събота, 24 ноември 2018 г.

Будапеща - царицата на Дунава

              В края на август осъществих едно кратко пътуване, което всъщност ми беше летния отпуск. Обичам морето, но да ви призная - предпочитам екскурзиите в чужбина, отколкото да събирам лунички на плажа. Там не мога да науча и видя всичко това. Ако отида за 2-3 дни, ми е напълно достатъчно. Излежаването на едно място по цял ден, не е моето нещо. Дайте ми да обикалям и да оставам без крака! И така.... нашето пет дневно предизвикателство включваше и Унгарската столица, но музата да ви споделя какво видяхме за един ден дойде сега. Отново бих се върнала, за да видя повече от нея - от известното, през историческото до развлекателното. За всеки по нещо се намира тук. И млади, и стари се впечатляват от светлините в града, особено от хълма Gellért. :) 



вторник, 20 ноември 2018 г.

Разпродажба - част 2

         Здравейте приятели.

          От известно време си мислех да направя отново малка разпродажба и днес се събудих с тази мисъл, че трябва да го сторя веднага. Иска ми се да разчистя малко, защото шкафовете едва се затварят и това започва да не ми се отразява добре. Имам нужда от пространство. :)
          Предварително се извинявам на дамите, които заблудих със сутрешните кадри относно четките, които те помислиха също за включени. Не беше умишлено, затова сега се поправям като добавя 5 четки все пак.
          Ще спазя правилата, както при предишната. Ако имате каквито и да е въпроси, не се колебайте да ме попитате. Оставям и мейла си за връзка. Ще се постарая да отговоря бързо на всеки (iv4enceto_91@abv.bg) - ще спазвам реда, т.е. продукта ще е за първия писал ми. Изпращам по Еконт или Спиди за Ваша сметка, с опция преглед и като пощенска пратка. По желание на отсрещната страна, може и като куриерска. Всичко ще бъде обезопасено с фолио или друго, което ще гарантира здравината.


               Парфюмите са ми голяма тръпка, но и двата ми рафта преливат, забравям какво имам и не мога да използвам всеки. С мъка обявявам цели 5, за да освободя поне мъничко местенце.
               Eau de Gaga 30 ml - пръскано е 2 пъти от него. С целофан и кутия. Цена - 10 лв. ПРОДАДЕН
              Avon Attraction 50 ml - разкошен за това време от годината, но няма да стигна до него скоро с тези запаси. Цена - 17 лв. Както и Premier Luxe Oud. Цена - 19 лв. И двата са чисто нови, неотваряни.


               Elizabeth Arden Green Tea Cherry Blossom 30 ml - липсват не повече от 3 мл, а е ползван немалко. Страхотен за летните или пролетните месеци. Свежарски и с леки цитрусови нотки. Любим ми е, но не мога да смогна с изразходването. Цена - 9 лв. ПРОДАДЕН


                Salvador Dali Sun & Roses 50 ml - много момичешки и розов аромат. Ухае на розови пролетни цветя с малини. През лятото се усещат вкусните плодчета, а сега красивите розови листенца. Издържа до следобяда при мен. Цена - 13 лв. ПРОДАДЕН


              Дилемата да се разделя с Naked Heat беше голяма, но имам над 10 големи палитри и във всяка от тях топли цветове, следователно няма как да се използват всички. Затова и реших да отиде при някой, който ще я оцени повече. Като нова е! Цена - 60 лв. ПРОДАДЕНА.




             Същото беше и умуването със Smoked, но драматичен грим нося рядко и не е редно да отлежава толкова добра палитра. Цена - 60 лв. ПРОДАДЕНА




           Имах голям мерак да пробвам електрическа пила и след втория път, тази на Silver Crest от Lidl си стои чинно в шкафа. Допълнителната глава не е слагана изобщо. Другата е почистена. Свикнала съм с обикновена в банята със скраб и не стигам до нея. Пада мъртвата кожа, но ако сте със суууупер груба кожа, не очаквайте чудеса. С включени батерии е. Цена - 13 лв. ПРОДАДЕНА




              Бронзиращата пудра на Douglas е ползвана 2-3 пъти, но както виждате не личи и може да мине дори за подарък. Принта не е мръднал. Цена - 13 лв.



