събота, 24 септември 2016 г.

Гладка кожа със самобръсначките Wilkinson Sword

        В сезона на късите поли, рокли и панталонки, е важно кожата на краката ни да изглежда безупречно. Верни помощници за целта, втора година са ми самобръсначките на Wilkinson и затова избрах отново да говоря за тях в една от последните ми "летни" публикации. Главен герой днес ще са мус-пяната и новите еднократните самобръсначки Quattro с папая и перлен комплекс. Това са последните 2 продукта на марката, които пробвах. Но ще кажа по няколко думи за останалите ползвани от мен за сравнение.


          В банята ми станаха няколко вида самобръсначки на марката и да не казвам голяма дума, но нито една не ме е разочаровала и ползвам всички без изключение. Не се колебая коя да хвана, а просто грабвам първата и действам. Всички са достатъчно добри за мен. Quattro със сменяемите ножчета + еднократната, новата Intuition и Xtreme 3 Beauty.


          За тази със сменямите ножчета мнението ми не се е променило, откакто й свикнах. Вече съм на трето ножче и съм доволна от факта колко е нежна към чувствителната кожа. Не ме порязва и кожата ми не се възпалява, краката са меки и гладки, издържа около 2 месеца при редовна употреба. Определено ще подновя като ми се захаби и последното ножче.


        Новото за мен и за което не съм говорила досега, са Quattro Papaya & Pearl Complex, но еднократните. Вече съм пробвала от същия мисля вид, но с алое вера (за чувствителна кожа) и в началото не ми хареса, но определено й трябваше малко време, след което ми стана любима и ползвах около 3 месеца. Тази с папая обаче ми е перфектна. Лека, удобна, бръсне достатъчно гладко и лесно, не ми дразни кожата и до момента не се е захабила. Ползвам я от месец. Не е толкова остра, но това не значи, че се налага натиск и е перфектн за супер чувствителна кожа.



         Опаковката е от 3 броя и мисля че е около 8-8,50 кутията. Вероятно близо 3 лв за бройка ви се струва множко, но категорично си заслужават за мен и бих подновила опаковката.
     


        Най-добрата ми приятелка е огромен фен на пяната за бръснене Rasier Shaving Mousse и има защо. Нужно ви е много малко количество, а толкова гъста, пухкава и мека е текстурата й. Прилича хем на пяна, хем има нещо подобно като геловете на Balea. Мирише хубаво, прави кожата мека, подхранена и гладка. Лошото е, че не се продава самостоятелно или поне в нашата страна. Аз си намерих в една верига Фламинго по 2,20 лв единични бройки и си взех, нищо че в комплекта  ми с тримера, чака нова. :)



          Xtreme 3 Beauty са първите самобръсначки на Wilkinson, които пробвах. Те са най-остри и в началото ми дразнят и режат, но пък бръснат перфектно и от раз. Тях предпочитам през студените месеци, защото в жегите в комбинация с пот, не ми действат никак добре.


         Уилкинсон е моята марка самобръсначки и не смятам да я сменям за в бъдеще. А коя е Вашата?

                           Оставям ви линкове към останалите ми публикации за Wilkinson:

                    Wilkinson - сравнение
                            Wilkinson Intuition
                                   Wilkinson Xtreme 3 Beauty
                                           Wilkinson Rasier Shaving Mousse - сравнение с геловете на Balea
                                                   Wilkinson Sword Quattro + тример

         * Quattro Papaya & Pearl Complex (еднократни) са ми предоставени от марката за проба.

петък, 23 септември 2016 г.

Fuschia Lips

      Фуксията не е лесен за носене цвят що се отнася до червила. Не отива на всичко и всеки, макар наличието на няколко нюанса в тази гама. Според мен стои добре по-тъмни кожи (виждала съм Rihanna с такова и стои жестоко) и на бели, но в комбинация с кестенява или черна коса. Разбира се, винаги има и изключения. Това са си моите лични наблюдения през годините.

       Аз съм открила за себе си няколко, които харесвам и нося с удоволствие, но със светлата фуксия, определено трябва да внимавам. Свежи пастелни цветове в облеклото или нещо цветно за акцент и определено сезона им е пролет или лято. С цикламеното мога да експериментирам и да си позволя да се отклоня от някои правила, затова и наблягам повече на нея.



