събота, 21 март 2015 г.

Catrice New Spring/Summer Make-up Products 2015

     Миналата седмица получих за проба няколко от новите продукти на Catrice, част от асортимента им за пролет/лято 2015 г. Вече успях да пробвам новата палитра сенки ''Absolute Rose" 010 Frankie Rose To Hollywood - LA VIE EN ROSE, червилото  Luminous Lips 120 "Wood Rose Propose" и моливът за водната линия Made to Stay Inside Eye.




      Палитрата 010 Frankie Rose To Hollywood е подходяща за ежедневен грим, за жени и момичета, които не харесват прекалено пигментираните и блестящи сенки и гримове. Преливат се много лесно и бързо, с база при мен издържат цял ден без да се съберат (с базата NYX HD). За избледняване не съм забелязала, но може би зависи и от ползваната основа. В началото, когато я видях, си помислих веднага "колко прилича на Naked 3", но не! Нищо общо. Може би откъм цветове само, качеството и завършека на двете палитри са коренно различни. Иначе Absolute Rose според мен, е прекрасно допълнение за код "ярки" или "тъмни" устни. Цената и е 10,19 лв.



      Опаковката и е стабилна, държа да подчертая, че пластмасата е дебеличка и когато отваряте внимавайте, ползвайте някаква шпатулка или друго - с пръст също става, не и с нокът! Ще останете без него. :)
      Най-наситено е бордото, но опушен грим трудно може да се направи. Не че е невъзможно. Пробвах, но матовият цвят е прекалено светъл за него и става мазало. Ще видите по-надолу на снимките.






Моливът Made to Stay Inside eye 010 Come Black And Stay ми направи добро впечатление, макар само 2 дни да съм го носила. Първият не се беше разписал и не успях да направя плътна линия във водната линия, при което след 2-3 часа беше изчезнал. На вторият стана и когато се прибрах в 19-20 часа, макар и леко избледнял, моливът си стоеше. Жива да не бях. Не ми люти и щипе, има много леко извън окото. Слагам го в 7,30 сутрин преди да излезна за работа. Цената му е около 5,69 лв. 


Тук съм без/с него:

Червилото Luminous Lips 120 Wood Rose Propose? е новото ми любимо ежедневно червило. Аз по принцип харесвам червилата на марката, но това от 3 дни не излиза от чантата и е постоянно в ръцете ми. Точно като балсам го нанасям. Без огледало и в движение. Цвета е приятен кафяв нюд с фини частички. Меко и много кофмортно за носене. Идеално е за забързаното ежедневие на работещите жени или пък тинейджърки, които все още не смеят да посягат към по-ярки и дръзки предложения. Трайността ще е малка при такава текстура. Върху мен обаче напоследък всичко трае 3-4 часа и не съм критерий. Макар да е с доста блясък и по-мазничко, не се разтича и събира. Изтрива се равномерно. Не подчертава и недостатъци. Струва 8,19 лв.





И грим с трите продукта, споменатият опит за опушен драматичен:


петък, 20 март 2015 г.

Avon Gel Finish Iceberg White

      Преди време ви похвалих един страхотен бял крем на Farmasi, но като знам колко трудно се открива тази марка, днес ще ви представя такъв от последните попълнения в Gel Finish серията на Avon, който е също с толкова добри характеристики. Него поне можете да поръчате, отколкото да се занимавате с издирване по магазини.
       В чужди блогове четох, че бил one coater, но е трудно да се докара на толкова. Трябва да сте много внимателни и тренирани. Аз нанесох 2 тънки, защото на места прозираше малко. И все пак мисля, че качеството му е много добро за цената си и си заслужава. Ако естествено не търсите марка от по-висок клас. Иначе препоръчван и изпитан е Essie Blanc, но аз не ги харесвам тези лакове и пропуснах.
       Консистенцията му е леко гъста, но се нанася лесно. След 3 лакирани нокътя е добре да затворите и разклатите, защото започва да става на черти. Общо взето нямам забележки. А, подходящ е и за печати, рисуване с тънка четка или пък точки. В момента можете да купите 2 броя за 7,90 лв.


