четвъртък, 2 март 2017 г.

Ebelin - четки за сенки и хайлайтър

      Новите четки на Ebelin (марка на ДМ е, за тези които не знаят), са заредени вече по магазините. Цените им са по-високи, отколкото в чужбина обаче. Много интересна ми беше тази за хайлайтър, но като ги видях на щанда и двойната за сенки ми се стори такава. Затова и си взех двете.



     Опаковани са доста прилично и стабилно, като луксозни четки. На гърба има описание коя за какво е. Цената на тази за лице е 9,99 лв, а на двойната за сенки е 7,99 лв.


         Дръжките им са матови, но знаете че не е хубаво да се пипат с мръсни от фдт пръсти или сенки, защото полепят и се чистят трудно или остават отпечатъци. Като цяло са качествено направени и хващат око. Но само толкова. Поглеждайки космите, веднага впечатлението е за падане и то не ме заблуди.


        Ще започна с четката за хайлайтър. Главата й е малко по-голяма от нужното, затова дори за руж или контуриране става. Прекалено е бухнала и разперена още като нова. Сякаш сте я сушили със сешоар или сте я разрошили при прането. Косъма не е толкова мек, колкото ми се иска и трябва да бъде според мен. Затова и не може да нанесе и прелее продукта от раз, както и да отнеме хубаво. Рехава е. Трябва да се взема по 2-3 пъти и да се внимава, защото разпрашва. Не се усещат и меки към кожата космите, както другите ми четки за тази цел. Освен това падат и не малко. Още при изваждането от кутията, прокарах пръсти и изпадаха няколко. Това се случва и при употреба, както и при миене. Падчето ми се набива с тях.


       Качеството на двойната за очи е подобно. Плоската за нанасяне на цвят на подвижния клепач нанася и отнема много добре сенки. В това е страхотна. Не се налага да вземате по няколко пъти. Прелива ги лесно, но отново е с по-груби влакна. Преди прането особено буквално боцкаше, а това за нежната кожа на очите не е изобщо приятно. След като изсъхна омекна и не се усещаше. От нея не забелязах да падат косми сякаш.


       Блендиращата не е никак лоша за предназначението си. Не мога да кажа, че не върши работа. Напротив - и нанася тъмен цвят в сгъвката, и прелива добре. Но капе отвратително. И трите дни, които я използвах, хвърчаха косми по миглите, клепача и бузите ми. Продължиха да падат и при прането. Още когато я отворих и прокарах пръсти, започна да капе. Но и да пуска прах, сякаш съм се гримирала цяла седмица и не съм я почистила.


        Освен бели, из нея им и черни косми. В плоската са само бели или поне моята.


        Съжалявам за острото ми мнение, но предвид разнообразието на пазара от Aura, Impala и Ecotools... качеството на тези четки е доста ниско. Вярно че са китайски, но имам много други поръчвани от Buyincoins и Aliexpress, които са класи над тях. А и цените им са по 1-2 $, докато тези струват двойно.


        В момента Lollipop Cosmetics имат намаление и приличен избор от всякакви четки, но от тях не съм поръчвала, за да ви ги препоръчам.



сряда, 1 март 2017 г.

Oriflame Optimals Oxygen Boost Sensitive Skin, Eye Cream

       Oriflame имат разработени сполучливи формули на кремове за лице, които по луксозни марки им купуват заради цените и по тази причина продължавам от време на време да си вземам по нещо тяхно. И друг път съм споменавала, чесилната им страна според мен е бялата козметика.
       Серията Optimals е от средния клас на марката и е с прилично качество. Ползвала съм кислородния нощен крем за комбинирана кожа, хареса ми и затова реших да пробвам серията за суха и чувствителна. Заедно с тях отворих и околоочния за тъмни кръгове. Към момента съм презполовила опаковките, минаха 2 месеца откакто са в употреба и съм си изградила мнение.


