събота, 14 септември 2013 г.

Oriflame Rose of Dreams Eau de Parfum

    Обект на днешния пост избрах да бъде един сравнително нов, красив и интересен розов аромат от лимитирана колекция на шведската козметична марка "Орифлейм" - Rose of Dreams или Роза на мечтите.

      "Луксозна симфония от най-качествените рози, отглеждани в Прованс, Франция. Парфюмната вода "Роза на мечтите" е вдъхновяваща комбинация от изискани нотки, комбиниращи уханието на майска роза с изискаността на черен трюфел и пикантните акорди на розов пипер."


    Аромата бе пуснат в продажба в началото на пролетта (2013 г.), ако не ме лъже паметта и погледа ми първоначално се спря на цената. Направо се зашеметих. Толкова скъп парфюм не помня да са продавали Орифлейм и се чудех кой би платил тази сума и то точно за подобен аромат. А и в тази криза? Обърнах му внимание главно заради моя близка приятелка, която умира за всичко, ухаещо на роза. А аз държа да отбележа, че аромата на това иначе много красиво цвете ме убива. Изобщо не го харесвам и бърча нос буквално. Единствения парфюм с роза, който очудващо нося с удоволствие и ми е почти любим е V Ete by Valentino.
   Rose of Dreams обаче се оказа коренно различен от типичната българска роза, която познавам и очаквах да усетя. Много балансиран, изискан и женствен аромат. Това бяха и думите на момичето, което беше с мен като го отворих и пръснах. А тя също е антифен на розата.


    Примесена с тубероза, завършека и е далеч от всичко розово, което познавах до този момент. Но нали съм ви споменавала за уменията ми за описване на аромати - усетих цитруси, които вероятно няма в състава. Туберозата явно ухае подобно на тях за мен.
    Опаковката също е съчетана със съдържанието - флакона е масивен, изчистен и тежък. Името е изписано на метална "пластинка". Изобщо - постарали са се от Орифлейм.



     Капачката също е много красива - с гравирана роза отгоре. Не бих казала, че е супер луксозен външния изглед, но на мен ми допада и е различен от останалите парфюми на шведската марка.



   Кутията отвътре е ментова и част от външната страна, както виждате. Аз нали си мра за този цвят, се зарадвах много. Но не ми се връзва мента с роза сякаш. Както и да е, не е важна толкова тя, отколкото аромата. Нали?
   За трайност не мога да бъда обективна, защото не съм го носила навън. Пък и знаете колко индивидуално е това. За момента още го изучавам. Но ми направи впечатление нещо относно развитието - в първия час туберозата присъства основно, като розата е на заден план. След като улегне обаче, красивото цвете изпъква.
 

  
      За щастие във фрагрантика са му отделили "място" и ви оставям да прочетете подробно за него там, а моя милост се оттегля срамежливо заради неспособностите да "чете" и разказва аромати. Надявам се да й простите.

http://www.fragrantica.com/perfume/Oriflame/Rose-of-Dreams-17818.html

                                                                Съставките:


    За улеснение и тези, които не са много на ти с английския, поднасям български вариант на този във fragrantica:

http://bg.oriflame.com/recruits/show.jhtml?tag=MeetThePerfumer&CT.link=RoseOfDreams&CT.from=RoseOfDreamsMinisite

    Редовната му цена е доста висока по мои наблюдения - 76,90 лева за, но аз се сдобих с него само за 11,90 лева (покрай оферта за консултанти) и не съжалявам. Нямам подобен аромат и с радост ще го наредя на тоалетката си. Флакона е 50 мл.

Хубав уикенд!

петък, 13 септември 2013 г.

Avon Color Trend Turquoise Tango mascara & Coral You Later lipstick

     Вчера получих тези 2 продукта от тинейджърската серия на Avon и днес понеже бях ранобудна, реших да ги пробвам.

   
        Стика за устни Coral You Later се оказа доста сух и това не ми хареса, но пък изкара от 9 до 13 часа с ядене и пиене. За 4 лв направо си е рекорд. Нанесох го върху балсам при това. Който си изяжда бързо червилата и няма проблеми с устните (сухота и изпръхване), вероятно ще го хареса. Аз съм с много плътни устни и ми се събира в гънките, понеже не са ми изпънати.
     Спиралата Turquoise Tango още снощи всъщност я пробвах, но върху черна и почти никакъв цвят не извади. Много се разочаровах. Днес обаче по молба на съфорумка я сложих самостоятелно и съм супер доволна. При 2 слоя стои естествено, а при 4 си е перфектна. По-скоро пък син или ментов е цвета, отколкото тюркоазен, но въпреки това много ми хареса. Сложих я около 8:30-9 сутринта и до момента (18:15) грам не ми се е разронила. Честно казано въобще не очаквах това. За 3,90 лв си е голяма сделка, както обичат да пишат по каталозите. :)
И освен всичко това, ми раздели и удължи миглите добре. Мислех си, че заради четката ще стане слепване и голямо омазване, но не би. Препоръчвам я! Предлага се и в други 2 цвята - яркосин и другия май беше зелен. Аз засега ще си остана само с тази, че не знам колко ще я ползвам.
   Редактирам се, за да кажа, че я свалих в 10 вечерта без да е помръднала. Нямах проблем с почистването с гел, падна лесно и за разлика от останалите ми спирали (черни), които оставят власинки в окото, след тази няма нищо такова. Ронене също нямаше до този момент. С 2 думи - доволна съм! И няколко снимки:

     - стик Coral You Later




 
 - спирала Color Trend "Turquoise Tango"

                                          
                                   (тук е на 4 слоя), както и на долната снимка


            На първите 2 снимки от колажа е на 2 слоя, а на последните 2 е на 4:




   Допадат ли Ви продуктите на Вас и ползвате ли/харесвате ли цветни спирали?

Pinky-Black Friday the 13th

     Привет прекрасни :)))

     Днес е петък 13-ти, надявам се да няма неприятни случки при вас или проблеми. При мен за момента сякаш всичко е ок. Единствено пресата, която си купих не искат да й влезнат приставките за изправяне и ще ходя да подменям, но не го отчитам като нещо фрапантно.
Избрах си любимите розови панталонки за разходката с приятелки. Много са ми удобни и цвета е супер готино ярко розово. Вече съм ви ги показвала, когато си ги купих заедно със сандалките. Блузката ми е на някаква бг фирма, която явно доста я разпространи, защото често виждам хора с нея (в други цветове също). И тя ми е супер удобна.
     По-късно бях на гости и пробвахме разни маши, понеже искам да си купя, но не знам какъв размер. Та ще видите снимки с една спираловидна, добре стана. :)










   Как мина денят ви? Имахте ли интересни преживявания? :)

четвъртък, 12 септември 2013 г.

Avon Ultra Color Rich Lipstick - new 2013

    Здравейте!

    Толкова дълго време снимки и обработка досега не съм правила за публикация. Буквално се изморих днес. Отне ми 3 часа и половина за цялата работа. Надявам се да съм максимално полезна, ходих из цялата къща - снимах на различни светлини, защото мразя неясните и нереални суочове из нета.
    Снощи ми донесоха 15-те мостри с малка сладка кутийка към тях (наааай-сетне) на обновената серия червила Ultra Color Rich на Avon, които са и с нови опаковки и т.к. ме грабнаха доста цветове от палитрата, бързах да ги пробвам. Радвам се, че не ми харесаха половината, а само няколко. Натрупах вече много червила и не ми се ще да се заривам.
   За момента имам само тази снимка, но в българските каталози има актуалната палитра. Имайте предвид няма всички цветове от долната, т.е. не са внесени. Ако успея по-късно ще изброя кои са, можете да ги видите и в сайта на Avon.


  Аз избрах главно ярки и тъмни, понеже напоследък ходя с такива и смятам, че ми отиват повече от бледите и размити цветове. Ще започна от тях, а ще завърша с тъмните.

             *  Latte - нюд, овлажняващо и мазно, трайността мисля няма да е голяма
     Не харесвам толкова шайн завършеци, обичам по-покривни и "меки" червила. Плюс това заедно със следващите 2-3, които ще покажа искат да се внимава при нанасяне и потретване за постигане на хубав цвят. Ако не беше толкова хидратиращо, би било по-лесно да се борави с него. Не го препоръчвам на хора със сухи, изпръхнали и напукани устни. Подчертава недостатъците.



         * Toasted Rose - бледорозово, с лек намек за люляк. Напомня ми на Carnation, но е по-светло и отново мазно, т.е. уж хидратиращо и също като Latte иска повтаряне за достатъчно плътен цвят. Също не ми хареса поради тази причина. Carnation e меко, обаче не толкова и с лека ръка се постига приличен розов нюанс. Отново не го препоръчвам на хора със сухи и напукани устни. Моите ги мажа непрекъснато с балсами и не са такива, но пак се събира и ме дразни.




         * Pout - един стар мой любим розов нюд, който обаче са променили. Освен, че има частици, са го направили и по-розово. Също като предходните 2 е мазно и при напластяване се събира в гънките и на "купчинки" във вътрешната част на устните. Отново мисля, че не е подходящ за хора със сухи устни.