      Ще започна с едно нестандартно и единственото в този цвят червило в колекцията ми, а именно p2 Culture Spirit 030 impassioned. Много интересна смесица между пепелява фуксия, червено и мауви. Крем е, няма частици и е едно от най-трайните ми  червила. Богата кремообразна текстура без да се разтича и впива в линиите и супер интензивен цвят. Освен това издържа с часове наред, дори на храна и дълги разговори. Не изсушава допълнително, но и не хидратира. Ето я публикацията ми за него. За не знам кой път ще се повторя, но съм леко сърдита на ДМ, че не искат да заредят марката. Нито Мис Спорти, нито S-he Stylezone са вървежни според мен и могат съвсем спокойно да се оттеглят от нашия пазар.


         В сладурската цветна опаковка е Oriflame Triple Core Fashionista Pink. Mного комфортно и меко, има блясък и в жегите е по-мазно, но и формулата му е подхранваща заради балсама в средата. Изтрива се по-бързо, но издържа около 2-3 часа все пак. Имам още едно от тази колекция и то е толкова хубаво



           p2 Culture Spirit, Oriflame Fashionista Pink, Avon UCR "Hot Pink", Flormar Prime'n Lips PL 05, Rimmel Kate Moss 20, Maybelline Vivids 902 Fuschia Flash

       Avon UCR "Hot Pink" е с подобна формула, но е идея по-стегнато. То има фини блестящи частички, също като това на Орифлейм. Устните са меки и гладки, дори изглеждат някак здравословно заради лекия шимър, но отдалеч е като крем. Формулата му също е комфортна за носене и не изсушава. Издържа около 3 часа.


       За ярката и свежа фуксия на Flormar Prime'n Lips PL05 "Sugar Pink" ви писах тук, а за тази на Rimmel Kate Moss 20 не помня дали съм споменавала. За мен лично тя е класическия цвят фуксия. Абсолютен крем с лек матов завършек. Не се разтича, сравнително комфортна е за носене и отново супер пигментирана, трайна.


        Най-яркото от тази гама червила и което изобщо съм срещала, е Maybelline Vivids 902 "Fuschia Fever". От всички 4 Vivids, това според мен наистина клони към неон и съм носила броени пъти. Тази година не съм го слагала дори веднъж, затова и прикачам 2 снимки от стара публикация за него. Определен ви трябва смелост за точно този цвят.


       С изключение на Vivids и Флормарското, смятам останалите 4 да си нося и през есента, и зимата. Кое е вашeто любимо червило в тази гама?


четвъртък, 22 септември 2016 г.

Любими "зелени" летни аромати

       Вече е есен, но накрая на всеки изминал сезон, е момента да направим равносметка какво е било на първо място и в нашия "топ". Избрах една от последните летни публикации, да е именно за ароматите, които много харесвам. Напоследък учудващо ми се пише повече за парфюми, отколкото за грим продукти. Явно имам нужда от разнообразие и да "избягам" от типичните за мен постове.
       Последните години всъщност замразих попълването на колекцията ми с нови флакони, освен с 3-4 това лято, защото всъщност рядко ми харесват новите "фланкъри" на известните марки, а и бюджетните и наличието на 100-тина, съвсем ме отказваше да трупам още и още. Това всъщност има и своя плюс - да се радвам и оценя наличните, да ги нося и освобождавам място за такива, които съм пожелала в миналото и искам да придобия в бъдеще. След този малък увод, пристъпвам към темата на днешния пост.


         Харесвам парфюмни композиции от почти от всяка "група", но през лятото определено наблягам на зелените, аква, солени, кокосови и плодови аромати. Ваниловите, силно дървесни и смолисти, захарни..... не са моите. При 30 + градуса не са онова, което аз желая да усещам не само върху себе си, но и околните. Температурите пречат на "топлите" и сладки нотки да се развият по онзи красив начин, както го правят през зимата. Затова ги оставям да чакат студ.
         Аромата започва с водка. Има необичайна солена нотка. Сякаш сте захапали парче лимон с малко сол, потопен в питие. Ухае на сочна зеленина, на почивка край гръцки остров. Много свежи и с лека тръпчивост водни акорди. Има и хубава момина сълза с жасмин. А красивите цветове на виолетка с божур, мека дървесина и ирис, правят аромата нежен като феерична рокля. Откривам перфектната ваканция във "First Premier Bouquet" на Van Cleef & Arpels. Чудесен парфюм за горещините край плажа и задушните морски нощи. :)
    



