петък, 23 март 2018 г.

Lidl Cien

           Lidl е магазин, в който отиваш за едно и излизаш с цяла торба не само хранителни, но повече всъщност нехранителни стоки. То не са дрехи, обувки, бижута, домакински уреди, инструменти за силните половинки, декоративни аксесоари, а тематичните седмици понякога са много изкушаващи.... и естествено козметика. Качеството е прилично, на някои неща много добро дори и цените са ниски. Затова и в шкафа ми намериха място няколко продукта от тяхната серия Cien. Бях срещала отзиви тук там, но аз не съм от особено доверчивите и винаги поглеждам с едното око. Трябваше да се уверя. :)


           Знаете че съм луда на тема грим и грижата за кожата върви ръка за ръка с това. Никога не са излишни дегримиращи продукти. Затова и реших да пробвам дегримьора с лотос, както и мицеларната им вода за чувствителна кожа. За цени от около 2,50 лв нямаше какво да губя. И не изгубих нищо, защото и двете тубички вършат това за което са предназначение чудесно.
           Ще започна с Eye make-up remover, който съдържа цвят от лотос и коприна. Има много лек, почти недоловим аромат. Почиства много добре очния грим - спирала, очна линия и сенки с минимално разтъркване на тампона. Натискам 3 пъти помпичката, след което притискам върху окото за около 10 секунди и с нежни масажни движения, пада голяма част от него. На втория тампон остава много малко, а екстри като щипане или лютене няма. 
       

           Не съм го ползвала за водоустойчив грим, но моят ежедневен не е особено лек и въпреки това не среща затруднения с него. Допълнително изсушаване сякаш не забелязвам, но и не оставя хидратирана зоната. Имам нужда от околоочен крем. Но за цената си, този лосион е перфектен. А и помпата му не е кофти, така че от мен има заслужена положителна оценка.


          Не по-различно е мнението ми и за мицеларната вода за чувствителна кожа. Тя няма аромат и също почиства грима доста прилично. Ако свалям целият с нея, са ми нужни 5 или 6 тампона. Същото количество дискове използвам с всяка друга мицеларна вода от дрогерията (Nivea, Garnier, Mixa, Bioten, Loreal), така че за мен е със същите свойства. Натискам 3 пъти, задържам няколко секунди върху очите и с лек натиск, свалям макияжа. И с нея няма дискомфорт в тази зона, нито допълнително пресушаване. За напълно премахване на очна линия, сенки и спирала - 2 тампона задължително. С първият премахвам по-голяма част, но дори сгънат на две, не успява да свали всичко. Така че вторият няма как да го пропусна.


          Като се има предвид ниската цена, получава заслужена 6-ца. А и опаковката е удобна с помпичката, капачката се затваря стабилно с щракване. Не би се разляла при пренасяне. Мисля че се предлага и още един вариант в синя опаковка, така че смело пробвайте!


           Не по-малко очарована останах от нежния измиващ гел Aqua Rich. Той ме впечатли със свежия си аква аромат. Напомня малко на препаратите за прозорци, но на мен не ми е неприятен изобщо, а напротив. Усещам го супер освежаващ. Освен това е и икономичен.


          Много обичам да го използвам не само сутрин, но и за сваляне на грима. Върху очите има лек дискомфорт, а и очната линия със спиралата не успява да свали напълно, но въпреки това е добър. При малко количество грим, се справя успешно без проблем. Ако съм почистила с мицеларна вода първо, влизам в банята само за да премахна малките остатъци и да съм сигурна, че ще нанеса крема си върху чиста кожа. А и усещането след това гелче, е особено приятно. Лицето ми е много меко, гладко и няма усещане за опъване и сухота. Пени се слабо.


         Светлосин е на цвят и със средногъста гелообразна текстура. Струва под 4 лв. А точно 3,99 е този прекрасен околоочен крем с високо съдържание на Q10 и плътна кремообразна текстура. Да, ако не сте попадали на информация Anti-wrinkle eye cream на Cien е един супер евтин и ефективен продукт с хуалуронова киселина, коензим 10 и витамин Е, който се бори с бръчките. Това кремче е с високо съдържание на Q10 и е обявен за един от най-добрите в ниския клас, като дори беше сравняван с много по-скъпи. Потърсете инфо, ако не сте чували.


