събота, 15 ноември 2014 г.

Catrice Velvet Matt Eyeshadow 040 Al Burgundy

     Тази есен на пазара се появиха нови сенки в асортимента на Катрис и след многото добри отзиви, си избрах любимият ми цвят "бордо". Почти 2 месеца стояха запечатани в шкафа, но в края на миналата седмица реших, че е крайно време да надвия мързела и да започна да се гримирам отново. Не бях слагала сенки много време (над 3 месеца) и се уплаших, сякаш за първи път хванах четка. Трепереше ми ръката, но дори тогава се работеше супер лесно с Velvet Matt. Обещанието от производителя за копринена текстура е изпълнено.



      Сенките се нанасят буквално като масло, толкова са меки. Супер пигментирани дори без база, но в същото време падат доста при нанасяне, ако ползвате мека четка. Препоръчвам първо да гримирате очите и след това лицето. (Вижда се от едно пипване какъв цвят вадят и по повърхността каква е текстурата им.)



 * Аз все пак намерих начин, по който да не ми се посипват бузите - Zoeva 223. Самите косъмчета на четката са синтетични, които са ви познати от тези за кремообразни ружове и сенки и е доста сбита. Това спомага да задържа сенките и те остават само по клепача. Преди това нанасях с тази (най-долу на снимката), но тя е мека и ги разпрашва доста.


      Друг недостатък е, че се напуква самата повърхност. Преди да ги купя огледах добре всички на стелажа, защото бях изчела вече няколко ревюта и доста блогърки се оплакваха. Само тази изглеждаше здрава, но днес забелязах пукнатина и в моята.


Вероятно при отваряне от температурата или по някаква друга причина, се напуква. Със сигурност моята беше здрава до преди няколко дни. А и ако ги изпуснете, съм сигурна че няма да останат непокътнати, затова внимавайте. Не препоръчвам и да се носят при пътуване. Опаковката е стандартната за единичките на Catrice.
     Да помрънкам на вносителите и аз за стикера встрани - моля ви не го лепете на място, на което се пипа и пръстите ви лепят от него след това. Много е досадно. Предпазната прозрачна лента най-отпред е достатъчна. Тя се къса и по нея също може да се разбере дали са отваряни.


      Като качество иначе сенките са много добри. С база не помръдват по цял ден. Аз ги ползвах с NYX HD Eyeshadow Base. Ако сте с мазен клепач може да има леко избледняване, но при мен са бетон от сутрин до вечер. Цената им е 8,19 лв и са налични още 5 цвята. Въпреки някои минуси, не съжалявам че ги купих и ще ги ползвам с удоволствие. Цвета им е страхотен.

     Направих 4 различни грима с тях през седмицата и ви ги показвам. Може да се експериментира много с различни комбинации.
    
      Първият е точно и първият ми "опит" от няколко месеца, бях като с 2 леви ръце. Признавам, ако бях се постарала и имах намерение да се гримирам, щяха да се получат много добре и преливки и всичко. Уви, отдръпването от сенките си оказа влияние, но със следващата употреба започнах да влизам в крак. Вижда се, че дори тогава не изглежда супер зле постигнатото, което показва че не са трудни за работа и блендиране.





      Следващите комбинации вече бяха по-успешни, но и имах желание вече.
      Тук ми беше труден избора на червило, та накрая смесих бордо с нюд, но ми се струва че с един съвсем светъл глос би било най-добре.



     Третата (използвах палитрата Avon Berry Love от четворките) и в ъгъла е Catrice:




      За последната - ползвах Sleek Vintage Romance и в ъгъла отново Al Burgundy.




     На 3 от комбинациите съм и с новият фдт на марката "Nude Illusion" 020, за който ще пиша идните дни впечатления. Вече го поносих достатъчно.

The "Me Time'" ТAG!

    Здравейте.

    През изминалата седмица не бях особено активна, но мързелът понякога ме поваля неочаквано. :) Надявам се през идната да наваксам.
   
    Бях тагната за "Me Time" TAG от http://paradais535.blogspot.com и реших да отговоря на поканата. Въпросите ми се сториха идеални за текущото ми състояние, така че с удоволствие се включвам.

    1. Какво обичаш да гледаш или четеш през "твоето си време"?
     Не чета книги, но следя няколко сериала в момента. Любими са ми The Vampire Diaries & The Originals. Обичам да се ровя в youtube и да преглеждам блогърски нещица.

    2. Какво обичаш да носиш през "твоето си време"?
     Удобни дрехи. Свободна блуза и някакво анцугово долнище обикновено.

    3. Какви козметични продукти използваш през "твоето лично време"?
     И моят отговор е кремове за лице, околоочен и няколко пъти през седмицата маска. Ексфолирам, почиствам с гел сутрин и вечер преди лягане/крема.

