събота, 27 август 2016 г.

Coralicious

        Голям фурор предизвика прасковената палитра на Too Faced това лято, защото я ползвах повече отколкото предполагах. Но цветовете са страхотни и е трудно да им устоиш. :)


        Candied Peach е матовия прасковен цвят, който поставих в основата на клепача. В средата нанесох от зеленото (Eyelid) вдясно от палитрата Comfort Zone на Wet n'wild.


        В сгъвката е матовото шоколадово на Inglot, Golden Rose Silky Touch Mono 213, а молива в тюркоазено по линията на долните мигли в основата на окото е любимия ми на Yves Rocher от водоустойчивите.




            Червило - Avon Ultra Color Indulgence "Peach Petunia"


                 Руж - Milani Baked "Corallina"


петък, 26 август 2016 г.

Dupont Blanc ft. Passenger

      Едни от първите белоцветни аромати в парфюмната ми колекция, са Пътешественика (Passenger) и Blanc на Дюпонт. И от момента на придобиване, до ден днешен са ми любимци за летния сезон и мога да ги нося непрекъснато.


        Blanc е красив букет от бели цветя с меки акорди на праскова и бяло грозде, които имат за база много нежен аромат на мускус, хелиотроп, кашмирена дървесина и амбър.


         Като го нося се чувствам сякаш съм в градина от бели рози, момини сълзи и тубероза, напудрени с мускус, а между тях има мека кашмирена дървесина. Нежност, чистота и блаженство. Това изпитвам, когато съм с Бланк.


       Песинжър напомня на красивите бели лодки, които плават в морето през лятото и по пътя си попиват от прекрасния аромат на гардения и бели рози, тайно подаващи се от крайбрежната зона. В съчетание с меката, напоена от влагата дървесина и ирис, аромата е точно онзи морски и мек цветен с нотки сандалово дърво, въздуха който мога да вдишвам с часове. За миг се пренесох отново на Босфора и си спомних круиза с корабче, когато вълните бурно се удряха една в друга, а слънцето правеше гребена им като обсипан с диаманти. Как пак ми се приходи!


        При него има малко по-отчетливи нотки на цитруси в началото. Мандарина, бергамот, черно грозде и круша, но бързо изчезват. Остават нежна бяла роза, гардения и циклама. Идея по-осезаеми са заедно с базата от мускус, сандалово дърво и ирис. На моята кожа отчетлива е гарденията с базовите нотки, от които изпъкват пудрен ирис и меко сандалово дърво. Има допир с Жадор на Диор, но Жадор е много и в пъти по-цветен. Сякаш са ви ударили с букет от бели цветя по главата. В Passenger усещам много богата и луксозна гардения, кремообразна и сапунена, но без никакви евтини намеци. Магичен аромат на пудра, крем, чистота и свежест! Елегантност, женственост и съвършена матова кожа!



         И флаконите им са чудесни за почивката ви. Особено най-малката разфасовка на Blanc, е бижу. Цените им са съвсем бюджетни. 100-ца Бланк е 42 лв в енцо, a Passenger - 45 лв. А и са в концентрация EDP, с което малко парфюми от този род могат да се похвалят. Издържат няколко часа на моята суха кожа. Пръскам сутрин в 8 и ги усещам поне до 12-13 часа. Вчера например бях с Passanger и колежка ми каза, че в коридора ухаело след мен. Аз не се поливам, а пръсвам 6-7 пъти максимум.



        Ако сте големи почитатели на белоцветните аромати, но Жадор ви е писнал, смело Ви препоръчвам тези двата и белоцветната бомба Truth or Dare на Мадона. Последният е много траен, шлейфов и наситен аромат, а цената му е смешна.

четвъртък, 25 август 2016 г.

Jysk Konjak Sponge Andalen

       Ако не сте пробвали конджак гъба досега, все още е намалена в магазини Юск на 2,50 и си заслужава да вземете. Показва ми я налична само в магазина в Плевен, но пък знае ли човек. :)


       Няколко думи за нея, в случай че за първи път попадате на това чудо. Конджак се добива от грудката на растението Amorphophallus konjac, което произлиза от Югоизточна Азия. Там се използва за храна под различна форма от хиляди години, но като натурален ингредиент в конвенционалните храни (хидроколоид), в състава на функционалните храни (диетична фибра) или като хранителна добавка (средство за отслабване) става все по-интересен и на запад в последните години. Конджак е естествено богато на глюкоманан – ингредиент, одобрен от EFSA (Европейска агенция по безопасност на храните) за контрол на теглото.


