събота, 8 февруари 2014 г.

Isadora Sugar Crush 114 Chameleon Crush

    Преди дни получих този и още 2 пясъка на марката за проба от съфорумка и побързах да сложа единия. Беше ми любопитно как са като качество - нанасяне, покривност, трайност, ефект. Не се предлагат в България за съжаление. Isadora се славят с кофти лакове и може би заради това, че няма търсене, е повлияло да не се внесат.
   Chamaleon Crush (No.114) е опушено небесносин, ама че странно описание за цвят дадох, но точно на такъв ми прилича. В първия момент си казах - същия е като Алкатраз Рокс на Опи и p2 Sand Style Confidental, но по-късно за първия се убедих в противоположното. С този на p2 не съм го сравнявала, мисля че няма и смисъл. По-различен е, макар да имат някаква прилика.
Има повече и по-златни частици, които на определена светлина преливат в зелено и прасковено. Хареса ми много, но аз съм си фен на шимър завършека и не се очудвам. :)




   Четката е широка и за по-тясна плочка ще трябва внимаване, иначе рискувате да се омажете яко. Дори аз се озорих на моменти, особено на кутретата. Нанася се с потупване, понеже се свлича малко, но като цяло е ок. Не е много гъст. Изсъхна бързо, до 5 минути. Аз изчаквам около 15-20, пазя го, че на места може да е мек още и да разваля. Ефекта е супер, доближава се според мен Зоите. Не е много грапав, за да закача. На 2 слоя покри нормално, нужда от трети няма.



    Трайността е спорна по принцип, знаете че зависи от много фактори, но все пак - при мен издържа 3 дни. Не пазя ръцете си изобщо и често се мия, всеки ден взимам душ. Някои връхчета се оголиха и затова го свалих, а и ме чакат други красоти.
    Бих се сдобила с някой пясък на марката, но за 6 мл - цена ~ 17 лв ми се вижда множко.


петък, 7 февруари 2014 г.

Kiko Colour Sphere Duo Eye Shadow 211





          Colour Sphere Duo се състоят от блестящ и матов цвят. Блестящата част пада доста по бузите и е добре да се гримират първо очите. Лицето да остане като се завършат, така и процедирам аз. Зелената част изглежда с блясък в кутийката, но на окото си е мат. Гримирах се в 18 часа и свалих в 03 сутринта, не бяха мръднали. Базата ми е на Артдеко минералната.



     В края затъмних с черни матови сенки, вижда се че не е плавна преливката, но имам малък проблем с тях и не винаги успявам да ги нанеса като хората. А и съм изгубила тренинг. :)
Останалите продукти са:
- лице - фдт Bourjois Healthy Serum 52 Vanille
              пудра Essence Oz the Great and Powerful
              руж Avon Light and Luminous Blush "Cool Shimmers"

- очи - Kiko colour sphere Duo No. 211
             Oriflame Mono Eyeshadow Midnight Black
             спирала: Oriflame GG Supreme Length

- устни - Rimmel Kate Moss 03




понеделник, 3 февруари 2014 г.

Kiko 359

    Преди дни се заформи дискусия за прословутия прасковен цвят, крем и подтикната от това, пробвах един от наличните ми такива - Кико 359. Той беше и един от обсъжданите. Получих го пролетта от размяна, но кое по първо да пробвам? Имам 2 сходни нюнса, Seventeen Supreme 24 & Trendy Supreme (мога да погледна номера в неделя, ако някой се интересува), по тази причина се разделих и с Кико.
     359 покрива на 2 слоя, нанася се лесно за такъв цвят и крем завършек. Доста бързо направих суоча понеже трябваше да опаковам, а преди него бях с глитър и естествено плочката ми пак се надра. Затова ще видите нещо като балончета на някои нокти, не е от лака.






    На живо цвета е по-хубав и "сочен", но знаете как на някои монитори изглежда доста блед и невзрачен. Можете да намерите подобен сред нашите марки, така че не е нужно да се товарите с поръчка от Кико. Струва 2,90 евро иначе. :)
    Приятен и пролетен цвят, с рокличка и сандалки ще си ходи ;)

неделя, 2 февруари 2014 г.

Zoya Godiva

    Един от най-продаваните пясъци в България и номер 1 от тези на Зоя, е именно Godiva. Чудех се какво толкова я хвалят, понеже аз не си падам изобщо по толкова светли лакове и чак когато я сложих снощи, разбрах. В шишенцето наистина ми изглеждаше супер обикновена и бях едва ли не сигурна, че няма да ми хареса и ще се слива с тена ми. Но се оказа, че греша. Цвета наистина не е нещо впечатляващо, но начина по който стои на ръката го прави толкова хубав и елегантен. Благодаря много на съфорумката, която ми го предостави за проба. Сега вече го искам и ще се сдобия с него.
  



    Прекрасен нюд със светлосребърни блестящи частици. Изискан, нежен и перфектен, както за работна среда, така и за поводи. От снимките в нета няма да придобиете представа за тези му качества, трябва да го сложите. Покрива на 2 слоя при мен. Единствения недостатък е, че съхне малко по-бавно. Прощавам му обаче заради красотата.
   Можете да го закупите от вносителите на цена 21,00 лв - http://www.beauty1bg.com/produkti/zoya-lak-za-nokti-godiva или от магазин Мориа.
    За трайност няма да коментирам, понеже го сложих снощи, но съм сигурна за 3 дни минимум. Толкова се впечатлих, че нямах търпение да ви го покажа.