        * Ripe Papaya - много хубав и интересен прасковен нюанс. Хем светъл, хем свеж и ярък. Никога досега не съм виждала такъв. Умирам си от яд, че има грозната мазна консистенция като на показаните до момента цветове и иска по три пъти да мина с гилзата, за да се получи този цвят от снимките. Avon, оправете консистенцията и покривността. Този още повече се събира и подчертава недостатъци. Забравете, ако имате сухи устни!



       * Sheer Nectar - блед коралов и с фини частици цвят. Определям го и като лека версия на Caressing Coral от Perfect Kiss и макар да не съм виждала Country Rose, мисля се доближава и до него, като е по-коралово, докато Роуз е по-червено. Предполагам виждате колко е покривно, като оцветен балсам. За ежедневен грим става, но не го намирам за нещо невиждано.




          * Tangerine Tango - моля вземете си стол! Радиоактивно оранжево, кой по дяволите е измислил този цвят, та го и пуснахте в бг каталозите. Та аз, която се скъсвам да нося ярки червила не бих носила това ужасно нещо, а кой нормален би? Средна покривност има иначе, но се събира малко във вътрешната част на устните.





          * Hibiscus - много готино барбенско ярко розово. Направо се замислям дали да не си го взема. Хареса ми и мисля, че нямам такъв цвят. Първо обаче ще го сравня с Perfect Kiss Pink Wink. Очудващо съвсем нормално покритие има и е меко, но без да стои мазно като онези светлите.




       * Lava Love - модерно яркочервено, подобно на познатото Red 2000. Красив цвят определено, но още се чудя имам ли нужда от него? Има свойствата на Hibiscus. Не е онова класическо червено, което обикновено има при всички марки. По-различно и интересно е.




      * Berry Berry Nice - особено труден за определяне цвят. Нещо средно между червено и малинено е. Много ми напомня на Make out Red от Perfect Kiss, но доста червенее, докато онова си е наистина малинено. Трябваше да им разменят имената, ако ме питате. Красив и нестандартен, крем е, но на устни изпъкват някакви частици. Явно са много фини и затова не успях да ги забележа в гилзичката. Доста добро покритие и "мек" завършек. Препоръчвам!




     * Hot Pink - много красива есенна фуксия, която на слънце обаче странно е по-ярка, отколкото в стая и на дневна светлина. Определено ми хареса, добро покритие има и се замислям дали да не се сдобия с него в пълен размер. Който няма смелост да носи Фуксията от Maybelline Vivids или Римел Кейт Мос 20, това е неговия цвят! Има лек лилавеещ подтон.




      * Sangria - интересен лилав цвят с малинов подтон.  Отново има доста сериозна покривност и устните изглеждат перфектни с него. Хареса ми, но съм в чуденка дали бих го носила, засега май ще си остана само с мостричката и ще я понося. Чудесен, както за есента, така и за студените зимни дни.




      * Wine Wine Everything - доста подобно на горното, но определено е по-малинено и не толкова лилаво. Покрива добре също, но и него ще изчакам да понося първо няколко пъти. Интересен и заслужаващ внимание цвят. Есента и зимата са неговото време. Пробвайте го!




       * Chic - перфектния универсален цвят, който трябва да има всяка жена в чантата си. Има леки частички и приятен седефен завършек на устните. Напомня ми на Chic Nude от Perfect Kiss, но е малко по-тъмно сякаш. Има и розов подтон или на мен така ми изглежда. Можете да го носите по всяко време мисля, както и Mademoiselle на Chanel. Хареса ми!




         * Perfect Red - кафяво повече, отколкото червено. Страшно плътно, но и плашещо донякъде. Не знам коя дама би се осмелила да го носи. Със сигурност е за по-възрастни жени, които са и с тънки устни. Нанесено има някакъв червен уклон, но ми се струва е прекалено кафяво. Доста вамп ми е. :)




          * Oxford Wine - в сравнение с горното, това е по-поносимо и патладженоночервен цвят, доста тъмничко е и то. Има лилав подтон. Консистенцията му е обаче е от мазните, може би от типа на най-първите, които ви показах. Е, покрива по-добре от тях, но няма онази плътност на Perfect Red. Средна работа. Хареса ми цвета. Напомня ми на Wild Orchid от Perfect Kiss. И то ми е вамп.




   Цената им в настоящия каталог е 6,90 лв за брой, а в следващия 14 можете да си купите 2 за 11,90 лв. Аз ще се замисля дали да взема една двойка - Hibiscus и Hot Pink. Обаче от последните ми харесват Sangria, Wine Wine Everything + Lava Love, та да видим накрая какво ще поръчам. :)
  
   С кои цветове ме харесвате и кои бихте носили вие? Полезни ли ви бяха снимките и описанията?

   Хубав ден!