събота, 14 юни 2014 г.

Yves Rocher Un Matin Au Jardin "Fresh Rose" Body Lotion

    Доста години се дърпах и не харесвах розата като аромат в козметични продукти. Напомняше ми на онези наситени българска масла и парфюми, които продаваха в малки дървени шишенца из забележителности и места, посещавани често от туристи. Супер наситен, мазен и отблъскващ беше за мен. Иначе като цвете, няма спор - харесвам я и още как. Особено пролетно време, когато градините са пълни с различни по цвят и ухаят страхотно, минавайки по улицата. Напоследък ми се случва ежедневно да се радвам на тази гледка и ми е кеф да се разхождам, направо се пренасям на друго място, когато ме лъхне аромата на цветя.
    Ето обаче.....дойде времето, когато започнах да ползвам и купувам все по-често кремове за тяло, ръце и лице с миризма на различни видове рози. В края на зимата имах възможност и реших без да съм чела никакви ревюта, отзиви и да имам някаква идея относно качеството на лосиона "Fresh Rose" или преведено според вносителите "Утро в градината Роза", да го взема. Не знам защо, но подозирах за лекия и приятен аромат, който ме очаква. Този път вътрешният ми глас не ме предаде.

    Много нежен и ненатрапчив аромат има - на роза и свежи цветя. Дори усещам леко цитруси. Балансиран, модерен и употребата му е истинско удоволствие. Нищо общо с едновремешните парфюми и лосиони (ако изобщо е имало).
    Макар да е посочен надпис боди лосион, на гърба на стикера на български е описан като мляко за тяло и съм склонна да подкрепя това. Ако беше лосион може би щеше да е идея по-гъст и да не се "плъзва" толкова лесно като наклоня шишето. Това не го прави лош, а напротив. Текстурата му е лесна за нанасяне и се абсорбира бързо от кожата като не оставя мазен филм, но хидратира и омекотява перфектно. Идеален ми е за този сезон. И макар да съм писала няколко пъти, че обичам мазни и оставящи филм боди продукти, този вече ми е любимец. Чувствам кожата си свежа и го ползвам с голям кеф. Дори ми е половин, но гледам да изразходвам отворените кремове и лосиони докрай за няколко месеца, за да не ми застояват.
    Опаковката му е хубава - удобна и със стабилна капачка, която не се отваря лесно, т.е. не бихте имали проблем да го носите при пътувания. Само не ползвайте ноктите си, за да не ги счупите. Е, не се отваря със зор, но е стабилна и се затваря плътно.
    Количеството е 200 мл, цената не я помня с точност ~ 10. Има го тук за 15 лв
    В Елитис наскоро помирисах и тоалетната вода, но ми идва лека и нетрайна сякаш. А и не е особено евтина. Ето и останалите продукти от серията:

    С удоволствие бих си го купила пак, та и душ гела. Заслужават си, особено в тези жеги имам нужда от нещо толкова свежо, неангажиращо и приятно. :)

петък, 13 юни 2014 г.

Oriflame GG Iconic Lipstick SPF15 "Raspberry Blush"

    Iconic е последната колекция луксозни червила към познатата серия Giordani Gold, която е в продажба от около 2 месеца. За мен лично е да не кажа 100 % сходна с Avon Ultra Colour Absolute. Насочена е към дамите, които имат проблем с устните - сухи и напукани или пък нехаресващи силно пигментирани и изсушаващи червила. Iconic са обогатени с възстановяващо масло от арган за дълготрайна мекота и с предпазващ слънцезащитен филм SPF15. (4 г)
   "Поглезете устните си с богат кремообразен цвят с луксозен сатенен завършек."


    Откакто помня, GG винаги са били насочени към по-ежедневна сякаш визия и никога не са имали силно пигментирани цветове. Нещо като Chanel, подчертават чертите, но не можеш да прекалиш с тях.
    Освен с Ultra Colour Absolute на Avon, бих ги сравнила и с Бижу отново на Oriflame. Червилото има покривност, но не като Rimmel Kate Moss например. С един слой придава здравословен вид и много лек цвят на устните, но с напластяване се постига прилична покривност и хубав цвят. Няма как да прекалите и винаги ще стои естествено. Както писах по-горе, за жени с изисквания за меки и хидратирани устни са, търсещи ниска пигментираност. Знаете, че сухите червила са супер наситени, но след това положението е за балсам или вазелин. Аз не съм им особен почитател, макар че нося главно през зимата тъмни такива.
     В началото леко се разочаровах, т.к. напоследък свикнах с наситени ярки цветове, но след трети ден носене го заобичах и много се радвам, че взех страхотната малина "Raspberry Blush". Открай време вече нося доста често точно такива нюанси и смятам, че ми отиват. Стоят момичешко, свежо и носят настроение. А и когато очите са гримирани в кафяво, е добре устните да са по-цветни.