    4. Любим лак за нокти в момента?
     Доста труден въпрос за мен точно, знаете че имам богата колекция и не мога да избера само един. Харесвам всичките си лакове. :)

    5. Какво обичаш да ядеш/пиеш през "времето за себе си"?
      Обикновено си режа ябълка и правя горещ чай, с които стоя пред компа. Пия почти само вода. Газирано и сокове супер рядко, броени пъти през годината. Обичам сладките изкушения, но от година съм си наложила вето и се старая да приемам по-рядко от тях. Ям когато съм навън и гледам да изгоря калориите.

    6. Любимата ви ароматна свещ в момента?
      След време ще мога да дам точен отговор на този въпрос, защото допреди месец въобще не се интересувах и не поглеждах свещи. Страхлива съм и ме е страх да паля с кибрит, дори и с обикновена запалка. Пипам много рядко. Обаче последните седмица ме е обзела мисълта за ароматизирани свещи и се оглеждам за такива, тези дни обмислям и поръчка на няколко тарта на Yankee Candle с изпарител. Вчера си взех и първата свещ - в чашка с много лек и приятен аромат на роза. Идеален е за освежаване на стаята вечер. Голям кеф беше като я запалих снощи.



     7. Обичаш ли да излизаш навън през "свободното си време"?
       Обикновено си мързелувам у дома и върша задачи, подреждам и се занимавам с блога. Но и обичам да се разхождам с приятелки, да обикаляме магазините.

     8. Ходила ли си някога на кино сама?
       Не, а и не искам. С компания ми се струва по-удачно да ходя на подобни места.

     9. Любим магазин за онлайн пазаруване?
       Почти не пазарувам от сайтове. Задоволявам се с физичиските и достъпни магазини. Може би това се дължи и на неумението ми да поръчвам от чужбина, просто подсъзнателно не искам и да се науча. Ще стане страшно. Но се включвам в общи поръчки и си купувам, каквото съм харесала. Последно си взех няколко четки на Zoeva, топ лак Orly от nailsupplies.us и поставка за червила от ибей. А и от bgbodyshop.com олиото за лице с лайка и душ гел с шоколад. Това са и сайтовете, от които често избирам козметика в последните месеци.

    10. Добавете още нещо - какво друго правите през това време?
      Лакирам се, слушам музика, напоследък чета за предстоящите изпити и постоянно ровя из блоговете за нови зарибявки. :D
      Поздрав с новата ми любима песничка от последните няколко дни.




     Всяка е поканена да направи ТАГ-а, ако й се занимава и има време. Уикенда е за почивка, затова насладете му се и не се тормозете поне тези 2 дни от седмица. Усмихнете се! ;-)



  

сряда, 12 ноември 2014 г.

Golden Rose Holiday 69

Откакто се застуди, не бях посягала към пясък. Нещо им се наситих и преоткрих кремовете, шимърите и всичко останало в колекцията си. В края на октомври обаче получих този красив светлорозов пясъчен Golden Rose от приятелка и понеже съм на такава вълна, в неделя когато беше време за смяна на лака, избрах него.


     69 е много сходен с OPI Pussy Galore & p2 Sand Style 010 Adorable. Разликата с Adorable е, че той няма глитър частици и блести много по-дискретно. Прилича на сняг, който е огрян от слънце. Толкова нежен и хубав е. Нанася се лесно и покрива на 2 слоя, точно като останалите Holiday, които имам. Съхне бързо и е траен. Днес ми беше 4ти ден и само връхчетата са леко изтъркани. Изобщо не го пазих, дори се чудя как почти няма забележки.



    Pussy Galore сякаш стои идея по-перлен от Golden Rose. Радвам се, че имам негов по-готин двойник и няма да ме е страх да го ползвам.... не че ми се свиди, но имам мини и не ми се купува голям. Препоръчвам с 2 ръце Golden Rose, ако нямате такъв цвят и ви харесва, заслужава си! Цената му е около 4-5 лв.



     Ето днес преди да го сваля, почти не личат и изтърканите връхчета.


понеделник, 10 ноември 2014 г.

Zoeva 227 Soft Definer ft. Kiko 200 Eyes Brushes

     Здравейте.

     Днес ще ви представя една от най-използваните ми четки за очи през последната година (Zoeva 227) и сравня с блендиращата такава на Кико No. 200.
     Zoeva е немска марка, която стана много популярна сред блогърите с качествените си и в същото време достъпни като цена четки, а в България всичко започна от bg-mamma. Малко по-малко се запалих и аз, като вече притежавам около 15-20 броя. Изключителна доволна съм от всички с изключение може би на една, на която не успях да намеря приложение или просто не свикнах с нея. Откакто ги имам, не ползвам почти никои други от наличните ми четки, освен плоските за нанасяне на основен цвят сенки на клепача, когато Smoky Shader-a ми е мръсна и някои за ружове и пудра.

