събота, 13 февруари 2016 г.

Нови продукти Орифлейм - кат. 3

      Снощи бяхме на представяне на новите продукти за каталог 3 и ми се сториха интересни този месец за разлика от предния, реших да ви ги покажа. Останах с много добро впечатление от ресторанта, който бях избрала аз този път. С 2 ръце го препоръчвам - NOTA Ст. Загора! Кухня, обслужване, атмосфера. А десертите им са домашно приготвени и някакъв разкош!
       Уточнявам, че това не са всички нови продукти, но е съкратения рали комплект и той съдържа само част от тях. Яд ме е, защото нямаше новата тоалетна вода Womens Collection Delicate Cherry Blossom. Исках да я пробвам и успях само от каталога, но знаете как е от хартия.... аромата ми се стори лек цветен с цитрусови нотки. Сигурно няма да е особено траен, ама за тоалетна вода не може и да се очаква повече.


      Bright Bouquet ухаят на онези 3 малки кремчета по 30 мл, ако си ги спомняте - с нарцис, лале и зюмбюл. Имаше ги преди години. Много свеж цветен аромат има. Текстурата на крема е лека и попива бързо без да оставя филм. Кожата става мека и подхранена. Той струва 2,50 лв, а крема за душ 3,50 лв.


      Нямаше и новите перли Джордани, имитиращите Метеоритите. Исках да ги пробвам, за да видя дали са същите като старите Dreamy Moments в една златиста кутийка с розово капаче, но предполагам няма да имат разлика.
      Шала Daisy е страхотен - и като цвят, и като материя. Мекичък е и не се мачка. Всички го пробваха и се влюбиха. Нямаше някой, на който да не му отива. Много е свежарски. Цената му е 19,90 лв.



        Обеците Daisy изобщо не са лоши, но зависи дали обичате лилаво и златно в комбинация. Изработката им е много добра, камъчетата са хубави и са си на място, т.е. не са залепени на криво. Могат да се носят по 3 начина - само камъчетата, заедно като пак самите "листенца" влизат в ушите ви (егати обяснението дръпнах) или като закачите по нормалния начин да висят. Вижте в каталога на 28 стр. за справка.


                   Цената им е 14,90 лв.


      Мини несесера за маникюр е сладурски, много ми хареса портмоненцето, но аз не ползвам такива джаджи и съм от неутралната страна. Ще ви излъжа за цената, сякаш някой го поръча и чух 11,90 лв. Не ми се отварят всички страници в каталога, за да потвърдя.




       Сенките под формата на молив Smokey за опушен грим са меки и се разнасят лесно. На окото обаче нямам представа как ще се държат и колко ще траят. Ако сте с мазен и/или паднал клепач, вероятно няма да ви харесат на 100 %. Съдя по себе си. Цена - 7,50 лв.


      Пръстена Daisy също като обеците е хубав, но не е нещо уау. Като изработка е ок, цената му от 9,90 обаче не е оправдана по мое мнение. Прекалено обикновен ми се струва.



       Стигнах само до гривната за снимки, но колието ми допадна повече. То е от онези модели, които могат да се носят по 2 начина, т.е. като камъчетата останат на гърба ви. Много е стилно. Гривна - 14,90 и колие - 19,90 лв.
       Спиралата The One Smokey не съм пробвала, но който ползва Wonderlash от години, знае каква е четката. Силиконова и с по-къси косъмчета за долните мигли от единия край. Тя също струва 7,50 като моливите.
       Имаше хидратиращия балсам за устните за обем The One в блед розов цвят с бяла сърцевина в средата от стр. 13, но нямаше начин да го сложа на себе си. Някои от дамите го пробваха и казаха, че в началото леко пощипвал.



     Шал 'Goldie' не е в мой стил, защото материята му не е от онези пухкавите/обемните като на лилавия. Според мен би се харесал повече на дами в средна възраст. Цена - 19,90 лв.




