четвъртък, 25 юни 2015 г.

Грим на деня

Impala сенки "Звезден прах" - 6, 17 за подвижния клепач
Golden Rose Mono Matte 213 + Kiko Mono Eyeshadow 175
Milani Baked Blush "Coralina"
Oriflame GG Long Wear Mineral Foundation "Light Ivory"
Guerlain Meteorites Powder "Mythic"
Oriflame The One Double Effect Mascara
Maybelline Vivids 885 "Vibrant Mandarin"



сряда, 24 юни 2015 г.

Healthy Breakfast Ideas

           Добро утро!

      Ето и няколко предложения за здравословна закуска. От година и половина закусвам с кисело мляко, овесени ядки и плодове, а преди въобще не поглеждах към този вариант. Свикнах с тях и нямам намерение да посягам към различна храна. Напоследък избягвам плодовете и меда, понеже комбинацията за резултатите, които търся не е особено подходяща.


       Ядките са калорични, но пък всеки знае за свойствата им. До 30 грама при диета са ок. От плодовете, най-подходящи при хора, свалящи кг са ягодите, малините, къпините, боровинките и от череши, кайсии, пъпеш, диня също, но до 250 гр на ден. Не можем да си позволим да ги отпишем от менюто, има ги само месец-два в годината. :)


      Палачинки от овесени ядки и яйце, вода - без брашно и подсладители. Само малко сладко/мед за гарниране и украса. :)


      Крекерите са много приятни и вкусни с всякакви зеленчуци, яйце, кашкавал, извара, месо и каквото се сетите. Сигурно не са толкова здравословни, но ги предпочитам пред хляба и ям от тях няколко пъти през годината, за да разнообразя.



      Бананови палачинки.... мммм, много вкусни, но и доста сладки. Голяма играчка беше да ги направя, отнеха ми и доста време, затова само веднъж ги направих.


     Добрата стара овесена каша, правя си с обикновени овесени ядки и вода. С прясно мляко не ям, защото ме надува много. Веднага след тренировка ми идва идеално.




     Чиата е много вкусна, но сякаш не ме засища толкова като овесените ядки и я хапвам по-рядко или я комбинирам с тях и плодове.



          Любимата ми "диетична" торта - с бисквити, кисело мляко, овесени ядки, стафиди и плодове, но я правя изключително рядко.






вторник, 23 юни 2015 г.

Models Own Pink Punch

     Pink Punch е един от най-любимите ми лакове в цялата колекция и не знам как съм пропуснала да ви го покажа. Взех го преди 3 лета и от тогава го нося всяка година без да ми омръзне, а не е като да нямам. Зарибих и доста момичета покрай мен.







             * Water Decals






     Има най-страхотния и интересен розово-коралов цвят, който не съм виждала при никоя друга марка. И на слънце, и на сянка, и в стая стои разкошно. Не е типичния розов нюанс, нито пък сигналния оранжев, трябва да го видите на живо. Не е неон, но е ярък и винаги ме питат с какъв лак съм, къде съм ходила на маникюр.


      Покрива на 2 слоя, като има лека прозрачност. Нанася се като масло, самостоятелно не знам за колко минути точно ще изсъхне, т.к. ползвам топ. С по-плътен като Сеш, Пош или новите имитиращи "гел", ноктите придобиват вид точно като след посещение в салон. Всички лакове на марката, които имам, са трайни и никога не съм имала проблем от тази гледна точка. Не ми боядисват плочката и са супер икономични. Давала съм на 2 приятелки моя, слагала съм го 3-4 пъти и липсва около пръст от шишенцето. Бих ги сравнила с любимите ми Zoya, а и не само.



      Ирландската марка пуска всяка година неонова колекция за летния сезон и за маниаци е абсолютно задължително да се погледне. Правят разкошни лакове, които се славят с много добра покривност, дори феноменална за такъв тип. А аз се заемам това лято да ви покажа и останалите, които имам и не бива да пропускате. Цената им не е от най-ниските, без всякакви промоции са по 5 лири, но обикновено всяко лято пускат 50 % или през друго време. Имат богат избор, така че ако се комбинирате и си разделите доставката - могат да ви излезнат на прилична цена. Мисля че се продаваха и в асос по едно време, но скоро не съм проверявала.

      Вече са в нови опаковки, да не се чудите ако решите да вземете. В матови и капачката е в цвета на лака.