          (не успях да хвана реалния цвят в гилзата, както и да се въртях, но на устните излезна идеално)

     Не се събира в гънките, не подчертава недостатъци и изчезва равномерно, т.е. не се изтрива първо само в средата и да остане грозното очертание все едно сте с молив без червило. Чувства се супер комфортно и меко, точно като балсам. Не изсушава, а напротив. Не би и трябвало щом е с арганово масло. Дори след като се е изтрило нямам огромната нужда от хидратиране, както ми се случва с определени червила. В момента отново съм без нищо и ми е перфектно.

    Трайността е от 2 до 3 часа с малко ядене и пиене при мен. С Ейвънските е същото. Доволна съм, препоръчвам го ако намерите своя цвят сред палитрата от общо 15.
    Цвета "Raspberry Blush" е много приятна и спокойна малина, кремообразна - в стая и на дневна светлина е приглушена, а на слънце изглежда по-ярка. Мисля, че се вижда на снимките. Харесва ми и в двата случая. Намирам го за подобно на Catrice 210 Pincadilly circus, което съм презполовила и ползвам редовно. То е малко по-розово от Iconic. Като качество обаче също се припокриват.




     Цената им в предните 2 каталога беше 12,90 лв. Сега вече са на редовна 22,90 лв, но следете пак за намаление.


   Пропуснах да напиша за гилзата. Не е така масивна и голяма като на "Бижу", но е типична за GG. Поносими са леките отпечатъци, които остават по нея.
   А това е лятната серия Portofino, в която има 3 други нюанса от Iconic (макар че не пише това на тях, ми изглежда същите). Цък
  Ето и останалите 14 цвята:


четвъртък, 12 юни 2014 г.

OPI Ski Teal We Drop

     Един от най-популярните сини, петролени цветове на марката и с очудващо добро качество, е "Ski Teal We Drop". Купен преди доста време и чакащ подходящия момент и настроение, най-накрая му дойде реда. Тоалета за деня, в който избрах да го сложа, се оказа точно за него (роклята с тъмносините точки, която наскоро ви показах).
     Покрива дори на един слой, но аз сложих 2 по-тънки. Има много хубав блясък без топ лак, но заради трайността на марката при мен слагам задължително.


    Издържа ми 2 дни като блясъка се помътни и връхчетата очукаха. Пипам много хартия през деня и постоянно съм на компютър, затова и може би не са особено трайни при мен Опи. Но дори и да не върша толкова работа, пак се оголват бързо. Покривността на този ме кара да изключа недостатъците и да му се радвам. Но такива с нужда от 3 слоя и леко прозиращи на места дори тогава, не ги оправдавам с нищо.
    Ако при вас обаче няма проблем от тази гледна точка и харесвате цвета, а нямате такъв, го погледнете. Струват 20 лв по магазините Опи, но от нета можете да ги вземете и по-евтино. ;)

сряда, 11 юни 2014 г.

Oriflame GG Incontro Pressed Blush

        В края на миналото лято Орифлейм прибавиха още една лимитирана серия към луксозната си колекция Giordani Gold, а именно "Going Incontro". Още тогава взех парфюмната вода и ружа, но ви писах само за първото. Днес ще ви представя ружа. Освен тези 2 неща, има крем за тяло, червила, четка за ружа, спирала, портмоне, чанта.... и май е това. За мъжката половинка също са помислили, но не помня с точност предложенията за тях.
       Винаги обръщам внимание на лимитките, защото са интересни и се намират заслужаващи се продукти. Така беше и тук. Макар с несигурност дали наистина ще струва, заради красивия вид и страстта ми към ружовете, реших да го прибера в скромната си колекция. Не изневери и този път вътрешния ми глас, оказа се прекрасен.


     Опаковката му е стандартната за пудрите на Джордани - в стабилна пластмасова, оцветено в златисто кутийка. Затваря се плътно и няма начин да се отвори в чантата според мен. Хартиената също е в златно. Има и огледало, но четка не. Продаваше се отделно за него, но за мен си е голяма глупост и освен, че неудобна, не знам и дали ще върши някаква работа. Вземете си една нормална четка за руж и работете с нея. Аз лично нанасям със скосената на Elf Bamboo Blush Brush и става чудно! Не се разпрашва изобщо.
      Аромата е много готин, точно като на парфюмната вода - на рози и пачули. Още когато отворите кутийката и прави впечатление колко добре ухае. Не е обаче силен за моя нос, а приятен. Има хора, които не обичат декоративната им козметика да мирише и не знам дали биха го понесли. 


