събота, 3 август 2013 г.

Avon Senses Shower Gels

     Привет.

     Току що излизам от банята и привършвайки поредния душ гел от серията реших да ви споделя малко за него, а и за няколко други Senses. От няколко години си купувам въпросните гелчета, макар и ниската цена и спорните мнения в нета на мен ми харесват - не ми изсушават кожата, миришат приятно..... след баня аромата не се запазва дълго, но пък аз така или иначе използвам крем за тяло, та това не ми е проблем. Изхабила съм доста от тях, сега също съм заредена с още около 15. Най-вече ги купувам заради шарените опаковки и свежи аромати. След 4 дни навършвам 22, но все още си падам по такива "детинщини". :D
Цената за 250 мл обикновено е 2,90 , но понякога ги намалят още. Има също опаковки от по 500 и 750 мл. Те са между 4 и 6 лв. Освен обикновените гелове има и кремообразни, които са гъсти и бели на цвят, нещо подобно на балсамите за коса. Те са по-силно ароматизирани, "по-богати" така да го нарека.
    Най-любимия ми аромат през годините е Reflection, изхабила съм 2 течни сапуна, 1 кремообразен душ гел (за съжаление го спряха и не можах да повторя), 1-2 обикновени малки и в момента имам голяма опаковка от 500 мл нова. След него се нарежда Lagoon, който е много свежарски. Наскоро ми свърши втория течен сапун и гел, имам и нов 500 мл в шкафа. Не знам дали биха ми омръзнали скоро. :)



  Друг любимец, но за съжаление лимитиран и вече извън каталозите е точно този, за който споменах в началото - приключеният днес "Magical". Толкова много ми харесва аромата му, абсолютно отговарящ на името и описанието на опаковката "elegant & dreamy". Направо се разтапям в банята с него!


  От редовните харесвам също Tropics и разбира се Mystique. И двата отговарят на имената си:
Тропикс си е типичен тропичен аромат. Мистик е по-силен, тип ориенталски, но не подправков. Имам останал в банята от кремообразния вариант и ми се свиди да го ползвам, като знам че и него вече го няма. :(



   От последните лимитирани, ако мога така да ги нарека предложения взех този, който е от типа на "Magical" - "Seventh Heaven".


    Не знам как го правят, но Ейвън улучват картинки, имена, описания на тази серия и за мен си отговарят напълно. Коледните аромати също, там вече са подправкови и от типа на "коледни сладки с канела". Досега само веднъж попаднах на един, който не ми хареса (не коледен), светлорозова опаковка - под формата на пяна за вана. Аромата беше толкова лек, че почти не се усещаше и веднага го махнах.
    От наскоро пуснатите имам също Blissful, който отново е чудесен.


   И за последно в тази публикация, по-натам може би ще направя нова след като влезнат в употреба и останалите налични у дома, ще спомена за "Summer Breeze". Той е стар (пуснаха го през 2011 год. лятото), може би вече от година липсващ в каталозите, взех го със спрей лосиона за тяло към него. Мирише подобно на Тропикса, свежо и лятно. От лосиона обаче не се впечатлих и след като изпръсках 2 пръста от него си замина. Не видях ефект от него, предпочитам или само спрей, или лосион. Обикновено продукти от типа 2 или 3 в 1 не вършат никаква работа, при този май беше същото.



    Позволявам си да допълня публикацията с още 5 аромата, т.к. Деси ми напомни за един от тях, а аз търсейки картинка мернах други 4, които се сетих че имах и свърших преди няколко месеца.
   - течен сапун Waterfall - доста свеж и тръпчив унисекс аромат, за жените които харесват мъжките нотки :)))

     Не на последно място разбира се, нареждам и тези 4 лимитки (Lazy Daze, Sun Goddess, Waterbabe, Beach Party) от пред 3-4 лета.

