сряда, 16 май 2018 г.

Нови пролетни придобивки

             Скоро не съм ви показвала нови придобивки, но след малкия козметичен шопинг в Италия и няколко PR пратки, както и други мои покупки, вече реших че е време да направя поредния пост. Трупат се нови продукти и ще стане трудно, ако ги задържа още месец. Та ето какво ново при мен за последните 3 месеца:


           Едни от първите новости са от parfimo.bg, от където си поръчах дългообмисляния Brit Rhythm EDT с малкия вариант на четката за коса на TIGI Small Paddle Brush. Сложих и 3 виала на някои от ароматите от Green Tea серията на EA в кошницата. Не че вече не ги бях тествала в Лили, но искам да си ги разнося спокойно. Избрах си и за проба по блогърската програма от ластиците на Invisibobble Hair Ring заедно с Elizabeth Arden Green Tea Cherry Blossom, за който вече ви разказах.



           Майка ми имаше нужда от продукт за твърди участъци по стъпалата, а видяхме реклама в Медея и решихме да го пробва. Аз също имах на един пръст мазол или нещо подобно, та и аз се подложих на терапия с писалката на Wartner. Има ефект, но не пада за 3-4 дни. Аз правих курса от 20 до 22 април и изцяло мъртвата кожа се излющи на 5 май.


            За страстен почитател по декоративната и бяла козметика, от Сефора на пл. Испания в Рим взех палитрата Fantascene и течните бронзиращи капки Fantasy от лятната Coconut Limited Edition на Marc Jacobs.



          Тук е редно да продължа с моите покупки, но ще карам по ред на снимките, както съм ги прикачила. Леееко ме мързи да ги местя в момента, ще ми простите. Та от Yves Rocher преди малко повече от месец дойдоха този крем и мицеларна вода със саше на серума от обновената серия Elixir Jeunesse. Крема е с по-силен аромат, но доста приятен. Хидратира, но не е силен и в момента мога да го ползвам.


            Миналият месец пък пристигна една страхотна кутия с тези красоти - мини кремчета за ръце за чанта, червено червило от матовите, нов аромат душ гел с магнолия и бял чай и 4 продукта грижа за кожата от обновената (любима моя) серия Hydra Vegetal.




           Измиващия гел за лице точно изразходих и се зарадвах много, защото е страхотен и за сваляне на грим, и за освежаване.


                    Червилото е номер 156.

           Тази пролет се сдобих с още 2 чифта сладурски обеци от пролетния базар от любимката ми Ira D Handmade и не пропуснах свещите на Perfect Candle. И двете ухаят божествена. Особено с кафето - целият шкаф, в който съм я прибрала е попил от нея.




           Да си дойдем на думата или какво донесох от Италия - ще кажете че и тук си имаме Гарние, но нали се говори за качеството в чужбина. От една дрогерия в Лидо ди Йезоло грабнах шампоана и балсама с арган от Ultra Dolce (по 2,50 евро). Ухаят разкошно и смятам да ги ползвам през зимата, а останалите 2 (за блясък и с оризово мляко) взех от супермаркет до нeя. Там струваха по 2 евро, предположих че ще е по-евтино, но пък нямаше аргановите.

 
         След първият ден в Рим минахме през Лидл на прибиране и грабнах 3 от големите туби с душ гелове. С прасковата и с кокоса подарих, а този си го оставих за мен. Ароматите са чудни! От там купих за майка и татко пяната с муск на Тезори, защото харесват марката. А и беше последна за 2,80 евро. Видях доста останали продукти от миналогодишната лятна лимитка, но си избрах само течния сапун с диня.  Интимния гел купих от тук преди месец. Все още не съм го отворила, дано не ми предизвика раздразнения.



            Посетох новооткрития магазин на NYX в София и дадох шанс на HD Eyeshadow Base пак. Последната половин година имам някакъв проблем с базите и с всяка ми се събират сенките, та се чудя да разбера откъде е. От друг маркет в Лидо ди Йезоло пък грабнах разкошни големи сапуни със супер наситени аромати - за себе си оставих жасмина, а за приятелка роза. Цялата ми чанта миришеше след тях.
        
          От Балев Био също ме изненадаха с няколко продукта на GamArde - термална вода, мицеларна вода, олио за тяло и лице заедно с хидратираща маска на dizao natural. Аз в края на зимата пък си взех почистващия гел с розови листенца на Nuxe, но не съм го ползвала повече от 2 пъти и не искам да казвам нищо все още. От Медея се сдобих с с нова четка за зъби от биоразградимо дърво, защото останах много доволна от nordics.


