събота, 9 май 2015 г.

Dinner Time

     Обичам да снимам и когато хапвам нещо по-различно от стандартните риба или пилешко филе със зеленчуци, салата, си запаметявам като идея за повтаряне на опитаното в бъдеще. Ако ми хареса естествено, но аз не съм капризна, а и в повечето случаи добре обмислям с какво се храня. Доста промених навиците си през изминалите близо 2 години. Превърнах диетата в начин на живот, тренирам и се чувствам много добре.
     Последните дни нямах време да подготвя пост, умората си казва думата, затова днешния пост ще е само в снимки, макар и не особено добри. :)

         * спанак с киноа - никога не бях яла, но много ми хареса. Взехме на майтап с приятелка и го сготвихме у тях. Направихме кисел сос, украсихме с моцарела и счукани орехи, много вкусно беше. Прегрешихме и с чаша бяло вино. Прекрасна вечер!

       *гювече от пилешко с гъби в бял сос и шоколадов десерт - не особено здравословни, но ги ядох преди изпит за обяд всъщност. Исках нещо различно, бяха ми втръснали обичайните пилешко със салата, които ям навън и разнообразих.

         *задушени зеленчуци - нищо нестандартно няма в тях, но скоро ги преоткрих и обожавам да хапвам от тях. Ако нямате време да приготвите пресни, замразените полуготови миксове са идеални също. Слагате малко масло и сол, за 2 минути в микровълновата са готови. Редовно ме спасяват, когато съм изморена и не ми се приготвя салата като допълнение към основното ядене.

           *ориз с гъби или зеленчуци - въглехидрати всъщност ям само наобяд, но ако тренирате вечер, не е лошо да се хапват след приключване на тренировка. Мускулите се възстановяват тогава и имат нужда. :)

        *скумрия на скара - обожавам риба. Всяка седмица ям по 3-4 пъти и няма да ми омръзне. Толкова сочна и с вкусен аромат е, че си облизвам пръстите. :)

        И едно прегрешение - преди 2 седмици ядохме пица с приятелка. Не бях вкусвала от над година. Не ми и липсваше, но се присетих и реших да хапна вместо да я мисля. С шунка, кашкавал, яйце, чушка, маслинки.... май беше Верона. Вкусна, въпреки това не се изкушавам да ям редовно. Ако бях толкова послушна и със сладкото, щях да съм пушка хаха.


петък, 8 май 2015 г.

Грим на деня

      За пореден път се убедих колко издръжливи и хубави сенки са Loreal Color Infaillible. Днес носих отново светлолилавото Flashback Silver в комбинация с тъмнолилаво бордо (Manhattan - не се продава тази единичка вече, затова и не ми се рови в момента за номер), ако въобще може да съществува такъв цвят. Опуших с матово кафяво на Golden Rose Silky Matte Mono Eyeshadow 213. Над базата на NYX HD, ги свалих непокътнати в 18 часа. Гримирах се сутринта в 7.
         Избрах си и приятно лилаво червило, Avon Color Trend Kiss n'go "Intimate", което не бях носила от дълго време. Припомних си защо толкова харесах точно този цвят. Освен, че не ме прави като мъртвец, е много трайно.




      Днес съм и с нова спирала. Подариха ми двойната спирала на Oriflame - The One Double Effect и не е никак лоша, но нека я понося известно време преди да се изкажа дали си струва. :)

четвъртък, 7 май 2015 г.

Oriflame Very me Sugar nail Green

     Пясъчните лакове бяха много актуални през изминалите 2 лета, но последно време отшумя и тази мода. Марките спряха да пускат почти такива, обаче от време на време се появяват нови. Орифлейм не останаха по назад и в текущата брошура от тинейджърската серия Very me има Sugar Nail в 5 цвята - фуксия, ярко оранжево, кралско синьо, наситено ментово зелено и тъмно лилаво. Аз имам като първите 3 цвята на други марки, затова си взех само лилавото и зеленото. В неделя сложих зеленият цвят и останах много доволна. Текстурата му е лесна за боравене, съхне буквално за секунди първия слой. Започвайки втората ръка, първата вече е напълно суха.




     Ефекта също ми допада. Не е прекалено груб, за да дразни и не е едва изразен. Частиците са ситни, но достатъчни за такъв тип лак. Цената им е символична - 4,90.


