сряда, 7 юни 2017 г.

Catrice ICONails 06 Nails on fire

      След красивото нежно бяло, с което започнах новата седмица, е ред на сочния и ярък коралов крем от новата формула гел лакове ICONails на Catrice. Много капризна съм към този цвят, но "Nails on fire" ме спечели още от първото нанасяне.


        Има доматен подтон и изпъква дори на бели ръце, а на тен би стоял още по-красиво.



       Прекрасен корал, който не е неон, но е достатъчно ярък и привлекателен. А формулата му наистина е мечта. Нанася се като масло и покрива дори на един по-плътен слой. Аз винаги си нанасям по 2 тънки, за да нямам балончета.

             Водни стикери - цък

       Блясъка му и без топ лак е чудесен, но аз винаги нанасям главно заради бавното съхнене като цяло.


       Приятно изненадана съм от качеството на тази серия. Знаете, че аз не харесвах особено старата формула. Някои от цветовете преди години, ми се белеха буквално за часове. Летвата при ICO обаче е вдигната високо и си заслужават!



понеделник, 5 юни 2017 г.

Грим на деня

       Малинените устни са моя запазена марка. Мога да нося такова червило през цялата година. Смятам че винаги ми стои добре. Подчертава очите и устните ми изглеждат сочни и пухкави. Дава ми свобода да правя всякакви комбинации на очите, но предпочитам да не акцентирам върху тях. Днешният резултат ми хареса как се получи и реших да ви го покажа.




      Червилото е едно от любимите ми - Kiko Intensely Lavish 05 Lovely cherry, а молива е Essence Long Lasting  03 Yummy berry.



       

Lidl Cien Tropical Summer

      В средата на април, в Lidl беше заредена лятната лимитирана колекция на тяхната собствена марка Cien - Tropical Summer. Веднага стана популярна сред блогърите и аз не пропуснах да си взема няколко продукта от нея. Към днешна дата вероятно не са налични повечето, но в близкият до нас магазин има почти от всичко и затова реших да ви кажа с няколко думи за всеки един какво мисля. Ако и вие откриете от тях налични, да си вземете каквото ви е харесало.


        Най-желан от мен беше скраба за тяло, но при първото ми ходене го нямаше. Писах на Lidl и след няколко дни вече го бяха заредили. Миналата седмица в четвъртък все още имаше от него. Исках и спрей-лосиона, а и гела за бръснене. Не че са нещо без което не мога, но за лятото харесвам продуктите за тяло с лека формула. А гела за бръснене мога да ползвам по всяко време в годината.


       Dead Sea Salt Oil Exfoliating Scrub Peach & Hibiscus е ексфолиант за тяло със захарни частици. Подобен е на Рефанските, но няма толкова много захар в него. Има обаче масла, които правят кожата мека и подхранена. Оставя лек филм, но не и неприятен. След попиване с хавлия няма нищо мазно и лепкаво. Разкрива гладка и хидратирана кожа.
    

        Частиците са достатъчно груби и правят доста добър пилинг, но не изсушават кожата. Аромата му е  пристрастяващ буквално! Ухае на най-вкусната, сочна и сладка праскова. Усеща се и костилката. Сякаш е нещо за ядене. В момента в който отворя кутията, ми се иска да си взема лъжичка.


          Кутията според мен ще стигне за малко по-дълго време от тези на Рефан. Може би за около 8 до 10 пъти. Цената му е 7 лв и си заслужава всяка стотинка!


       Има консерванти, но пък иначе бързо ще започне да мирише на гранясало. Ако търсите натурален скраб, този не е за вас. Аз нямам проблем с този тип продукти - да имат малко химийка. Така или иначе се отмиват.


         Балсама за устни също взех при второто ми ходене, заедно със скраба. Изобщо нямаше да го погледна, ако приятелка не си го беше купила и показа в инстаграм. Добре че му обърнах внимание и реших да пробвам. Взех си този със сладък ананас и съм обсебена от вкуса му.


         Също като ексфолианта, аромата му е пристрастяващ! Има вкус на много сладък и ароматен ананас. Нищо химично и неприятно. Може да си отгризне човек при отваряне!


        И на цвят са се постарали до го докарат като плода. Не знам дали се забелязва, но има много ситни частички. На устните не си личат. Формулата му при нанасяне се усеща плътна, обаче оставя един много приятен и немазен филм. Прави устните да изглеждат по-меки и хубави, нежно хидратирани. Не знам как иначе да го обясня. Не лепне и след време не се образува онази досадна бяла линия от вътрешната страна, не се и струпва. Изчезва бързо при ядене, но пък е комфортен за носене. Определено ме изненада приятно и ще го използвам с удоволствие това лято. Цената му беше 2-2,50 лв.