     Всички бяха хубави, но лилавия отново ми легна на сърце и мисля Beach Party. Sun Goddess по спомен също беше готин и летен, топъл аромат. Lazy Daze обаче миришеше толкова коледно, като на печени сладки, разкошееен.  Яд  ме е, че свърши и го няма вече. Също като Magical. Синият Waterbabe беше от типа на Waterfall & Lagoon, средно между тях двата. Може да ми прозвучи малко странно, но миришеше воднисто. Не се очаровах от него честно казано.
Beach Party е от типа на Тропикса, тропичен и екзотен аромат, много готин и перфектен за топлите месеци, а защо не и за студените? ;)

     Ще се радвам, ако споделите дали и вие сте доволни от тази серия и кой е любимия ви аромат?
     А също и да кажете дали сте доволни от ексфолиантите им за тяло, т.к. нямам спомен дали съм ползвала от тях. Минават доста продукти през ръцете ми и вече не помня какво е било преди години. :)


Усмихнат слънчев ден ви желая!

четвъртък, 1 август 2013 г.

Колекция "минита"

    Днес успях да наснимам останалата част от минитата ми и ще ви ги покажа. Не знам мания ли или нещо друго, но са много сладурски и ми се свиди да ги ползвам дори. Почти всички са ми подарък от приятелка по различни поводи, което ги прави още по ценни. :)














OPI DS Reflection

          OPI имат няколко холограма в асортимента си, но един е червен и макар не истински, кърваво червен. DS Reflection е по-скоро керемиден, въпреки че не виждам толкова оранжево в него. Има и нещо розово. Ако беше наситен, а не така срамежлив, би бил прекрасен.



         Много харесвам триизмерните му холограмни частици, които са като среднощно небе и му придават страхотен ефект, макар и не типичния "дъга" за този тип лакове.



          Нанася се лесно, с удобна четка е и покрива на 2 нормални слоя. Съхне и сравнително бързо, дори мога да не нанеса топ лак. Така обаче издържа само ден. С топ удължавам с още един. За жалост, това е марката заедно с Essie, които не са никак трайни при мен. Купувам ги само заради цветовете.



Avon Christian Lacroix Nuit EDP, Shower gel and Body Lotion









сряда, 31 юли 2013 г.

Avon Color Trend "Doll Pink"

    Цвят фуксия напоследък е доста използван от мен върху устните. Стана ми любим след като взех по Коледа едно червило на Орифлейм, по-плътно и ярко от това, което ще ви покажа днес. Който не е сигурен дали ще му отива и дали ще се възприеме, го съветвам да започне от такава по-бледа версия. За някои със сигурност и това ще е много, но за мен е обратното. :)
Серията е сполучлива, макар и ниската цена от 3 лв за червило.
     Издържа няколко часа, сякаш се впива в устните. Покривността се получава с напластяване, т.е. можете да сложите и съвсем леко.
Мисля, че на снимките ми е реално - вече зависи от монитора ви как ще го покаже. :)







OPI Underneath the mistletoe

           Един от любимите ми вишневочервени лакове за зимата на OPI е Smitten with mittens, но трябва да призная че и Underneath the mistletoe не е за пропускане. Дълбок, наситен, с невероятни сребристи частици и има разкошен червен шимър. Проблясва като звездите през зимата. Страхотен е за студените месеци и с вамп излъчване.




             Нанася се с лекота и покрива на 2 слоя, но има лека прозрачност. Ако го изчакате да изсъхне докрай и тогава нанесете втория пласт, може и да не ви се свлече на места. Аз често минавам непосредствено след първия и затова се налага да потретя на места.



             Самостоятелно съхне сравнително бързо, но с топ лак изпъква красотата му и блясъка. Затова не го пропускайте. Иначе изглежда полуматов. Нанесете гел топ и се изкефете. :)




               Невероятно червено е, не мога да си изкривя устата. Само да бяха по-трайни при мен лаковете на OPI. Но и така бих го носила.