събота, 15 декември 2018 г.

Международен ден на чая

              Не пия кафе и чаят е напитката, която през зимата обожавам за сгряване или да се подсладя с вкусен сладкиш към чашката. И днес, в международния ден на чая, който се отбелязва за поредна година от 2005-та насам, реших да ви споделя какво ново имам в кухнята и съм опитала от някои сладки изкушения. :)


             Нека обаче спомена за традицията на празника - широко разпространено е неговото отбелязване в Шри Ланка и Индия, където се организират специални събития. Празнуват още в Бангладеш, Непал, Виетнам, Индонезия, Кения, Малайзия, Уганда и Танзания.

вторник, 11 декември 2018 г.

SNB Васил

              SNB имат традиция да избират красиви български имена за лаковете си. И определено си спечелиха фенове само заради това. Повечето им са бейсик цветове и кремове, но предлагат няколко холограма, които си заслужават. Един от тях е Васил. Прекрасен светлосин холограм е, който привлича женските сърца въпреки че няма много силна дълга.


неделя, 9 декември 2018 г.

Какво изразходвах през есента?

             От седмица отлагам да напиша този пост и забравях да изхвърля торбата, но започна да ме гложди и преди дни я засилих към кофата. С нея трябва да приключа и с впечатленията си на време, за да не забравя кое как съм усетила. Започнах да събирам за следваща, та да се отървам от тези.


              Май не минава подобна публикация без ароматизари на Air Wick или Glade. Харесвам ги и знаете че винаги имам поне по една резерва в шкафа. Тези двата бяха свежи - с аромат на цитруси, зеленина и бели цветя. Предпочитам ги през пролетта и лятото, защото са като глътка въздух.