      Green е светло тревистозелено с блестящи частици, които са много фини, но се забелязват  на слънце, а и в стая. Дискретни са, стоят някак елегантно и ненатрапчиво.




     При доста от пясъците от другите марки, които имам, дори да не кажа при всички, има зацапване на цвета и особено от фдт. При зеления тук това липсва и освен изтърканите връхчета + леко износена повърхност на третия ден, друго няма. Запечатах ги и сложих още един слой, с който ще издържа още 2 дни.

сряда, 6 май 2015 г.

Fresh Spring Look

       От дълго време ползвам 3 от продуктите, които ще ви покажа днес, а третият вече ми е любим макар след 5 пъти употреба и реших да ги обединя в една публикация, понеже всички са декоративна козметика и направих миналата седмица приятен за ежедневието и сезона грим. А именно, това са:


       Flormar Pretty Compact Blush-on P115
       Oriflame Perfect Fusion Foundation
       Rimmel Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal
      

       Пудрата, която редувам с още 2-3 продукта, но тя е най-често използваната от всички и съм ползвала в този грим, е Essence Oz the Great and Powerful Highlighting Powder. Втора опаковка ми е и имам още една нова. Откакто излезна колекцията, не спирам да я ползвам. Много е лека и фина, има съвсем ситни частици и кожата изглежда много свежо, отпочинало и е мека.
       Червилото пък макар и не много употребявано, също харесвам. Нестанадартен, но хубав цвят е. Обичам червилата на марката, имам доста - качеството за цената им според мен е много добро и нареждам Avon Ultra Color Rich "Instant Mocha" в тази публикация като любимо също. Кремообразно, меко и не се врязва, разтича. Не изсушава. Цвета ми е трудно да определя. Може би смесица между капучино и убито оранжево. Трайността е около 3 часа.





     Flormar Pretty Compact Blush-on P115 си закупих след няколко добри думи от приятелка и от тогава е един от най-често ползваните ми ружове. През цялата година мога да го нося. Не знам защо на подобни продукти забравям да им напиша ревю. Текстурата му е много мека и приятна за работа, пигментиран е, прелива се с лекота и за секунди, ефекта който дава е добре оформени скули. Може да се напластява и в зависимост от желанието ми, да постигна лека сянка или по-ясно изразени скули. Освен това е адски икономичен. Ето как изглеждат един до друг моят (купих го есента на 2012 г.) и чисто новият, който взех за приятелка миналата седмица.
       * снимката е с телефона ми и излезнаха доста карамелени кафевите части

         * тук с фотоапарат, цвета бих казала е по средата /оказа се труден за снимане/


     Кафевият цвят е идеален за контур и подчертаване, а лятото и като руж заради фините си частички. А прасковената част придава чудесен здравословен вид на бузките. Много свеж прасковен е цвета й. Не блести прекалено и е постигнат идеалния баланс. Цената му и 5 лв, та ако някак сте пропуснали, ви съветвам да си го набавите.


Има и още един двоен руж, който е матов - светлокафяво и пепел от рози. Него така и не го поисках или поне още като купувах P115 не можах да го харесам достатъчно, но не съм го забравила. Срока на годност на Флормарските продукти, ако сте забелязали обикновено е доста дълъг. Като купувах ружа за приятелката ми обърнах внимание и беше 5 год. /Дори и да не успеете да го изразходите за това време, няма да му стане нищо./ Явно при печатането на етикетите, са избрали голям шрифт и липсваше датата на този и др.налична бройка, но стоеше тази на производство и сравнихме с другата двойка, та от там видях.


      Трайността му не е феноменална при мен. Дължи се вероятно на факта, че моите фдт са по-леки и не матират така добре като подходящите за мазна кожа. Сутрин се гримирам в 7,30 и към 15-16 ч. вече е поизчезнал на места прасковеният цвят от бузките, но не е фатално. За цената си пак казвам, мисля че е идеален.

