събота, 17 май 2014 г.

Oriflame Pure Nature Pear & Nectarine

     Pure Nature Pear & Nectarine е лимитирана серия от лято 2013 г., която съдържа крем за лице, измиващ (почистващ) гел и околоочен гел. Средна хубост са продуктите според мен. За такива като моя милост с нормална към суха кожа на възраст 20-25 год., търсещи само хидратация и освежаване за лято/есен, са идеални. Като се има предвид, че в комплект струваха 10тина лв, за луди по плодовите нещица и цветните опаковки, беше грехота да не ги опитам. :)


     Нежни са към кожата и имат лек флорален аромат (круша и нектарина). Не предизвикаха никакви раздразнения. Останах доволна и с удоволствие продължавам да пробвам подобни новости, които пускат. За съжаление са в каталозите за 2-3 месеца и след това идват нови, но обикновено ги пускат на страниците с намаление (до изчерпване на количествата) и можете да си набавите отново. Така и направих аз. Наскоро имаше крема и околоочния гел, веднага ги поръчах.
    Гела за лице (Face Wash) е много икономичен. Отворих го в началото на октомври и приключих опаковката преди дни. Разбира се, пътувам веднъж месечно и когато съм у дома ползвам друго (не го нося с мен). Но като се има предвид, че през седмицата съм всеки ден на лекции и зимата особено се гримирам в пълен комплект, да речем съм го употребявала около 20 пъти месечно. При всички случаи за ежедневно ползване ще стигне поне за 4 месеца. Нужно е малко количество за цялото лице. Почиства ми грима и спиралата без проблем. Единствено, както всеки друг гел не може да се справи със Супершок моливите на Avon -  тях само мицеларната вода ги сваля. След измиване чувствам кожата си освежена и почистена. Не ми изсушава. Друго не търся от такъв тип продукти. С 2 думи - доволна съм, бих го купила отново. Опаковката е 150 мл, цената беше 4-5 лв.
http://bg.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=26382
   Крема за лице (Face Cream) е също толкова приятен, колкото и гела. Със стандартната текстура за крем - нито прекалено гъст, нито много течен или лек. Нанася се лесно и попива бързо, но хидратира нормално. Усещам кожата си свежа, отпочинала. Самият аромат е някак отпускащ и ти е приятно да го ползваш. Опаковката е 75 мл, цена ~ 4 лв. Стигна ми за 3-4 месеца. Може да се ползва като дневен и нощен крем.
http://bg.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=26383
    Околоочния гел (Eye Gel) за мен не е нищо особено. И в други публикации съм споменавала, че харесвам и търся силно хидратиращи продукти за кожата на цялото си тяло, затова геловете ми идват прекалено леки. Те също овлажняват зоната около очите, но за момента. Ползвам ги сутрин, когато ще правя цялостен грим и искам сенките ми да издържат без да започнат да се събират след 3-4 часа. Ефекта от тях е освежаване, аз усещам охлаждане и както писах моментно хидратиране. В никакъв случай не определям продукта като лош, просто моите изисквания са други. Но забелязвам, че доста момичета харесват точно такива бързоабсорбиращи се кремчета/гелчета и вероятно на тях би им допаднал. Единствено от този продукт от трите ми е останало 1/3, споменах вече защо. Но си взех ново, за да съм подготвена есента, когато започна да се гримирам активно. Количеството е 15 мл, цена - около 3 лв.
http://bg.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=26384

четвъртък, 15 май 2014 г.

Zoya Liberty

    Цяла година се дърпах от покупката на тази красота, опитвайки се да си втълпя, че имам подобен цвят и че не ми трябва. Грешка! Нямам и трябваше да е моя, защото щеше да е грехота такъв фен на тюркоаза да не го притежава.
    Liberty е страхотен русалков цвят, напомнящ на морското дъно. Още щом си погледнете маникюра и се пренасяте на плажа с чаша готин коктейл в ръка. Частиците са толкова готини, че стоят все едно са редени една по една. Безкрайно красив е не само на естествена, но и на изкуствена светлина. Перфектно покритие на 2  слоя, макар с първия да прави друго впечатление. Съхне супер бързо и е с много добра трайност (също като Solange). Част е от колекцията за лято 2013. Ако сте луди като моя милост по тази гама, не пропускайте!










   Гарантирам Ви, че ще оберете безброй комплименти. ;)
   Единствения недостатък е лекобоядисаната плочка след сваляне. Обикновено след 1-2 лакирания с друг лак при мен се оправя. Но толкова ми харесва Либърти, че това ми е най-малкия проблем.



сряда, 14 май 2014 г.

Oriflame Essentials Moisturising Day Cream

    От година може би започнах да се оглеждам и купувам повече продукти за лице, като голяма част от тях са кремовете. Преди нямах навика и почти не ползвах такива. Обръщам внимание и на околоочните. Кожата ми е суха през зимата и поради тази причина свикнах да си търся винаги добре хидратиращи. Дори за тяло и ръце предпочитам по-мазни и с плътна консистенция лосиони, които оставят някакъв филм. Моментално попиващите не са ми по вкуса. Имах възможност да се сдобия с 2 опаковки от Essentials Moisturising Day Cream, като първата я приключих миналата седмица. Ползвах го доста време понеже не се оказа моя крем и едва го изхабих честно казано. Изглежда плътен и мазничък в кутийката, и е такъв. Но при нанасяне и най-вече, когато започне да попива има едно кофти усещане при мен - сякаш ми опъва. Аз ли си втълпявам не знам, но този "ефект" не ми допада никак. Предпочитам да се абсорбира без да усещам.