      Цвета е страхотен розов, придава на скулите (бузките) много здравословен вид и са като целунати от слънцето, ако нанесете и хайлайтър над него (така направих и аз). Частичките са фини и не стоят като брокат, ако така ви изглежда в опаковката от близък план. На снимките по долу съм нанесла плътно, за да хвана добре. Ако искате по-лек цвят и естествен вид, сложете по-мъничко и сте готови.
      Трайността му също е чудесна. Макар в 30 градуса и постоянно търчене по задачи, успя да издържи от 7 сутринта до 22 часа вечерта. Повече от това няма какво да искам.


        Аз го купих за 20,90 лв, но наскоро покрай Великден беше пуснат за 14,90 в мини каталог. Следете каталозите, ако ви е харесал и можете да го вземете на добра цена.

вторник, 10 юни 2014 г.

Zoya Ali

     Обичате ли неони? А розово? Ако отговора ви е Да и на двата въпроса, то със сигурност ще се влюбите в Zoya Ali. Безкрайно изненадана останах, когато видях преди дни, че не съм показала най-любимия ми лак. При положение, че го нося всяко лято е голям пропуск.



     Писала съм ви за Layla, която е почти същата, но малко по-розова и не си сменя цвета си на слънце и в стая. Една от първите ми Зои в колекцията, е Ali и ми се стори ужасна при получаването й. Аха да я махна, но незнайно как съм я оставила. Щеше да е голяма грешка от моя страна.



     Толкова плътен и готин розов неонов лак не съм имала никога. Освен, че е много ярък и покривен (учудващо за такъв тип), е и голям хамелеон. В стая е розов, а на силно слънце става супер як коралово-розов и прилича на Models Own Pink Punch.




        Като всички неони на професионалните марки, изсъхва матов. Аз слагам винаги топ лак, защото в жегите ми се появяват балончето и ми издържа 3-4 дни. След това се оголват връхчетата, но само аз перфекциониста го забелязвам. :)


     Ако харесвате прозрачни неони, този не е вашият. Мисля, че описанието "крем", по му пасва. Покрива на 2 слоя като в началото, докато е нов още и логично по-рядък, е много вероятно да се наложи да сложите и трети. Крайният резултат обаче си заслужава. Лошото е, че новата партида е по-различна, малко променена е към оранжево, Точно както направиха и с Pool Party (China Glaze). За радост имам малко над половин пълно шишенце от моята си. Знам, че снимките ми не са достатъчно добри и се чудите защо толкова го възхвалявам, но ако имате възможност да го носите веднъж или поне пробвате, ще разберете какво имам предвид. На който съм го дала, не е искал да ми го връща. Можете да го купите от вносителите Beauty1.






понеделник, 9 юни 2014 г.

China Glaze Ahoy

    От край време не съм особен фен на малинените, динените и кораловите лакове. Да уточня - харесвам ги, но не върху себе си. Има определени цветове в тази гама, които възприемам на моите ръце. Един от малкото е именно Ahoy. Имам го от началото на манията ми с лаковете за нокти и вече е почти половин. Като се има предвид, че някои не са слагани веднъж или повече от един път, можете да си представите колко любима ми е тази China Glaze.
    Цвета не мога да определя с точност. Всеки вижда по различен начин, но за мен е между диня и малина. Шимъра му е много красив и точно заради това го обичам толкова. Видим и блестящ. Покрива на 2 слоя като прозира, но съвсем леко и само на силно слънце. Нанася се без проблеми.




    Колекцията от която е Ahoy, Anchors Away, е една от любимите ми. Имам още 2 лака от нея (White Cap, Sunset Sail), които не съм ползвала толкова често, въпреки това обаче не бих се разделила с тях. Sea Spray махнах преди доста време, понеже сиво не нося почти. Виждала съм ощe Hey Sailor, Starboard, First Mate. Ако колекцията ми не беше толкова голяма, щях да взема и тях.

     Цената на China Glaze от интернет е около 10-12 лв, тук са по 18 лв (ако няма промоция).

неделя, 8 юни 2014 г.

Победителката в giveaway-я е...

     Здравейте!
 
     На 25 май пуснах скромен giveaway по случай първата година на "Sapphire Eyes and Rubin Lips". В него се включиха 18 души. Цък Снощи до 23.59 беше крайния срок за участие в него. Преди малко дойде ред да изтегля печелившата и ето я нея:


    Исках да направя видео, но никак не се разбирам с програмите и реших да бъде със скрийншот (това е единствения начин за момента, който знам и дано в бъдеще разуча малко повече нещата).
    Честито на печелившата Краси! Моля да се свърже с мен, за да се разберем къде и кога да й изпратя наградата. Единствено изненадата още очаквам да пристигне, но се надявам до седмица да е при мен и да изпратя всичко.
     Хубав и усмихнат ден :)