       Oriflame Perfect Fusion Foundation го обмислях известно време за покупка. Не знаех дали да вярвам на видяното в нета /снимки преди и след/, но беше намален на 9,90 в края на миналото лято и го взех. Ефекта му е сходен с Bourjois Healthy Mix Serum, но текстурата му е по-гъста, кремообразна и не е толкова мазен /сочен на върху лицето/. Има и малко по-добра трайност, сякаш залепва идея по-плътно за кожата. С малко количество скрива дребни недостатъци и изравнява тена, а с повече се постига средно покритие. За моята чиста кожа, може би и по-плътно. Стои супер естествено и лицето е гладко, тена е здравословен, вечерно време ми е изчезнал само в зоната около носа заради очилата. Не изсушава и не подчертава пори. Врязва ми се в назолабиалните бръчици само ако съм прекалила с количеството /повече от 2 помпички/. Зимата го редувах с Maybelline Better Skin, този на Буржоа и ББ крема на Garnier, но последният месец ползвам само него. Много ми допада финиша му и се чувствам комфортно, когато съм с него. Определено се оказа добър и си оправда цената неколкократно.
Моят е в цвят Ivory. От години поръчвам този, а от някои серии е Light Ivory и ми пасва перфектно.



      Rimmel Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal 03 Brown си го купих в началото на април, но вече ми е сред любимите продукти. Мек и кремообразен е като Avon Supershock Gel Eyeliner, но не е чак толкова силен пигмента му, за да се отпечатва доста на коста. Като се има предвид, че го нанасям на гол клепач и над коректора на Essence, не се отпечатва изобщо, т.е. има някаква съвсем лека и едва забележима сянка. А аз съм с паднал клепач, затова за мен е нищо.


С Ейвънските моливи Supershock, без база и над коректор, е недопустимо да ги нося. След 2 часа костта ми вече и все едно съм слагала тъмни сенки. Scandaleyes свалям почти непокътнат от сутрин до към 18 часа, може би избледнява съвсееем леко. Цвета на 03 Brown, както показва и името, е кафяв. Шоколадов с бронзови частици, които блестят дискретно и ненатрапчиво.




     Цената му е около 7-7,20 лв. Миналата седмица видях, че имат и много хубав златен 011 golden, но все още се чудя как мога да го ползвам, за да го взема.

вторник, 5 май 2015 г.

Avon Everlasting Eternal Flame

     Ако търсите тъмночервено червило, с което да изкарате почти целият работен ден и нямате проблем със сухи устни, харесвате по сухите текстури - Eternal Flame е за вас! Без да преувеличавам, нанасям в 7,30 и с леко избледняване (обядване + следобедна закуска), в 17,00 е останало като стейн. Слагам съвсем малко от Nuxe Reve de Miel, за да няма проблем след сваляне и устните ми се гладки и меки. Чистя с мицеларна вода или олиото на The Body Shop и не остава цвят, врязан в гънките.




    Не го пазя и не внимавам. Не е сухо като матовите червила, но няма и блясък като балсаместите. Като нормалните червила изглежда, но не е толкова кремообразно.


      Имам го от 2-3 години и винаги когато реша да го нося, си спомням защо толкова го харесвам. Вярно е, че го слагам рядко, но то е защото е задължаващо. Стои много елегантно, секси и устните изпъкват чудесно. Или с по-строго офисно облекло, или с хубава рокля, а в краен случай винтидж или с намек към рок стила. Така го виждам аз, затова и се придържам към тези "изисквания".


  Но както споменах, не е за проблемни устни. Сухо е и трябва да нямате никакви недостатъци, иначе ще ви е некомфортно и вероятно ще се нуждаете незабавно от балсам след сваляне.


         Комбинирах с лака Wine and Dine me от Gel Finish и последната рокля в сиво, която си взех от ХМ. Пропуснах да спомена и че нанасям любимият ми червен молив от Glimmerstick "Red Brick" винаги с подобни червила в тази гама.  Това е първият ми молив от Ейвънските, взех го като видях грим с него и Eternal Flame при сестрите pixiwoo и съм супер доволна. Много е удобен за употреба, перфектно очертавам контура и удължавам трайността на червилата. Идеално пасва и на Smitten Red от Perfect Kiss, а и на доста други.


За цената си от 3-4 лв е страхотен. Не напразно взех още 3 цвята от тях. Освен това няма нужда от острилка, автоматичен/самоподстрящ е.


        Серията "Everlasting" вече от година, ако не и повече, е с нови опаковки и продукта е с по-голям грамаж (3,6 гр). Гилзата си е като на стандартните червила. Нямам от тях, но се надявам да не са сменили качеството. Цвета го има също.