         За човек с много суха кожа през зимата и особено около очите, това кремче е вълшебно. Успява незабавно да успокои зоната, да я хидратира и подхрани. Заглажда линиите и сякаш ги запълва с пухкавата си формула. Няма аромат. Ако нанасям директно след измиване, попива бързо и ми се налага да повтарям понякога. Не е мазен и позволява да прекалите. Чудесен е и под коректора. Стои естествено, не се събира и се разнася в пъти по-лесно. Купих и за майка ми и позната, та определено ме спечели. Бих го сравнила с околоочния от ККК на Орифлейм, но той е малко по-плътен.



          За край оставих дезодоранта против изпотяване Hydro Fresh, който обещава 48 ч. защита. Споделяла съм ви, че аз имам проблем по отношение този естествен процес на човешкия организъм и досега не съм срещала анти-перспирант, който да ми помогне изцяло. Но пък не съм спирала да пробвам нови дезодоранти, стикове или рол-они. Затова и реших да дам шанс на този, но отново съм разочарована.


          Аромата му е от свежите, но е доста силен и за мен лично задушлив. И що се отнася до ефективността - няма такава при мен. Дори ми се струва, че без него ми е по-добре. Особено сутрин при събуждане, съм с мокра тениска и това ме влудява. А когато има и неприятен аромат, разбирате че няма как да дам някакъв + или просто моето тяло не е в час. Имам още малко от него, но определено няма да повторя. Той също струва около 3 лв и се предлага в още 2-3 аромата.


          Миналата седмица си купих и интимния гел за чувствителна кожа, но все още не съм го отворила. Вместо да губя време в празни приказки, ще ви подшушна че кутията с еднократни сухи кърпи на фон, заслужава вашето внимание. Струва 2 лв по спомен, намалят я и на 1,60 понякога, но си струва всяка стотинка. С две от тях подсушавам лицето и ръцете си. Материала е сравнително плътен, защото не полепват гадно и не се "ронят". Затова и ги купувам редовно. А и са икономични, кутията е стабилна и контролирате лесно по колко да излизат. Определено ви ги препоръчвам с 2 ръце!


         За скромните цени от 2,50 лв, 3,50 и 4 лв - продуктите вършат перфектно работата си и дори повече. Без да се замисля - бих ги купила отново без дезодоранта.

четвъртък, 22 март 2018 г.

Flormar Supematte 208 Red Terracotta lipstick

        Последната година рязко ограничих покупката на червила, защото се оказах с трицифрена бройка и повтарящи се цветове. Но за това интересно червено с кафяви нотки и керемиден подтон, не бях виновна аз! Показах ви есента поръчката, която ми направи позната до турския сайт на Flormar и Red Terracotta трябваше да е подарък към нея за стойност над 60 лири. Докато я пуснат хората обаче, хайлайтъра от лятната колекция се изчерпал, а аз изпратих скрийншот с продуктите и те са го поръчали. Цената му беше около 15 лири, но не съжалявам. Оказа се, че нямам такъв цвят и формулата му е доста сполучлива.


            Гилзата е класическа черна, изчистена и според мен изглежда много добре. Не евтинее и пластмасата е хубава. Има само надпис Flormar и стикер с кратка информация. Добро впечатление ми направи и това, че вече имат имена цветовете. Лаковете им за нокти също, ако сте забелязали от година поне са с тази промяна.


           Първият път, в който го носих не направих връзката с матовото ми червило на Kiko Velvet Mat 608 Apple Red. Преди два дни пак го сложих и почти бях сигурна, че са двойници. Но бързо ми се промени мнението, когато ги суочнах едно до друго. Red Terracotta стои откровено кафяво, а Кико си е червено. Като на узряла есенна ябълка.


            Формулата на Flormar Matte е почти пълен мат, но който позволява леко прокарване на устните. Не изсъхва като червилата на Kat Von D Everlasting, обаче не е и кадифено като това на Kiko. Определено трябва да не сте с напукани устни. Заради силния пигмент и пастелен финиш, предполагам че малко би акцентирало върху недостатъците. Не изсушава допълнително, но не е и хидратиращо. При мен в края на деня няма никакъв проблем - гладки и меки остават, обаче зависи и от времето навън.


          Не можах да харесам изобщо матовите Golden Rose, но от тези бих взела още и носила с удоволствие. Много по-приятни са!


           Не го усещам сухо, но не е и меко. Устните ви не се чувстват като кокоше дупе и да е изсмукало влагата. За мен е идеалното ежедневно матово червило, защото е пигментирано и с доловим кадифен завършек, издържа прилично 3-4 часа перфектно без хранене, златната среда с 2 думи. Ако консумирате мазна храна знаете как е. Иска си подновяване в центъра.