       Гъбката като продукт в козметичната индустрия, се използва за нежно ексфолиране на кожата и дълбоко почистване на порите, като подобрява циркулацията на кръвта и тонизира. Нейната пухкава и мека текстура, която не наранява кожата, я прави изключително подходяща и за хора с чувствителна кожа, както и за бебета.


      За пръв път ползвам конджак гъбка и съм приятно изненадана от ефекта й. Аз я ползвам сутрин, за да сваля нощната си грижа или вечер преди нанасянето й с мек гел. Нанасям малко от него върху гъбата и разтърквам или разпенвам за няколко секунди гела директно на лицето, след което започвам да масажирам с конджака. Повърхността й прилича на гъба с големи дупки, като онези евтините (правоъгълните) за тяло, но всъщност е гладка и само оставя впечатление за груба и дразнеща. Точно обратното е. Много е мека и нежна, леко разпенва гела и оставя бебешки мека, гладка и подхранена кожата. Не почиства порите в дълбочина, но за ежедневна грижа е чудесна. Усещам кожата си чиста, супер приятна на допир и нанасянето на крема е по-приятно след масажа.

  
       Използвали ли сте конджак и какво ви е мнението за тези гъби?

сряда, 24 август 2016 г.

Valentino Rock`n Dreams EDP

        Rock`n Dreams е един от четирите аромата, част от романтичната серия "Rock`n" и е последният излезнал на пазара (през април 2009 г.). С малко по-лек и нежен завършек е от останалите, но в базата и шлейфа си приличат. Тествала съм класическия Rock`n rose, той е по-опушен и "тъмен".


        Dreams започва с праскова по пирамида, като на моята кожа тя липсва и е най-отчетлив ириса с меките дървесните нотки. Усещам много малко ванилия, която леко омекотява сухата дървесина. Пудрен ирисов аромат е, в който се чувстам така сякаш съм се увила в копринено одеяло, обилно поръсено с пудра. Не долавям канела изобщо.


        Сравняват го с Light Blue на Долче & Габана, но за мен лично втория е много по-свеж и акватичен от Rock`n Dreams. Другият, който спрягат за сходен е Pretty Swan (Oriflame), но той е много мек и топъл сладък ванилен аромат или поне на моята кожа.


        Хубав аромат е за онези от Вас, които харесват ириса в съчетание с дървесните нотки. Трайността му обаче е слаба. Аз не го усещам почти (само като приближа носа си до китката и то 2-3 часа след обилно напръскване), макар че е в концентрация EDP. Не знам шлейф има ли, защото не си спомням някой да е направил коментар като съм с него. И откъм развитие е нула. Не го виждам наличен в бг сайтове, така че е много възможно и да е спрян. Няма да ми липсва като го изпръскам.

вторник, 23 август 2016 г.

Neon End of Summer



          Докато все още е топло и слънчево, реших да понося като за последно някои от любимите ми неонови лакове. Не бях слагала фаворита ми сред розовите, а именно Zoya Ali и исках да й се порадвам отново. Ту розов, ту коралов е.... разкошен цвят!



        Избрах да комбинирам с тези интересни стикери, които хем да имат розово за намек и да си отиват, хем да имат друг свеж цвят за акцент. Тук можете да откриете и други подобни.


         Догодина смятам да си взема и C188. За това лято смятам, че приключих с поръчката на стикери за сезона и вече очаквам по-есенни и дори комплект с коледни. :)



        Вие на какви цветове заложихте това лято и кои са любимите ви лакове?




        Желая ви слънчеви и усмихнати последни летни дни. Наслаждавайте им се! :-)

понеделник, 22 август 2016 г.

Sonic Whitening Toothbrush + паста и ленти за избелване на зъбите

        SONIC SW 100 е електронна четка за избелване на зъби с напреднала звукова технология. Осигурява мощно и динамично почистващо действие, което подпомага премахването на зъбната плака и подобрява състоянието на зъбите и венците. Също така помага за избелването им, като премахва повърхностните петна. Клинично доказанa, много по-ефективнa при премахване на плаката от ръчна четка за зъби. Работи с 40000 вибрации в минута за мощно динамично почистващо действие.



      Налични са 3 режима на работа:
      1. почистване,
      2. избелване,
      3. масаж.


         Има 2 минутен авто-таймер с вграден 30 секунден интервал. Комплектът съдържа 2 допълнителни глави за смяна и акумулаторна батерия. Издържа без зареждане при редовна употреба (2 пъти дневно) 1 месец. В кутията има зарядно с адаптер, книжка с инструкции и индикатор за заряда на батерията.


          От фирмата определят клас първи на четката. Гумираната й глава има за цел да помогне защитата на зъбния емайл. Гаранцията е 12 месеца. Цената й 110 лв. Има намаления от време на време, както и в момента (10 %) е на 110 лв - цък, така че може да следите.



