четвъртък, 22 май 2014 г.

My favorite....dots ;)

        Вече мога да кажа "лятото е тук" след високите температури вчера... и нямаше как да пропусна да сложа за първи път новата ми любима рокля на точки. Да, точки! Това е поредната лудост и мания, която ме е обзела през последните месеци. Незнайно как се запалих по тях, естествено моя приятелка беше виновницата. Ризки, колан, бикини..... има и още със сигурност.  Ако не я бях купила, сега със сигурност щях да съжалявам. Заради нея се наложи да отнеса и нови сандалки. Всъщност, ако не ми бяха харесали и роклята нямаше да кацне в моя гардероб. Видях ги на витрината и си казах "стоят ли ми добре, взимам и роклята". В първия момент ми се сториха за доста по-възрастна жена и се чудих дали изобщо да ги меря, но ги обух и "о, небеса". Те били толкова хубави, удобни и леки. Веднага ги взех. А червената чанта видях от блога на сладката Мими  http://milenche22.blogspot.com/ и я взех просто така, защото ми харесаха комбинациите с нея. Стоеше страхотно и със спортни обувки, и дънки. Казах си "ще измисля нещо и аз". И тя се оказа много подходяща за вчерашния тоалет.
      
       Много ме е яд, че нямах свестен фотограф да направи снимките... и още повече да ме щракне с едни красиви алено червени рози по нашата улица, но нищо. Друг път ще се поправя. Не обръщайте внимание на идиотската ми физиономия, слънцето ми пречеше много и едва издържах.


       Не успях да сложа тънкото черно коланче, което вървеше към роклята. Беше доста голямо за талията ми и трябва да помоля някой да ми направи нови дупки. А междувременно ще потърся и червено такова. Мисля, че ще стои готино и с такова.






    Хубав и слънчев ден на всички!

сряда, 21 май 2014 г.

Avon Foot Works Lavender Deodorising and Refreshing Foot Spray

    От години купувам спрейовете /дезодоранти/ на марката, както и на Oriflame. Сигурно се чудите какво правят. Ако трябва да съм честна ги вземам заради аромата. Ефекта им за мен е един и същ. Освен леко освежаване, моментно охлаждане и ароматизиране... друго не виждам. Пълна безмислица и глезотия. Със сигурност има и такива, които може би предпазват от изпотяване или неприятна миризма, но аз на такива не съм попадала и не съм търсила всъщност. Така че, ако очаквате нещо ефективно, ги отпишете. По-добре си изберете някакъв хидратиращ крем за стъпала.


   Общо взето с няколко думи ви казах каква им е работата на този тип продукти. Освен да напиша за аромат на конкретния, друго май не остана. С лавандула е, но на мен ми идва леко спиртен. Като се замисля едва ли има нещо различно от вода и спирт в него. Не съм поглеждала състава, но и да го направя едва ли ще разбера какво пише. :)
   Не са скъпи, за 3-4 лв получавате 100 мл в шишенце-спрей. И все пак, помислете си имате ли нужда точно от такова нещо и каква работа ще ви свърши. Иначе всеки сезон има различни аромати. С наближаващите горещи месеци, отново пускат серията с череша - Cherry Ice и аз я очаквам. От старите имам останал ексфолианта, който трябва да вкарам в употреба. Мирише на дъвка. Ето така изглеждат, спрея го пръскам в момента.


   А това са новите опаковки или по-скоро етикети:


   Любими ми бяха "Tropical Coconut".... не заради друго, а защото ухаеха страхотно на кокос!
И изхабих по 2 броя от тях, но за съжаление не са ги пускали повече.

   Имах и с диня, с ванилия ползвам в момента.....коледните портокалови и пикантни също са готини. Ще гледам да пиша за всички от тях, че доста "натоварих" публикацията. :)

вторник, 20 май 2014 г.

Dalan d'Olive Moisturizing Cream Hand & Body

     Dalan е турска марка, предлагаща у нас сапуни. Асортимента е богат, но в България не съм виждала друго лично аз. Когато бях на почивка в Мармарис преди 4 г. си взех едно кремче за ръце в мини вариант, което ми хареса. След това във форума се спомена за лосиона на марката със същия маслинов аромат. Миналото лято ходих на разходка до Одрин и там видях доста неща. Взех си отново кремче за ръце в малка опаковка и лосиона. Имаше и масло в кутии, което ми обясниха, че е по-хидратиращо. Аз обаче реших да взема това, за което отидох. А и лятото си казах няма да ми се понрави да ползвам по-мазни продукти. Тук мисля сгреших. Нали съм си странна, предпочитам точно такива, но късно го разбрах. Затова и подарих лосиона на скоро.



   Имаше страхотни подаръчни комплекти, течни сапуни, балсами, душ гелове... току що отворих сайта и видях, че Cindy са "техни". Мисля съм виждал и някои от другите - Diana, Alara.
Тези сапуни също се продават у нас http://www.dalan.com.tr/markalar/cindy.html
Доста големички и на добра цена - около левче за бройка. 
Ето и сетовете: http://www.dalan.com.tr/urunler/dalan-dolive-107.html
   Лосиона "Moisturizing Cream Hand & Body" е бял на цвят, с нормалната за такъв продукт текстура. Разнася се лесно, но иска повече размазване. Знаете как за някои лосиони е нужно време, защото трудно се абсорбират и стоят бели на кожата. Този също е такъв. Трябват ви 1-2 минутки примерно. Не това обаче ме накара да го подаря, а че не оставя някакъв филм. Попива напълно и за моята кожа явно хидратацията не е достатъчна. Аромата е приятен, моя приятелка го хареса много и каза, че мирише на едновремешните сапуни Лукс. :)))
    Цената му беше 8 лири или около 7 български лева. В Мармарис обаче надценките бяха жестоки. Вкараха ни в нещо като фабрика, освен сладки продаваха и такива козметични продукти. Мини кремчето за ръце беше 3 лири и аз като не знам се понабутах леко (в Одрин го взех за 0,75 или 1 лира), а тогава лирата струваше 1 лв. Този лосион беше 30 лири, след това го видяхме в хранителен магазин срещу хотела за 18 лири. Сметнете за какви надценки става въпрос.
    В заключение бих казала, че не са нещо кой знае какво Далан, но ако са ви любопитни и имате откъде да се снабдите с тях - пробвайте. Не са скъпи и може на вас да ви допаднат.

понеделник, 19 май 2014 г.

H&M Coо Coo It is spring in the Air! Body Splash + Lipbutter Fresh Pear & Sweet peas

    Coa Coa It is spring in the Air! Body Splash е сладурски спрей за тяло, който беше пуснат за продажба през 2012 год. Сигурно ще попитате защо чак сега го показвам - винаги съм запасена и гледам да ползвам козметиката, която е купена преди повече време, за да не изхвърлям.
    Не знам дали беше някаква колекция, помня че имаше още един спрей за тяло (с плодов аромат, в розово)
  и 4 масла за устни в различни плодови аромати. Търсачката ми показа и гел за душ в същата опаковка. Имах голямо желание за тях, защото освен сладурските опаковки, плодчетата изписани на тях все повече ме караха да ги искам. За съжаление естествено ги нямаше тук, а и ХМ магазин като цяло тогава. С тях ме сдоби позната, живееща в Германия.


    Спрейчето "Coa Coa It is spring in the Air! Body Splash"  е в сладурска прозрачна опаковка с розова капачка, украсена със страхотен стикер с птички на гърба, който те кара да се усмихваш и да ти е супер пролетно. Самото име също го показва. Аромата е много свеж и приятен. Ухае на круша и краставица - перфектната комбинация, за да не е сладникав и прекалено плодов, както в повечето случаи. Опаковката ми е удобна, но доста големичка - 250 мл. Ползвам го от 2-3 месеца и е половин, сигурно ще ме изкара още 2. Купувате го запечатано, на капачката имаше станиол и няма как да пръснете.

   Пръскам се след баня, след като съм се намазала с лосион и всичко около мен ухае на пролет. Meet the spring in this fresh smell of pear and cucumber! Да ти е кеф да го ползваш. Цената му беше 2,95 евро и е напълно оправдана. Дори бих платила повече като се има предвид, че спрейовете на Avon вече са по 100 мл и струват 4 лв, когато има намаление. Напомнят ми на мистовете на Victoria Secrets, от които имам един, но чакам да свърша този и ще го вкарам в употреба. :)
     Не разбирам много от химия, но не виждам парабени в състава. Ето и съставките:


    "Read me Pear Poems in my garden" Lipbutter е най-сладкото балсамче, което съм имала. Още като видях ужасно сладките кутийки и се чудех кой точно да избера, но знаете любовта ми към зеленото и ментовото каква е.... затова не се чудех дълго. Веднага си казах "този ще е". Разбира се, предупредих ако е изчерпан да ми вземат с боровинка (в опаковка лилаво и прасковено). Не мога да открия какви бяха другите видове в момента, но единия мисля беше розов и последния не го помня.


   Количеството е 9 грама, доста и стига за дълго време. Започнах да го ползвам през изминалата зима и не успях дори 1/3 да свърша. Почти пълна е кутийката. Текстурата е като на вазелин, много приятна на допир. Не е мазно за мен, макар така да изглежда от снимката. Хидратира и омекотява, но не очаквайте дълготраен ефект и чудеса. Аз си го ползвам като превантивна грижа. Ухае много свежо, също като спрея за тяло.


   Аромата е на круша и грах, както се досещате от надписа. Също страхотна комбинация, толкова приятна и пролетна... а опаковката - истинско бижу! Виждате сладката панделка на капачката. Не е "гравирана", а от хартия, но въпреки това измислена добре и съответстваща точно на съдържанието. Отстрани обхващаше бурканчето (да изглежда стъклено сигурно, но е пластмасово - от доста стабилна и здрава е направено) и няма как да купите отваряно. Ще си проличи, ако е разлепено. Кутийката също е с предпазни стикерчета и запечатана.
   Единствения недостатък на този тип продукти е, че се бърка с пръсти в тях и е адски нехигиенично. Особено за такива като мен с по-дълъг маникюр. Но понякога се прежалвате заради такива разкошотии, нали? Не ползвам четки, защото се чистят трудно, а и няма как да се разхождам с такава в чантата, ако го нося с мен. Естествено нанасям само с измити ръце, но все пак.... :)
    Ето и неговият състав:


   Цената на това сладурче е 3,95 евро. Предвид количеството смятам и нея за оправдана.
   С удоволствие бих си купила подобен за в бъдеще, но.... ако е възможно да е по-малък грамажа, за да го изразходя по-бързичко и да не се затормозявам излишно. :)
   

неделя, 18 май 2014 г.

Avon Planet Spa Provence Lavender and Jasmine Overnight Facial Oil

     Любовта ми към аромата на лавандулата и белите цветя, е основната причина да взема маслото за лице с лавандула и жасмин от тази Planet Spa серия. Допреди 2-3 год. не можехте да ме накарате да сложа крем за лице или беше супер рядко (просто нямах навик), още повече масло. А като се има предвид, че е като олио и доста мазно, вероятността да се намажа с него клонеше към нула. В момента обаче мислите ми са съвсем други и с удоволствие чакам зимния сезон, за да започна да го ползвам отново.


    Освен аромата, вече и грижите ми за кожата се промениха много. Добрата хидратация е на първо място, когато избирам крем за ноща. Дълго време се чудех дали ми трябва това масло, ще го ползвам ли и как ще ми се отрази, дали няма да ми е прекалено мазно и все подобни терзания. Пак казвам - надписа лавандула ме накара да го поръчам. Просто се разтапям при нанасяне! Сега обаче съм сигурна, че решението да го взема, беше повече от добро. Всичко, което съм ползвала до момента, разбирайте кремове за лице, се оказа едва ли не, че си върши работата  "наполовина". Това е, от което има нужда сухата кожа, когато термометрите паднат под нулата.
    Икономичен продукт е (60 мл). С много малко количество покривате цялото лице и е буквално като олио. Опаковката ще ви стигне за 2 зими поне. Аз лично редувам с още 1 крем поне и мисля, че ще имам за 3 сезона.
    Ефекта на сутринта - кожата е мека, подхранена, еластична на пипане и най-важното - не я усещам суха и не ми опъва. Покачат ли се обаче температурите, извадите ли пролетните блузки, приберете маслото за следващия сезон. Идва и тежко на кожата, когато се събудите не е попилно напълно и имате нужда от почистване с гел, за да нанесете дневния крем.
    Като недостатък бих посочила, че вече не се предлага. Спряха серията преди около 2 години мисля. Успях да се сдобия с този любимец от една нетна оферта срещу 5-6 лв. Има обаче масло от линията със средиземноморска маслина и предполагам качествата му ще са сходни. Най-вероятно ще го взема и него на по-късен етап, но нека първо измажа малко от запасите.

Тук е момента да спомена още един продукт, дори 2, с които наистина открих своите за зимния сезон. Говоря за концентрата на Yoghurt of Bulgaria Probiotic Aqua Expert Concentrate 8 %.

http://beautycosmetic.biz/bio-fresh-yoghurt-bulgaria-aqua-expert-probiotichen-koncentrat-p-5422.html
и дневния крем Victoria Beauty Day Face Cream with Pure Argan Oil

      От концентрата особено се впечатлих. Не очаквах такава силна и добра хидратация, а като се има предвид, че ме спаси от буквално белене в зоната на носа януари месец (най-големия студ) и успокояваше мястото веднага след нанасяне, нямаше как да не се превърне в мой фаворит. Приятелка ми изпрати от концентрата 10 мл и ми стигна за цял месец без никакво пестене. Зарекох се, че следващата зима ще го купя задължително. Освен за лице, може да се ползва и за тяло. Получавате 150 мл за цена от ~ 8 лв.
     Имах притеснения за миризмата, т.е. дали ще ми понесе. Не обичам роза принципно, но тази се разминава доста от онази на "натурална" българска роза и ми е съвсем приятна. Дори напоследък започнах да купувам парфюми, лосиони за тяло и кремове с роза, явно обонянието ми се променя с времето и започвам да харесвам "забранени" от мен цветя, съставки и т.н.
    Дневния крем на Victoria Beauty няма да бързам да хваля много, защото пробвах от мостра в началото на пролетта и от 2-3 намазвания няма как да бъда обективна, но все пак ще напиша какви ми бяха впечатленията.
    Видях ги в близкия магазин и си поисках. И от него не очаквах нищо. Бях останала с нагласата, че марката предлага кофти продукти. Явно съм сгрешила, защото напоследък чета доста положителни ревюта. Та кремчето е доста плътно, гъсто и се усеща такова. Няма проблем обаче с разнасянето по кожата. Ако харесвате леките и бързо попиващи, то този няма да е вашият. Особено, ако спортувате и се потите обилно, го отпишете. Но за много суха кожа според мен, е добър вариант и ако сте готови да прежалите едни 8 лв за 50 мл, му дайте шанс.
Така и ще направя аз. Стига само да не съм затрупана с 5 броя, непременно ще си купя.