събота, 24 декември 2016 г.

Essence Winter Glow Hand Butter

      През годините съм пробвала доста кремове за ръце, но от дрогерията съм много доволна от крема с калций и йогурт на Essence. Би трябвало да се предлага още (в тубичка с жълто и бяло), защото е от редовния асортимент. Нежен и лек аромат, приятна текстура и с чудесно омекотяващо, хидратиращо действие. Миналата зима приятелката ми от Германия ми изпрати този балсам от лимитираната зимна декемврийска серия Winter Wonderful и беше същия по горните 3 параграфа. Затова и бях толкова ентусиазирана, когато видях на картона с лимитката масло в красива кутийка със снежни мотиви и имаето "hello, I care for you". Веднага я взех. Цената е 5,49 лв.


       Много практична и удобна е кутийката, макар повечето от вас да не обичат да бъркат с пръсти и предпочитат тубички. Според мен е луксозна. Пластмасата е изключително стабилна и изработката е доста качествена. Затваря се плътно и има предпазител, който изолира добре. Може би ми се щеше да е бяла, а не прозрачна, въпреки че това от една страна е плюс - вижда се колко ви остава без да го отваряте. Не е прекалено тежка, но не е и лека. Аз съм ги оставила в нощното си шкафче и вечер в леглото си мажа обилно ръце.



         Текстурата му не е толкова маслена, а повече ми прилича на плътен крем за ръце или тяло. Лека е и попива за секунди. Ако нанесете повече количество, не е нужно повече от минута. Не оставя никакъв слой по ръцете. Крема попива така, сякаш сте се измили и подсушили с кърпа.


       В първите секунди сякаш кожата е влажна от водата, но след малко като се "климатизира" от температурата на водата и остава суха. Не изсушена обаче, да уточня. Ръцете стават меки и гладки. За дълбока хидратация и подхранване според мен не може да се говори. Аз харесвам богатите и по-мазни кремове, затова в началото имаше разочарование. Но всъщност важно стана друго. Имам суха кожа на ръцете и след измиване с вода и сапун, дори само с вода, задължително трябва да сложа някакъв крем. Усещам сухота и опъване. С този балсам, забелязах че това липсва. Разбира се, ако не сте цял ден под вода. На кожичките не влияе особено или поне на мен не ми е достатъчен.


      Сутрин преди да излезна мажа с някакво леко кремче, слагам ръкавиците и тръгвам. Когато стигна на работа обаче, от ниските температури, имам нужда отново. Ползвайки няколко дни балсама от Winter glow, това чувство изчезна. И през целият работен ден, аз не изпитвам никакъв дискомфорт. Единствено ако съм прекалила с миенето.

   
         Аромата му е много нежен. С екстракт от мляко и памук е. Напомня ми на продуктите с ориз, ако сте пробвали нещо такова. Млечно и натурално ухае. Като на чисти памучни чаршафи, които току що сте постелили и сте си легнали в тях след душ с продукт на Nivea. Нещо подобно беше серията на Avon Planet Spa със саке и ориз, но тя миришеше идея по-силно.



          Маслото би се харесало на онези от вас, които търсят лека текстура - попиваща бързо без да оставя някакъв слой, за да могат да работят спокойно с ръцете си и аромата да не ги дразни, като се "бие" с парфюма им.


        Колекцията "Winter Glow" е налична в магазини Лили в страната.

петък, 23 декември 2016 г.

Christmas Tree of Dots Manicure


        Любим лак, любим празник, любими цветове! Месец декември минава толкова бързо и неусетно, че не ми стига да се нарадвам на всички красоти в зелено, бяло и червено. И докато не е изминал, побързах да си сложа Mistletoe Kisses на China Glaze.


        Много интересен и красив зелен цвят. Точно като посипана с много сняг елха, на която едва се виждат клонките й. А блестящите частици сякаш са огрените от зимните слънчеви лъчи бодлички. Магически е просто!


        Пълно покритие се постига с 3 слоя, но на този лак в това му е чара. Траен, с перфектна за нанасяне текстура и безупречен завършек. Не е глитър. Изглежда като такъв, но се сваля като шимър.


        Избрах да го украся с елха от точки, която направих с големия метален накрайник от онези инструменти-точкатори. Ползвах матовата Moda Suede 303, която според мен си пасна перфектно с Mistletoe kisses. Исках червеното да е ярко, като сочните червени боровинки и избрах Yves Rocher Vernis Rouge Prussien. Бялото е обичаното от мен Farmasi 01. Има и златисти кръгли глитъри, но са хамелеон и не личат на снимките. Те са Miss Selene 174. Основата под елхите е Pastel Nude 751 Bride (на 2 слоя). В момента съм подложила на тест UV гел топа на Perfect в черното шишенце и много ми допадна. И за заглаждане на глитъри изобщо не е лош. Съхне бързо и не се напуква. Отдръпва се минимално и съхне бързо.


        Като последен работен ден преди Коледа, облякох любимия си коледен пуловер на бяло и червено райе. Комбинирах с черна пола над коляното. А грима е в златисто и кафяво от Too Faced Chocolate Bar + яркочервено червило.


         Празнична и моя предпочитана визия за зимния сезон. А коя е вашата? И фаворитите ви в маникюра?



        Не съм сигурна дали това ще е коледния ми маникюр, защото имам още много, които искам да направя. Затова може и да го сменя, в случай че ми остане свободно време. Но със сигурност бих носила отново тази комбинация. Лесна за правене, но пък стилна.



Guerlain Shalimar Initial L'eau

       Има ли аромати, които ви пренасят в миналото? На тоалетката на баба, във времената в които всичко беше лукс. Когато перлите бяха на почит. На роклите от 60-те и коси с огромни къдрици или кок. Спомняте ли си аромата на старите червила, лежащи върху скрина с красиво огледало и покрити с малко прах. На бутилката парфюм с винтидж помпичка? Ето на тези картини и мили спомени ми навява Shalimar Initial. Имам и от класическия отливка, затова говоря в частност и за него. Разликата с L'eau e, че втория е по-мек и с цитрусово начало. Няма онази силна пудреност. Но и двата аромата са почти идентични. Първият Инишъл е просто идея по-наситен.


        И нежен по свой начин, и чувствен. И романтичен, и секси. Зрял и пудрен. Мек и секси като невинните женски създания. Покорява върхове и обира комплименти. Фините момичета му се мръщят, но обикнете ли се веднъж, любовта ви ще е вечна. И когато изчезне от магазините безследно, ще го пазите точно като снимка от старите чернобели ленти.


       Облечете си красива рокля, подберете най-стилното колие, обуйте си обувки с платформа, обвийте устните си с тъмно червило и Shalimar Initial (L'eau) ще ви пасне като втора кожа.


        В Инишъл има от всичко и по много, но подбрано с точната доза. Отрупан букет от бели цветя - момини сълзи, жасмин, фрезия и нероли. Завладяват ви с прекрасните си клонки. А розата, придаваща ретро фон, е много стилна и различна от типичното българско масло. Няма да ви досади. Цитрусите допълват и хармонизират, а ванилията придава плътност, стабилна база. Има и класиката - боб тонка за характер и пикантност. Ирис и хиацинт за пудреност.


         Като воал, който обгръща кожата ви, като меко и топло одеяло, без което зимата не можете. Сякаш е любимия мъж, който не искате да пускате. Шалимар Инишъл е от парфюмите, които или ви пасват от раз или просто не можете да носите. Много присъствен и гушлив в същото време. С прашна ванилия и роза, галещи сетивата и връщащи мислите ви към нещо старо, но красиво. Стилно и неподправено. Със свой почерк и силен характер.


         Пудра и роза за мен е комбинация равна... почти на кралска особа. Чувствам се сякаш нося корона на главата. Най-красивите и луксозни рози има тук, поръсени с ирисова пудра. Прекрасен и очарователен парфюм. Съкровище и половина. Върху дрехите остава до изпиране, а по якетата цялата седмица. Това че е ЕДТ, го прави още по-осезаем. Точно като Insolence EDT. В студа навън се скрива като срамежливо малко дете (аз не го усещам тогава, макар да се носи след мен), но на топло се развива изцяло и стеле около вас. Както камината изпълва стаята с топлина, така Инишъл го прави, но с пудрения си аромат.

                                            *снимка

        Моят флакон закупих от parfimo.bg през лятото. Принципно е спрян от производство и въпреки това се появява на места от време на време. Сега актуален е Souffle de Parfum, в синия флакон. За мен той е почти само ванилия и никакво развитие няма на кожата ми, колкото и да ми харесваше на външен вид. Затова си го спестих. И с радост ще нося Shalimar Initial L'eau.

сряда, 21 декември 2016 г.

Hristina Stani Chef's Cherry Cheesecake Body Peeling

       Любим продукт за тяло през лятото, за мен са скрабовете. Не че не ги ползвам през цялата година, но тогава сякаш имам най-голяма нужда от тях и обожавам тези с плодовите аромати. Много харесвам на Рефан, обаче откакто пробвах на Stani Chefs (козметика Христина), не мога да ги забравя. По тази причина си купих нов при първото ми посещение в магазин Лавендър тази есен и нямах търпение да го отворя, защото от 2 години не бях имала и ми липсваше. Радвам се, че вече има откъде да си ги купувам без да ангажирам някой с поръчка и с радост ще пробвам останалите аромати това лято. Вече имах с ананаса, затова си избрах този с черешов чийзкейк. Мирише невероятно и ме грабна най-много от всичко. На сладки, захаросани череши с леко кисел намек. Абсолютно изкушение, добре че е с 0 калории. :)


          Имат разлика тези ексфолианти с Рефанските. Нямат толкова масла, защото в кутията изглеждат като сол буквално. Твърди и сухи, но това общо взето е зрителна измама. Загребете ли с мокра ръка и нанесете ли на кожата, той започва да се топи. Не образува пяна или да става мазен, но не се рони и да пада, а се превръща в мек и влажен продукт.


         Частиците му са средноедри и ексфолиират наистина много добре, дори перфектно. Не бях ползвала скоро такъв тип ексфолиант и веднага, още след първата употреба, усетих каква е разликата и си спомних защо продължавам да купувам захарни скрабове. Кожата моментално става много мека, гладка и няма следи от сухи участъци. Като бебешка е почти. Нещо, което с обикновените не постигам. Освен това не изсушава, а за моята суха кожа това е голям плюс.


        Този скраб не е толкова НЕикономичен като Рефанските, ще стигне за поне 1/3 повече време от техните и предвид готините аромати, си заслужава да подновявам. Набелязала съм си с малиновия мъфин, динята, манго коктейл, пъпеша и шоколадовите бисквитки за лятото. Аромата им е чуден! Не са супер силни като цяло и не остават по кожата, но аз си ползвам лосион или масло след баня.



        За да видите колко по-суха и твърда е текстурата, загребах с лъжица и ето как изглежда:



            Цената на ексфолиантите е 7 лв. Пробвали ли сте ги и кой е любимият ви аромат?

       Ако сте пропуснали публикацията за ананасовия, тук можете да прочетете за него и тук да разгледате всички аромати.

вторник, 20 декември 2016 г.

Bioderma Atoderm - продукти за атопична кожа

                Сухата кожа не само изисква постоянни грижи, но понякога и специални. С богати, подхранващи формули и изчистен откъм аромати състав. А ако имате атопичен дерматит и се борите с него, със сигурност сте изпитали неприятния ефект на лющене, сърбеж или зачервяване. На помощ в този случай идват продуктите на медицински марки, каквато е Bioderma. Тяхната серия Atoderm е за онези от вас, които страдат от всички изброени "симптоми" и зимата трябва да се борят с тях непрекъснато.


                Какво обещават от Bioderma?

                Чрез своята гама Atoderm, марката предлага различни решения за суха до атопична чувствителна кожа. Благодарение на патентованите дерматологични формули, Atoderm позволява да се възстанови по биологичен и траен начин хидролипидния филм на кожата с недостатъчна хидратация и липиди.

понеделник, 19 декември 2016 г.

Avon Today Tomorrow Always Perfumes

       Обожавам парфюмите и постоянно търся да изучавам нови. Но освен за себе си, обичам да купувам за близки и приятели за подаръци, а месец декември е пълен с празници и няма как да пропуснем да зарадваме някой с красив флакон. Януари пък прелива от именни дни, така че ето ви още една идея за дамите.
       Предложенията на пазара са много, но една от бюджетните марки с наситени и доста трайни аромати, е Avon. Харесвам почти всичко от най-луксозната им линия, която вероятно познавате и вие - TTA или в превод Today Tomorrow Always. Затова днес ще ви представя моята скромна колекция от нея. Имам 11 от тях, от всички 14 до момента.


        В началото имаше само три и това са именно - Today, Tomorrow и Always. През годините обаче излязоха доста лимитирани версии, та до момента всички са общо 14 на брой. Два от тях - In love & In Bloom са спирани и пускани отново през 2015 и 2016. In Bloom имах, но не беше мой тип и вторият флакон отиде при позната, която пък го хареса доста и го оцени повече. In love само не съм тествала от абсолютно всички TTA.


       През този месец можете да избирате и между някои комплекти, а именно от TTA: душ гел с парфюмна вода Today на страхотна цена от 24,90 лв. Този аромат е най-продаваният според мен и има защо. Такъв шлейф влачи, такава трайност, че е невъзможно да го сбъркате с друг. Можете да купите и 2 парфюмни води за 64 лв. Общо взето в почти всяка кампания има намаления на трилогията и си заслужава да се пробва поне един.



        Today е първият аромат в трилогията. Мощна комбинация от много и наситени бели цветя, тубероза и кактус. Има и доста дървесина в него. Сандаловото дърво обаче е на първо място. Ухае на чисто и луксозно. На ретро сапун от муск и фрезия с роза. Ухае с часове наред и влачи километричен шлейф. През което и време на годината да го носите, няма да ви изневери. Бяла, пудрена, ретро и мека дървесна му е пирамидата.


         Флакона е квадратен, но масивен и тежък. Никога не мога да го сбъркам на улицата. Вторият е Tomorrow. Той е сладък, смолист, амбров и много хубав топъл дървесен аромат. Това е уютния представител за точно това време от годината. Започва със сладки нотки на праскови, малини, малко пипер и пачули. Развитието му е добро и също има чудесна трайност. В него се преплитат нежна виолетка с портокалови цветчета, но сила му дават красивия амбър и сандалово дърво. Те са базата, върху която стоят връхните нотки. Страхотен е и за времето пред камината с чаша в ръка. Типичен зимен красавец!


       "Always" ми е един от най-любимите парфюми, които имам в цялата си колекция. Това е най-красивата хладна, зелена, сочна и белоцветна комбинация. Никой друг не ми дава това усещане. Обичам и го нося само през лятото, защото освен чистота, свежест и зеленина, в него има и прохлада в горещите дни. Има интересна и много сполучлива пирамида. Началото му е от киви, карамбола и жасмин. Средните нотки са червен мак, бяла лилия, лале и безсмъртниче. А базата е от дървесни нотки, бамбук и мускус. Излъчва спокойствие и уравновесеност в забързаното ежедневие. Чувствам се сякаш съм в оазис насред пустинята. Около мен е пълно със зеленина и сочни тропически плодове, но не лепнещи от сладост. А бамбука придава един необикновен и стилен завършек. Любов от първо помирисване беше!


        TTA Absolute е най-новото попълнение в трилогията. В състава му има калабрийски бергамот, сандалово дърво и масла абсолю, които му придават луксозен завършек. Маслото от портокалов цвят е много различно от аромата на плода портокал. Наситено, класно и леко смолисто. Ако харесвате Today, веднага ще го припознаете в този. Тук обаче няма тубероза и белите цветя не биха ви предизвикали главоболие. Те са за фон и просто напомнят за тях, за Today, а на преден план има прекрасна бленда от масло от портокалов цвят. Никакво спиртно и остро начало, а напротив. Развитие почти няма, но комбинацията и звука на този цвят... е приказна! Не се задържа цял ден, но определено издържа поне 4-5 часа. Флакона е 30 мл за разлика от предходните 3, които са 50.


         TTA Gold беше лимитка и вече не се продава, което е жалко. Беше страхотен шоколадов парфюм, но не сладкарски и задушлив, а омекотен от комбинацията с плодове, бели цветя, пачули, орхидея и ванилия. Черния шоколад се усеща малко и е уютен, спокоен, сладък, топъл. В началото има кайсия с малко цитруси, по-късно се появяват бели цветя и орхидея, а базата е от ванилия и шоколад. Сравняван е с черното Gucci и D&G The One.


        Неведнъж съм споменавала, че обожавам белите и пролетни цветя. А в TTA Diamond има точно от тях и пролетта е любимия ми сезон за този парфюм. Започва с прекрасен и огромен букет от хиацинт, африкански портоколов цвят и стефанотис. Представете си че сте в гората и дърветата са отрупани с цветове, а люляците са завладели въздуха около вас. Нарцисът и бялата лилия правят аромата кремообразен и сапунен. А муска с ветивера му придават чудесна дървесна база и характер. Чист, луксозен и мек дървесен завършек с намек на мъжки парфюм от ветивера.


        Някой от лимитираните версии от трилогията пристигаха с висулки и TTA Heart е един от тях. Този е плодов, тропичен и с едва доловими дървесни нотки и ирис. Много подобен на Tommy Hilfiger Dreaming на моята кожа, който ми ухаеше на плодов чай буквално и харесвах когато взех, но в последствие ми се стори недостатъчно интересен и се разделихме. Heart не бих махнала и въпреки това ми е най-безличния от цялата поредица до момента. Има паприка и карамбола в него с малко муск, но се губят от плодовете. Ако трябва да го определя с една дума, то бих го харекла "слънчев". :)


        TTA Romantic Voyage ухае на сладки и бонбонки, примесени с пудра. Сладостта обаче е обрана и в никакъв случай "вкусна". Идва от маршмелоу и божура. Започва с прасковен цвят, бергамот и страстниче. А основата му е мека ванилена и с намек на амъбр. Не е толкова шлейфов и траен от останалите TTA, но пък аз лично харесвам и предпочитам такива спокойно-сладки аромати, които не ме карат да освирепявам за сладко и не навлизат в личното пространство на останалите и моето. Балансиран и красив по детски. :)


       TTA Forever е може би един от най-интересните в Трилогията. Леко пикантен, дървесен и мускусен. Пипер, жасмин и мускус, се усещат на моята кожа главно и го правят чудесен за всяко време от годината. Хладен, свеж, сапунен и пиперлив. Луксозен и чист, с розов божур и мека сладост от ванилията. Розата и сандаловото дърво се появяват след около 30 минути. Виждам го идеален през лятото, когато ще ми даде глътка свеж въздух и през пролетта, за да усетя прекрасния аромат на божура, а през зимата и есента - пикантността и чистия характер на пипера с муска. Флакона е тежък и масивен, препоръчвам за подарък за по-капризни дами. И особено ако харесват Treselle или спрения Viva на Фърги.


        Остана да ви кажа няколко думи за TTA Amour. Той е в бяла кутийка с флорални мотиви в розово, а флакона е със същите в бяло. Нежен и романтичен е. Мисля че беше издание за 14-ти февруари. Намирам някаква прилика с TTA Diamond, но тук цветята са доста по-обрани и излъчват нежност. Докато в Диаманта са супер отчетливи и остри. Има и нещо от Forever заради пипера, така че е нещо средно между него и Diamond.


         Мека кедрово-мускусна база, зелено и пиперливо-свежо начало с картина от нежни бели цветя. Има много красиви момини сълзи тук, много. И луксозна бяла лилия, която веднага навява мисли за вана с мляко. Чист, невинен, като втора кожа.


       Пропуснах да снимам In bloom, за който всъщност имам и отделна публикация. Пазя си стария флакон с няколко капчици, но не съжалявам че махнах втория. Това е парфюма, за който смятам че не съм порастнала достатъчно. В състава му има стрелиция с жасмин и лилия, портокалов цвят и грейпфрут. Комбинацията за мен е подходяща за по-улегнала жена. Хубав, наистина стилен цветен аромат, но има нещо което не го намирам за "свое". Точно както и (розовия) Narciso Rodriguez For Her EDP.


      TTA Together и TTA Daydream пробвах вчера и днес, та още се чудя имам ли нужда от тях и да ги взема. Ще ги опища с няколко думи. Together за мен е близък до R. Cavalli Paradiso. Началото му е сочно от прасковата. След това се усещат само бели цветя,  когато утихне близо до кожата се усеща едва доловима сладост от амбъра. Има и чист мускусен завършек. Вече го спират и в текущата брошура е 15 лв.


      Daydream е леко остър и пиперлив. Има зелени подправки и джинджифил, малко касис и отново главни при мен са белите цветя. Но през зимата на кожата ми има студени, измръзнали гардения и жасмин.


     Муска ги обвива във фин воал, а сапунения намек е едва доловим. Меденодървесната база трудно я усещам. Може би в момента му е хладно и не може да изпъкне, затова и мисля да го тествам пак през пролетта, защото в студа тази комбинация ми убива красивите цветя и настроението дори. Носа ми сякаш замръзва. При всички положения е хубав, но иска проби и да откриете кога върху вас стои най-добре.
  
       Който и TTA да изберете от предлаганите в момента, няма да сгрешите. Базите са стабилни и не си отиват след час, а се усещат достатъчно. Главни представители на трилогията, които присъстват в по-голямата част са белите цветя, муска и сандаловото дърво. Ако ги харесвате или човека отсреща, зарадвайте го с един Today Tomorrow Always за Коледа. За мъжките половинки също има избор, но са по-подходящи за по-улегнали мъже, така че действайте с мостри преди да поръчате. :)


       * Всички парфюми са закупувани със собствени средства!