           Сега виждам че съм пропуснала и матиращия слънцезащитен спрей на La Roche Posay Anthelios с SPF 50. Сутринта преди да пътувам за Италия осъзнах че нямам продукт за навън и тичах до близката аптека. Като дезодорант е и не се усеща направо.
           Във Верона видях аптека на центъра и влезнах да разгледам. Не можах да пропусна маските на Apivita. Имаха цял въртящ стелаж с всички видове и след кратка консултация с една от дамите там, избрах с алое вера, нар и с розова глина.


           От въпросната дрогерия в Лидо ди Йезоло се сдобих с една блендираща четка, която не е лоша, но леееко боцка. Струваше около 8 евро. Бях си забравила крема за ръце и се наложи да купя някакъв и сега ме убийте - не го отворих. Надявам се да ухае приятно на бадем и да не се развали скоро хаха. Видях няколко камъка против неприятна миризма, а отдавна исках да пробвам и си избрах малък вариант на някаква марка EKOS. Днес сложих за пръв път и нямаше миризма, но не предпазва от потене. До него отдясно виждате и спрея на Salt of the Earth, който ползва от месец. Има малък ефект, но да речем на 50 % спира потенето. И от него не се усеща неприятен аромат, което ме устройва за момента. В жегите сигурно ще ми е слаб.


           От дрогерията на касите видях лятната колекция на Pupa Summer in L.A. и очите ми останаха в holo сенките. Този цвят имам почти същия в палитрата на MAC от миналото лято Fruit A-la-la, но тези са по-пигментирани. Бяха намалени от 18 на 13 евро по спомен.



             От маркета там грабнах този чай на Star Tea Pesca. За пръв път виждам плодов чай между другото с праскова. Досега все на черни съм попадала. Спомних си за разкошния чийзкейк със сладко от кайсии, който ядох лятото в MADO в Одрин и веднага в кошницата се озова това бурканче от Orto d' Autore. Имаше няколко вида, но то ми хареса най-много. Loyd Rooibos Honey & Madagascar Vanilla купих миналата седмица от Фрамар тук. Влезнах да разглеждам сапуните, но очите ми съзряха рафт с чайове на марката и се завъртях. Този ухаеше и през кутията, а аз съм почитател на ройбоса с мед, ванилия и веднага си купих една кутия.


           По време на екскурзията спирахме на доста бензиностанции и на една от тях, се сдобих с това ботушче с подправки. Нямаше как да го оставя, ще прави компания на бурканчетата ми.


            От миналата година не съм си купувала скрабове за тяло. Затова се поправих с Joanna Tangerine Scrub. Аромата е много освежаващ. Тази марка я бях виждала само онлайн, но преместиха едно магазинче с био козметика и не само, та по път минах след работа да видя какво предлагат. И да не ми хареса, за 2 лв няма да загубя нищо. :)


             Докато купувах палитрата на съфорумката, нямаше как да излезна с празни ръце. И понеже отдавна исках да тествам течните матови червила на Sephora, си избрах номер 70. Ако знаете колко се чудех. Гледах ги първо във Флоренция. Въртях се като луда 20 мин и накрая излезнах с празни ръце. Но в Рим не се стърпях. Този нюанс е много интересен и според мен може да мине за универсален. Интересна смесица между прасковено и керемидено с нюд подтон е. И ако не ядете мазна храна, издържа от 8 до 18 часа, но изсушава малко.


                  Ухае на шоколад, пигментирано е и лесно се нанася.


           Бях си наумила, че ще си купувам по нещо от всеки град и от Флоренция се сдобих със 103 Light pink от Baked Blush на Wycon. Страхотен прасковенорозов цвят с фини частици!




            Разбира се и край лаковете се завъртях. Грабнах този турскосин пясък Sugar Effect. Не е от трайните, но пък е красив.


           Знам че нямам никаква нужда от сенки, обаче палитрите на Marc Jacobs ми влезнаха под кожата и се заинатих да взема красивата Provocouture. Блестящия златистолилавеещ нюанс посредата е разкошен! Все още не съм я ползвала, но се надявам че няма да ме разочарова. Цената на палитрите на марката е 46,50 евро.


                   Имаше и мостра на базата им за сенки в кутийката.


           От Кико взех желания хайлайтър от лятната колекция Gold Waves от Рим заедно с двата лака. Хвана ме яд, защото не изчаках до Верона - имаше 30 % намаление на всичко в магазина. Но нали съм бърза Мара, платих си като поп 17 евра, обаче пък е един път! Избрах си 02 номер - розовеещия Virtuous Golden Rose.