       Avon Expressions: Love to the fullest (by Reese Witherspoon) всъщност не е изобщо летен, нито зелен, но заради цвета на флакона и факта, че изразходих, реших да го включа и кажа няколко думи за него. Експрешънс беше ароматна линия в колаборация с Рийз Уидърспуун през 2011 г., от която имам още един парфюм (общо са 3). Заслужаваха си и трите. Много сполучливи бяха, но отдавна ги няма. Ейвън имат навика да спират всички свои качествени композиции, а и други продукти. Но да преминем към Love to the fullest.


        Аромата за мен е ванилен, но не типичния сладък и вкусен, топъл парфюм с ванилови нотки. За моя нос имаше онази лекарствена нотка. И най-странното е, че изобщо няма в състава, но очевидно амбрата в комбинация с иглика, вишни и божур прави завършека толкова "суров" и не за всеки вкус. Наситен и траен, усещам го с часове наред, но не беше моят.


        За Джет Фем Холидей ви говорих преди няколко дни. Любим и незаменим топъл кокосов аромат със сладка мента, щипка ванилия, мед и сладки плодове. Страхотен шлейф и наситеност. Ако го върнат някога отново, ви го препоръчвам с 2 ръце и 2 крака! Един от най-хубавите летни и като цяло парфюми, които познавам.


         Още един Ейвънски, но отново страшно сполучлив зелен аромат - TTA Always. Той е от първите луксозни попълнения на марката, който се продава от години и беше върнат в продажба, по молба на клиенти. Голяма глупост от страна на Avon, да спрат такъв за мен "шедьовър". Част е от прословутата трилогия Today Tomorrow Always.


        Началото е със сочна карамбола и киви, неузрели все още напълно и потопен в тях жасмин, запазил нежността и свежия аромат на своите цветчета. Уханна бяла лилия и червено лале, а най-прекрасната база от мускус, бамбук и мека дървесина. Това е най-хубавия ми аромат на екзотични зелени плодове, бели цветя и бамбук с нотки на мокра кора от дървесина. Не мога да опиша в какво блаженство се намирам, когато го нося. Трайност, шлейф, плътност..... всичко в "Always" е на ниво. Обожавам го! Освен това е в концентрация EDP, което е голям плюс за такъв тип.


       Имам почти всички излезнали аромати от трилогията и мога да кажа, че с някои изключения, си заслужават! А и редовно има много добри оферти. Дори върнаха лосионите и душ геловете към трите аромата. От идната 14 кампания можете да ги закупите по 6,90 - цък.


         И за любителите на сладостите има нещичко. Acqua di Gioia вече съм я "показвала", още в началото когато започнах да пиша. Розов пипер и божур правят аромат закачлив, а захарта му придава младежки характер.

    
       Ментата и лимона "убиват" онази типична вкусна и много накъртваща захарна сладост. Добавят му свежест, тръпчивост и осигуряват добра база за дъждовномокрия, кедър. Подходящ за млади и по-пораснали дами. Отново аромат с чудесна трайност и интензитет. Стилен и практичен флакон. Идеален за топлите, но най-вече леко хладни летни нощи и дни. :)



        И може би най-голямата ми парфюмна любов.... Emillio Pucci Vivara. Искам да разкажа повече за този разкошен парфюм в отделен пост, но все не ми стига нещо, защото е в такава за моя нос сложна комбинация, че едва ли ще намеря думи, с които да го опиша подобаващо и както заслужава. Толкова интересен, различен, стилен и класен дървеснозелен аромат е. Само ако го усетите, ще разберете за какво ви говоря.