           Няма аромат и за това му пиша голям плюс! Цената му е 20 лири, но често правят намаления в сайта. Ако пътувате до Турция и носите матови червила, погледнете ги. Има 12 цвята.



            За сравнение, ето колко червено и по-меко стои Kiko Velvet Mat 608.



понеделник, 19 март 2018 г.

Moda Effect Nail polish 05

            Бюджетните марки ме изненадват с всеки изминал ден. Както при декоративната козметика за лице, така и при продуктите за маникюр се намират големи попадения. Така е и с този лак на турската марка Moda. Преди беше известна с матовите си, но изчезнаха от магазините и ако трябва да съм честна не съм срещала нищо от години. Този лак ми изпрати приятелката ми от Германия. Търсейки повече за серията Effect, попаднах на европейския им сайт и виждам че имат доста предложения. Но както и да е, днес ще ви покажа техен страхотен черен шимър, който малко ми напомни на China Glaze Jitterbug. Различни са и като финиш, и цвят, но може би заради сивия нюанс ги набедих за сходни.


         Стандартна четка и идея по-гъста формула има, но се нанесе без проблем. От лаковете, които не е хубаво да повтаряте на място, на което сте минали с четката вече е. Трябва да изчакате и изсъхване на първия слой, за да не го "свалите" в основата.


          При изсъхване не е матов, но няма и блясък като класическите лакове. Плътен слой топ е задължителен, ако искате частиците да се открояват. Правят го още по-ослепителен.


          За цял ден тракане по клавиатурата, не е мръднал. А знаете как дори леко оголените връхчета се забелязват при тъмните нюанси.


          Вероятно няма да го откриете по магазините у нас, но пък Catrice са пуснали същия цвят от ICONails Gel Lacquers - 53 Darkness Before Pleasure.


           С ужасно студеното и мрачно време днес, бях в унисон. Но лака ме извади от кофти настроението, защото е трепач!

неделя, 18 март 2018 г.

Trend it up Evernudes Marble Perfection Powder

         Напоследък се заглеждам повече по фдт и ББ кремове, отколкото по пудри за лице. Знаете че съм с бяла кожа, а в нашата мила родина малко марки предлагат светли цветове. За момента обаче на тоалетката ми стоят няколко флакона, затова и спрях покупката на каквито и да било тониращи продукти. И пудри си имам няколко - цяла кутия Метеорити заедно с прахообразна Vivienne Sabo, както и пресована на p2 + трансперантните на Аура. И по тази причина нямах интерес за нова. Но миналия месец при едно ходене в ДМ, видях нова колекция на Trend it up с неутрализиращи грим продукти. Нищо друго не ми хареса, но пудрата заради мраморните си шарки и зеления цвят в нея ме викаше. Беше на цена от 8 лв и изобщо не мислих дълго. А и вече нямам от любимите метеорите Митик, та ето едно скромно оправдание да я взема.


           От марката имам червило, лак и молив за устни заедно с топ за спирала и лак за нокти. Никой от тях не ме е разочаровал и затова знаех, че тази пудра също ще е добра.


           Опаковката е изчистена и класическа пластмасова, но се отваря и затваря с щракване. Стабилна е. Не мисля че ще има проблем с пренасяне при пътувания.


           Пудрата е финосмляна, но не е от нааай-фините и все пак на лицето е почти невидима. Прави го като фотошопнато, обаче няма никакви частици. Не изглежда плоско или брашняно, а много естествено. Перфектно запечатва грима и матира или поне за момента, когато температурите не са се покачили, фдт и контура издържат цял ден. Дори носа ми, който на моменти се омазнява леко, остава в безупречно състояние. Ружа и хайлайта леко избледняват, но и аз имам навика да се пипам. Преливат се с лекота и нямам проблем със "залепването".


           Цвят сякаш не придава, но за тъмни кожи вероятно ще има известно изсветляване. За бели е страхотна и аз лично не и откривам недостатъци. Разпрашване почти липсва. Ако завъртя по-силно четка, има малко прашинки, но ги вземам при следващото заграбване.


           Има лек сладникав аромат, на мен лично ми ухае на орхидея с пудрен завършек. Едва се усеща, така че не дразни при нанасяне. В последния месец я ползвам и съм с много добри впечатления. За моите нужди е перфектната пудра! Светла е, матира без да се забелязва от метри и издържа цял ден.


          Ако сте с нормална към суха кожа, а и бели - смятам че ще ви свърши перфектна работа. Trend it up е марка на дрогерии ДМ и се предлага само там. Не я търсете в Лили и други места.