събота, 18 март 2017 г.

Aura - спирали Shape it up, Lift it up, Wing it up Eyeliner

      Обявявам Aura за най-прогресиращата дрогерийна марка на 2016-та, а очевидно и на 2017-та година. Не спират да ме изненадват с новите си продукти и тяхното качество. Освен страхотни бюджетни четки, матови червила, моливи, контуриращи пудри и ружове, на пазара от миналият месец могат да се намерят и 3 нови спирали (Shape it up, Lift it up и Pump it up) с очната линия за чувствителни очи.


      Ще бъда абсолютно искрена - не очаквах подобно качество. Нали знаете максимата как всяка марка е добра в нещо, а в друго не толкова. И не говоря само за козметичния бранш, а по принцип. И моето мнение беше такова. Aura предлага много добри матови червила, новите контуриращи палитри са страхотни, моливите им за устни също и контуриращата им четка. Спиралите най-вероятно ще са класически и няма да се откроят с нещо повече от другите в дрогерията. Но в моменти когато се настройвам така, получавам отрезвителен шамар. :)


      От марката ми изпратиха две от спиралите и очната линия Wing it up за проба заедно с това ужасно сладурско тефтерче, което ме зарадва още повече. Вече почти месец ги ползвам и понеже съм възхитена от Shape it up, реших бързо да ви запозная с тях отблизо. Определено това е една от най-хубавите спирали, които съм пробвала през живота си.


        Обикновена опаковка, но пък изключително удобна!


      Аз съм от хората, които предпочитат силиконовите четки и рядко се спогаждам с другият тип, но тази спирала ме отвя още от първа употреба. Дава ми ефекта, който аз търся от този продукт и всичко онова, с което миглите ми да изглеждат като от списание. А моите не са от най-дългите по начало. Имам нормални бих казала. Буквално да не кажа сякаш имам слагани допълнителни снопчета след един слой Shape it up. И туша е идеален още от първо отваряне, без да се налага да престоява отворена или да сте ползвали известно време да се сгъсти.



       Цвета е наситено черен и дори само спиралата да сложите без очна линия или сенки, ви гарантирам че с едно хубаво червило, очите ви са чудесно подчертани. Миглите ви пърхат като пеперудки. Нужен ви е само един слой, дори не вземам повторно туш с четката, а нанасям и на двете очи с количеството от едно изваждане. Влакната достигат до всяка мигла и я обвиват с лекота.


       При мен "Shape it up" извива, удължава, придава обем и разделя. Особено удължава косъмчетата видимо и моите опират до веждите като си отворя докрай окото! А долните стават просто двойни. Почти не виждам слепяне, освен ако не съм премахнала излишния туш от началото на четката. Придава драма ефект спиралата и аз не искам нищо друго. Втори слой е абсолютно ненужен, та даже първият не е необходимо да е плътен. Леко докосване и сте с кукленски очи! Наистина мога да кажа, че съм изумена.


       Относно свалянето - не е лесно. Определено само гел не може да я премахне успешно и се налага почистване с поне един тампон с мицеларна вода за всяко око. Ронене има малко, но не е нещо дразнещо и 2-3 фини прашинки в края на деня, при мен не са някакъв фактор. Изключително доволна съм и категорично ще подновя тази спирала. Перфектна е за мен, а цената й е 10,90 лв.




       Lift it up от своя страна е по-лека и ежедневна спирала. Тя е за естествено красиви мигли или с други думи "вашите, но по-хубави". Ако имате наистина по рождение дълги и гъсти мигли, които с всяка спирала стават страхотни и търсите подчертаване без много удължаване и обем, тази ще ви хареса. Четката е по-малка и с нея не се цапате почти, докато с горната трябва да се внимава. Добавя идея дължина, извива мъничко и разделя. Бих я нарекла срамежливата спирала. :)


       Относно трайността и роненето, е същата като Shape it up. Ако нанесете един слой, няма да имате прашинки.


        Тя се сваля по-лесно от оформящата, но и нейният ефект не е така драматичен. Струва 10,35 лв. Все пак не е лоша спирала и нея ще си изразходя докрай с удоволствие, обаче фаворит за моите мигли е категорично "Shape it up".




        Очната линия Wing it up е предназначена за чувствителни очи и хора носещи контактни лещи, но според мен може да се ползва от всеки. Аз не съм от горните 2 типа, но съм с очила и окото ми се напряга малко или много през деня пред компютъра, така че да кажем се доближавам до тази група.


        Опаковката е от доста стабилна пластмаса, а четката от тъничките. Онези, които рисуват наистина фини линии. Ако харесвате плътните и тип котешко око, тази няма да ви допадне вероятно. Но въпреки тънката четка, няма никакъв проблем да направите по-плътна очна линия. Аз съм фен на среднодебелите и с Wing it up постигам без усилия този ефект. Особено ми е удобна за опашката, защото с моя паднал клепач изпитвам трудности когато рисувам с дебели или ъглови четки. С тази се справям най-бързо и лесно.


       Цвета й е черен и наситен, но не драматичен и свръхпигментиран. По-скоро е като Golden Rose Dipliner. За моя вкус и желания, е идеална както за дневен, така и за вечерен грим.


         Трайността е бетон. Изсъхва за секунди, за да се предотврати размазване. И засъхва като секундно лепило заради течната й формула. Гел не я сваля, дори и с мицеларна вода след това се налага да подържите тампона известно време. Студена вода и течен сапун с търкане от ръката ми не успяха да свалят суоча. По този параграф не мисля че е ок за чувствителни очи, но пък това си е мое мнение. Наистина обаче мога да кажа, че не съм изпитала никакво дразнене в дните с нея или пък при почистването й. Вероятно трябва да пробвам да я сваля с топла вода, както е посочено в сайта на Бонжур.




        Нямам забележки към тази очна линия, освен по-трудното почистване и нея ползвам с кеф почти всеки ден откакто я получих заради удобната четка. Струва 8,40 лв.
        Ако не носите лещи и нямате чувствителни очи, потърсете класическата Wing it up в черната опаковка. Нейната цена е 7,25 лв.

        И на последно място, но първо в сърцето ми е това малко и симпатично тефтерче. Толкова му се зарадвах, че никоя палитра, червило и руж не бяха ме трогвали така. Не знам дали ще ползвам да пиша и лепя някъде стикерите, но ще краси тоалетката ми!


         Детайлите на малките листчета са просто невероятни.


        Всъщност като се замисля бих си записвала какво ново искам да си взема - списък с бъдещи покупки и по-точно прегрешения. :)



       За пореден път съм очарована от марката и не мога да не отбележа успеха й! Предвид цените й, ги препоръчвам с две ръце.

неделя, 12 март 2017 г.

Jessica Mardi Grass

      Новата ми любов сред професионалните лакове за нокти, са Jessica. Наситени цветове, с текстура като масло, страхотен блясък и трайност. Сдобих се с няколко от промоцията по време на черния петък и не сгреших. Бих си купила още няколко!
      Mardi Grass е прекрасен доматен корал, който стои ослепително и покрива идеално на 2 слоя. И без топ лак изглежда много добре, но съхне бавно и има нужда от такъв определено.


        Четката на тези лакове не е от най-широките, но въпреки това е изключително удобна и овала се оформя без старание. Консистенцията на лака е лесна за работа и дори с тънка би се нанесъл за секунди.











                                              Стикерите са тези.