събота, 31 януари 2015 г.

Guerlain Meteorites Powder "Mythic"

      Guerlain Meteorites са бижу, което почти всяка дама желае да притежава. Веднъж видени, малко остават стабилни и устояват на изкушението. Но си трябват силни ангели, да си знаете. Не толкова ефекта от тях, колкото самите топчета, самата кутийка и аромат, са предтекста на повечето купили ги. Стига само да красят тоалетката и да носят радост, май е достатъчно. Ако пък сте колекционери, то направо си е абсолютно задължително да имате едни поне!


      Дълго отлежавали и забравяни са моите "Mythic", които са отдаааавна спрени и 2 пъти реформулирани. Да не кажа голяма дума, но са има няма 8-10 годишни и без проблем ги ползвам до ден днешен. Сигурно 2 год. са ми стоели заради факта, че са красиви и аха на няколко пъти да се разделя с тях, защото не съм от колекционерите, но си ги запазих. Дойде и момента на просветлението, в който ги преоткрих и щедро започнах да нанасям. Все си казвам скоро ще свършат, а те с месеци се влекат и сякаш не помръдват. Много икономични са! Ако знаех как е най-правилно да ги ползвам и да не ги жаля, досега да съм изхабила още една кутия, но пък индустрията не спира да ни изненадва с нови версии. Mythic са от редовният асортимент на марката, който 2 пъти претърпя промени. Новите вече не са в картонена опаковка, а ако не се лъжа метална. Тук някой да помага дали е такава, за да не ви подведа.



      Количеството на старата версия беше 33 гр., а новите са 25 гр. Не съм ги тествала, но повечето момичета споделят за промяна във формулата. Новите са по-ронливи и нямате нужда от специална четка, за да загребете хубаво. Доста продукт остава на дъното в кутията, но пък от една страна са по-удобни и лесни за употреба.


     Аз напоследък си ги нанасям с тампончето, което върви към тях и съм много доволна. С потупващи движения и натрупвайки, освен че матират, озаряват прекрасно. Но задължително над бб крем или фдт. Аз нужда от фотошоп ефект нямам, какъвто твърдят повечето че дават, но и не мога да кажа "скриват недостатъци ". Така че не очаквайте като с магическа пръчка да изчезнат пъпчици и лицето ви да светне като бебешко. Частиците им не са фини, но не са и брокати като в пролетните от 2013 год, за които съм писала вече. Забелязват се, особено ако не пестите и въпреки това не приличам на диско топка.
      Аромата на виолетки е опияняващ. Дори да не ги ползвате, то само за да отваряте и вдишвате, ви стига. Макар и стари моите, мириса макар и малко променен, е все още хубав и няма намерение да се промени. Новите ухаят по-силно просто. Жалко, че парфюма Meteorites е спрян. Въпреки това не страдам. Insolence са едни от най-продаваните и шлейфови, запомнящи се аромати на Guerlain и като цяло в парфюмната индустрия. Струва си да се им дадете шанс. Те ухаят още по-силно. Затова ги обожавам и мина ли отнякъде, могат само по дирята да ме открият. На талази се стелят.



     Не съм правила специален грим за поста, но в доста от публикациите ми на тази тема съм била с тях и можете да видите колко добре стоят. По цял ден ги нося и свалям вечерта, почти непокътнати. Не коригирам, имам нормална към суха кожа. Няма лъсване и прочие.
     Помпозните изпълнения и кич, никога не са ми били по вкуса. Наскоро имах имен ден и ми подариха кутията за бижута, която виждате на снимките. Стори ми се точно такава. След като я разгледах на спокойствие вкъщи, установих че всъщност не е никак лоша. Веднага си прибрах някои от златните ми бижута вътре. Напомня ми на онези рокли, които са носели баронесите с огромните шапки. На карнавалите, на пищност и лукс.



     Освен красивата малка кутийка, Метеорити има и под формата на пресована/стандартна пудра. Те са обаче по-скъпи и неикономични, затова не са толкова популярни. База за грим, течен блясък за лице, четка и още красоти можете да разгледате тук. Много често има намаления и за 70 лв е възможно да се сдобиете с прекрасните перли. В България са 98 лв по спомен. На който не му се чака... :)
      И не се тревожете, че ще станат на "клошари" - материала, от който са направени кутиите явно е доста качествен, защото макар и леко износени, виждате че не са мръднали. Новите пък са още по-стабилни като гледам. И в чантата да си си носите, едва ли ще има поражения.


