вторник, 19 юни 2018 г.

Miss Sporty 320 nail polish

           Както знаете, обожавам синия цвят и имам немалко в колекцията си с лакове за нокти. Кралскосините обаче не са много - 2 пясъка и 2 крема, ако не ме лъже паметта. И това Miss Sporty 320 е едно от тях. Имам го от доста години, но предвид количествата, не е останало време да ви го покажа. Дано все още се и намира по рафтовете на марката, за да не ви зарибявам напразно.


          Четката му е от малко по-широките, затова се иска старание да не се опре до кожичките. Ако сте с тесни плочки, вероятно няма да ви бъде особено удобна. Консистенцията не е прекалено рядка, нанася се прилично и с леки усилия. Трябва да се внимава по колко има на четката, за да не става неравномерен. Ако не сте взели достатъчно, на места прозира. Но за цената му от 3 лв, да кажем че става. Има какво да се желае още, предвид разнообразието на пазара в момента.




          При мен трайността не е голяма, издържа около 2 дни и вече връхчетата са ожулени. Аз работя на компютър и с документи, което също се отразява и това не ме тревожи толкова. Самостоятелно мисля че не е ок да го чакате да съхне. Няма да стане за 5 минути, затова моето мнение е винаги с топ отгоре. Като цяло не ме е разочаровал, но и не ме впечатли. Започва и да се сгъстява, ако е отворен по-дълго време. Та, огледайте се за подобен цвят при Голдън Роуз, Флормар и Есенс например.


           За Zoya Ali съм говорила много и не искам да се повтарям. Това ми е най-използвания неон заедно с 3 на Models Own. Страхотна текстура, трайност, нюанс който се мени постоянно на дневна или изкуствена светлина и покритие за такъв финиш. Факта че почти съм го презполовила, трябва да Ви говори достатъчно. Жалко, че новите партиди от 2 год. насам, са с леко променен цвят и вече е по-коралов.



           И няколко думи за стикерите, които всъщност са ми нови. Не бях поръчвала/получавала скоро. Борн Прити ми писаха отново и реших да си избера, т.к. това ще ме накара да започна да си ползвам целия натрупан шкаф. Пожелах си тези страхотни в синьолилавата гама с еднорози, морски фигурки, абстрактни рисунки, луни.... много са красиви и не съжалявам. Затова и посрещнах новата седмица с маникюр на морска тематика, която крещи лято. Много са фини и за броени секунди след потапяне във вода, се отстраняват от картончето.



            Всъщност това ми е втори маникюр със стикерите. Първо използвах еднорози и още един прекрасен ярък коралов крем, а именно Ados 548. На снимките е поредния такъв нюанс, но на живо е страхотен! Тази марка не съм виждала от години, а лака е попадение. И като нанасяне, и цвят, и трайност.... жалко. Но пък ще намерите подобен.





             Доскоро не бях толкова запленена от еднорозите, но след целия фурор покрай тях, не останах безразлична. Е, манията ми не е като с ментовото и въпреки това - имам си палитрата на Too Faced. :)

понеделник, 18 юни 2018 г.

Elizabeth Arden Green Tea Fig

             Тази година, Елизабет Арден допълниха колекцията си с тоалетни води Green Tea с още една и това е Fig. Когато я видях в ДМ останах изненадана, защото не бях срещала до момента и веднага отворих fragrantica. Бях озадачена за пропуска си, предвид факта че от няколко месеца изучавам серията с чайове. Успокоих се, като видях датата на лансиране 02.2018 и пръснах бързо. Започнах да проследявам как ще се развие, докато чаках автобуса. Беше хладен и ветровит ден, привечер около 17,30. А аромата остана повече от 3 часа на сухата ми кожа, което за останалите Чайове не може да се каже. Вече почти убедена че го искам, след няколко дни се озовах в другия филиал на магазина, за да го купя. Докрая на май имаше намаление на парфюмите (споделих ви във фейсбук) и нямаше как да не се възползвам от почти 50 % надолу.


           Не съм пробвала всички Зелени чайове, но те са летни аромати и носят непринудено свежо усещане. Трайността им е малка, обаче са супер освежаващи и няма да ви подразнят. Особено ви препоръчвам Краставицата, която е по-лек и приемлив вариант на Be delicious на DKNY. Камелия и Лотос също не са никак лоши. Различен от тях се оказа Fig и за мен е страхотен вариант за топлите месеци и всъщност май-юни, му отиват най-силно. Когато утрините са леко прохладни и слънцето изгрява зад ъгъла. Зелен, свеж и дървесен, с нотки на цитруси и муск. Разходка сутрин под разлистените дръвчета, отрупани със смокини, на които им трябва още малко слънце, за да узреят и зелените им дебели листа ви галят раменете.