            Вече имам срамно количество червила, но пак с инат от моя страна си харесах същия цвят (No. 106) като течното на Сефора. Не можех да не уважа намалението във Верона, а и опаковките на Velvet Passion Matte са красиви. Напоследък много нося тази гама, защото отива на почти всичко.


          Имам червило от тази формула в друга опаковка и съм много доволна от комфорта, който дава на устните.




            А хайлайтъра е толкова пигментиран, маслен и лъскав. Като мокър ефект стои, ако нанесете стабилно.


             Разбира се, ако не прокарате сериозно четката си е като нормален озарител. Искам да кажа че позволява напластяване и няма да заприличате на клоун. Тук е момента да вметна, че веднага щом го суочнах направих връзка с MAC Soft & Gentle, с разликата че втория не е чак толкова наситен и клони към шампанско.


             От Сефора си избрах и пяната The ritual of Ayurveda на Rituals... Сега разбирам истерията по въпросния продукт на марката. Наистина е супер луксозен. Ароматите наистина са уау и в банята се чувствате като кралицата от меката пяна, която гали кожата.


          Avon направо ме засипаха с изненади последните няколко седмици. Миналата дойдоха 3 от спиралите им за обем в нови опаковки, а преди това страхотната свежарска кутия. Моя милост си поръча любимия и душ крем Reflection и пяна за вана с люляк, както и подхранващ душ крем от Skin so Soft. Имам и подарък от приятелка - фдт Luxe с SPF 20, който се оказа много приличен за сухата ми кожа.


           В кутията се криеха една от новите Little Black Dress Party - този вариант за мен е комбинация между класическата и червената рокли. Наситен е, но не толкова израстнал и все пак е с характер. На мен другата Weekend ми допадна идея повече, защото е по-нежна и свежа, но не е толкова трайна. Трябва да се погрижим и за фигурата си през лятото, а Avon ни предизвикват с Anti-cellulite Cooling Tone Gel. И още една спирала ме чакаше вътре.


            Вчера бях супер изненадана като пристигна голяма подаръчна торбичка с розова панделка и се зачудих какво е това голямо нещо. Усмихнах се искрено, когато я отворих.
            Сладурска възглавничка, на която да починем и да се ободрим с новата сплаш маска Anew Perfect Skin Daily Skin Boosting Splash. Изсипвате малко в дланите си и нанасяте като гел на лице. Попива за секунди. Освежава леко. Аромата е плодов, като на серията Anew Vitale. Силна хидратация не очаквайте, за топлото време ще е приятна. Можете да пресипете във флакон със спрей и да оставите в хладилника например, така ще е по-приятна употребата.


           Вечерта преди пътуването пазарувахме в Кауфланд и дружката ми си беше забравила самобръсначката. Препоръчах и Уилкинсон, а този комплект от 4 на цена от 5 лв и стотинки, ни чакаше. Разделихме си го. Зимата си бях купила Quattro с 4 ножчета, но все още не съм я пробвала. Дано не е от твърде острите.


            В предишния ми пост с нови придобивки сякаш пропуснах да ви покажа тези комплекти на Physicians Formula от parfimo, които поръчах срещу сумата от 1,70 лв!!! Ами без пари са, нямаше какво да му мисля.


            От игра в Бг мама спечелих комплект със серум за мигли на Bonilash. За момента не мога да кажа нищо, защото все още няма ефект.


           Приятелка стана представител на Faberlic и ми носи каталози чат пат. Та си избрах един от скрабовете им Vita Mania с боровинка и ягода. Ухае много готино на червени плодчета. Баровете им протеиновите са скъпи според мен и не си заслужават, иначе на вкус са ок. Капачките за четки за зъби обаче с много удобни. А пастата за зъби все още чака реда си.


          Имам още няколко нещица, но не съм свалила снимките и смятам да ги оставя за другия път. За финал остана тази ефирна рокличка в любимия ми цвят. Морското конче обаче махнах, защото я обличах за официален повод и не ми стоеше добре за такъв. Бях с брошка. Много по-елегантно изглеждаше. Купих я от магазин Барка. Разкроена и свободна е, над коляното при мен (висока съм 1,55).


            Някои от останалите придобивки вече съм споделяла в отделни постове и по тази причина не ги снимах. Накупих си разни сувенири от Венеция, 3 сладурски портмоненца за малки чанти. Все не ми се побират като излизам и си реших проблема.
            Вие какво си взехте последно?