събота, 7 януари 2017 г.

Nfu-oh 39

        Nfu-oh са корейска марка, която предлага продукти за маникюр и педикюр. Подходящи са както за професионална употреба, така и за домашни условия. Сред популярните са олиата Flower Oil с различни аромати. А едни от най-красивите лакове, са холограмните и тези от колекцията Shiny Opal. Интересни са заради т.нар. "скейл" частици в тях, които представляват ситно нарязано фолио и стоят разкошно върху тъмни кремове. Освен това имат и неони.



      Всъщност преди около 2 години съм ви показвала въпросният синьозелен ефект, но не и в отделен пост. А тези лакове си заслужават. Най-малкото заради опаковката. Не може да не се съгласите с мен, че капачката е бижу! Имат и други серии, чиито капачки също са много красиви!
 


       Лака на H&M покри на 2 слоя и върху него нанесох тънък от Nfu-oh. Топ лака е на Perfect UV Gel Top Coat. Маникюра е на три дни, затова има тук там ожулено.


     39 номер е прозрачна база с преливащи в синьо и зелено скейл частички. Много нежни, фини и в същото време успявам с лекота да "уловя" достатъчно за всеки един нокът. Имам още 2 от колекцията, които обаче са с тъмна база и със суперфин шимър в тях. Разкошни лакове!


        Недостатъка на марката са цените и това, че са труднодостъпни. Бройката е около 8 евро. Но ако психологическата ви граница за лак е висока и има откъде да поръчате, непременно си вземете такова бижу. Моите съм поръчвала преди години от viis.ee. За съжаление обаче вече не виждам колекцията там.



петък, 6 януари 2017 г.

Apivita Express Beauty Apricot, Sea Lavender

       Apivita е гръцка марка за козметика за тяло, лице и коса, която стана доста популярна в България през последните 2 години. Славят се с натурален състав, богата история и разнообразни продукти. Доста четох за тях при българските блогърки, но моите сашета купени преди година и половина отлежаваха. Все имах друго, от преди това и трябваше да изразходвам. Тази есен обаче им дойде реда.
         Пътувах до София за повод и бях пропуснала да си взема гел с мен, затова и всъщност избрах ексфолииращият гел с кайсия. По стечение на обстоятелствата, както разбирате, не го отворих. От маските си взех за суха кожа за проба. Голямо чудене падна в аптеката (взех ги от мол София), чак консултантката си спомням как ме попита имам ли нужда от помощ. :)


        Маската с морска лавандула отворих първа, защото лицето ми имаше нужда от подхранване и хидратация с настъпване на зимния сезон. Аромата е лек и средиземноморски с фин лавандулов акцент. Не ухае на мъжки парфюм. Текстурата й е като на лек лосион за тяло. Нанасяйки я, след минути тя се абсорбираше почти напълно, сякаш е крем. Престоявах 10 минути с нея и отмивах с хладка вода.
        Прави кожата ми изключително мека и гладка, буквално като бебешка. Подхранва и хидратира чудесно. Може би е една от най-добрите маски с подобен ефект, които съм ползвала. Дали обаче бих купила отново на тази цена, е малко спорно. Едно саше ми стига за 2 пъти. Като се има предвид и че в града ни съм виждала само големи опаковки от продуктите на Апивита, може би не бих повторила. Ако започнат да предлагат сашетата, до 6 лв бих се прежалила. Маската е добра и ако сте любопитни да пробвате нещо на марката, имате суха кожа, грабвайте.


        Ексфолииращият гел с кайсия не е това, което всъщност си представях и очаквах. Мислих, че ще е гел с меки частички според описанието, а той си е чист скраб. Частиците вероятно изглеждат фини, но повярвайте ми жулят толкова силно, че бузите ви се зачервяват леко. Чувствам го така, сякаш съм правила химичен пилинг. Не е непоносимо, но определено ексфолиирането с този продукт, премахва мъртва кожа и ако сте с чувствителна, може би ще ви дойде силен и дори леко болезнен.


       Аромата му е подобен на гомажа с кайсия на Yves Rocher за тяло, за който ви писах и в годишните си любимци. Усеща се обаче и дървесина освен пресният плод. Натурален и реалистичен е без да е прекалено силен. Нанасям задължително на мокра кожа с въртеливи движения и можете да видите малките захарни кристалчета освен кайсиевите частички. Не се разтварят, а отмиват!