      Ако ви се струват скъпички и нямате възможност за Guerlain Meteorites, имат и бюджетен заместител в лицето на Oriflame Giordani Gold Illuminating Pearls (цена: около 20 лв). Преди 2 или 3 зими, се появиха на бял свят и те. Опаковката им естествено е по-проста и изглежда евтина, но и цената е 5 пъти по-ниска. Ухаят на бонбонки и са в същите сладурски цветове. Техните частици са по-малки и дискретни, матират по-малко, не стоят толкова пудрено, но въпреки това не са никак лоши. Ако не сте с мазна кожа, спокойно се ползват самостоятелно, а не като финиш над обикновена матираща пудра. Когато търся по-естествен завършек и искам лек грим, посягам към тях.



     Реших да включа и това огледалце, защото ми се вписа някак в "обстановката". Имала съм страхотни попадения откъм аксесоари на Oriflame. И това е едно от тях. Няма да крия, че ме е страх да го нося в чантата и си стои у дома. Но пък е толкова красиво. :)


      Успяхте ли да устоите на този разкошен продукт - Guerlain Meteorites Powder или му се радвате/обмисляте покупка? Всяка нова "кутийка" от сезонна колекция кара ли ви да треперите или се спирате само да една? Аз съм от въздържателите, старая се да съм разумна вече, но видя ли дъното на моите, непременно ще си купя от тези.

петък, 30 януари 2015 г.

China Glaze It's alive

    Коледа вече мина, но аз продължавам да си нося лакове, които напомнят много на този празник. И разглеждайки публикациите си, установих, че съм пропуснала да ви го покажа. А аз съм го презполовила почти.
    "It's alive" е типичният за China Glaze глитър. Гъст, покривен, блестящ и впечатляващ от раз. Идеален за сезона, а и не само.



     На два слоя е покрил напълно, дори може и с един по-плътен, ако не ви е нов и се е посгъстил леко. Цвета му е зелено, много интересно и особено в същото време, трудно ми е да го сравня с нещо. Може би е тип каки, даже на жабешко ми прилича. Затова не знам дали би се харесал на всеки и би му отивал.


    Знаете, че глитърите се белят бързо и за ден се отчупват парченца от ъгълчетата на ноктите. Но вече ви продъних ушите сигурно с повтарянето, че откакто ползвах 2-3 седмици Eveline 8-in-1, всичко ми трае по 4-5 дни без проблем. И с този е така, но дори и да имам забележки за часове, не бих се оплаквала. Обожавам коледните лакове на марката!


четвъртък, 29 януари 2015 г.

Essence 24h hand protection balm Banana Dark Chocolate

   Фен съм на лаковете, някои пудри и хайлайтъри на Essence, а не на последно място и на кремовете им за ръце. Разказвала съм ви за любимият ми с калций и йогурт, днес ще ви говоря за този лимитиран бананов сладолед.....упс крем. Ами той така приятно ухае на бананов сладолед с шоколодова глазура, че за миг се обърках.
    Серията включва 3 балсама, а именно с банан и тъмен шоколод, с ягода и тъмен шоколод, с киви и тъмен шоколад. Аз нали съм голяма сврака, си приютих и тричките. Не че си нямах 20 броя, но просто нямаше как да ги пропусна. Ефекта е еднакъв, логично - само ароматите различни. Не са силни и натрапчиви, а леко загатнати. Този, както писах за моят нос е същински сладолед с вкус на банан и малко шоколадов топинг.


    Единствено не съм съгласна с името балсам, което производителя е дал. Текстурата им е като на масло за тяло, представете си синият крем на Нивеа в металната кутийка, но в тубичка. Толкова богат и плътен е, е идея по-рядък да е, но със сигурност това не е балсам. Ако беше, трябваше да е течен и рядък.


   Разнася се лесно. Бързо попива (за секунди) и не оставя лепкав мазен слой. Аз обаче търся по-добра хидратация и нанасям двойно количество от нормалното. Тогава вече има филм по ръцете, но пак не е неприятен, а по-скоро защитен. Така че можете да си сложите малко, ако искате подхранване и омекотяване.



