събота, 3 октомври 2015 г.

Мъфини с шоколад

    Много обичам да хапвам сладкиши и макар да не умея да правя, едната ми приятелка е голям майстор и понеже редовно приготвя различни мъфини за поводи или празници, я помолих да предостави рецептата си и да ми бъде гост в блога. :)


      Тези ми ги беше донесла преди 2 лета, но честно казано бих ги нарекла Коледни/зимни, предвид украсата им и кутията. :D


    От години ми носи винаги като прави. Опитвала съм с локум, с шоколад, с банан и течен шоколад, класическите, солени (със сирене и разни семена отгоре) и всички са били много вкусни. Взела е рецептата от сайта на Бон Апети. Не е имало случай, в който да не са ми харесали. Затова си позволявам да я споделя, както и някои снимки от работния процес и резултата. Предупреди ме, че трябва строго да се спазват препоръчаните количества, в противен случай могат да станат сухи или сбити.

    Необходими продукти за тестото:
1 ½ ч.ч. брашно
1 яйце
½ ч.ч. захар
¾ ч.ч прясно мляко
¼  ч.ч. олио
2 ч.л. бакпулвер / Dr.Oetker/
1 ванилия / Castello -  есенция за сладкиши с аромат на ванилия; Dr.Oetker - Butter-Vanille; Captain’s –Vanilla/
½  ч.л. сол

Добавки:
1 бр. млечен шоколад
1 пакет бисквити Oreo 
40 г. какао



Начин на приготвяне:

    В купа се смесват сухите продукти / брашно, сол , бакпулвер, захар и ванилия/. В друга купа смесваме течните продукти /олиото, яйцето и млякото/. Течните съставки се разбиват за кратко и  към тях се добавят сухите, разбъркваме внимателно до получаване на хомогенна смес. От това количество продукти се получават 12 мъфина. ( Демонстрираните мъфини на снимките са приготвени с двойна доза.)


   Разделяме сместа на две равни части в едната /бялата / добавяме шоколада нарязан на едри кубчета. (Аз го нареждам върху разсипаната във форми смес, като притискам леко парчетата в тестото.)



          Във втората част се прибавят пресятото какао и натрошените на едро бисквити “Oreo”.



    Готовата смес / готова е когато по повърхността на тестото остават черти / разсипваме в предварително подготвена форма за мъфини  /намазнена и набрашнена или с  хартиени кошнички /.


   (Аз разпределям количеството с лъжица за сладолед, винаги имате еднакво количество във всички кошнички и няма опасност да се получат различни размери мъфини.) Количеството тесто трябва за запълни ¾ от обема на гнездото. Мъфините се пекат в загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор, горно и долно печене) за около 20-25 минути- времето е относително и варира според фурната. Наглеждайте ги. Има опасност да станат сухи ако престоят повече време във фурната. Проверяват се периодично с клечка за зъби. Готови са, когато  клечката излизайки от мъфина остава напълно суха.


           Мъфини за Свети Валентин :))


           Великденски мъфини :)))


    Тези горките докато стигнат до мен, ги беше напекло яко слънцето в колата и единият се разтекъл, но пък бяха с локум двата и като поомекнали, направо се топяха в устата. Голяма вкусотия. :)
     Само на солените мъфини нямам снимка, като направи от тях някой ден, ще напишем рецептата и за тях. Няма да избягат и те от фотосесия. :)

петък, 2 октомври 2015 г.

Avon 3d Plumping Lipstick

     3d Plumping Ultra Color Lipstick е последната серия червила, която Avon прибави в асортимента си и можете да откриете вече в каталозите. Съдържа колаген, ретинол, кофеин, масла от нар и жожоба. Има SPF 15. Колагена ускорява микроциркулацията за видимо по-плътни устни, ретинолът попълва контура им за младежки гладък вид, а кофеинът, маслата от нар и жожоба, оформят устните като подобряват тяхната еластичност и хидратация. От Avon определят червилата като кремообразни, със средно покритие и сатенен завършек.



      Аз се ограничих и взех 6 цвята за проба - 5 мостри и едно в пълен размер. Носих всички по ден с няколко подновявания. (една мостра ми стига за около 7 нанасяния)



      Всяко подчертава недостатъци по малко, т.е. ако устните ви се белят и стърчат кожички от тях, няма да можете да го прикриете напълно. Не се врязват в линиите или е едва забележимо. Не бих казала, че са с изцяло сатенен завършек. Особено Stolen Kisses & Mad for mauve. За мен те са пастелни по-скоро, а Revenge е по средата между сатен и пастел. Berry Cute & Hot Pants вече бих определила като сатенени. Heat Wave не мога да определя какво е, но е лепкаво подобно на балсама на Nuxe и хич не е трайно. Добре пигментирани са иначе. Revenge обаче, отново не е с правилната формула. Както повечето подобни цветове от всичките им линии на Avon, и това се събира в линиите - доста мазно ми идва и не бих разчитала на него, особено ако е по повод. Не мога да бъда сигурна, че няма да се разтече.

       отляво надясно - Mad for mauve, Stolen kisses, Hot pants, Heat wave, Revenge, Berry Cute

      Трайността им без ядене е около 3-4 часа като постепенно избледняват. С ядене, изчезват много по-бързо. Текстурата им е като крем. Не изсушават устните. Дори на първия ден, в който започнах да ги нося, имах кожички във вътрешната страна и докрая на деня бих казала, че изчезнаха и червилото стоеше по-красиво.

