събота, 22 октомври 2016 г.

I love ... Coconut & Cream Bath & Shower creme

        I love... е от онези марки, които грабват внимание с вкусни аромати и сладурски опаковки. Почти няма жена, която не харесва поне един продукт с вкусно плодово ухание. И тези съм сигурна, че няма да ви оставят незаинтересовани, ако ги виждахте за първи път. Моят такъв беше преди години в немския онлайн магазин на Дъглас. Не знаех че ги има и при нас в Бютизон и Дъглас, затова помолих приятелка да ми купи кремче за ръце с манго и папая. И действително не беше лош продукт. Пак бих си взела от него. Отзивите след това, когато вече марката се появи и по нашите дрогерии, не бяха от най-ласкавите. Повечето споделяха, че на кожа ухаели изкуствено или на гранясало, затова и не бях особено ентусиазирана да пробвам друго от тях. Пък и цените не бяха от приятните. Споменавала съм обаче, че с приятелка си купуваме различни продукти и делим. Хем пробваме повече, хем не ни омръзват. :)


       И много се радвам, че тя се е сдобила с няколко продукта за тяло от тях + масло и ме засипа с кутийки за проба. Първо пробвах душ крема с кокос и останаха очарована. Затова нямах търпение да споделя за него. Обожавам аромата на кокос и този е брутален в добрия смисъл на думата. Ухае на много вкусен кокосов крем с шоколад, който слагат в сладкишите. Сещам се за кроасаните дабъл. :)


       Когато съм под душа, веднага в съзнанието ми изниква картината от рекламите, в които "обливат бисквитите с шоколад". В случая вие обливате тялото си с душ крем. Страхотно е усещането!


        Текстурата му е гъста кремообразна и е истинско удоволствие да вземе душ човек с него. Пени се хубаво, но като повечето душ гелове/кремове, аромата не се задържа след баня. Трябва да нанесете някакъм крем или лосион. Не съм усетила да изсушава кожата ми, но не пропускам да я хидратирам заради по-ниските температури вече.


         В Ивис също продават марката освен в ДМ, откъдето всъщност е закупен този душ крем. Имат и промоции честичко, така че си струва да се пробват. Този е бил намален на 6 лв и в момента е толкова, което за 500 мл си е направо без пари. В Бютизон са по 12 лв. Освен това е в кутия и с гъба, която не е лоша и върши работа. Идеален е за допълнение към подарък, а и за вас. Особено за наближаващите празници в тази синя кутия със снежинки и снежен човек. Още идните дни смятам да го потърся, за да купя!

четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Avon Planet Spa Herbal Steam Bath Body Scrub

       Десетки пъти съм ви споменавала колко харесвам продуктите от серията Planet Spa. Не помня един, който да ме е разочаровал. Ексфолианта, за който ще пиша днес също е добър за моите изисквания и напомня на маслиновия. Последният ми е любим! На практика са почти идентични, разликата е само в аромата и може би идея в консистенцията. Цената му е около 10 лв при намаление. В момента го няма в брошурата, но с маслината е намален и бих го взела веднага. Имам 3-4 други нови и заради това единствено съм ограничила поръчките. ;)


        Ухае много освежаващо, подобно на дъвките и бонбоните на Airwaves, онези които ви отпушват носа буквално. Обаче е доста приятно усещането като продукт за тяло. Напомня на мъжките парфюми. Аромата е на кедър и евкалипт. Сякаш ви отпушва порите и цялото тяло започва да диша.


         Текстурата е по-скоро кремообразна с много частички със среден размер. Достатъчно едри са, за да премахнат мъртвата кожа и в същото време изобщо не дразнят. Не се пени, както леко правеше ексфолианта със средиземноморска маслина.


        Кожата е чиста и мека след употреба, не е пресушена, но зимно време имам нужда от подхранващ и хидратиращ продукт аз. Затова и предпочитам да не пропускам лосиона/маслото.
        Приятна консистенция, разкошен за сетивата аромат и чудесен ефект, в случай че не търсите груби частици като на захарните ексфолианти. Дали бих подновила - определено!

Avon Planet Spa Volcanic Iceland Purifying Body Mud Mask

      Черният сапун за тяло от турската лимитирана Planet Spa серия Turkish Thermal беше жесток продукт и се продаваше много. За жалост я спряха, но хубавата новина е, че в текущата брошура е отново в продажба и в нова опаковка в златисто. Върната е и маската за лице, която е просто страхотна и смятам да се запася! Така че нападайте, ако и на вас са ви били любими продукти.  Цената на сапуна за тяло е 7,90 лв и 5,90 - маската за лице.


        Тази кална маска за тяло обаче, също не отстъпва и е с доста сходни качества като сапуна. Текстурата й е като на маската за лице от серията с МММ. И аромата е подобен, но по-скоро наподобява този на скраба с евкалипт и кедър. На минерали и глина ухае с намек на евкалипт.


        Нанася се като маската за лице. През това време можете да ексфолиирате стъпалата си или да нанесете маска за коса. Аз оставям около 5 минутки и отмивам. Усещането е на много чиста кожа - порите са отворени и няма никакви замърсявания. Продукт, който е по-скоро за летния сезон, но отворих есента и не смятам да оставям за следващата година. Ползвала съм го 2 пъти и има за още толкова, максимум 3.