      Кремовете пристигат в картонени кутии, но моите отдавна изхвърлих. Не ми харесва, че не са запечатани с целофан, но се преживява - имат си предпазно фолио. Текстурата и на двата крема за лице е средногъста и бяла на цвят. Аромата е свежарски и зелен. Доста сходно ухае серията Hydra Vegetal на Yves Rocher. Ободряващо и тревисто.


       Дневния крем е с малко по-лека текстура и ефект. Формулиран е с патентован антиоксидантен комплекс Lingon 50:50™ и кислородна съставка, които подпомагат дишането на кожата, възвръщат нейната жизненост, освежават тена и придават на лицето по-здрав вид. Ползвам го като основа за грима ми и нямам проблем с издръжливостта, но предвид студеният януари, ми дойде по-слаб отколкото ми се искаше. Попива доста бързо. Единствено ако съм си правила хидратираща маска, го усещам идея по-силен. Приятен е, но може би не бих повторила.


               
                Основни съставки:
  • O2 attractTM: активна съставка, която подобрява дишането на кожата. Като помага на дермалните клетки да повишат усвояването на кислорода, тя възвръща виталността й.
  • LINGON50:50™: Защитен антиоксидантен комплекс, който неутрализира влиянието на околната среда и позволява на клетките да функционират нормално.

             Всички съставки

AQUA, GLYCERIN, PROPANEDIOL, C12-15 ALKYL BENZOATE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, ISOPROPYL MYRISTATE, CYCLOPENTASILOXANE, CETYL ALCOHOL, CYCLOHEXASILOXANE, SODIUM POLYACRYLATE, CAPRYLYL GLYCOL, GLYCERYL STEARATE, SQUALANE, PARFUM, IMIDAZOLIDINYL UREA, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ALLANTOIN, DISODIUM EDTA, MANNITOL, FAEX EXTRACT, HYDROLYZED CRANBERRY FRUIT/LEAF EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, GLYCOGEN, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, PHENOXYETHANOL, SACCHAROMYCES/MAGNESIUM FERMENT, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SACCHAROMYCES/IRON FERMENT, SACCHAROMYCES/COPPER FERMENT, SACCHAROMYCES/SILICON FERMENT, SACCHAROMYCES/ZINC FERMENT, CI 77891, CI 14700

        Нощния крем се води подхранващ и успокояващ. Съдържа активна кислородна съставка, която стимулира дишането на кожата, възстановява свежестта и здравия й вид.
        За разлика от дневния, този е доста богат. С малко по-плътна текстура, която подхранва и хидратира чудесно. Щом аз сутрин се събуждам с лек филм и лъснал нос, и непременно трябва да отмия с гел, представете си каква доза дава на кожата. Не съм усетила да ми запушва порите.


               Основни съставки:
  • O2 attractTM: активна съставка, която подобрява дишането на кожата. Като помага на дермалните клетки да повишат усвояването на кислорода, тя възвръща виталността й.
  • LINGON50:50™: Защитен антиоксидантен комплекс, който неутрализира влиянието на околната среда и позволява на клетките да функционират нормално.

             Всички съставки

AQUA, GLYCERIN, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, ISOHEXADECANE, CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, STEARIC ACID, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, PALMITIC ACID, CETYL ALCOHOL, STEARYL ALCOHOL, PARFUM, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PHENOXYETHANOL, SQUALANE, IMIDAZOLIDINYL UREA, CAPRYLYL GLYCOL, ALLANTOIN, DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, METHYLPARABEN, MANNITOL, POLYSORBATE 60, PROPYLPARABEN, FAEX EXTRACT, HYDROLYZED CRANBERRY FRUIT/LEAF EXTRACT, ARACHIDIC ACID, ETHYLPARABEN, LAURIC ACID, MYRISTIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, SORBITAN ISOSTEARATE, GLYCOGEN, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, SACCHAROMYCES/MAGNESIUM FERMENT, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SACCHAROMYCES/IRON FERMENT, SACCHAROMYCES/COPPER FERMENT, SACCHAROMYCES/SILICON FERMENT, SACCHAROMYCES/ZINC FERMENT, CI 77891, CI 14700

         Околоочния "Виж и повярвай" ми е наистина слаб, като се има предвид как кожата ми буквално изпива кремовете от зоната. Няма аромат и е с пухкава консистенция. Успокоява и овлажнява, но леко и е по-скоро подходящ за момичета, които са на възраст между 18 и 25 год.

