събота, 15 август 2015 г.

Nivea Lip Butter Vanilla and Macadamia

     Lip Butter-ите на Nivea набраха голяма популярност в блог средите, но доста от ползвалите го, са привърженици само на аромата им. Казват, че са гола вода откъм качество, разбирайте хидратация, подхранване и омекотяване. След доста изчетени ревюта, все пак се спрях на най-хваления и съм сравнително доволна.
    Имам отдавна Nivea Lip Butter Vanilla & Macadamia, но заради повечето отворени бройки балсами и масла, не посягах към него. В началото на пролетта обаче реших да го пробвам. В началото не ми бе харесал сякаш, а сега съм на кантар. Текстурата му ми допада. Мазничка е, но не като вазелин (все едно сте яли мазна баничка), а стои много естествено и просто прави устните да изглеждат по-добре. Нещо като Reve de Miel, но в по-лека версия и подходяща за топлото.


     Аромата му е готин. Ухае леко и сладичко на ванилия, но не натрапчиво. Макадамията го прави някак по-мек и балансиран. Не съм го пробвала на вкус, обаче не ме е дразнил (да горчи или нещо подобно). Аз лично го ползвам вечер преди лягане, защото през деня не ползвам продукти, в които се бърка с пръст и в чантата ми има само червила, най-много един обикновен балсам.
     Откъм хидратиране, подхранване и омекотяване сякаш не е най-доброто, но всъщност мен ме устройва за тези месеци. Много добре го чувствам на устните си, не е тежък. Стават мекички. По някое време през ноща се събуждам и него го няма, но се е случвало и сутрин да имам още от него. Не съм забелязала да ми се напукват и изсушават устните, така че за мен не е несполучлив, но за зимата може би ще си подновя ползването на балсама на Nuxe, защото е по-подхранващ и мазничък, а и добра основа за матови червила.



    Много е икономичен. Ползвам го от 2-3 месеца и въобще не виждам да спада количеството, така че вероятно, дълго ще го имам. Дано само не си промени аромата. Цената му беше 2,50 лв като го купувах. Наскоро пак бяха на толкова (50 %)  в ДМ, явно често са на промоция. С 2 думи не е лош продукт, ухае приятно и омекотява нормално, за парите си заслужава да се пробва.

петък, 14 август 2015 г.

The Body Shop Coconut Body Milk

     Ако обичате кокос и The Body Shop, няма как да не се поинтересувате от този прекрасен летен хидратиращ продукт за тяло. Говоря за млякото под формата на спрей по-долу. :)



     Знаете какъв фен съм на маслата за тяло на марката, а и на лосионите за тези месеци, та и млякото успя да ме впечатли. Много е лека текстурата му, прилича на прясно мляко. Пръскате 5-6 пъти на крак или ръка и разнасяте, попива за секунди. Кожата обаче остава мека и добре хидратирана, подхранена. Вечер след душ го нанасям и на следващия ден, целият, ефекта се запазва. Не си представяйте обаче, че оставя мазен филм.


     На пипане е попило, но при хващане с 2 пръста, се усеща еластичността. Но нека да кажа и няколко думи за аромата, защото и той е важен. Обожавам козметични продукти с кокос. Един от първите, които ползвах беше на Fruttini. Харесвам серията, но The Body Shop Coconut Body Milk има най-достоверния според мен мирис на екзотичния плод. Веднага си представям някой остров с палми и кокосови орехи. Има онзи типичен за плода, на "сухо" аромат. Не е силен и натрапчив, а оставя кожата приятно ароматизирана. Задържа се около час-два, но стои близо и не прави шлейф, така че няма да ви дразни. Съвсем леко се долавя.



      Предполагам стана ясно, но пак с 2 думи ще спомена - попива супер бързо и е прекрасен, ако не обичате да чакате. Спокойно може да замести и спрея за тяло, с който аз обикновено допълвам процедурата след баня. Икономичен е. Мирише на ваканция. :)



    Цената му, редовната, е 8 лири. Препоръчвам с 2 ръце!

четвъртък, 13 август 2015 г.

Rival de Loop Young Holo Nails 03 Cute Candy

     Rival de Loop е немска марка, която се предлага в дрогерии Rossmann, но тук за съжаление не се продава. Имат разнообразен асортимент, като пускат и често лимитки. Аз имам само един лак за устни и 3-4 лака. Като качество са подобни на Есенс, Катрис или p2. Определено предпочитам тях вместо S-he, но кой ли ме пита. От ДМ казват друго. :)
     Днес ще ви покажа един прекрасен холограм, който получих преди няколко дни от моя приятелка. От серията Young Holo Nails e.



       03 Cute Candy е разкошен лавандулов цвят. Макар такъв тип завършеци да са капризни откъм нанасяне, този е мечта. Плъзга се като масло и на два слоя е перфектен. Не се свлича. Много е пигментиран. Впечатли ме и колко бързо изсъхна самостоятелно. Имаше си и блясък, но в момента тествам гел топа на Есънс и си сложих от него.



