вторник, 22 август 2017 г.

La Roche Posay Toleriane Ultra

        След като в началото на годината прилючих 2 опаковки от крема за чувствителна кожа от серията Sensibio AR на Bioderma, реших да дам почивка на кожата си. Направих пауза и през месец май поднових употребата на подобна грижа с интензивната успокояваща грижа Toleriane Ultra на La Roche Posay. Купих я през миналото лято, когато раздаваха безплатни комплекти с няколко тестера и след попълване на талон, подаряваха с покупката сет от 3 продукта х 50 мл от същата серия. От тестерчетата харесах най-много този флуид/крем, усетих го добър не само с успокояващите му свойства, но и като хидратираща грижа


        В последствие, през зимата имаше кампания, когато La Roche Posay пускаха трите си мицеларни води и от игра въс фейсбук страницата им, се сдобих с опаковка от тази за чувствителна кожа. Та в момента разполагам с почти всичко от гамата Toleriane Ultra, като изключим грижата за околоочен контур.


         Много ми допада замисъла на опаковката му. Херметически затворена е и крема вътре е в торбичка, която се свива по малко когато изпомпвате. По този начин качествата му се запазват и го намирам за по-хигиенично. По принцип трябва да няма аромат, но аз усещам нещо от типа на химичен намек. Не е неприятно, обаче си го има.


        На мен са ми необходими от 2 до 3 помпички за цялото лице. Текстурата е гъста, но не маслена. При моята нормална към суха през студените месеци кожа, флуида се оказа доста добър като хидратация. Оставя я мека и гладка. Основното обаче при него следва да е успокояването. От тестера забелязах, че видимо намали наличните зачервявания, в периода когато го ползвах и затова си избрах него за покупка. Тази година се случи така, че отново имах пъпки и точно когато започнах да употребявам крема. Не бяха подкожни и не ме боляха. Съответно нямаше нищо за стискане. Сякаш се появиха само за да ме дразнят. Не знам реакция от храна ли бяха или от топлото в комбинация с фдт. Цяла седмица мазах ли мазах и накрая те изчезнаха сами. Надявах се че до третия ден ще отминат, но не се случи и крема ме разочарова много. Здраве се справя в пъти по-добре. Освен това със затопляне на времето, забелязах колко тежък стана за лицето ми и започнах да лъсвам зверски. Особено в зоната около носа, бях като тиган. Бълваше себум.


        В момента както се досещате не ползвам флуида, имам още половин опаковка и я оставих за зимата. Ще му дам още един шанс, но не очаквам да се появи любов към него. По същия начин действаше и Sensibio AR (Bioderma) - мазен нос, за бузите и челото беше ок, но към зачервяванията нямаше ефект.



         Мицеларната вода Ultra Sensitive Skin от своя страна, ми допадна, защото сваля грим доста успешно. И наистина е много попадение от аптеката. Без сапун, парабени, оцветители и алкохол е. С физиологично pH и почистващи агенти за оптимална поносимост.


       Няма аромат, не щипе на очи или пъпчици, но.... не е икономична и не сваля грим по-лесно от последните води от дрогерията, които пробвах и ви разказах за тях (Nivea & Bioten). За първите ми 2 използвания свалих 1 пръст от опаковката и при  цена около 20-23 лв, не излиза изгодна. Когато има акция, съм виждала 2 бутилчици на цената на 1 и тогава е ок. Но ако сте се с чувствителна кожа и очи, продукта ви пасва, е чудесен вариант. За моя разход на мицеларна вода, ми идва по-скъп.



     Когато пиша за дегримиращи продукти, аз го правя на базата на проби "пълен грим". Не само за спирала, руж и червило. За мен това не е максимален тест. Та, за да сваля моята "маска", с мицеларната вода Ultra са ми нужни 5 тампона - по 1 за всяко око и 3 за лицето. След това измивам с гел и финиширам отново с тампон с мицеларна. По него остава малко фдт и части от спиралата + очната линия.


        Не ме разбирайте погрешно, тази мицеларна вода върши страхотна работа и не дразни изобщо, но за мен не е нещо уау и което да не мога да заменя с друга от дрогерията - L'oreal, Garnier или Nivea.
        Остана да ви кажа по няколко думи за мицеларния гел ROSALIAC, почистващия флуид TOLERIANE и почистващата мицеларна вода пяна от подаръчния комплект.


        Опаковките са много симпатични и удобни за път. Единствено дозирането на гела и флуда не е особено приятно, защото излизат по-трудно заради текстурите си. Трябва да тръскате.
         Мицеларния гел Rosaliac се използва с памучни тампони и не се измива. За свалянето на пълен грим, са ми нужни толкова на брой, колкото и с мицеларната вода. Няма аромат, не щипе и дразни, но отново не е икономичен. Сравнен с измиващия мицеларен гел на Garnier, този не е толкова ефективен и излиза по-скъп. Тези 50 мл при ежедневна употреба, не биха стигнали за повече от 10 дни.


        Почистващата пяна я пробвах и след почистване на грима с мицеларна вода, и като основен дегримиращ продукт, и като измиващо средство за сваляне на нощната грижа или просто за освежаване. Добра е само за последните две точки, защото има много свеж и лек аромат. Не е подходяща за пълен грим, защото е мека и нежна, следователно не може да почисти хубаво. След мицеларната вода няколко пъти й дадох шанс и очаквах да няма нищо по тампона от фдт и спирала, но не.
         Наистина не изсушава и са нужни не повече от 2 помпички, обаче ако се гримирате плътно, не очаквайте този продукт да е основния за сваляне на макиажа ви.


        Мнението ми и за флуида не е по-различно. Него всъщност намирам за най-неефективен и безмислен. Същите са почистващите му свойства като на горните 2 средства. Разликата е, че формулата му е сходна с тази на тоалетните млека и вместо да сваля, той замазва грима и се налага да ползвате обилно количество върху тампона. Съответно 5-6 тампончета не ви мърдат.
За раздразнения на околоочния контур и тук мога да потвърдя колко нежен е. Предвид факта колко бързо се хаби и каква работи върши, го намирам за безполезен.



      От всички продукти, най-добра според мен е мицеларната вода и ако искате да пробвате нещо, то дайте шанс именно на нея. Крема не е лош, но не е толкова добър, колкото очаквах. Останалите кремчета, които пробвах от тестери - Hydreane Legere с термална вода и богатия, са просто добри като хидратиращи и леки подхранващи формули, но нищо което да ме накара да ги пожелая.

понеделник, 21 август 2017 г.

Kiko Cupcake Nail lacquer 655 Mint

        Знаете за любовта ми към ментата. Обожавам този цвят във всичко - маникюр, дрехи, обувки, чанти, аксесоари, декорация, дори кухнята си направих изцяло в него. И останах изумена от себе си, че не съм носила точно този цвят от лимитираните лакове Cupcake на Kiko - 655 това лято. Изредих всички пясъци, но обичаната Мента не. Поправих се, разбира се. ;)
         Вече съм го показвала, но края на лято 2017 се вижда и искам да му се насладя докрай.


       Лятото вече си отива, за което ми е много мъчно. Сякаш преди седмица се стопли и отново скоро ще вървим по килим от златни листа. Не искам да е студено, но кой ли ме пита.... за това преди да сме извадили шаловете, отново реших да се порадвам на свеж цвят и заложих на 655.


        Вече съм ви казвала, че пясъците Cupcake са ми от любимите. Покриват перфектно на 2 слоя, нанасят се лесно и издържат много. Носила съм ги при пътуване и на седмица свалям само израстнали. А аз не пазя ръцете си и работя доста с тях.



        Къпкейковете според мен не са точно пясъци, а наподобяват по-фина мазилка, но все пак са много красиви и интересни. Ненапразно станаха толкова популярни, че българската марка Perfect ги копира.


        Надявам се от Kiko някога отново да ни зарадват с подобна серия в други цветове.



         Вие изпращате ли вече лятото?


неделя, 20 август 2017 г.

Flormar Cotton Candy & Vanilla hand cream

       Flormar буквално избухнаха през последните няколко години и не спряха да обновяват асортимента си като пускат лимитирани колекции и изобщо качеството им се повиши доста. Започнаха с лакове, червила, ружове и сенки на добри цени, а днес вече турската марка предлага богата гама от продукти и могат да се похвалят със страхотни собствени магазини в много европейски държави.


        Това лято голям шум се вдигна около лимитката Tropical Splash, от която страшно исках хайлайтъра 01 Morning Star, но за съжаление в магазина им в Одрин само той естествено беше изчерпан. Затова се утеших с едно мини кремче за ръце от другата им лятна колекция, която съдържа душ гелове, боди мистове, мини и нормални опаковки кремове.


          Подуших почти всички, но накрая се спрях на сладурския и бонбонен аромат с ванилия. А опаковката му е чудесна за чанта и напомня на кремчетата на The Body Shop. Същия материал на тубичката, както и капачката. Единствено последната ме тревожи - трябва да внимавам, за да не я изпусна и изгубя.


          Аромата му е много момичешки и сладурски. Ухае на бонбонки, захарен памук и ванилия. Не е натрапчив и силен, знаете че аз не си падам по супер наситените и захаросани миризми.


         Очаквах да е с лека текстура, но се оказа като масло. Гъста и плътна, като в същото време попива за секунди, ако не прекалите. Оставя мазен филм, когато нанеса повече, но за мен това е плюс. Имам суха кожа и особено при често миене, имам нужда от по-богати формули. Ефекта на крема обаче отминава бързо и трябва да се подновява често.


      Прави кожата мека, подхранена, гладка и добре хидратирана. Аромата изчезва бързо и малко след разнасяне спира да се усеща


      Цената на крема е 5 лири. Приятен продукт, без да е нещо уау и да си струва на всяка цена да се пробва. Много ми допада компактния размер, защото имам нужда от такива за дамската чанта и ще го измажа с удоволствие.