петък, 17 април 2015 г.

Грим на деня

     Макар температурите да се покачват и все по-свежите и ярки цветове да навлизат, все още не мога да посегна към тях и сутрин ме влече я към Шоколада, я към някоя от Naked палитрите. И тази сутрин не беше по-различно. Ползвах розово към бордо от Chocolate Bar. Не мисля, че ще ми омръзне някога тази палитра. :)
      Моля, не обръщайте внимание на пъпките ми. Пак времето или някакъв друг фактор ми "влияе" последните 2 седмици и постоянно ми се появяват нови и нови. Миналата пролет беше същото. Цял месец точно преди хубав повод, нито нокти, нито кожа без несъвършенства!



Използвах цветове: Marzipan, Amaretto, Black Forest Truffle за подвижния клепач и завърших с Triple Fudge за сгъвката, като опуших костта със Salted Caramel.

Avon Care Rich Moisture Family Cream

    Този крем ми застоява от миналата Коледа, но чак сега му дойде реда. Предвид аромата му, се чудя как изобщо е попаднал в коледна серия.... ухае много свежо. На смесица между зеленина и лимон. Напомня ми на унисекс парфюмите. Много обичам сутрин или вечер след тренировка да го ползвам. Някак успокоява и освежава кожата. Най ми допадна аромата, че не е стандартния шоколадов, цветен или плодов. Приятелка си го взе преди мен и на нея и миришеше на бръснарски крем и не можеше да понесе, но на мен лично ми е супер. Не е силен и спокойно пръскам спрей след него, не ми се смесват ароматите.

     Текстурата му също е много приятна, бяла на цвят. Между лосион за тяло и масло е. Абсорбира се бързо, като хидратира, подхранва и омекотява кожата без да оставя мазен или лепкав слой. За зимните месеци не знам дали за много суха кожа би бил подходящ, но в момента за моята е идеален.



      Кутията е доста големичка, ще ми стигне за поне 2 месеца почти ежедневна употреба като гледам. Ползвам го малко повече от 2 седмици и не съм изразходила и 1/3 още.


     Обикновено не купувам от лосионите и кремовете от тази серия, защото си мисля, че са леки и попиват веднага без да ми доставят нужното на кожата, но този се оказа сполучлив. Нищо че не съм имала никакъв друг продукт за тяло от нея, от отзивите до това заключение стигнах. Взех го главно заради опаковката. Трябваше да е червена с коледни картинки, обаче имаше объркване и пристигна тази. Не ми се занимаваше да връщам и го задържах, струваше 5-6 лв мисля. Не е лош продукт, но пък постоянно пробвам нови и не мога да повторя. А и всяка Коледа са различни.

четвъртък, 16 април 2015 г.

Chanel Camelia de Plumes Highlighter

     Звездата в коледната колекция на Chanel за 2014/2015 г.  безспорно е Camelia de Plumes Highlighting Powder. Може би е най-продавания и търсен продукт от нея. И има защо. Принта на цветето Камелия е една от главните причини вероятно. Цвета и завършека му са много красиви. Сребро, но меко е лесно носимо. Има и подтон към бяло злато или поне на моята кожа избива. Частиците са шимър, фини.




      Текстурата му е по-суха, но не е спечена и с мека четка не изпитвам трудност с ваденето на цвят. Тъкмо красивия принт няма да се развали с няколко ползвания и ще е икономичен. Ако искам мокър ефект, напластявам с 3-4 взимания с четката /ползвам тази на Zoeva/, но ако ружа ми също е по-блестящ, предпочитам с 2 малки топвания да приключа.




     Издържа ми целият работен ден, като вечерта около 17 ч. е поизбледнял, но аз ползвам по-мазни и силно хидратиращи кремове, а с тях и фдт, и ружовете ми не издържат без да изчезнат поне малко.


    Типично за марката, хайлатъра е в изчистен кадифен и много красив пауч.







      Chanel Camelia de Plumes Highlighter е много красив продукт и си заслужава да го имате дори само като колекционер, а ако ползвате хайлатъри, направо е задължителен. :)
      Май снимките ще говорят по-добре от мен, макар че е труден за хващане в цялата си прелест.

       Тук съм сложила от Камелията, а ружа е Sleek Rose Gold.