       След подсушаване, кожата е много мека и гладка. Също като след маската. Не усещам да ми опъва, но категорично има нужда от хидратиращ крем. Около носа ми има видимо сухи участъци, почти белещи се. Това е най-силният ексфолиант за лице, който съм ползвала и не препоръчвам честа употреба, особено за чувствителни и сухи кожи. Повече от 2 пъти седмично не е нужно да ползвате. Ако сте с мазна, би бил добър помощник и на вас. Едно саше стига за поне 5-6 пъти. На снимката по-горе, можете да видите какво количество ви е нужно за веднъж.


       Много добър, но и изключително силен продукт, който не щади! Бих повторила, но само в саше. Напълно достатъчни са двете за двумесечна употреба и особено подходящи за път.



Delia Coral Las Vegas 502, 505, 507

        Следпразнично, но типично за зимния сезон, избрах да ви покажа 3 страхотни глитъра на Delia Cosmetics. Купих ги за подарък, обаче толкова ми харесаха, че взех и за себе си след това. Чайна Глейз и всички профи марки напоследък спряха да правят готини лакове и глада за нови цветове, ме кара да търся нещо интересно и при бюджетните. Delia не е особено популярна, но пък можете да поръчате от тук .



        502 е разкошен малиненочервен, 505 е ярък и ослипителен тюркоаз, а 507 страхотен черен хайвер с холо ефект. И трите лака са прекрасни. Покриват на 2 слоя, като единствено черния не успява и леко прозира.



        С 2 слоя топ лак стават още по-бляскави и красиви. Идеални са за всякакви поводи, не само за Коледа. ;)









       Направих и сравнение на Essie Belugaria с 507. На мен дори Delia-та ми харесва повече.






       Обичате ли глитърите Вие? По кое време на годината ги носите?

неделя, 1 януари 2017 г.

Любими продукти за 2016-та година

         Измина и поредната година. Бързо и неусетно, изпълнена с хубави и понякога нетолкова приятни моменти. Надявам се 2017-та да е по-успешна и ползотворна за всички. Да сме здрави, щастливи и с лекота да преминаваме препятствията. :)
         Поставям началото с една позната публикация, типична за блогърите и месец януари, а именно любимите продукти за изминалата година. Някои вече показаха какви са откритията им, а други тепърва ще го правят. Мислех че нямам какво толкова да ви покажа и смятах просто да споделя миналогодишните си любимци, но след направен списък, се оказа че греша и отново има доста нови нещица. Нека обаче подчертая, че старите ми фаворити продължават да са такива и стоя зад думите си.


        Разделих продуктите на няколко категории, като първата ще е именно за маникюра, защото както знаете, съм голяма почитателка. А тази година експериментирах много и с декорациите, особено с водните стикери. Така че не исках да пропускам да спомена някои от любимите си лакове, макар да обичам всички от колекцията ми.
         1. China Glaze Ring in the Red - любимият ми коледен лак. Всяка година по Коледа го нося абсолютно задължително и ще ми липсва много, когато изразходя. Беше лимитка, която мислих много преди да купя, а това е най-красивия червен глитър излизал някога.
         2. China Glaze Mistletoe kisses - още един прекрасен празничен цвят. Наскоро ви показах маникюр с него и описах подобаващо. Също доста обмислян и купен след проба от приятелка, но се оказа голяма находка. Това е най-интересен зелен шимър/глитър, който имам.
         3. Delia Coral Las Vegas 502 - прекрасен малиненочервен глитър. Купих го в началото на декември, подобно на предходните 2 мислих дълго и взех без да очаквам нещо стойностно, но просто ми скри шапката. С разкошни холограмни едри частици, а цвета е толкова интересен! Покрива на два слоя и изглежда фантастично с топ лак!
         4. Delia Coral Las Vegas 505 - голяма страст ми е синия цвят не само за маникюр, но и дрехи, аксесоари. Този лак се оказа също толкова хубав и празничен, колкото и малинения.
         5. Farmasi 01 - миналата година ви показах белия крем на Avon Iceberg White, а през тази реших да обърна внимание на другия ми фаворит. Перфектно покритие на 2 слоя, чудесна основа за водни стикери (дори и един слой от него е достатъчен понякога), разноцветни глитъри или печати, издържа почти седмица и се нанася с лекота. Вече съм го презполовила, но не съм разреждала никога. Голямо попадение е! Струва 2 лв, а е супер като качество.