                * ето го на един слой и на следващите 2 снимки вече на два



       Лакирах се в неделя, днес топа на места е помътнял и си личи, че е износен. Но работата с хартия и на компютър знаете как влияе на маникюра. Нормални следи от носене за 4 дни.


     Разкрасих "скучния" цвят с лентички в червено и получих много комплименти за маникюра си. Закачат на моменти и се отлепиха няколко, но съм доволна и пак ще се направя така, само че в други цветове и може би декорация. :)

 

четвъртък, 19 март 2015 г.

Le Petit Olivier Lip Balm Stick with shea butter - ultra moisturising

     Тази френска био марка забелязах за пръв път в Елитис през май месец, когато купувах наградите за гива. В последствие започнах да я срещам във всеки магазин. Изкушена, си взех балсама им за устни с масло от шеа. Избрах си го като помирисах един от продуктите за коса с тази съставка. Струваше около 7 лв.

 

 

   


      Опаковката му е стандартна за стиковете, обикновена пластмасова. Текстурата му прилича на вазелините, само че не е толкова мазна. Като нормален балсам за устни си е. Не оставя цвят нанесен, омекотява ги и се чувства много приятно. Колкото и да напластите, не може да стои някак тежко на устните, а и няма нужда. Едно прокарване ви е достатъчно.


 
   Аромата за мен лично не е био или аз понеже не купувам продукти от този тип, ми се стори химичен и определено не е "вкусен" и приятен напр. като серията на The Body Shop с шеа. Не че е гаден, но очаквах достоверен и естествен мирис. Средносилен е.


     Ефекта му е краткотраен. Изтрива се при ядене, а и без не издържа много. Около час сигурно. Вече от 2-3 месеца го ползвам и не мога да го опазя повече. Изчезне ли веднъж, трябва веднага да нанеса отново или започвам да се облизвам, чувството е за сухота. Когато тренирам, от изпотяването ли не знам, но чувствам как ми се образува онази линия в средата на устните и не ми я приятно. Иначе стават меки, не ми се напукват сякаш. Изхабила съм едва 1/3 от него, т.е. икономичен е. Като цяло обаче не съм впечатлена и малко съжалявам, а бях супер ентусиазирана и го взех с голям мерак.



сряда, 18 март 2015 г.

Garnier Mineral Invisible Anti-White Marks

     От години не мога да попадна на читав дезодорант, който да предпазва добре от изпотяване и да не ми оставя бели, респ. жълти петна по дрехите. Тъкмо харесам един и след месец употреба, се връщам пак в изходно положение. Така се случи и с този на Гарние. Ползвам го от юни месец, просто редувам с няколко и отделно рол-они, затова сега го приключвам.


     В началото имаше ефект и мнооого рядко се изпотявах леко, дали защото пръсках и от Одорекс от време на време, нямам представа. Лятото естествено няма как напълно да се предотврати. В момента обаче, макар да е зима, се събуждам понякога с мокри блузи, не винаги, но ме дразни. А съм се пръскала вечер след вземане на душ. Освен това при обличане на тъмни дрехи, винаги ми оставя черти и се налага с мокра ръка да оправям положението. През деня също в зависимост от времето и дрехите, го има проблема с малко изпотяване.
    Аромата му обаче много ми харесва и точно затова ми е кеф да го ползвам. Мирише хем някак свежо, цветно и балсаместо, хем е като парфюм. Лятото особено го усещам поне час, а при вятър е супер готино. Заради това запалих и 3-4 приятелки, те също много го харесаха.



    Струва около 5 лв. Не знам дали бих си го купила или пробвала някой от другите видове. Имам и Neo крем-дезодоранта, но още не съм започнала да го ползвам. Не очаквам след вълната отзиви в нета, че не върши работа, да остана доволна....
     Приемам вашите предложения за качествени продукти против изпотяване, за предпочитане да не са рол-они, че мразя да ходя като борец с вдигнати ръце и да чакам по 15 минути да съхна. В краен случай бих се прежалила и за такъв, стига наистина да върши работа.