       Heat Wave е яркорозов крем, но ми е трудно да определя финиша - нито има блясък, нито е матово. Най-нетрайно ми се стори от всички и най-много подчертава недостатъците. Час след нанасяне, след като си изям филето наобяд и изчезва, като остава лек цвят, все едно съм нанесла малинен балсам. Много подобно на Perfect Kiss "Pink Wink". Второто изглежда идея по-коралово. Съжалявам, че не си поръчах Berry Cute. Не ми допада качеството на точно този цвят, а и имам такъв...




 


      Stolen Kisses - прасковенорозов пастелен цвят, който очудващо не стои безлично. Малко са розовите нюанси, които правят устните съблазнителни, но за Stolen Kisses точно това ми идва на ума. Не можах да уловя на снимките обаче....



      Revenge - тъмен виненочервен цвят с кафяв подтон. Врязва се в линиите и формулата му е прекалено мазна за такъв нюанс. По-меко е от нужното.


      Berry Cute - тъмна малина или по-скоро berry нюанс. Получих комплименти от няколко момчета и една жена за това червило. Стои секси и се допълва идеално с молива на Essence Honey Berry. Без ядене и пиене издържа до 3 часа, като избледнява постепенно. Чувства се комфортно. Мнооого красиво червило. Дори съжалявам, че не поръчах него в пълен размер. Нямам такова. :D


      Hot Pants - ярък корал с малинен подтон, според мен е идеален за есента. Не е прекалено ярък, но се откроява добре и би стоял страхотно с жилетка в жълто. :)


      Mad for mauve - приглушен люляков крем със студен/сив подтон
 
  
      Общо взето не са лоши червила. Цветовете са хубави, пигментирани са, имат добра трайност за текстурата си. Не изсушават, но ако имате недостатъци ги подчертават малко. Относно обема, който обещават да придадат, аз лично не забелязвам разлика. Имам плътни устни и няма как да очаквам уау ефект. Може би ги правят идея по-сочни и пухкави, но нищо очеизбождащо. На по-тънки и фини устни, които имат нужда, вероятно биха добавили подобен ефект в повече и който да личи сериозно.


      * На снимките съм със спиралата Mega Effects. Не предполагах, че толкова ще ми допадне. Сложена сутрин в 6, вечер я свалям в 22,30 без грам размазано или изпадало по бузите. Бетон е! Идеално разделя, извива и удължава миглите ми.
      Цената на червилата в момента е 8,90 лв. Моето го поръчах за 4,90 от по-предния каталог.

четвъртък, 1 октомври 2015 г.

Maybelline Hydra Extreme 173 Windsor Rose

       Освен винените и тъмночервени, бордо червила, през зимата нося и неутрални цветове, когато реша да гримирам очите си в по-тъмни тонове. Отиват ми кафяви нюдове и пепеляво розови. Имам няколко любими, но от време не време ми се иска нещо ново и похвалите на старата/нова серия Hydra Extreme, ме накараха да погледна какво се предлага от нея. Повечето нюанси бяха млечни и такива неутрални - кафеникави, нюдове, розови и едно или две червени. Имаше няколко с шимър, но почти всички са кремообразни.



      Гилзата им е обикновена, пластмасова, нищо особено не е, но е удобна и за мен стабилна. Затваря се плътно. Запечатано е с лепенка, така че ако е отваряно преди вас червилото, трябва да си личи. 173 Windsor Rose e много хубав розов цвят с лек намек за пепеляв. Отива си с почти всякакъв грим на очите. Носила съм го с кафяв, зелен, лилав, бордо и с всичко стои страхотно!



      В поста ми с нови придобивки ви споменах колко очарована останах от качеството му и това не се е променило. За цената си от 5,99 лв, е мнооого добро. Текстурата му е като балсам. Нанася се подобно на масло. С лекота се плъзга по устните и ги прави пухкави, сякаш леко обемни и много меки. Усещането е страхотно, хидратиращо. Не подчертава недостатъци, дори малко ги поскрива като че ли. Обикновено в центъра редовно ми се белят, но с това червило не се виждат кожичките. Аромата му е приятен шоколадов, не е от сладкарските и прекалено силните, след нанасяне не остава. Така че не се тревожете, не мисля че би ви подразнил.




       Трайността за подобен завършек и тип червило, няма как да е много голяма. Но не е и от най-нетрайните. Задържа се съвсем нормално до 3 часа без ядене и избледнява постепенно. След него устните не са сухи, а гладки и меки. Препоръчвам ви да им обърнете внимание като сте пред щанд на марката. Пигментираността е чудесна, няма нужда от напластяване.



      Сравних с няколко от наличните розови червила. Най-много се доближава Flormar P312*, което също ми е едно от любимите. Разкошен кремообразен завършек има.



     Снимала съм под различни ъгли и светлина, за да добиете максимално представа за финиша и цвета.


 
       Zoeva Rodeo Belle Eyeshadow Palette - Early Sunrise (около кладенчето), Bang Bang (по подвижния клепач), Western Diva и Dead Shot + Catrice Velvet Matt 04 Al Burgundy (в сгъвката)