          Непременно нанасям някакво масло или лосион след баня, защото се усеща леко опъване заради силното почистващо действие.

     
        Маската за лице от тази серия е също много добра, писала съм ви за нея миналия декември и с удоволствие бих подновила и двата продукта.

понеделник, 17 октомври 2016 г.

Aura Long lasting Lipliners No. 58, 59, 60, 61

      Следващите няколко месеца е сезона на тъмните червила. Но за перфектни устни, е нужно да се въоражим не само с червило, но и с хубави моливи. И едни такива, са дълготрайните на Aura. В началото на годината пробвах от тях в тъмночервено и мнението ми за 4-те нови нюанса не е по-различно. А и ако сте луди по подобни вамп цветове, задължително ги потърсете. Цената им е 5,50 лв.


        Формулата на тези моливи, както вече съм писала, е идеалната среда. Не е твърда, не е и супер кремообразна, че да се изтрива бързо. Прецизни са, със стегнато сърце и пишат с лекота по устните. За секунди правя перфектния контур. Хем са меки, хем издържат дълго. Лесно мога да коригирам, ако сгреша и резултата винаги е безупречен. Разликата без и с молив, повярвайте при тъмните цветове е осезаема. Особено ако е по-меко и има способността да се разтича дори без хапване.


         Когато получих моливите, 3 от тях ми изглеждаха доста сходни и си казах "защо са ми, та те са почти еднакви". Аз, която имам 100-тина червила и 500 + лака, намираща разлика във всеки? Грешах, но го разбрах като ги поносих няколко пъти. Категорично имам нужда и от 4те. Но в случай, че Вие притежавате 1-2 тъмни, можете да си купите някой от първите три и с четка да преливате, за да няма видим контраст.

           58 номер, за мен е перфектното бордо.
           59 е виненочервено с малко кафяво.
           60 е черна череша - перлата сред всички. Буквално вамп цвят.
           61 е страхотна есенна циклама. Хем има закачлива нотка, хем не е ярка и не циганее.


        Моливите оказват влияние и върху трайността. Макар и "подробност" за много хора, дори глезотия, този продукт има голям "пръст" в това, да е перфектно червилото ви и безупречен завършека почти през целия ден. Дори и в средата на устните ви цвят да няма, да се е поизтрил, контура ви със сигурност ще стои в повечето случаи.


          Ако все още нямат вишненочервен или патладжанен цвят молив, сега е момента да се сдобиете с такъв. Ще го носите през цялата зима.

                                  No. 58 + The Body Shop Colour Crush 240 Damson in Distress


No. 59 + Avon UCR Matte "Matte Crimson"


No. 60 + Zoeva Luxe Cream  "One Wish"




                                                    No. 61 + Avon UCR Very Violet

   * Моливите са ми предоставени за проба от представителите на марката.

неделя, 16 октомври 2016 г.

Essence Girls Just Wanna Have Fun Highlighter

       Лимитираната колекция "Момичетата искат да се забавляват" на Есънс е налична в магазин Дебенамс, както споменах в поста за четворката сенки. От там се сдобих и случайно с хайлайтъра. Бях се отказала заради наличието на много такива продукти, но приятелка ме изненада с него. Дали е заредена на други места лимитката не знам, може би предстои. Следете какво споделят Додис във фейсбук. Цената му е 7,50 лв.


         В началото при суоч с пръст, продукта не ми допадна и дори малко ме разочарова. Затова и в коментар тук на една от вас, писах да го пропусне. Но на лице всъщност е хубав, изненадващо добър бих казала и му обърнете внимание, в случай че го срещнете някъде. Ако харесвате хайлайтъри със студен подтон и бели шимър частички, който няма "металическия" завършек на Мери-Лу, с мазна кожа сте и търсите по-нежен и мек блясък, тогава би ви харесал. Или пък предпочитате просто по-деликатно озаряване, което си личи, но не е натрапчиво и не заслепява. :-)


         Формулата му е пудрена. Когато разтъркате с пръст, буквално продукта който полепя по него е бял и сякаш е пудра. Частиците дори не се виждат особено, но нанесен на скулите, разкрива красив "фрост" ефект. Напомня ми на колекцията със Снежанка.


         Очудва ме и трайността за подобен завършек и пудрена текстура. Издържа ми почти цял работен ден с леко избледняване. Позволява да го напластите според предпочитанията ви и търсения ефект, което го прави идеален за бърз грим и няма как да сгрешите. Разпрашва се съвсем малко и то с пухкава четка, ако отнемате по-голямо количество.


        Този пудрен ефект, постигнат на суоча с пръст, на лице го няма. Там полепват почти само блестящите частици и стои много красиво.



          Цвета му е подходящ за светли /бели/ кожи и среднотъмни. Мисля че на по-тъмни, би изглеждал бял и ви съветвам да си потърсите златист хайлайтър.



           Няма да излъжа, ако кажа че принта беше главния виновник да хвърля око на този продукт от колекцията, но не съжалявам. Есънс са много иновативни и ме очудват как успяват толкова години наред да поддържат интереса към лимитките им буден. При тези цени, е ясно защо са вървежни. Постоянно имат нови продукти и подобряват формулите, но лимитираните за мен си остават тези, които крият големи съкровища понякога.