        Четката пристига в луксозна картонена кутия с 2 сменяеми глави и зарядно. Включих я за около 2 часа да се позареди като я получих. От тогава я ползвам вече почти 2 месеца, като след първия остана на една чертичка батерията и я сложих за зареждане отново. Мия зъбите си по 2 пъти на ден и наистина спокойно си издържа цял месец. Доколкото помня в книжката пишеше, че издържа около месец от едно зареждане - потвърждавам това.
 

        Има луксозен външен вид и се усеща сякаш съм в стоматологичен кабинет с нова и скъпа апаратура. Много добро впечатление ми направи това. За първи път ползвам електрическа четка за зъби и не мога да направя сравнение с други марки, но с обикновените ръчни четки има голяма разлика. Ако с тях се налага да мия по 2 пъти едно след друго зъбите си и търкам усилено, защото не успяват да премахнат следите от храна  лесно и бързо, с тази са ми нужни не повече от 30 секунди до минута максимум на степен почистване и без усилия зъбите светват и са перфектно почистени. След това включвам за около 20-30 секунди на степен избелване за по-хубав ефект.
 

        Аз съм с много чувствителни зъби и кървящи венци, затова и при първите 2-3 пъти ми беше направо болезнено миенето с четката, но на 4-5 път свикнах и сякаш цял живот съм ползвала такава. Научих се първо без да я включвам да нанеса и втрия леко пастата и чак тогава да я включа, като е максимално приближена до зъбите, защото главата работи бързо и пастата започва да хвърчи във всички посоки. Нямам никакви раздразнения в това отношение. Венците ми не са спрели да кървят по малко, но при мен е неизбежно /консултирала съм се със стоматолог/.

         Имам един горен кътник, на който периодично почиствам зъбен камък и обикновена четка не успява добре да премахне остатъците от храна. Постоянно има и не можех да го почистя, а не съм посещавала зъболекаря си скоро за тази манипулация. Останах много приятно изненадана, когато след около седмица употреба, забелязах че е перфектно почистен и се усеща много гладък. Сякаш съм ходила на зъболекар и е чистен с машинка.
         Относно избелването не знам до колко ще съм обективна, защото не пия напитки като кафе, сокове, вино и кола, също не пуша, но забелязвам оптически и с тон  по-бели зъби. Направих снимки преди и след, само че аз лично не мога да заснема достоверно ефекта. Вижда се само на живо.


         Пастата е прозрачна и гелообразна, с лек ментов вкус и е много приятна. Съдържа алое вера, екстракт от зелен чай и витамин Е. Не люти. Икономична е. За около 50 дни употреба (правих почивки от един ден понякога и миех с друга с обикновена четка, за да не привикват зъбите), съм изхабила малко повече от половината. Нейната цена е 21,60 лв.



        Лентичките, да си призная честно, не съм ги ползвала ежедневно. Именно поради причината, че е препоръчително да се поставят на чисти зъби, но не веднага, а 20 минути след измиване. Стои се още толкова с тях, като се измива хубаво устата, защото полепват и само с джубурене е невъзможно да се свалят. Голяма част от тях се е разградила и сте погълнали, но не напълно. Иска се стабилно търкане. Няма проблем да преглъщате, не съдържат вредни вещества, които да влияят отрицателно на организма ви.



        Другото малко неприятно в тях е след слагане. Започват да омекват и лепят като лепило буквално. Свиква се, но някои не го понасят и ги махат. След 20-те минути с тях, са се разградили. И те имат ментов вкус, идея по-силен от този на пастата. Ако бях направила пълния курс с лентичките, сигурно ефекта щеше да е по-видим, но сутрин и вечер дори, ми е тегаво да отделям по 40 минути за тях. Те струват 63,60 лв.



Преди да започна употреба направих снимки, месец след курса щракнах отново. Не мисля обаче, че ефекта е видим на тях. Снимала съм на различна светлина и части от деня, а това е оказало влияние. Трябва да се усети. Нямам перфектната усмивка, така че който желае да види в по-близък план, да щракне върху снимките.

Преди:
                                                                         След:


         Като цяло съм много доволна от четката - дизайна, опаковката е хубава и подходяща дори за подарък, начина по който измива. С удоволствие бих си купувала сменяемите глави в бъдеще, като им мине срока за употреба на моите. Цената е 15 лв за 2 броя, което е съвсем нормално. Ако си търсите хубава електрическа четка и можете да отделите сумата, ви я препоръчвам. Заслужава си и ще ви се отплати в бъдеще! Уред, който ще ви служи с години е!


                           * Комплекта спечелих от игра, организирана от dentstore. Поста не е рекламен. :)