      Започва с тръпчив бергамот, амарето и галбан. Свежите портокалови цветчета, жасмин и нарцис придават женственост, а базата е от ветивер, ирис и пачули. От типа на Нилските градини на покрива на Ерме е, за които ви говорих миналият месец тук. Но за мен е и доста различен. Определян като модерен шипър със своите остри и прашнозелени акорди, което се дължи на галбана. Ветивера е осезаем и успешно заменя дъбовия мъх в тази композиция. Ако харесвате лавандулата в мъжките и унисекс парфюми, тази част от Vivara ще ви грабне.


       За мен Вивара е един от най-добрите летни парфюми, излизали някога и на който не съм намерила заместител. Имам приятелка, която всеки път като съм с него ме пита "с какво си, много е хубаво?". Ако има откъде да пробвате и купите, не се замисляйте!
        
        Орифлейм не са царе на ароматите за разлика от Avon, но от старите им летни лимитки има попадения и едно от тях, за мен е Amazonia. Имам и мъжката, и дамската. Колко флакона съм поръчала за майка и татко, за познати, приятели не помня. Но определено бяха сполучливи и доста се харесваха. Имах крема за тяло от серията и ми беше абсолютен фаворит също!
         Отново бамбук в комбинация с бергамот, но тук липсва онази горчивина. Има меко начало от пасифлора, орлови нотки и водна линия. Базата му и тя е изключително комфортна. Мокра, напоена с влага кора от кедър и бамбук с малко мускус за чисто усещане!


         Estee Lauder Emerald Dream вече познавате и ако сте пропуснали публикацията ми за него, можете да си я припомните тук. Чуден за плажа!


           Пропуснах да снимам и в включа Hermes Un jardin Sur Le Toit, както и Missoni Acqua, но станаха доста флаконите и поста щеше да е километричен, а и много скоро имаха отделни публикации. Припомнете си ги, в случай че ви е интересно *Missoni, за Градините оставих линк по-горе. А кои са вашите любими аромати за това лято?


сряда, 21 септември 2016 г.

Catrice Contourious LE - Strobing Duo Highlighter, Contouring Brush

       Контурирането и строубинг техниките напоследък станаха доста актуални, защото почти всяка дрогерийна марка напуска хайлайтъри или стикове с двата продукта. Последната колекция на Катрис "Contourious" също е в тази "насока". От нея си взех хайлайтъра под формата на пудра (има и стик) Strobing Duo Highlighter, както и контуриращата четка. Триотата с руж също са хубави, но имам много и пропуснах.



       Ще започна с хайлайтъра, защото е по-интересния според мен. Текстурата му е много финосмляна. Частиците са ситни (шимър) и няма брокат. Не е суха, но не е и мазна. По-скоро е добре пресована пудра, която не се разпрашва да не кажа изобщо. Финиша е подобен на хайлайтъра от SpectalurART, но частиците са по-ситни. Озарява, но леко и деликатно. Както като цвят (със студен подтон е, от белите), така и като завършек/блясък.


      Според мен е хайлайтър за мазни кожи повече, защото моята е нормална към суха и ми идва лек. А и ми пада, не успява да залепне добре явно. Вечерно време е останало малко от него (само частички) и почти целият е изпадал. Ако търсите по-незабележим хайлайтър, с който няма да блестите като диско топка, този е за вас. Супер нежно и деликатно озарява.



       Хубав продукт е, но определено има какво да се желае от него още. В случай че имате много, пропуснете го. Струва 10,19 лв.






         За по-интензивен ефект, погледнете стига от колекцията или тройките.



         Контуриращата четка е хубава. Косъма е синтетичен и са гъсто разположени, стегната е.
Добре прелива кремообразни продукти (за мен не е подходяща за прахообразни), но главата й е по-тясна и прави контура отсечен и според мен не е подходяща за начинаещи. Трябва ви с по-дебела и голяма.


       Качеството и като цяло намирам за доста добро. Не мисля че ще се скубе, стига формата да не ви притеснява и да сте сръчни, вземете я! Но контура ви няма да стане безупречен от раз и с минимум усилия. Особено ако ползвате значително по-тъмен фдт или тепърва ще се учите. На третата снимка от колажа съм се гримирала с нея и постигнах сравнително добър резултат.


                 Цената й е 9,49 лв.



        Колекцията е прилична. Заслужава си да й обърнете внимание, ако имате нужда от някакъв непретенциозен продукт за озаряване или контур, стига да нямате високи очаквания.