        " Хидратиращ и енергизиращ крем за околоочния контур, който видимо намалява подпухналостта и тъмните кръгове. Съдържа отразяващи светлината съставки, които озаряват погледа. Обогатен с патентования антиоксидантен комплекс Lingon 50:50™ и кислородна съставка, която стимулира дишането на клетъчно ниво, възвръща виталността на кожата, като я прави свежа и със здрав вид. "


      Случва ми се сутрин да опива контура, да имам чак засъхнали и белещи се като коричка участъци от външния край на клепача. На пипане уж е мека и гладка кожата, но усещането не е комфортно. А върху тъмните кръгове, няма никакъв ефект.

       Всички съставки

AQUA, PROPANEDIOL, GLYCERIN, COCOS NUCIFERA OIL, ISOPROPYL MYRISTATE, CETYL ALCOHOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, DIMETHICONE, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, SORBITAN STEARATE, TETRAHYDROXYPROPYL ETHYLENEDIAMINE, CARBOMER, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, IMIDAZOLIDINYL UREA, METHYLPARABEN, BENZOPHENONE-4, MICA, CERA ALBA, PROPYLPARABEN, CAFFEINE, DISODIUM EDTA, HYDROGENATED CASTOR OIL, COPERNICIA CERIFERA CERA, MANNITOL, FAEX EXTRACT, HYDROLYZED CRANBERRY FRUIT/LEAF EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, GLYCOGEN, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, PHENOXYETHANOL, SACCHAROMYCES/MAGNESIUM FERMENT, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SACCHAROMYCES/IRON FERMENT, SACCHAROMYCES/COPPER FERMENT, SACCHAROMYCES/SILICON FERMENT, SACCHAROMYCES/ZINC FERMENT, CI 77891, CI 42090
       Очакванията ми за този крем бяха точно такива, но въпреки това исках да го пробвам. Определено не бих повторила покупката, заради необходимостта от по-силна грижа.


        Като цяло не съм разочарована от продуктите, но не са нещо невиждано, което да не можете да получите от много други дрогерийни марки. В момента двата крема за лице са намалени по 8,99 лв.


неделя, 26 февруари 2017 г.

Loreal Elseve Arginine Resist x3 Double Elixir

     Не веднъж съм казвала за проблемите с косата ми и това, че съм много капризна откъм продукти за след баня. Гъста е и често не мога да видя резултат от серуми, маски, терапии или масла. Затова и подобни леки двуфазни спрейчета изобщо не ги поглеждам. Имам приятелка обаче, която пробва почти всичко на Garnier и Loreal и често ме затрупва с мазила за проба. Това беше и причината да намери място в козметичния ми шкаф двуфазният балсам на Loreal от серията Arginine Resist x3.


      Разтръсквате преди пръскане, за да се смесят двете формули. На мен са ми нужни около 6-7 помпички, може и малко повече. След което изсушавам с обла четка.


      Не ми утежнява косата и не се омазнява по-бързо. Прави я мека, жива, хидратирана, лъскава и подхранена. Дори ми помага и с разресването, а при мен малко продукти работят в тази посока. И двете с приятелката ми забелязахме обаче, че ако нанасяме и някакъв друг финиш продукт, напр. олио върху краищата, действието на двуфазния балсам се губи и най-добър като се ползва самостоятелно. Нейната коса е малко по-тънка от моята, но се отразява по същия начин.


     Аромата му също е доста приятен. Ухае на плодчета и нещо свежо, зелено.

 

      Не очаквах че ще видя подобен ефект и точно от такъв лек продукт, но съм приятно изненадана. Ако косата ви също е и по-тънка, мисля че би ви се отразил добре. Икономичен е и ще стигне за доста време, така че за цената си от около 7 лв е страхотно попадение.