       Текстурата на лосиона Miss Giordani е като суфле. Плътна и хидратира чудесно без да оставя филм. Аромата е цветен с леки цитрусови нотки. Ако нямах срамно количество в шкафа, щях да си го взема. Струва 8,90 лв. Много харесвам продуктите за тяло на Oriflame, особено парфюмните кремове. Сега видях, че имало и още към 3 други аромата - Vivacity (плътен цитрусов), Tenderly (нежен цветен) и Elvie (мускус, момина сълза и бели цветя). Те са на 58 стр. и могат да се купят 2 за 6,50 /бр вместо 8,90 лв.
 

       Гъбата за тяло е от панделките, които познавате всички. Стори ми се мъничка, но пък има някои, които стават тройни след известно време употреба. Цената от 4,90 няма да коментирам.


      Дамска чанта "Goldie" - 34,90 лв. и спирам до тук. За един несесер не мисля, че много хора ще платят толкова. Не е зле на външен вид, обаче Орифлейм малко да премислят в посока ценообразуване. Китайското производство ми се струва, че е доста надценено. Колкото и да е хубава, за марката ми се виждат множко паричките.



       Тук няма нищо Орифлеймско, но толкова ми хареса маникюра на едната дама, че помолих да го разгледам и щракна. <3


     Оххх.....затворете ако сте на диета. Ашуре с мед, орехи и сметанов сладолед! Ако не знаете какво е ашуре като мен - кремче /нишесте/ с жито, мед, орехи. Опитах мъничко, хареса ми. Доста сладичко е, но приятно.


      Бисквитена торта с бял шоколад, маскарпоне и зелени смокини - облизах си пръстите! Спомних си веднага за тортата с маскарпоне, която правих миналата Коледа и смятам, че с разтопен и добавен към него бял шоколад на водна баня мога да си я направя и аз у дома.



      Чийзкейк със сладко от боровинки.... окапах се! Хрупкав е блата му, на Неделя беше по-мекичък и тънък. Не съм опитвала другаде, така че не знам по оригинална рецепта какъв трябва да е в действителност. Но и този е хубав!


       Торта Нутела... ммням! Думите са излишни.


           "Цезар" - богата салата, с която не ви трябва друго за вечеря.


      И да не си помислите сега, че съм изяла 4 десерта. Опитах по една виличка от другите. :)

      Няма нищо спонсорирано в поста ми. Събираме се няколко жени да се видим и помежду другото разглеждаме. Подаръци няма за никого. Знаете че обичам да снимам и разказвам, и за мен е удоволствие да споделям видяното и опитано от мен. Все ще е от полза на някой, който си е харесал нещо и иска да е сигурен дали ще му върши работа. На 26.02 ще има обучение в театъра, ако не греша с Кирил Чалъков и мисля да отида. Ако има нещо, което си струва да снимам и разкажа, може би ще напиша отделен пост.

петък, 12 февруари 2016 г.

Нови продукти Катрис и Есенс - пролет/лято 2016

      Днес минах случайно през Лили Стара Загора и видях, че са заредени част от новите продукти към редовния асортимент на Катрис и Есенс за пролет/лято 2016 г. Не очаквах, че толкова бързо ще стигнат до нас. Разочаровах се обаче, че 05 Taupe Secret сянката на Essence The Velvets не беше налична. Само 3 от цветовете са заредени сега, дано пуснат и другите.



        Исках да пробвам коректора matt mousse, но в бързината не видях тестерите и помислих, че няма. Чак сега на снимката забелязах.... ох.


    Най-интересният продукт на Catrice за мен е High Glow Mineral Highlighting Powder 010 Light Infusion. Цвета е светъл с лека прасковена нотка. Направих плътен суоч, за да усетя добре текстурата. Има онова "мазно" усещане и финиш, но е и леко пудрен. Разпрашва се малко, но за бюджетен продукт е ок. Според мен идеалната четка за него е някаква от типа на тази или тази на Zoeva. С други думи трябва ви такава с мек косъм, но да не е рехава или прекалено гъста, т.е. средноплътна. Ето тук как стои.












      Суоч на трио ружа Blush Artist Shading Palette  и хайлайтъра на дневна светлина.




        С нетърпение чакам да видя петицата коректори за контуриране. Вие какво си избрахте?

четвъртък, 11 февруари 2016 г.