 
    Вляво е Кико, в средата първата ми Zoeva 227 (прощавайте, но не я бях почистила преди снимките) вдясно е втората и все още чисто нова 227. Виждам малка разлика във формата и чак сега пишейки поста осъзнавам, че не е точно същата, а една която бяха пуснали напролет и съзирам надписа Luxe пред Soft Definer. Надявам се да върши същата работа като стандартната. Ако ли не феята на поръчките ще бъде тероризирана. :D


     Zoeva 227 Soft Definer е спрягана за копие или по-скоро сходна с известната 217 на МАК, която все още не съм склонила да си купя. Някак не ми се дават почти 50 лв, но съм сигурна че някога ще го направя. Не знам до колко си приличат, защото не съм виждала другата, но 227 е идеалната блендираща /смесваща/ четка, на която съм попадала до момента. Помня когато показах грим направен с току що получените ми първи четки на Zoeva и човек с опит възкликна, че ако не ме бил познавал и не бил виждал мое творение до сега, щял да си помисли че умея да се гримирам много добре от години. Разликата наистина си личеше и от тогава досега непрекъснато познати ми правят комплименти. Е, ако сте с 2 леви ръце и не ви се отдава поне малко, предполагам не мислите че четката сама ще направи грима ви. :)
     Освен, че преливките стават лесно и бързо, самата четка е удобна. За 2-3 минути мога да направя очите и няма да приличам на бита.



      Съхне бързо след изпиране, а до момента не е падал косъм от нея и формата и не се е променила или може би защото мина година откакто имам първата и не си спомням. Но със сигурност качеството е на ниво, никога не съм изпитвала трудност с преливките и въобще при работа с нея. Косъма е мек и не ми дразни клепача


      Ползвам Soft Definer само за опушване на тъмния цвят в сгъвката. Него нанасям с Pensil 230 напоследък (във формата на обърнато V - >)  или 223,231 в зависимост от това какви сенки съм избрала. Пробвах днес да прелея и двата цвята на подвижния клепач с нея, но при тях действам директно с плоската четката и почти нямам нужда от 227.
      Цената й в момента е 7,80 евро, а аз поръчах първата на 5,80 и определено 2 евро отгоре не са малко. Видяха, че им потръгна и вдигнаха немалко летвата, но в сравнение с други марки, пак идват евтино и си заслужават. Доставката е 9 евро, като можете да се комбинирате няколко души и да си ги разделите. Втората си взех напролет мисля и тогава бяха 6,20 или 6,80 евро.
     А сега няколко думи за Кико 200, с която така и не се разбрах или просто бях пристрастена към Zoeva 227 и след 2 пъти употреба, не потретих. Вече е при нова собственичка, която е много доволна и няколко пъти ми благодари за нея.


     Както видяхте и на горните снимки, космите и са по-дълги от тези на Zoeva 227, по-обемна и разперена е. Имам немалък клепач, площта за нанасяне на сенки ми е нормална, но тази четка ми дойде прекалено голяма и освен това "жилава". Самият косъм е някак твърд, груб и усещах драскане, дискомфорт при употреба. Заради това и не успявах да направя толкова добре и толкова хубаво преливката в сгъвката. Доста повече време ми отнемаше да се гримирам с нея. Преди да я изпратя на новата собственичка направих снимките, тогава се и и сетих за точно най-малко използваната от мен Zoeva в колекцията ми. Говоря за 228 Crease.


  
     Оказаха се с почти еднаква форма, но косъма на Zoeva 228 е по-мек и не е толкова разперена. Нея съм я ползвала май веднъж и пробвах да контурирам носа си, но тази "техника" все още не я умея и затова си отлежава.
     С 2 думи, Кико 200 не е лоша четка и може би е въпрос на навик да се свикне, аз обаче не виждам смисъл да се тормозя след като имам добър нейн заместник и помощник. Тя струва 9,90 евро и не мисля че си заслужава толкова, но когато има намаления в сайта, излиза изгодно и e на по-приемлива цена. Пристига в обикновено пликче и космите са в прибрани в пластмасова тръбичка за по-сигурно, за разлика от четките на Zoeva, за които забравих да спомена, че са всяка в отделен гумен "кейс" с надпис с номер и името, затварящ се с цип. На дръжката в единият край е отбелязан номера от едната и името е на марката от другата страна.


     Вие имате ли четки на Zoeva и доволни ли сте от тях?