вторник, 17 март 2015 г.

Bell 4 Mat Eyeshadows No. 06

     Добри матови сенки от ниския клас не се намират лесно, още повече в страна като нашата, си е трудна задача. Единствено матовите единички на ГР са що годе добри, останалите са или с фини блестящи частици или пък качеството им е никакво.



      Повече от година търсех тъмно матово лилаво със сив подтон, но дори при Inglot ударих на камък. Не ми се даваха много пари, затова и се примирих с единичка на Classics и Inglot Matte 325M, но те са си класически лилави и нямат онзи подтон /опушен, който търся/. Когато най-малко очаквах, открих идеалният цвят и в перфектната комбинация с още други 3. В края на февруари, докато бях на изпити в Свищов, влезнах в една от парфюмериите /Грация, понеже напоследък виждам, че доста хора ходят там и реших за необходимо да спомена това/ и буквално забити най-отдолу на един щанд, съзрях с набитото си око тестерите на тези 4-ки на Bell. Веднага отворих капака да ги пробвам. Не очаквах, че ще ми направят толкова добро впечатление. Въпреки това не взех нито една, защото исках да проуча дали си струват и да пробвам с база. Два дни по-късно обаче, държах мечтаната и набелязана палитра - 6 номер.



      От опита ми с каквито и да е сенки /матови, сатенени, прахообразни и прочие/, особено от ниския клас, мога да кажа че са най-добрите. Дори и от високия. Според мен са много близки с Шоколада, дори са по-меки и от тях. Текстурата им е като масло, толкова са меки, но не са кремообразни! Не са пигментирани, колкото тези на Too Faced, обаче за цената си са много добри!






     
Сигурно веднага ще попитате за роненето. Обикновено повечето матови сенки са доста прашливи и целите ви бузи са посипани с тях, но при тези няма почти никакво разпрашване. Носих ги 2 дни поред, в които умишлено оставих лицето за последно, но след приключване на очите, нямах нито 1 прашинка по бузите. Ползвам меките четки на Zoeva (234, 231, 230 и 227), които малко или много предизвикват ронене, с Bell 4Mat е минимално и забележимо от близо. Тук са над Zoeva Matte Eyeshadow Fix Long Wear. Взех 3 пъти с пръст за цветовете на суоча, но няма как от леко мацване да се получи такава пигментация. Въпреки това, нанасяйки на око, забравяте при лекотата, с която се работи с тях.


      С базата на Zoeva ми издържат спокойно от сутрин до вечер и не избледняват. В края на работния ден леко се събират. Блендират се с лекота и може да се направи дневен или по-драматичен/вечерен грим с подложка напр. джъмбо молив. На снимките при опушването изглеждат като размити и на петна, но това е от камерата. На живо грима изглежда напълно нормално. Ако подсиля цветовете, трябва да коригирам за излизане през деня.
     В комбинация с L'oreal Color Infaillible 015 Flashback Silver и MAC Violet Pigment на подвижния клепач, опуших с двата най-тъмни цвята от Bell 4Mat:


 

                  Само с цветовете от палитрата:



Ъгълчето оформих добре, но камерата го е хванала кофти и ми стои прихлупено окото.


    Купих ги за 7,50 лв. Сигурно ще ги намерите и по-евтини в провинцията, в Грация слагат двойни надценки обикновено. Но грам не съжалявам за покупката, дори лятото ще разгледам и останалите комбинации. Ако не се бях зарекла, щях да отнеса и кафявата (номер 1), но имам доста в тази гама и се въздържам. Останалите бяха:

       Състава, за който се интересува:


         С 2 думи - много съм  доволна и ги препоръчвам! Сложени до Essence & Catrice, са над тях според опита ми. И ревю на номер 03.