            Тази на Catrice Sun Mineral Bronzing Powder 010 Golden light е ползвана доста, но и тя се вижда че почти не й личи. Точно заради това, че са супер икономични ме накара да се разделя с тях. Имам още 4 бронзанта и до живот няма да успея да ги изразходя. Цена - 3 лв. ПРОДАДЕНА


              С фини блестящи частички е, нанася се лесно. С жълт подтон е.


             Ружа на Aura Geisha Mononoke и той е като нов. Използван броени пъти, но съм затрупана с прасковени цветове и бронзиращи. Цена - 9 лв.


                Влюбена съм в този хайлайтър на Makeup Revolution, но имам над 10 и да си призная, поръчах си го само от любопитство. Невероятен блясък и прасковен цвят! Цена - 8 лв. ПРОДАДЕН



           Flormar  Smooth Touch SPF 20 - средно към пълно покритие, полуматов финиш, светъл цвят с розов подтон (страхотен за бели кожи) и чудесна издръжливост. Като прибавим и фактора, е много добър фдт. Аз имам нужда от леко покритие обаче и ще има да го разнасям поне 2 години. Цена - 8 лв. ПРОДАДЕН Nivea Cellular Perfect Skin Fluid SPF 15 - много добър продукт, особено за дами с първи фини линии или с леки бръчици, но за мен идва леко тъмен като се прелее. Беше ми идеална основа през лятото, обаче в момента нанасям богат крем и над него фдт. Цена - 13 лв. Ползван е не повече от 10 пъти по 1 помпичка и на практика липсват не повече от 4-5 мл.


              Water eyeshadow на Kiko са едни от най-красивите сенки в колекцията ми, но с тъмни цветове ходя рядко и не виждам No. 213 смисъл да си стоят просто така. Цена - 7 лв.




              Стиковете на Aura Sheer, Cheek & Quick са идеални за дами, които искат да се гримират на 2-3 и не ползват четки особено. Аз съм от другия тип и не обичам много да работя с ръце. Затова и няма да са от ежедневно използваните продукти за мен. Цена - всеки по 5 лв. ПОДАРЕНИ
              Колкото и очни линии да купя, все се връщам към Golden Rose Dipliner. Свикнала съм с нея и това е. Oriflame The One Eye liner Stylo Jumbo е само пробвана, лесно се работи с нея и е наситено черна. Цена - 4 лв.


           Червилата са ползвани по макс 2-3 пъти всяко. Цена - 2 лв/бр. Avon Luv е с леко пукната капачка на 2 места, но се затваря спокойно. Catrice Luminous Lips 070 е с sheer финиш и с блясък. ПРОДАДЕНО Essence Velvet matte 06 е с кадифен завършек.



             Само пробвани: Cien Gel-like Top coat, Constance Caroll 79 (страхотно заскрежено бяло за зимата), Catrice ICO Nails Gel Top Coat, Catrice Ico Nails - 24 Good Luck и 06 Nails on fire. Цена - 2 лв/бр. Топ лак Катрис - 3 лв.



               Jessica 917 Midnight moonlight, 710 Casablanca - ЗАПАЗЕН, Bohemian Rhapsody, OPI Rising Star - само последния е 2/3. Другите са тествани. Цена - 3 лв/брой.