         Не съм голям експериментатор що се отнася до топ лаковете, но през 2016-та пробвах няколко. От всички обаче се откроиха два. Единият започнах да ползвам отскоро (UV гел топа на Перфект) и ми се ще да тествам повече, а от гел топа на Avon съм изразходила цяла опаковка и ме чакат още 2, което е показателно колко добър е. При все, че са минали през ръцете ми няколко на професионални марки през годините, този е по-добър за мен и от Poshe, Seche Vite. Не се напуква, наистина прави страхотен и плътен гланцов финиш, макар и не точно като гел лак, не се отдръпва и маникюра издържа по седмица. Свалям израстнал и без почти никакви забележки лака. Използвах го почти до дъно с минимални разреждания.
         От декоративната козметика, определено сръбската марка Aura беше откритието на годината сред дрогерийните. Появиха се доста интересни продукти за контуриране и стробинг на Катрис, Есънс, Мейбълин, Лореал, но Аура успяваха да задържат интереса към тях буден през цялата 2016-та. Не само с редовния си асортимент, а и с лимитирани колекции. Факта, че в България не се зареждат голяма част, с това си спечелиха много клиенти. Почти от всичко тествано съм със страхотни впечатления, но на първо място реших че заслужава да бъде прахообразната им пудра Shine Killer. Единствения й недостатък е разпрашването, което е доста неприятно. Всичко останало в нея е чудесно. Бюджетна е, матира кожата безупречно през целият ден, стои супер естествено и прави лицето като кадифено. Хубавото е, че в последната им Geisha колекция, вече има компактен вариант и ако ви тревожи целия прах при гримиране, с него няма да го има.


          Както през 2015, така и през 2016 ползвах почти само очната линия Dipliner на Голдън Роуз. И освен супер евтина, е и страшно икономична. Вчера изхвърлих старата опаковка, която ми стигна за над година. Сред фдт се открои един за мен и беше случайна, непланирана покупка - Essence Camouflage 2 in 1. Доста успешна обаче. Перфектно за мен покритие, без маска ефект, дълготраен и с идеални според мен цветове за бяла кожа. Върши добра работа и като коректор при несилно изразени тъмни кръгове, малко количество ви е нужно и цената му от 8 лв се оправдава напълно. Тук съм писала повече за него.
         Освен този продукт на Essence, останах много приятно изненадана и от бронзиращата им пудра от лятната колекция Lights of Orient. Беше отново необмисляна покупка. Ако не бяха заредили случайно колекцията, бях се отказала да ангажирам познати да ми я търсят и я взех от любопитство, но използвах и продължавам да използвам доста. Чудесен хем топъл цвят, хем с лек студен подтон, пигментация, преливане и е супер икономична. Почти не личи, че е употребявана.


         Червилата и като цяло продуктите за устни са ми болна тема. Имам 100-тина и е хубаво, че спрях да купувам. Макар всички с изключение на Флормаското да са ми изпратени от PR, мога да кажа, че са ми любими  В началото бях грабнала само 3, но когато отворих несесерите, тоалетката и джобовете на чантите, се оказа че ще сгреша и реших пак да бъда по-обстойна.
          Матовите кремове за устни Ultra HD на Ревлон са най-комфортните червила с матова формула, която съм пробвала до момента. Трайни, не изсушават, пигментирани и със страхотен вкус на ванилови маслени бисквитки. Flormar Prime'n lips се оказаха изненада на щандовете на марката през лятото. Правят устните пухкави, меки, обвити в наситен цвят, ухаят приятно и издържат прилично около 3-4 часа. Aura Final Matte & Absolute Matte са едни от най-коментираните червила тази година. Течните са с красив матов финиш, който не изсушава прекалено, но тъмните нюанси искат подложка. Final Matte са по-скоро кадифени, с разкошни пигментирани цветове, трайни и комфортни. Обожавам "Pink Age". Не мога да не спомена и high precision моливите в тъмни вамп нюанси, които пуснаха. Формулата им е идеална, мека и в същото време са стегнати, наситени, прецизни и трайни. Правят тъмните червила още по-красиви. Нося много и прекрасния Honey berry от старите формули на Essence + Rimmel Exaggeratte 024 Red Diva.


        Не нося гланцове почти, но Ревлонските лакове Ultra HD ми скриха шапката. Толкова красиви и богати цветове, невероятна текстура и аромат, правят устните като сиропирани, трайни са и си заслужават вниманието. Тук съм ви ги показвала как стоят.
        Продължавам да харесвам и използвам четките си на Zoeva, както и Expert-а на Real T. Не искам да се повтарям обаче и ще ви покажа новите си попълнения + едно стара, която ми върши перфектна работа за коректор. Става въпрос за contour brush на Риъл Техникс. Започнах да посягам много често към нея, защото е по-голяма от Zoeva 142 и по-бързо разнасям и преливам. От бюджетните пък откритието за мен беше blending brush на Импала, която е страхотна за нанасяне на хайлайтър. Струва само 2,50 и успешно замества setting-a на Риъл Т. Взех си комплект реплики на луксозната серия Bold отново на Риъл Т. и ползвам всички, дори съм пропуснала да снимам скосената за очна линия/вежди, но контуриращата (Flat Contour) ми е любимата. Харесвам също и за ружа, но не чак толкова. Като сме заговорили за контур, не мога да не спомена и контуриращата на Aura. Много мека, с удобна големина и форма. Чудесна е за бронзираща пудра, за контуриране, та даже и за руж или хайлайтър. Мултифункционална е.