          Следват спрей-лосиона с кокос (3.99 лв) и гела за бръснене с хибискус.


        Гелът (Shaving Gel Tropical Dream) е много сходен с тези на Balea. С течна консистенция, която при разнасяне по кожата, се превръща в кремообразна пяна/лосион. Нужно е малко количествo, така че ще стигне за поне 2 месеца. Като качества е почти същата. Ухае приятно тропическо и не изсушава кожата.




         Спрей-лосиона е идеален за топлите дни. Не ви се налага да чакате да попива, а само пръскате, леко размазвате и след секунди се обличате. Не хидратира особено, така че не е за хора с много суха кожа. Но е доста приятен и освежаващ. Струята охлажда и с кеф ще нанасяте честичко, а и тази опаковка ще ви стигне за цяло лято. :)


         Аромата е на кокосов орех, но по-скоро типичен за някои плажни масла, а не кремообразен. Издържа до час, така че не би се смесил с парфюма ви.


         Топ лака пробвах само веднъж като го взех, но не изсъхна с часове и не съм го слагала от тогава. Мисля да го ползвам зимата над глитъри. Иначе е плътен като гел топовете и с широка удобна четка. Струваше 1,99 лв.


         Пилата е с 3 стъпки - почистване, заглаждане и полиране. Няма за типичното пилене  (скъсяване). Мисля че се предлагаше още един вид, специално за това. И тя мисля че струваше 1,99 лв.


        Ползвам я за дооформяне на ноктите, след като съм ги намалила и ми върши работа. Аз точно за това я исках и съм доволна. Премахвам стърчащите остатъци, които са се струпали под израстналото и заглаждам връхчетата. Ако имаме и неравности по плочката, ги полирам.


        Tropical Summer е много сладурска и приятна колекция, от която си струва поне скраба и балсама за устни да пробвате. А защо не и лекият спрей-лосион? Цените са приемливи, а ароматите изкушаващи. Става ти толкова лятно и свежо дори само като ги гледаш.


неделя, 4 юни 2017 г.

Catrice Eyeshadow Base Prime and fine

      Базата ми за сенки на NYX вече остаря доста и трябваше да си взема нова. Изпробвала съм познатите и хвалени на пазара, затова се спрях на Prime and fine на Catrice. Бял чела добри отзиви за нея и реших да я пробвам. Струваше 8,20 по спомен. Закупих я от Лили. Имам я от началото на зимата и я тествах доста (с дрогерийни и по-висок клас сенки), затова мога да ви кажа как се държи при мен.
       Имам паднал, но със суха кожа клепач. Обикновено нямам проблем със събиране и трайност. Ползвала съм 5-6 основи за сенки до момента, но от двете на Artdeco (в бурканчето и минералната) и NYX HD, съм останала най-доволна. С тях грима ми е издържал цял ден. Последните месеци базата на Никс започна явно да не върши работа - следобяд вече са се събрали леко. Бях и с матовата на Zoeva преди 2 год, като тя също не успяваше да ги задържи докрай непокътнати. Казвам всичко това, за да направите сравнение с някои от познатите за вас марки.


        Prime and fine тествах много и възлагах големи надежди да сработи за мен, но истината е че това е най-лошата база от всички минали през ръцете ми. Отворих я когато беше студено (в края на зимата), давах и шансове през пролетта и сега когато вече се затопли доста, обаче всеки път положението е едно и също. Независимо какви сенки съм нанесла, до обяд те са се събрали. А когато се прибера от работа, на подвижния клепач почти няма останал цвят. Вместо да фиксира, тя сякаш ги прави меки. Все едно съм нанесла крем, а не база. Пробвах с повече и по-малко количество, но това не повлия.


        Няма аромат и е с апликатор за нанасяне, но е с доста течна/водниста формула. Според мен базите трябва да са с малко по-стегната консистенция.


        Дадох я на колежка с мазен клепач, за да разбера дали проблема не е в моите умения, но не - и при нея положението беше същото. Тества я само с молив, с по-скъпи и нетолкова сенки, никаква разлика. Дори сподели, че започвали да се стичат след няколко часа и да люти.


         Относно това дали прави наситени цветове, да помага им. И въпреки това, ако формулата на сенките е добра и те са пигментирани, няма голяма разлика. Направих суочове с 3 цвята на Catrice, като само с едните е видимо къде има и къде не от базата.


       За мен Prime and fine е неуспешна покупка, затова не ви я препоръчвам. Ако нямате паднал и мазен клепач, може би при вас ще върши работа, но в противен случай се насочете към друга.