Не е много лъскаво, има си нормален за червило блясък. Не изсушава устните. За 2-3 евро не може и да се желае повече. Мислих си, че новите дълготрайни червила ще са с качествата на тези, но не би. :(

   Цвета не е много ярък и задължаващ/строг, така че може да се носи с ежедневен бледокафяв грим или само очна линия. Дори и спортно-елегантно облекло му отива. :)







      Вие имате ли любимо червено червило и изобщо осмелявате ли се да носите този цвят?

понеделник, 11 ноември 2013 г.

Zoya Logan

   Поредната красота от Зоя от коледната колекция "Ornate". Прилича на борова горичка с малко есенни листа за разкош. Много хубаво тъмнозелено, плътен и ясно изразен шимър. Перфектна на 2 слоя. Има хубав блясък и самостоятелно нанесена, но с топ лак изпъква още повече. Не се сещам за такъв/подобен цвят от по-бюджетните марки, затова ако имате възможност инвестирайте в Logan. За Коледа е екстра. :)







неделя, 10 ноември 2013 г.

Zoya Ornate "Blaze" & "Ziv"

   Добро утро прекрасни :))

   Празниците малко по-малко наближава и ми се носят коледни цветове вече, а Blaze & Ziv са точно такива. Червеното и златното винаги са били присъщи за тези топли празници. Зоя никога не са ме разочаровали и този път е така. И двата лака са страхотни. Те са от миналогодишната колекция, но според мен не бива да се пропускат, ако харесвате тези цветове.
   Blaze е боровинково червено с холограмен ефект, но не като типичните холограми с ясно изразена дъга, а както им казвам аз с 3D ефект. Много, много красив. Покрива перфектно на 2 слоя, консистенцията му прилича на желетата. Трайността е както обикновено добра - 3 дни без никакъв проблем при мен, със сигурност и още толкова ще издържи, но аз не трая повече време с един лак.




     Ziv пък е още по-коледен. Стои като фолио, като играчка. Много плътен и хубав златен цвят със ситни скейл частици. И той покрива на 2 слоя перфектно. На бяла ръка "пасва" чудно или поне при мен е така, а обикновено ми се сливат с тена подобни нюанси.
Не знам какво повече да кажа, затова ще оставя снимките да говорят сами.


 
    Цена - 15 лв/бр от ибей и 20 лв в България - http://www.beauty1bg.com/produkti/zoya-lak-za-nokti-blaze