        Тази година си взех Бонбонената и Прасковената палитри на Too Faced. Харесвам много и двете, но топлите цветове винаги са предпочитани от мен и избрах Sweet Peach да е единствената, която ще заеме първото място. Красиви нюанси, лесни за работа, пигментирани и с чуден аромат. Усеща се още преди да сте отворили кутията. Нямам търпение да се появят ружовете от серията тук и да си взема.


         Имам 15 хайлайтъра, но отново един от най-често използваните за мен се оказа Essence Fantasia. Elf Pinktastic също. Както съм ви споделяла и друг път, Fantasia е първият ми и най-любим хайлайтър в колекцията. Може би защото ми е от скъп човек, но и качеството му е много над излизащите в момента на марката хайлайт пудри. От ружовете избрах да ви покажа триото ми на Kiko Mariachi Pink, което беше от лятна лимитирана колекция. Ухае разкошно, текстурата му е много финосмляна и копринена, прелива се с лекота за секунди и с едно вземане със скосена четка за руж - оформяте контура, нанасяте руж и хайлайт. Все пак реших че трябва да има и само руж, затова избрах Milani Baked "Luminoso". Макар да съм с бяла кожа, в началото ми изглеждаше много светъл, но вярвайте ми придава доста цвят на бузките. На моя подтон е светъл и неутрален прасковен нюд. Универсален е според мен.


        Имах големи колебания дали отново да ви покажа антибактериалната пудра на Импала, но след като я използвах цяло лято и от тогава всъщност не съм спряла, сметнах за необходимо да го направя. Не е от нааааай-естествено изглеждащите, но не стои брашняно. Ако нанасяте с четка, а не с гъбичка, си е почти незабележима. С тази пудра в жегите грима ми изглеждаше добре почти докрая на работния ден и задържаше на място всички останали продукти. Наскоро колежки ме питаха за някаква пудра, с мазна кожа са и им препоръчах тази. Хората не обичат да дават много пари за козметика и затова тази е първата, за която се сетих. И двете са доволни, изглежда добре върху лицата им..... освен това струва само 4,50 лв. И няма изразходване това нещо. От септември все искам да я включа в пост с празни опаковки, но тя не свършва!


        Имам около 100 парфюма и харесвам всички, но няма как да ги включа в подобен пост. Затова си избрах три, които биха ми липсвали, ако изразходя. John Galliano EDP е страхотен есенен/ зимен аромат, който се задържа цял ден. На мен ми ухае на луксозен и скъп ликьор от вишни, който е попил от аромата на суха дървесина и много ми напомня на Guerlain La Petite Robe Noire. За Shalimar Initial L'eau ви говорих наскоро и ще ви оставя линк към публикацията. Това е парфюма, който ме връща много назад в миналото. Феномална трайност, наситеност и уникален аромат на ретро червила и цветя. Emilio Pucci Vivara е един страхотен зелен летен парфюм. Подчертавам парфюм, защото малко са ароматите в концентрация EDP от този тип. Винаги получавам комплименти като го нося. Много стилен, различен и със страхотен флакон /опаковка/.


       И като сме на ароматна вълна - влюбена съм в сета за ароматерапия на Lidl. Ако някак сте го пропуснали сред многото коледни стоки и все още е наличен, заслужава си да го купите. Всички ароматни масла ухаят невероятно и силно на Коледа, сладкиши, цитруси и бор. Освен това ще стигнат за доста време, защото изпълват цялата стая с приказен аромат с 20-ина капки.
Не мога да не спомена и любимата ми свещ - мъфин на Gancini (Ирина Йорданова). Открих я съвсем случайно на един базар в началото на пролетта и съм очарована. Толкова естествени и вкусни аромати имат свещите на мацката и са супер сладурски, децата ги объркват с истински мъфини, че трябва да имате поне една от тях. Постоянно прави нови и за различни празници, предлага и в керамични чаши, затова ги потърсете. Ето фейсбук страничката на марката. Ирина организира и курсове по свещолеене, на които можете да научите повече за това какви съставки използва и видите как се получават тези приказни мъфини.