      Дъгата му е хубава и средносилна. Наподобява на 3D ефект. Не вади очи, защото е от плътните холограми. Ако беше идея по-непокривен, можеше да е по-силна, но и така е много хубав. На слънце особено, само че е труден за снимки и не успях да го щракна "изцяло".




      От неделя съм с него и в момента е само с леко оголени връхчета на места, но още 2-3 дни може да ме издържи. Явно добре си паснаха с топа. Цената му е под 2 евро, а качеството много добро. Бих платила за него доста повече.

сряда, 12 август 2015 г.

Too Faced Semi-sweet Chocolate Bar

      След огромния успех на Шоколадовата или Too Faced Chocolate Bar палитра, на пазара се появи и Semi-Sweet Chocolate Bar. И двете палитри са си заслужили хилядите положителни отзиви, затова директно ви представям тази красота:


      Идва в същата компактна и стабилна опаковка. Само цвета й е по-различен, "топъл". Съдържа отново 16 нюанса, като един е малко встрани и не се вписва в цялата картина, но пък е подходящ за акцент. Говоря за Blueberry Swirl. ;)




     Също като първообраза, Semi-Sweet Chocolate Bar е палитра в топлата кафява гама и според мен универсална. Едва ли има някоя от вас, която да не използва сенки в тези тонове. В сравнение с първата, тук са по-меки, по-лесно носими за ежедневен грим и можете да напластявате доста. Бях я нарекла млечен шоколад, а Chocolate Bar тъмен шоколад. :)



    Chocolate Bar съдържа доста по-наситени нюанси, с които лесно може да се прекали, докато Semi-sweet позволява заиграване и резултата няма да е прекален. При нея обаче има по-голямо разпрашване, докато при Chocolate Bar почти липсва.


      Качеството на сенките отново е на високо ниво. Ухаят дори още по-силно на шоколад от първата палитра. Страхотно пигментирани, меки и лесни за работа. Много бързо се постига приличен грим за деня, а и вечерен. Освен топлите, има и няколко нюанса, които бих определила като студени - Puddin, Coconut Creme, Rum Raisin, Hot Fudge, Pink Sugar, Licorice. Останалите за мен минават в "карамелената" гама. Принципно до скоро бях с изразени тъмни/жълти кръгове около очите и такива цветове ме правеха да изглеждам болна и недоспала, но в тази палитра е постигнат баланс и ми пасват на тена. Затоплят погледа чудесно и нямам изморен вид, ако не съм прекалила. Много са добри и за летни гримове, напомнящи залеза. Любима комбинация ми е  Butter Pecan, Bon Bon, Caramel, Truffled или Cocoa Chili. С малко тен и коралово червило, стои жестоко.
      Изчетох доста ревюта, в които момичета споделят за фаворита си и именно Semi-Sweet Chocolate Bar. Тя била с по-меки и лесни за работа сенки, но аз лично харесвам и двете. Ако трябва да избера обаче все пак една, това ще бъде Chocolate Bar. Не ме питайте защо, просто цветовете в нея сякаш позволяват повече идеи за гримове и бих ползвала по-често. Единствено повече ми допада идеята да са написани цветовете на самата кутия, както при Semi-sweet.
   

      Фаворита ми в палитрата от студените цветове, е Pink Sugar. Още на следващия ден, като я получих, се гримирах с него. Очаквах да е само брокат, но всъщност с малко напластяване става разкошно и сравнително плътно. Не мога да ви опиша колко красиво блести и няма нищо общо с евтиния брокат, който вероятно си представяте като чуете тази дума. Затова и съм го носила 3 пъти вече.


     Blueberry Swirl също като лилавото от първата палитра, не е на място и неговото качество е най-ниско. Самия цвят е много хубав тюркоаз, но иска адски много повтаряне и пак не успява да залепне добре. Ползвам HD базата на NYX. Стои неравномерно и изчезва бързо, особено от долните мигли, където обичам да нанасям като акцент подобни нюанси. Но пък от 16, един цвят не е голяма загуба. Всички останали са достатъчно оправдание, за да си купите палитрата. Те издържат спокойно до вечерта или ако са се събрали, то са само наченки и видимо отблизо. Цената й е 88 лв в българската Сефора.
     Нямам навик да описвам един по един цветовете, затова ще покажа суочове, но ако ви е интересно, можете да прочетете ревюто на Жаки. Мнението ми съвпада с нейното.
     Нанесла съм  без база! Снимах с телефона, защото не съм разучила апарата още и все не са на фокус снимките, ще сложа и тях накрая.

         Mousse, Peanut Butter, Puddin', Truffled, Nougat, Coconut Creme, Licorice



        Hot Fudge, Cocoa Chili, Pink Sugar, Blueberry Swirl (напластен!), Frosting, Rum Raisin, Caramel, Bon Bon, Butter Pecan





     Ето и няколко грима, правени с палитрата:

                                Тук съм с разкошния розов цвят Pink Sugar




                *Butter Pecan, Bon Bon, Frosting, Cocoa Chili + MAC Hibiscus Lipstick