 
        С Camelia-та и единият от ружовете на Estee Lauder от Blockbuster 2014, който е мат, така че блясъка тук мисля се вижда много добре.



сряда, 15 април 2015 г.

Estee Lauder Blockbuster Make Up Set 2014

      Още в началото на декември получих красивия куфар като подарък, но едва през изминалият месец се престраших да направя снимки и да започна да го ползвам. Не исках да го развалям буквално и няколко пъти само го отварях да си го гледам. Реших, че е крайно време да влезне в действие и последните 2 седмици го ползвам. Повече "време" ми беше нужно за крема и серума, но вече почти ги изразходих и мога да кажа как ги усещам.


      Кутията, в която е куфара е много плътна и стабилна, от здрав картон. Цвета е страхотен доматеночервен, украсен е с розова панделка по краищата. Абсолютно отговаря на коледните празници.


     Среднотежък и голям е, според мен ще е удобен за пътуване. Материята му е много качествена, по моя преценка. Прилича на сатен. Циповете не са толкова златни, но не можах да ги хвана реално. Иначе се отваря с лекота, без да засича някъде.


        Има пластмасов "държач", който помага на куфара да стои "изпълнен" и да запази продуктите, ако някой реши да се извади. Отдолу също има такъв. Ако се махнат, ще побере доста гримове. Изобщо не е малък.


      Съдържанието мисля се вижда и за да не ви досаждам с празни приказки, направо ще напиша какво мисля за всеки от продуктите.
      Спиралата "Sumptuous Extreme" не съм отворила единствено, защото ползвам други в момента, но аз съм я имала 2 или 3 пъти в мини вариант и много я харесвам. Единствената за обем, която се справя с миглите ми без да ги спластява. Извива, разделя и удължава. Много се зарадвах като я видях в куфара. Писала съм в първите публикации в блога за нея.


       Грижа за кожата ми бяха най-любопитни и особено серума "Advanced Night Repair". От години чета суперлативи за него и успях да го тествам най-сетне. Може би съм още малка за тази артилерия, но казват че превенцията в ранен стадий се издължава в бъдещето и едва ли 7 мл ще ми навредят. Флакончето е много симпатично, леко и удобно и ще си го запазя след като го изразходя. Капкомера е измислен добре, с 1 почти пълен си мажа цялото лице и малко от шията.


 Вече 2 седмици плътно го ползвам преди крема и още не съм стигнала половината, липсва 1/4, така че е икономичен. Текстурата му е лека, подобна на водниста към гелообразна (не можах да се сетя за по-подходяща дума), но нанесен не изсъхва като един друг серум, който бях ползвала преди и въобще не усещах.


 Попива за секунди, не е лепкав. Аромата му за мен е като на сладки с лимон, но по-нежен. След минута нанасям "Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Creme", който ми допадна много заради плътната си формула. Между масло и вазелин е, силно подхранващ и хидратиращ.


Аз точно такива харесвам. Мирише ми на скъп парфюм, който съм пробвала и познавам, на зеленина и още нещо. Не можах да си спомня на кой точно ми напомня обаче. Имам чувството, че ми запълва линиите мигновено. Наблягам на челото и зоната, в която ми се образуват тръпчинки от усмивката. Там имам вече изразени бръчици и исках да тествам за тази зона повече. Сякаш малко се позагладиха за този период. Крема за мазна кожа ще е тежък според мен. Моята през зимата е суха, сега - нормална и сутрин има останал слой, който трябва да отмия преди да пристъпя към дневната си грижа. Той върви по-бързо от серума,  и след няколко дни ще приключи, но това са тестови опаковки или травъл сайз, така че стигат за достатъчно ползвания, след които спокойно да прецените дали ви допадат за покупка на пълноразмерни опаковки. И серума, и крема ми допаднаха. За по-дълбоки и изразени бръчки не мога да потвърдя дали ще се справят, но отзивите в нета за серума са много добри. За крема не съм чела.
        "Gentle Eye Makeup Remover" си върши работата идеално.



      Много лесно почиства пълен грим без да изсушава и да оставя лепкав или лигав слой. Не очаквах, че за секунди ще се справя толкова добре. Мога да го сравня с мицеларната ми вода. Справя се като нея. Не ви е нужно търкане, задържате за 20-30 секунди и с много лек натиск пада почти всичко. Единствено спиралата и черния молив искат както обикновено повечко. Аромата му и той е подобен. С 3 тампона почиствам двете очи и лицето. Накрая минавам с гел, ако е останало нещо.