        От категорията козметика за тяло нямам много нови. Последно си взех ексфолианта с черешов чийзкейк на козметика Христина и кожата ми веднага усети разликата. Става бебешко мека. За стъпалата ми пък се оказа идеален скраба с мента на Velnea. Гъст, с едри частици и свеж аромат. Върши страхотна работа за мъртвата кожа. Освен това е само 2 лв. Може да го намерите в Лили. От лосионите за тяло този с круша и какао от коледната колекция на Yves Rocher бързо се превърна в мой фаворит. Ухае невероятно - на сладки жълти круши, поръсено щедро с какво. Попива бързо, леко хидратира и е празнична глезотия. Тук бих сложила и лосиона с ябълка и канела на Velnea, защото той е със същите качества и най-хубавия аромат от тези 2 съставки.


         Приятна изненада в категорията грижа за кожата на лицето беше измиващия крем с пъпеш и хамамелис на Кауфланд. Наистина се справя много добре с почистването на грима, не дразни, не изсушава и ухае много свежо и приятно. Не сваля на 100 % спирала, обаче за цената си от 3,50 лв е страхотен продукт. От скрабовете отново имам стар любимец и това са триците на Христина. Избрах да ви покажа кокосовите. Вече съм пробвала 5-6 вида от целия асортимент на марката и при мен вършат еднаква работа сякаш, само ароматите се различават. Този конкретно не е толкова гъст като паста. Ухае на кокосово мляко. Следващият скраб на Yves Rocher с кайсия е всъщност за тяло, но аз го ползвам за лице и ви го споменах в поста за него. С по-груби частици е, обаче се отразява чудесно на кожата ми и не съм спирала да го ползвам откакто го имам. Толкова мека, чиста и гладка я прави, че е като нова след него. Яд ме е, че маската за лице от серията Hydra Vegetal изразходих отдавна и изхвърлих опаковката, но и тя ми хареса мнооого и заслужава да бъде в любими продукти.


        Пропуснах да снимам маслото за тяло на The Body Shop Virgin Mohito към горната категория, затова го добавих тук. Супер свеж и готин аромат има - подобно на желирани мечета. Само да не беше толкова хидратираща и богата текстурата му. Прекалено мазен е за летните месеци и ще се постарая да го изразходя преди да е станало много топло.

         Обожавам аромата на кокос, а този душ крем с частички на Палмолив ми е сигурно един от най-любимите евър. Ухае на луксозно и гъсто мляко, текстурата му е толкова приятна и богата, не изсушава кожата и ще ми липсва много като свърши. Към шампоаните съм доста капризна и страшно трудно си харесвам. Рядко повтарям някой, но тези на Pantene (със син етикет) ми се отразяват добре. С гъста консистенция са, имат свежи аромати, пенят се обилно и мога да пропусна всякакви серуми, балсами, маски и терапии след тях. Косата ми става страхотна!


         В края на миналото лято си взех интимния гел на Sebamed, защото отдавна ми го бяха похвалили. Беше зареден току що в ДМ и на промоция от 12 лв, но чак през есента на 2016 успях да го отворя. Много добре почиства интимната зона и чувството за свежест, чистота след него е несравнимо. Дадох на 2 приятелки да го пробват и потвърдиха, че е страхотен и им хареса доста, но цената леко ги спира. Не е особено икономичен, обаче смятам че си заслужава инвестицията. Електрическата четка за зъби Sonic, която спечелих от една игра вече замени обикновената ми и не виждам някога да реша да я оставя. Коренна разлика в почистването и толкова гладки, бели са зъбите след нея. Вярно че струва 100 лв, обаче и дума не може да става да се сравнява с другите. И като говоря за "уреди" - самобръсначките на Wikinson вече не излизат от банята ми. Имам няколко вида и не ги сменям за нищо. Това е моята марка. Със супер чувствителна кожа съм и само те ми пасват.


       Преди години не поглеждах ароматизаторите за стая, но сега не мога да живея без да имам зареден във всяка стая. Обичам да мирише добре у дома и когато се прибера, още от коридора да усетя уханието на цветя, чисто или сега по Коледа на сладкиши, ябълки с канела. Тези на Air Wick & Glade стигат за 2 месеца, ако настроите машинката да пръска през 36 минути. В цялата стая се усещат и имат разнобразие от всякакви видове. Любими са ми Air Wick Magnolia & Cherry Blossom, White Flowers, Warm Apple Crisp, Turquoise Oasis, Summer Delight и на Glade Relaxing Zen.

          Това са моите  любими продукти за 2016-та. Вие успяхте ли да направите подбор сред вашите и да откроите като незаменими някои?