неделя, 20 септември 2015 г.

Zoeva Brushes - 107, 109v and 114

     Не веднъж съм споменавала, че откакто си закупих четките на немската марка Zoeva, почти не посягам към други. Преди няколко месеца, пуснах подробен пост за наличните от мен, но от марката постоянно обогатяват асортимента си и добавят нови към него. При една от последните поръчки от сайта им, се сдобих с 3 от последните самостоятелно излезнали 8 броя. Взех си 107 Powder Polish, 109v Face Paint Vegan и 114 Luxe Face Focus. И трите напоследък ползвах доста, но избягвам да пиша прибързано мнение обикновено, затова и се забавих с тази публикация.


     Любима четка за нанасяне на фдт ми е 102 Silk Finish, една от любимите ;), а 107 Powder Polish на външен вид ми напомняше много на нея и на Експерта на Real T. И нанасянето, ефекта с нея са подобни. Космите и са супер меки, приятни на допир, синтетични, не дразнят кожата, сбити са и е доста "гъста". Формата й е заоблена от всички краища, за разлика от горните споменати от мен. Много лесно се работи с нея, завършека е изключително естествен и няма грам следи от черти. Макар и сбита, в зависимост от това какво количество продукт използвате, ще получите съответното покритие. Бих я сравнила обаче повече с buffing четките, отколкото със stippling, т.е. покривността е достатъчно добра.

         *изпрана е на снимките, но с течен сапун и не успях добре да я почистя

      Недостатъка при Powder Polish е че падат косми. Прала съм я поне 10-15 пъти и винаги по 1-2 косъма стърчат, а и при нанасяне на фдт/бб крем също се е случвало. Това е единствената четка за лице, а може би и една от малкото, от които падат косми. Всъщност и при първата ми 127 го има този проблем, но не е чак толкова забележимо. Въпреки това, аз много харесвам Zoeva 107 Powder Polish и напоследък редовно посягам към нея сутрин.




     Справя се толкова добре, колкото и всички останали четки на Zoeva вкл. Expert. Подходяща е и за минерални, прахообразни фдт-ени. Аз нямам от тях, но съм я ползвала за пудра. Не е точната четка за тази финална част от грима. Прекалено гъста е за това и не разнася ефирно, равномерно пудрата. Пристига в калъфче с предпазно пластмасово капаче. Цената й е ~ 17 евро.


        109v Face Paint Vegan е със същата като познатата Face Paint форма, но с веган косми. Тя струва 12,80 евро и е предназначена за течни продукти, за оформяне на контура или т.нар. контуриране. На мен лично тази ми е най-неудобната и рядко използвана четка. Доста се мъча с нея последните месеци, но не мога да й свикна. Реша ли да нанасям с нея по-тъмен фдт, задължително след това трябва да прелея продукта с класическата 109, 110 или Real T. Contour Brush. Много е тънка, следователно продукта стои отсечен, като черта и изглежда грубо, недовършено.



      Трябва да се работи бързо, защото подобно на Stippling-а на Real T., космите се намокрят и става още по-тънка сякаш. Със сигурност има вероятност и моите неумения по отношение контурирането да имат вина, аз да не се справям с нея, но ви препоръчвам да я видите при възможност и тогава да купувате. Според мен не е за всеки, особено за начинаещи. Подходяща е за прецизен контур и умело боравене с по-странни четки. :D Никак лош не е косъма, не е мръднала, но ми трябва време за да й хвана чалъма. Първата 109 Face Paint ми е супер удобна за контур (нанасяне на бронзър) и не спирам да й се радвам, а когато я видях в сайта, си казах "каква странна форма има, за какво ли е?". Пера я редовно, като нова е. Нея с ръка не сърцето мога да я нарека must have.





        След 105 Luxe Highlight, не мислех че ще извадят друга highlight четка, толкова добра. Но 114 Luxe Face Focus се оказа още по-подходяща за хайлайтър. Не ме разбирайте погрешно, харесвам много и двете. Просто 105 е по-голяма и на мен лично, освен за хайлайт, ми е удобна и за руж, и за контур, и за бронзираща пудра. Общо взето - намирам я за мултифункционална. Загребва повече продукт казано по друг начин. И двете са с мек, пухкав косъм - естествен и синтетичен. Не разпрашват продукта и се работи лесно, бързо с тях. 114 обаче е по-фина, тъничка и обхваща точното място за хайлайтъра на лицето. Трудно, почти невъзможно е да прекалите с нея. Особено пък със сухи или спечени продукти. С меки и мазни като Mary lou, за секунди сте готови. Откакто я извадих от опаковката, поставих редом с другите в органайзъра, непрекъснато я ползвам. Дори напоследък нанасям само с нея. Нейната цена също е 12,80 евро. И тя, и 109 v пристигат в калъфче с цип + наелонов предпазител.




2 коментара:

  1. Изглеждат прекрасно! Отдавна съм се замислила за тях, като втори комплект, ама все не ми се дават пари за четки...Гримирам се от дъжд на вятър :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако наистина не се гримираш редовно, си помисли. Много са хубави, но пък ако ти събират прах само... :)

      Изтриване