             Тези сянки на Yves Rocher са ми от любимите за озаряване и подвижен клепач, но са в гама, която ми е в излъшък. Лесни за комбиниране, преливане и отиват с всичко, особено с червени устни по Коледа. :) Цена - 5 лв за брой. ПРОДАДЕНИ





             Голямата четка е подходяща за фдт и пудра. Имитира Marc Jacobs. Минуса е, че от едната страна се скубе малко. Като нанасяне нямам забележки. Цена: 3 лв. ПРОДАДЕНА Скосени вече ползвам рядко и затова плоското кабуки на Impala ми е излишно. (3 лв) Както и stippling-а на Real Techniques. (8 лв). ПРОДАДЕНА Блендиращата за очи си я купувах от Италия, тяхна дрогерия. С опаковката е. Нанася и прелива добре, но боцка малко. Цена - 9 лв. Тези за очна линия на Avon (ПОДАРЕНА) и вежди на Essence - 2 лв за брой.


              MAC Prep + Prime 24-hour extend eye base е сууупер икономична база и до момента не съм използвала дори 1/20 от нея въпреки че съм я ползвала поне 20 пъти. Прави цветовете много наситени, нанасят се с лекота. При мен има проблем с трайността с всички основи от известно време и затова не искам да се ядосвам повече. Цена - 25 лв. Разделих с приятелка и отпада. :)




              Дълготраен коректор Oriflame The One Everlasting Concealer Light Nude е за светли кожи и чисто нов. Насъбраха ми се няколко и този ми е излишен. Цена - 4 лв.


 Ако не съм била изчерпателна за някой продукт, ще ви отговоря тук или на имейл.

Моля, да бъдете коректни и да сте сигурни, когато оставяте адреса си. :)

понеделник, 19 ноември 2018 г.

Burberry Brit Rhythm EDT

               Brit Rhythm е като едно превъплъщение на акустично изпълнение. Толкова близък е до музиката и чувствените звуци, сякаш докосва всяка частица от тялото ти и те побиват тръпки от лавандуловите му оттенъци. Готов е да улови емоцията, вълнението и възбудата от живата музика. Като вид адреналин, който искате да усещате непрестанно.


             Свеж, хладен, уютен и пудрен едновременно. С много лица, настроения и цветове. Ритъм има духа на младите девойки. С леко бунтарски, авантюристичен и в същото време чувствен характер. Секси и стилен, комфортен и за спортни натури.

неделя, 18 ноември 2018 г.

Antipodes Hosanna H20 Intensive Skin-Plumping Serum

             С напредването на годинките, включването на серуми и масла за лице, придобива особено значение. С тях можете да подсилите действието на дневната и нощната грижа, а и да подобрите цялостното състояние на кожата си. Но не забравяйте че трябва да го направите и с тялото си отвътре. Ключа към хидратираната, стегната и здрава кожа, не е само козметика, а  балансираното хранене, спорта и пиенето на достатъчно вода. :)


              Всеки тип кожа има нужда от внимание и адекватна грижа, но при сухите винаги е малко в повече. За съжаление дамите с такава започват да виждат фини линии по-рано и аз от година започнах да използвам серуми, за да забавя тези естествени процеси. Посягам към такива с хиалуронова киселина, правя богати маски и не на последно място, се интересувам от това какво има в продуктите, които нанасям на лицето си. Не съм от заклетите био-пристрастени потребители, но и вече не се хващам за гръмки реклами или цветни опаковки.

Born pretty store Deluxe Holographic Nail polish Green elf

                 Когато имаш солидна колекция с лакове за нокти и през ръцете са ти минали буквално стотици, да не кажа хиляди, е трудно да харесаш нещо ново от последните колекции или още повече да се впечатлиш. Вече рядко си позволявам да прибавям шишенца в шкафа и когато го направя, си заслужава по всеки един параграф. Ето за такива красиви цветове и ефектни завършеци, съм готова за компромис.


               Знаете че съм скептично настроена към китайските стоки и е нормално. Пазара е залят от евтина козметика с незнаен състав и такава, която имитира луксозните марки. И не подкрепям да се купува. Но пък сте наясно, че и на популярни марки някои от продуктите се произвеждат в Китай. Има 1,2 и 3-то качество с контролирани съставки. И понякога се намират доста добри попадения, които заслужават да прегреши човек. Точно от тези изключения, които съм готова да направя, е "Green elf" от последните холограмни лакове на Born pretty store.