    Кожата става мека, много добре подхранена и хидратирана при по-голямо нанесено количество. Цената им не помня колко точно беше, но не е повече от 5 лв мисля. Аз си ги купих от Лили. Май все още се намират тук там останали бройки. Например тук са налични.

сряда, 28 януари 2015 г.

Kiko Supreme Eyeshadow Exquisite Jasper Green

      В една от последните си колекции, италианската марка Kiko пусна сенки-мус в бурканче, които са сходни и предполагам имитират известните Chanel Illusion d'ombre. Ако не ме лъже паметта Диор, а и Кларинс, пуснаха също подобни. Все още не ме напуска мисълта за едни Epatant, но 60 лева са много за единична сянка и започнат ли да си променят консистенцията, би ме било яд. "Supreme Eyeshadow" също ми се видяха със завишена цена (редовна 11 евро) за марка като Kiko. При едно намаление от 30 процента, излизаха 6,90 евро и реших да си ги взема. Много любопитни ми бяха. Сега дори са на 5,50 и ако не бях затрупана, със сигурност щях да си взема 02 Rich Gray Amethyst или 04 Gorgeous Anthracite.



      Текстурата им е мус, мека и приятна. Нанасят се бързо и супер лесно, буквално като масло. Не ползвам четка, а апликатора към тях. Не съм предполагала, че ще ползвам такъв след колекцията ми от Zoeva, но явно не трябва напълно да отписваме напълно добрите стари апликатори понякога. Пигмента им също е много добър. Нужно ви е малко количество (едно вземане), за да покриете почти целият подвижен клепач. Нанасям ги над минералната база на Артдеко за момента и се държат перфектно. От сутринта 7 до вечерта до 19 ч. не са мръднали, дори и до 22 ч. издържат и са бетон. Очаквах да ми се събират след 3-4 часа като ги видях какви са кремообразни. Притесних се направо, но въпреки падналият ми клепач държат! Само трябва да не се напластяват много.





     Цвета им е страхотен масленозелен със златисти частички. Напомнят ми на каки. Много блестят, но не са натрапчиви и дори бих казала, че стоят изискано.

                                   (без база)
 
     Количеството не е никак малко, макар да е 3 грама, а напротив и ще стигнат за доста време като имате и други сенки. Особено ние блогърките сме със стабилни колекции. Опаковката им е тежка и луксозна, от дебело стъкло е направено бурканчето. Капачката е златиста, както и картонената кутийка. Апликатора е с капаче, за да не се лепят по него боклуци и се слага отзад - така удължавате дръжката и се работи по-лесно.



                             Съставките:

   Можете да си направите лек дневен /нежен/ грим в комбинация с бледо кафяво или пък самостоятелно нанесени, а и по-драматичен /тъмен/ в комбинация с черно или шоколадово. Акцентирайте с по-ярък цвят в основата под долните мигли и направете закачлива или смела комбинация.





     Много съм доволна и ги препоръчвам с две ръце. Ако нямате от Illusion d'ombre естествено. Струва ми се добре да спомена и за L'oreal Color Infallible, защото вероятно ще направите сравнение и с тях. Според мен се различават. Лореалските са пресован пигмент и по-сухи, докато тези са мус и мазни в добрия смисъл. Color Infallible трябва да се напластят, за да полепнат добре и да не прозират, а Supreme Eyeshadow покриват да не кажа от раз.

вторник, 27 януари 2015 г.

По-гъсти и по-дълги мигли с Realash

      В края на октомври получих от Realash серума им за 84 % по-гъсти и 25 % по-дълги мигли за проба. Преди няколко дни станаха 3 месеца, откакто го ползвам и дойде време да споделя с вас резултатите от употребата. Имах едно прекъсване от около 10 дни покрай наводнението и макар да си бях взела серума, въобще не ми беше до ползване на каквато и да е козметика. Предполагам ще ме разберете. Затова малко закъснях с поста, удължих 5 дни, за да попълня "липсващото". Първата снимка е след месец употреба, а втората след 3.



     Още първият месец имаше ефект, но за мен тогава се изразяваше положително само в дължината. Аз принципно нямам плътни мигли и не очаквах, че при мен ще подейства в тази насока. А и съм свикнала, и търся само удължаване и извиване. Наскоро се замислих и вечерно време ги пипах от корените няколко пъти, при което усетих удебеляване на косъмчетата. Определено има ефект, но не знам доколко ще си проличи на снимките. По отношение на дължината, там е по-ясно изразен и видим, особено след като сложа спирала. Ето със и без:


                                               След първият месец
                                               След третият

      Ако преди ми се налагаше да отделям по 2-3 минути на всяко око, а на лявото дори повече (там миглите ми в края са струпани на купче някак и винаги се сплескват и не приличат на нищо), сега двете са готови за толкова. И не само това - спиралата ми е свършила (Oriflame GG Supreme Length) и обирам остатъка от туша, но не се рони и ми издържа цял ден. Ползвам я, защото започнах с нея публикацията и теста. Никакво напластяване на слоеве не ми е нужно. Буквално един слой слагам и без да дооформям, сякаш ги фотошопвам. Извиват се и стават двойни направо. Чак се чудя пред огледалото дали аз не си внушавам. А на лявото ми око все едно не са дефектни вече миглите и стават като на дясното.
       Освен на горните, аз нанасям серума и при долните мигли, не знам дали други момичета са пробвали. И там ми се удължиха малко.


      Относно недостатъци - виждам, че от време на време ми пада по една мигла, но това го имаше и преди да започна да ползвам Realash. Може би падат стари и на тяхно място никнат нови. Не съм забелязала да ми създава дискомфорт, освен ако не прекаля с количеството. Сега съм си поставила за цел да следя колко време ще се задържат резултатите и бих си замислила като свърши, да си купя отново. С 2 думи - доволна съм. Не мога да преценя колко още ми е останало (опаковката ми е 3 мл-овата), но все още има. Отворих сайта сега и виждам, че са на промоция в момента. Сякаш бяха на по-ниска цена преди. До 55 лв давам. :)
Съжалявам за снимките, с тази работа вечерно време съм гроги и по тъмното знаете нищо не излиза. Тази сутрин набързо щракнах няколко преди да се гримирам. През деня няма как да правя, а и да тръгна съвсем негримирана от къщи.

Бананово пюре или The Body Shop Banana Shampoo & Conditioner?

    Откакто знам за съществуването на марката, си мислех някога да притежавам тези толкова хвалени 2 продукта с неустоим аромат и истински екстракт от бананово пюре. До септември месец 2014 г. ги гледах само на картинка по сайтовете, макар да се появиха 2 български сайта, които ги предлагат. По случайност се сдобих с тях по време на екскурзията ми до Истанбул. Вече бях до касата и срещу нея стояха наредени на цяла масичка тези ароматни изкушения. Още щом ги зърнах веднага посегнах и отворих да душа и "ооо, колко уникално миришат" и ахкам все едно видях някой диамант. Представяте си погледа и физиономията ми, приятелката с мен потвърди също колко хубаво ухаят. Започна се едно чудене кое да взема или пък и двете. Имам достатъчно шампоани си казах на ум. След секунди чувам консултантката до мен как ми казва "при покупка на шампоана, получавате балсама подарък". Това ми трябваше! Забравих как ще си нося куфара и колко ще тежи - на секундата и двете се озоваха в кошницата ми. Явно заради поредната смяна на опаковката, бяха на промоция. Шампоана струваше 24,90 лири, т.е. за 17,40 лв взех двете. Иначе балсама сам беше 18,90 лири. В нашите сайтове са по 14 лв бройката.


     Още като ги показах на фейсбук страницата на блога, няколко момичета ме питаха въодушевено и молеха за отзиви. Никога не искам да давам прибързано мнение и изчаквам да ползвам няколко пъти поне. Затова се забавих толкова, а и не обичам да отварям по 5 продукта с еднакво предназначение наведнъж.


    Сега разбирам защо толкова хора ги харесват. Резенчетата пресен банан на шишетата, слънчевият жълт цвят на продуктите, текстурата, аромата....ефекта. Разкош!


    Опаковките им са направени от доста твърда пластмаса и трябва добре да стискате, за да излезне. Капачките се затварят прекалено "здраво" и винаги ползвам кърпа, защото иначе рискувам да остана без някой нокът. Дотук свършват недостатъците. Харесва ми, че са прозрачни и се вижда докъде са пълни, а и етикета със свежите банановите плодове. Семпли и изчистени са. На био ми напомнят, но от коментарите в британският им сайт разбирам, че не са такива. Имали парабени и силикони. С екстракт от истинско бананово пюре и цветен мед са иначе.
     "We source our Community Fair Trade honey from the UNESCO Sheka Forest Biosphere Reserve in the southern region of Ethiopia, where African bees distil the nectar of rainforest flowers to create a distinctive floral honey. To collect this precious honey, we work with the ‘bee whisperers’ of Beza Mar, a group dedicated to improving the livelihood of Ethiopian beekeeping communities and maintaining their traditional, natural way of working with bees."

Това е на шампоана:

   "Aqua/Water (Solvent/Diluent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Musa Paradisica Fruit/Musa Paradisica (Banana) Fruit (Emollient/Lubricant), Cocamidopropyl Betaine (Surfactant), Glyceryl Hydroxystearate (Emollient), Sorbitan Sesquicaprylate (Surfactant), Phenoxyethanol (Preservative), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Benzyl Alcohol (Preservative), Sodium Benzoate (Preservative), Mel/Honey (Natural Additive), Panthenol (Hair Conditioning Agent), Polyquaternium-7 (Hair Conditioner), Stearic Acid (Emulsifier), Citric Acid (pH Adjuster), Palmitic Acid (Surfactant), Parfum/Fragrance (Fragrance), Disodium EDTA (Chelating Agent), Ascorbic Acid (Antioxidant), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), CI 19140/Yellow 5 (Colour), CI 14700/Red 4 (Colorant)."

    А това на балсама:

    "Aqua/Water (Solvent/Diluent), Musa Paradisica Fruit/Musa Paradisica (Banana) Fruit (Emollient/Lubricant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Cetrimonium Chloride (Hair Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Hydroxyethylcellulose (Stabiliser/Thickener), Lecithin (Stabiliser/Emulsifier), Mel/Honey (Natural Additive), Panthenol (Hair Conditioning Agent), Propylene Glycol (Humectant), Parfum/Fragrance (Fragrance), Benzyl Alcohol (Preservative), Ascorbic Acid (Antioxidant), Citric Acid (pH Adjuster), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), CI 15985/Yellow 6 (Colorant), CI 19140/Yellow 5 (Colour)."

    Цвета на шампоана е по-светъл и консистенцията му е по-течна, като обърна шишенцето се стича и излиза сравнително лесно.

 Балсама е наистина като пюре, цвета му е по-наситен и леко към тиквен, като на презрели банани. Той вече иска тръскане, иначе няма излизане. Е, не си мислете за борба. Говоря за усилие и "помощ" от ваша страна в рамките на нормалното.


     Аромата е опияняващ. Ако обичате банани, няма как да не се разтопите в банята. Разнася се толкова хубаво под душа и аз лично се чувствам като в някоя реклама. Имаше едно време на шампоаните Herbal Essences, помните ли, за нещо такова ми напомня. Никаква химия, представете си добре намачкани/пасирани банани, но добре узрели такива. Сладки и вкусни.



     Ефекта им също е страхотен. Но имайте предвид, че всяка коса е различна и на вас може да не се отрази толкова добре. Казвам го, понеже виждам освен положителни и отрицателни мнения. Моята е нормална и нетретирана - става мека, чиста, подхранена и има блясък. Още под душа усещам сякаш уплътняване и леко заглаждане. Ползвам и двата продукта паралелно. Балсама трябва да спомага за лесното разресване. Прави го и поне при мен перфектно. Страшно се заплита косата ми и понякога съм като гнездо заради гъстотата. Случвало се е на топчета да става и гребена едва минава. Ползвам задължително детският спрей за разресване на Avon Naturals Kids, иначе е почти невъзможно. С балсама не ми се налага нито него, нито друго да слагам. Единствено малко термозащитен спрей пръскам. Всеки път обръщам внимание дали наистина се справя и изпълнява обещанието си The Body Shop Banana Conditioner. Изпълнава го на 100 % и усешането след като я изсуша е толкова хубаво. Повдигната от корените и не ми тежи. Освен това забелязвам, че се оформя страхотно бретона ми с четката, докато я суша. Все едно съм била на прическа. :)


     Не знам дали и с по-евтини продукти от дрогерийните марки бих постигнала такъв ефект, но само заради аромата бих си купувала Banana Shampoo & conditioner на The Body Shop.