        Green Tea Fig започва с цитруси, но без остри нагарчащи акорди. Бергамота почти не успявам да уловя, обаче толкова сочни и приятно тръпчиви са мандарините, каквито ги обичам и са в началото на зимата. Цитрона също се усеща хубаво и не ви кара да мислите за сладкиши. Тук сякаш е етерично масло, луксозна есенция и тя излъчва чистота, кристална свежест. Каквато зеления чай може да прожектира. Тези нотки отшумяват бързо, може би след 2 минутки. Път си проправят бръшляна с листата на хубав зелен чай и онзи подпис на перфектните смокинови листа. И смея да твърдя, че за моя нос са уловени в най-хубавия им период. Когато са свежи, плътни и отдалеч могат да се усетят. Не ти трябва да ги виждаш, те се носят във въздуха и знаеш, че са наблизо.



          Много бързо смокините изпъкват, но не са от онези сладките и с тъмнолилава външност, от които на петата ще ви прималее. Има естествена сладост тук. Не на плодов коктейл и захар. А комбинацията с виолетовите листа, ги прави като сестри с Eclat d'Arpege в определен момент. Такава елегантна свежест струи от него.



         Зелени и неузрели на места смокини, които не падат от дръвчето при допир и с лека ръка. Трудно ще откъснете такъв плод. Той е с плътна кора и дръжката му е здрава. Слънцето не е погалило всяка пъпка. Уханието на силно раззелененото дръвче, отрупано със стотици големи листа тук е предадено на 100 %. Един от малкото парфюми, на които името перфектно пасва със сока в бутилката.
 

         Подправки също не липсват. Зелени пролетни, откъснати току що от градината и в малки количества. Като фон, украса на букет. Има толкова, колкото да направят аромата балансиран. Без осезаемо присъствие и да скриват прекрасните смокини. Любимия шам фъстък с тамаринд и виолетови листа. Слабо загатнати са първите, но пък с оставяща следа върху цялостната презентация на аромата. Подчертават характера му - зелен и дървесен, попил от дъждовете на сезона. Кората не е суха и ронеща се.


          Виолетките са изненадата в този флакон! Неочаквано красиви и усмихнати. Без да имат допир с бонбонките от детството ни. Листата им са преплетени със смокиновите. Нотки на елегантна свежест и чистота от мускус. Мъгла от смокини с капки виолетови листа. Като глътка прохладен въздух в горещите вече утрини е!



         Боб тонка в базата го прави топъл и млечен, все едно току що сте откъснали узряла смокиня и по ръцете ви се стича млякото от клоните, а навън слънцето е напекло дръвчето и плодовете му са поели от лъчите. Напомня за кокосово мляко, но не ви пренася на плажа с коктейл в ръка. Тези узрели и приятно сладки плодове, се появяват около час след полагане на кожата. Представете си, че аромата се развива така, както дръвчето преминава през всички фази - от разцъфването през пролетта до постепенното му разгръщане. До степен, когато смокините са готови за консумация, но без да са презрели и меки.


           Когато отворите капачката на Green Tea Fig, в съзнанието ви изплуват сочни мандарини и огромно отрупано дръвче със смокини, виолетови листа и свеж зелен чай. Ако искате да усетите от цитрона, пролетните подправки и млечните нотки на смокиновото мляко, пръснете на кожа. Тогава ще откриете какъв рай в задушно лятно утро е! Толкова реалистична миризма на смокиново дръвче, каквато има само когато застанете под истинско такова.



            В случай, че не обичате толкова много зелените аромати, но пък смокините ви носят удоволствие в парфюмите, смело пробвайте Womanity на Тиери Мюглер. Той е смокини с листата им и хайвер. Не съм очаквала да ми хареса в момента, нося го зимно време и когато ходя на бар. Обаче се оказа такава приказка през деня и буквално се носех в облаците, когато дама пред мен вървеше, обилно напръскана с него. Вървях и се чудех "боже, възможно ли е тези дръвчета със смокини да са така доловими и във въздуха", нищо че по алеята има няколко такива. Или е от мен, защото аз бях с Green Tea Fig, но аз рядко си усещам чак толкова парфюма? Докато не разпознах Уоманити. Беше блаженно! Сякаш стъпвах на пръсти по тревата и кожата ми галеха листата..... приказно смокинен и чаровен! Но не е бюджетен, а Зеленият чай струва 26 лв в parfimo.bg. Моят купих от ДМ за 33-4 лв, защото не го открих на друго място тогава, но не съжалявам. Единственият минус за мен е големият флакон и външността му. Не ми допада особено, ама му прощавам заради пищните плодчета по него и аурата, която създава след натискане на "спусъка". :)