     Втората кутийка изпратих на приятелка, която е с по-суха от моята кожа. Тя очудващо го хареса много и се поинтересува какво друго предлага серията Essentials (включва още нощен крем, концентрат, почистващ ексфлиант - ще пиша и за него скоро и околоочен гел). Аромата му наподобява на сините Nivea и обикновения им хидратиращ крем за лице в бяла опаковка.
    Взех наскоро околоочния гел Essentials, т.к. струваше само 1,50 лв. Ще го ползвам, когато реша да правя пълен грим и не мога да си позволя да сложа силно хидратиращ околоочен. По тази причина го и купих. Геловете също не са сред предпочитаните от мен продукти, но сложа ли крем върху очите, сенките гарантирано ми се събират.
    Цената на Essentials Moisturising Day Cream е около 4 лв при намаление. Опаковката е 75 мл.

вторник, 13 май 2014 г.

Avon Planet Spa African Shea Butter foot and elbow cream with AHA

     Крема за стъпала и лакти с африканско масло шеа и АХА е един от любимите ми продукти, които закупих отново преди да свърши опаковката. Новата кутийка е малко по-широка и плоска с бежов етикет. Ето я:

 
 За доста от вас ще е неудобна и нехигиенична понеже се бърка с пръсти, но аз съм свикнала от кремовете за тяло и не ми е проблем.


   Консистенцията е плътна и самия крем е мазен, но според мен си върши перфектно работата. Аромата му е доста силен, наподобява ориенталски и много хора не харесват именно затова цялата серия с масло от шеа. Аз обаче обожавам и затова съм се сдобила с ексфолианта за стъпала и ръце + маслото за тяло. Хидратира и омекотява страхотно, но го ползвам само вечер. Мажа по-обилно, за да видя бързо и добър ефект. Ако имате груба кожа, сложете чорапки/ръкавици и така ще се радвате на меки стъпала и ръце на сутринта.
   Правила съм експеримент с доста сухи и напукани пети лятото, още след първото намазване имаше видим ефект. Но естествено бяха нужни още няколко последователни, за да ги "излекувам" напълно. За ръцете не мога да бъда обективна на 100 %, понеже ги мажа редовно и не оставям да се напукат или изсушат. Ползвам кремовете, за да ги поддържам. За почитателите на такива, които попиват веднага и не оставят филм няма да се понрави. Лично аз го бих препоръчала за зимата, за топлите месеци на мен ми идва тежък и като аромат, и като текстура.
    Както и в самото име, се досещате, че е предназначен и за лакти. Нямам проблем с кожата там, затова и не съм го пробвала. Като знам обаче какви чудеса прави с груби пети, съм сигурна, че и за лакти ще действа безотказно. Опаковката му е 75 мл, а цената обикновено при намаление не повече от 6,90 лв (наскоро дори беше 2,90 лв).

понеделник, 12 май 2014 г.

Avon Planet Spa Thailand Lotus Flower Deep Pore Cleansing Face Mask

    Всяко хубаво и любимо нещо си има своя край. Започвам с тези думи публикацията понеже маската отдавна не се предлага и ще тъгувам най-вече заради аромата. Обожавам всякакви продукти с аромат на лотос. Кремовете за тяло особено. Имам си този от серията естествено, но оставя бели петна по дрехите и все още не съм измислила кога и как да го ползвам. Маската обаче ми е фаворит.

   Почиства наистина много добре кожата на лицето, но през зимата и изсушава доста. Затова препоръчвам употребата на подобни маски (глинени и прочие) само през топлите месеци, ако сте със суха и/или чувствителна кожа. Точно преди 2 дни я привърших и направих за последно - понесе ми много добре и усетих съвсем леко сухота. Нанесох лек хидратиращ крем и всичко беше ок. Всички знаете, че след такава процедура лицето иска своето и това, че трябва да ползвам друго след почистването не ме тревожи. През лятото имам нужда от точно такива маски, които свалят мръсотията, почистват много добре порите и оставят след себе си усещане за свежест и чистота.
   Нанася се тънък слой, изсъхва до 10 мин. и се измива с хладка вода. Знаете, че не трябва да правите гримаси, за да не ви се появят бръчки. :)))
   Цената на маските от Planet Spa е обикновено до 5-6 лв за бройка, когато има намаление. А понякога можете да вземете и 2 за 7-8 лв. Има попадения от тях и заслужава да се погледнат.

неделя, 11 май 2014 г.

Brown Eyes Pink Lips (Seventeen Metal Shine Lip Color)

    Още докато беше студено и се гримирах по-често си позволявах да пробвам различни комбинации. Винаги ми е било трудно да избирам червило, когато искам нещо по-различно, а не посягам към "сигурния" цвят, отиващ на сенките, с които съм решила да бъда в момента. От снимките ще разберете защо... точно този розов глос не се оказа много подходящ и се бие с очите, може би ако беше по-мек и приглушен, не толкова лъскав и метален щеше да е ок. А и на подвижния клепач вместо златното бях сложила по-неутрален цвят (бежово или подобно)...
    Приемам всякакви критики, все пак не винаги ни се получават нещата и се нуждаем от странично мнение. ;)






    Грима е правен преди месеци и честно казано нямам никаква представа какви сенки точно съм ползвала. Може би има нещо от Naked, но не съм убедена. Кафевият молив със сигурност е Avon Supershock Blackberry, а червилото: Seventeen Metal Shine Lip Color 01 Pink. Виждам, че тази серия е спряна, няма я в сайта. Това ми е втори такъв в същия цвят. Много покривен и с наситен цвят глос. Люляково розов е с метален завършек. Купуван е преди 3 год. Сега вече не нося много такива продукти, но го ползвам от време на време. Не си е променил вкуса или да е гранасял. Съхранявам на студено и тъмно, така че засега нямам намерение да го запращам в кофата все още. Струваше 10 лв. Изглежда ето така: