събота, 31 август 2013 г.

Flormar Pretty P29

    След като червения Миракъл се обели и ми омръзна, се наложи да се прелакирам. :)
    Ноктите трябваше да скъся задължително, заради мое невнимание и счупване на кутрето на дясната ръка. Сега приличам на дете в ръцете. :(
    Въпросния Флормар закупих от Турция. Тук тази серия няма да намерите. Шишенцето е мъничко, но въпреки това четката е нормална и удобна за лакиране. Цвета е петролен, както обичам да казвам аз на такива тъмносини/зелени. Консистенцията му е ок, но е по-рядък от нормалното и това може би ще затрудни някой неопитен. Естествено първия слой е приключение, с втория обаче покрива добре. Ако обаче не изчакате да поизсъхне, ще ви се наложи да сложите и трети. За цената от 1 лира, е чуден! Цвета за моя милост е подобен, ако не и 98 % същия като Flormar Miracle U33.








Flormar Supershine Miracle Colors U29

   Дълго време се опитвах да се сдобия с лакове от серията Miracle Colors, т.к. в България не се продават и успях най-накрая. След като получих най-желания U33 през пролетта на изминалата година + още 2 есента, това лято вече имам благодарение на мила съфорумка още 3 и на едно мое пътуване други 5 броя. Реално погледнато цветовете не са нещо кой знае какво и имам подобни, но пуста лакомия да имам всичко хвалено...  Е, наистина си заслужават и още повече за 2 лв, ама можех и без тях. Преди дни пробвах един красив червен с розоволилав шимър и се очудих. Макар и очакванията ми за желе и прозрачност, му бяха необходими само 2 слоя. На моменти се вижда израстналия нокът малко (най-вече ако са мокри ръцете ви), но не е  болка за умиране. На втория ден обаче връхчетата на места се бяха оголили, но при мен обикновено такъв тип лакове - желе с едър шимър се белят бързо. Днес му е трети ден и след дълго киснене във вода, се обели на няколко пръста. Аз не държа на голяма трайност, защото и без това сменям лака на 3 дни.








четвъртък, 29 август 2013 г.

Essie Demure Vixen

   Още едно Еси, което не е любим мой цвят и ми беше трудно за нанасяне.... естествено не го задържах и друг му се радва вече. Не знам в мен ли е проблема или аз попадам на кофти партиди, но за момента не си спомням техен лак, който да не ми е направил балони или не се е точил и свличал при нанасянето. И останалите около 10 бройки в колекцията ми, се пазят заради цветовете само, но кой ли ден ще ми прищрака и ще ги запратя по живо и здраво нанякъде?
   Цвета на въпросното Essie Demure Vixen е кафяв нюд, ако мога така да го нарека и има фин лилав шимър в него. Видим е поне за мен на хубаво слънце, иначе е супер мижав. На първия слой е много светъл и прозрачен, но с втория долу горе придобива някакъв цвят. Обаче на места прозира или пък от "проблемите" с нанасянето, пак не е покрив напълно и стои неравномерно. Затова и трябва трети. Но дори с него, не изглежда гладък и хубав. Много мразя такъв тип лакове, които изискват здрави нерви и наистина добро боравене с четката.
Друг подобен цвят, който имам е Baby Cakes (обаче е спрян и в ибей преди време вървеше по около 25 $), отново на същата марка. Той ми беше подарък от съфорумка, понеже не успя да ми открие тогава Demure Vixen, по който бях луднала по някаква незайна от мен причина. По-светъл и в основен много блед розов цвят, отново със същия шимър. Него не съм го суочвала, но ако не ме домързи скоро ще го направя. Дано не се озоря толкова с нанасянето му, защото него бих носила. Тук има двата един до друг:
http://polishorperish.blogspot.com/2010/06/odd-duck-essie-demure-vixen.html







Essie Watermelon ft. Pastel 87

    Здравейте.

    Днес ще ви покажа 2 наситени динени нюанса, които са чудесни за пролетта или лятото. Единият е Essie Watermelon, с който реших да се разделя заради трайността при мен и се сетих за Pastel 87, който е доста близък цвят. Сметнах за добре да направя сравнението, защото цвета на Essie според мен не е уникален и който може да вземе Пастела или напр. Flormar Supermatte M118, M119 - ще си спести 10 лв. А и аз не съм 9т заклетите фенове на Еси, така че не очаквайте да ви подтикна към покупката на който и да е техен цвят, особено пък подобен на динен или розов.





       Много съм капризна в избирането и харесването на подобни нюанси и трудно намирам такъв за себе си. Та да кажа няколко думи за нанасянето и покривността - хора, обичащи желета и лека прозрачност могат да останат и с един слой, но такива като мен, които мразят предните 2 качества, ще нанесат втори. Блясък си има самостоятелно, съхне сравнително бързо, но не бих го нарекла уникален или мнооого хубав. Сега за Пастела - той нанесен до Еси изглежда по-малинен, но като цяло са от една 'тоналност'. Също на 2 слоя нанесен покрива, но съхне по-бавно от Watermellon. Аз ползвам бързосъхнещи топове обаче и никога не съм го смятала за недостатък това качество.
                                


         Причината всъщност да харесвам толкова лаковете на Pastel, е в наситените цветове и трайността им.

                                            * показалец и среден - Essie Watermelon
                                            * безименен и кутре - Pastel 87




вторник, 27 август 2013 г.

p2 Summer Attack "050 Green Palm Tree"

     Любовта ми към зеленото е безкрайна. А като добавим и блясък, нещата излизат извън контрол. Точно колкото харесвам Zoya Apple & Ivanka, още повече ми легна на сърце това p2. Уникален зелен шимър, чийто завършек е почти като фолио. Голямо обяснение извадих, но за мен е точно такъв. Много блестящ и много красив, на слънце може да ви заслепи от цвят и блясък.



      На 2 слоя покрива перфектно. Малко по-течен е от обикновеното, но няма никакъв проблем в нанасянето и не ме е затруднил. Бих казала, че е нещо средно между Zoya Apple & Ivanka, обаче е по-ярък от тях. Шимъра му ми изглежда и по-ситен от този на Зоите. И трите лака са приказни, така че който и да изберете, няма да сгрешите. Само че този на p2 е от лимитирана колекция и няма да откриете. Зоите се намират, дерзайте ако е вашия цвят.









      Тук е на слънце, както виждате и да поясня, че не прозира така, както е на снимките + това е по-зелен и хубав. За реалност на цвета горните снимки :-)



Грим на деня

    И днес пробвах палитрата копие на Naked, никак не е лоша. Харесват ми цветовете, могат да се направят всякакви комбинации в кафяво, нюд и сиво. :) За моите изисквания е достатъчно пигментирана, лесно се блендират и като трайност ме устройват.
Използвах: Sin & Hustle за подвижния клепач, а в ъгълчето сложих от Creep и Darkhouse.

Фдт: Maybelline Fit me + коректор Bourjois Healthy Mix (писалка)
Спирала: Oriflame GG Lash Fascination
Устни: Avon Glazewear глос - Natural Flux
Скули: Flormar Pretty P115
Очна линия: Kiko Colour Shock Long lasting Eyeshadow "Blue Lagoon"