събота, 2 юли 2016 г.

Aura Resistant 430 Got a Feeling

      След като пробвах голяма част от декоративната козметика за лице на Aura, е ред и на една от любимите ми категории, а именно лаковете за нокти. Няма голямо разнообразие, а според мен асортимента е само от класически и лесноносими цветове. Има няколко червени - винено, класическо и бордо, корали, розови и нюдове. Около тази гама се въртят. И понеже не искам повтарящи се в колекцията ми, си избрах това пепеляво розово, за да мога да нося с по-строго облекло или когато съм с по-цветни дрехи и акцента да не е върху маникюра ми. Много нежен цвят е и затова избрах да подаря точно него и на една от вас в гивауея, който проведох скоро.



        Четката на Amazingly Resistant е плоска и с идеална ширина, за да се лакирате лесно и овала да стане прецизен. Текстурата е течна, но не се разлива, ако не докоснете кожичките. Хубавото е, че не се точи на конци.


        Покривността е нормална. Лака е на 2 слоя на снимките и няма прозрачност. Блясък също има, но е хубаво да не пропускате топ лака. Най-вече имам предвид заради съхненето, защото самостоятелно "Got a feeling" не съхне особено бързо.



          Относно трайността, на следващата снимка можете да видите как изглежда лака на 3 дни. Със съвсем леко ожулени връхчета е и като цяло изглежда добре.


           Цената на лаковете е 5,30 по спомен. Препоръчвам ги пред Катрис, които струват също толкова. Ако нямате или просто си търсите някакъв цвят, какъвто го има при Aura, разгледайте какво предлагат.




петък, 1 юли 2016 г.

Flormar 465 Cookie Monster

      Flormar са едни от най-бюджетните и качествени лакове, които се предлагат на нашия пазар и не само. Разнообразието от финиши и цветове също е голямо. Няма какво повече да предложат. Покривни са, по-трайни от OPI напр. и общо взето стоят по седмица, нанасят се лесно и имат хубав блясък. И по тази причина не се замислих много като застанах пред щанда в Кауфланд преди 3 дни. Видях че са на промоция (1,49 лв.) и понеже харесах 2 цвята, реших да си ги взема.







       Cookie Monster е разкошен лавандуловосин крем. Много свежарски цвят е. Няма сиво в него, а само сини и лавандулови нотки. И за морски, и за пролетен е чудесен.

        На снимките е на 2 тънки слоя, но и дори на един е мнооого покривен. Страхотна формула и бързо съхнене. Блясък си има и без топ лак. Трети ден е без забележки след много работа и миене.


         Ако търсите такъв цвят от професионалните марки, подобни са China Glaze Electric Beat, Secret Peri-Wink-Le и Essie Lapis of Luxury. Най-близък според мен е втория. Другите 2 съм ги имала и не са 1:1. В "Electric Beat" има повече сиво, а Lapis of Luxury е по-тъмен и син.

четвъртък, 30 юни 2016 г.

Грим на деня

       Напоследък започнах доста да експериментирам с цветовите комбинации и това лято често посягам към една от любимите ми палитри, а именно Sleek Vintage Romance. За пореден път се убедих, че нюансите в нея стоят страхотно на сини очи. Така добре ги подчертават, че цвета им изпъква перфектно и изглеждат като кристални.


         Нетипично за летен грим, но понякога тюркоазеното и бронзовото ми омръзват, а и облеклото не винаги го позволява.

                              Sleek i-Divie Vintage Romance Eyeshadow Palette
                             Essence Sheer Shine Lipstick 07 Sparkling Miracle

     
       Вие към какви цветове посягате по това време? Знам че в топлото доста от Вас пропускат сенките, но пък погледа е много по-изразителен и привлекателен с малко цвят. :)

сряда, 29 юни 2016 г.

Летен "pin-up"

      Есента и зимата са сезоните на червеното червило, но ако трябва да съм честна, не мога да забравя за този цвят през топлите месеци. Посягам към по-ярки и доматени тонове, които да изпъкнат на фона на цветните и светли дрехи. А когато съм с роклята на точки от снимките, не мога да бъда с друг грим.

   
        Освен това, подчертано с глос отгоре, стои великолепно - устните изглеждат като сиропирани.


       Не съм любител на прекалено лепкавите текстури и по тази причина, харесвам меките и леки формули. Затова посегнах към едно страхотно кремообразно и може да се каже маслено червило, а именно Kiko Ultra Glossy Stylo 809 Ruby Red. Освен разкошния цвят, финиша му прави устните огледални, много е комфортно за носене и пигментирано. Единствено не ми харесва че се разтича без молив, но това лесно може да се коригира.



          За очите ползвах една от любимите ми палитри в натурални кафеви нюанси, Bourjois Effet Lumiere Let Naturels. В сгъвката затъмних леко с Golden Rose Matte 213. 



вторник, 28 юни 2016 г.

Anchor Stripe Water Decals







                                                    Nubar Boyfriend Jeans
                                        Водни стикери - тук




неделя, 26 юни 2016 г.

Vintage Summer Pink Eyes



               Очи: Inglot 362 (за преливка), 329 (в сгъвката), Sleek i-Divine Vintage Romance
                         Revlon Ultimate All-in-one Mascara
                         Oriflame The One Illuskin Concealer "Fair Light"
              Лице: La Roche Posay Toleriane Teint Ultra-Workable Fluid Corrective Foundation 13
                         Oriflame The One Foundation "Light Ivory"
                         Impala Antibacterial Powder 2
                         Aura All Year Bronzing Powder 909 Treasured Island
                         Essence Fantasia Highlighter
                         Max Factor Creme Puff Blush "Gorgeous Berries"
              стни: Lancome L'absolu Rouge 302 Voile de Rose