      Продължавам с декоративната козметика.
      Молива не успях да ползвам, стори ми се сух. Пробвах веднъж, но ми надираше клепача и едва вадеше цвят. Затова го оставих. Не знам дали по принцип е такъв или има нужда от разписване. На ръка пише, но на окото ми е трудно.
      Двете палитри са в много красиви опаковки. "Deluxe Eye and Cheek Palette Pure Color Eyeshadow" са подходящи за лек, дневен и ненатрапчив грим. Трудно ще прекалите с тях.





     Избрах първите 3 цвята за суочове от перлените и 3-те матови, с плоска четка нанесох от перлените, а с пръст от матовите върху NYX HD Eyeshadow Base.


    Изненадващо матовите цветове са по-пигментирани от перлените и са много меки (като маслени). но и двата типа търпят напластяване. Издържат с базата на NYX HD цял ден, без да ми се събират. Почти не се разпрашват. Можеха да са идея по-плътни блестящите, но когато не искам да съм с много лъскави и пигментирани сенки, посягам към нея. Ако обичате Chocolate Bar или Naked заради пигментацията им, тази няма да е вашата палитра.
     Към ружовете 12 "Rebel Rose" и 04 "Exotic Pink" нямам никаква забележка. Само с едно допиране на четката правят лек естествен контур и цвят, с повторно и при нужда трето вземане, става хубав плътен цвят и скулите са перфектно подчертани. И двата са с много добро качество за моите разбирания. Не се разпрашват. Впечатлена съм. Дори само заради тях си струва палитрата. Стоят много естествено и за секунди съм готова. Розови са, но мисля че на всякакъв грим на очите и устните биха отивали. Тук съм сложила на суха ръка, без нищо като база и пак имат цвят, но върху основа на лицето са чудни и цветовете изпъкват.



      Другата мини палитричка с глосовете "Lip gloss Compact" е много сладурска. Цветовете са "Simply Pink" Shine, "Magnificent Mauve" Shine и "Tempting Tearose" Shine.



     Напомня ми на онези детски комплекти като я отворя, с които се гримират малките госпожици. Почти нямат цвят самостоятелно, но върху близък цвят червило стоят добре и не създават друг оттенък, а точния. Като качество ми допаднаха. Приличат на балсами, много меки и комфортни за носене. С нормална лепкавост за глосове са. Не ми се събират и след изтриване не чувствам сухота. И на вкус са плодови и сладки, а не химически. Носих ги и в чантата, като ги нанасям с четката към тях, добре че са я сложили. Върши работа. Иначе едва ли щеше да ми се носи допълнителна.




        Червилата Pure Color са нюд "Vanilla Truffle" (Creme), млечно шоколадово "Rose Tea" (Creme) и розово с частици "Candy" (Shimmer).







      Не ми се събират или изсушават, цветовете са с добра пигментация. Фаворит ми е млечно кафявото Rose Tea. Хем е някак неутрално и би отивало на много грим комбинации и спортно или елегантно облекло, хем стои стилно и изискано. Напомня ми на онзи молив Соар ли беше, на МАК. Не мога да опиша начина, по който изглежда завършен грим с точно това червило, но много ми допада. Сякаш устните стават изразителни и при мен лично го няма онова детинско излъчване, а съм млада дама. :) Останалите 2 цвята при мен се нуждаят от глос, особено нюда. Споделяла съм ви, че с тази гама изглеждам като мъртвец и тук не е по-различно. Нанасям с потупване и завършвам с Tempting Tearose (Shine) от глосовете от мини палитрата, за да е поносимо за носене навън. Ако го сложа плътно, мога да изплаша някой. Розовото е по-особено като финиш, малко ми беше странно като го носих, защото не съм свикнала с толкова бласъци.



      Цък за суочове и още веднъж, че моите не станаха много добри.
      Ванилата ме е яд, че е хубав цвят, но на моите устни и тен стои по съвсем различен начин.


       Ето и 3 грима с Blockbuckster-a. :)

        С червилото "Candy":



                С "Tea Rose":




          С "Vanilla Truffle" /без, със глос/: