събота, 12 декември 2015 г.

Double snowflakes mani







                China Glaze Mistletoe Kisses




                Avon Gel Finish "Iceberg White"


                                                                Art de Lautrec No. 10



                             Yves Rocher Vernis "Rouge Prussien"


петък, 11 декември 2015 г.

Oriflame GG Long Wear Mineral Foundation SPF 15

       След Bourjois, другата ми любима марка за фдт е Oriflame. Дори като се замисля, тя трябва да води класацията, защото съм пробвала и имам повече техни, на фона на тестваните Healthy Mix и Healthy Mix Serum.
        Знаете че обожавам и ползвам почти само Perfect Fusion, за който неведнъж съм писала. Той ми дава нужното средно покритие, стои естествено, перфектна основа ми е за ружове и трае цял ден за моята кожа. Текстурата му е кремообразна и лесна за нанасяне. Икономичен е. В началото на лятото на пазара се появи новият минерален фдт от луксозната серия Giordani Gold и аз попълвайки някакъв формуляр, който ми попадна случайно, се оказах една от щастливките и първите, които получи безплатно опаковка за проба. Беше много добре замислено да отбележиш своя цвят и ако си сред избраните, ще получиш него, а не случайно изпратен. Long Wear Mineral Foundation се оказа със сходни качества на Perfect Fusion и е на път да ми стане толкова любим.




       Ще започна от опаковката, защото този фдт си заслужава да се отбележи, че е в много красива и луксозна на вид стъклена бутилка. Напомня ми на YSL Touch Eclat. Тежка и с масивна капачка, затваряща много добре. Помпичката му е супер, защото пуска колкото си пожелаете. Цената му е 29,90 редовната, но миналият месец струваше 9,90 и вероятно това е причината абсолютно всички цветове да нямат наличност в момента.


       Моят е Light Ivory. Почти (да не кажа) всеки път поръчвам този и ми пасва идеално. За мен лично е неутрален бежов нюанс с леко сивеещ подтон, но ми е като втора кожа. Не стои призрачно или жълто, а перфектно и не напразно е един от най-поръчваните цветове от всички фдт, които марката предлага. Ако сте белушки, Porcelan е за вас. За среднобели кожи, мисля че Light Ivory е точният. Следващият с розов подтон е "Light Rose". За по-тъмните дами е ясно.


         * Не е толкова жълт на живо, вероятно от светлината в стаята излезна така.

      Обогатен е с ценни вулканични минерали от Етна, които възстановяват кожата и има антиейдж ефект. Има защитен фактор 15.



       Консистенцията му е като на гъст крем, плътна, но се разнася лесно по кожата. Не мога да стана на петна, слива се идеално и залепва като втора кожа. На мен ми е нужно изравняване на тена и средно покритие, затова ползвам 3-4 помпички като ги нанасям на мънички точки по цялото лице и след това грабвам четката. Не се окислява. Ако сте с акне или ви се появяват често пъпки, не мисля че ще ви допадне. Няма да успее да ги скрие, макар че производителя го определя като високопокривен.


       Финиша му е подобен на Gel Serum (Bourjois Healthy Mix), т.е. леко сочен и мокър. Прилича и на Perfect Fusion, но стои идея по-влажно от него. За мен лично този фдт не може без пудра. Дори на моята суха кожа си личи когато няма нищо отгоре. Запечатам ли го, сега в по-хладното време, не мръдва от сутрин до вечер. Лицето ми е матирано перфектно. Дори в зоната ми около носа почти не изчезва. През лятото се е случвало да се размие от някои места, но имам навика да си пипам лицето, особено ако съм се изпотила, което смятам че почти всяка от вас го прави. Общо взето нямам забележки в това отношение. Не изсушава.




       Аромата му е като на крем за лице, подобен на синята Нивеа. Лекичък е и не предизвиква дискомфорт. След разнасяне не се усеща.
       Четката, която пуснаха Орифлейм заедно с фдт реших да взема след като я видях при приятелка. Стори ми се интересна и исках да пробвам. Косъмът й е синтетичен. Сбита е и добре захваната. За момента изглежда здрава, не е мръднала. Формата й лично за мен е по-подходяща за контуриране, особено ако беше по-тясна, но очевидно от марката не мислят така. В интерес на истината не е лоша, но е прекалено малка за безупречно и бързо нанасяне. Нужно ви е повече време и старание, иначе може да сте на петна на места. Разбира се, удобна е за зоната около очите и носа, но за бузите и челото е малка. Ако ползвате пък фдт, който засъхва бързо, ще трябва да сте доста сръчни. Цената й е 8,90 в момента. Пристига в целофан.


       Ето как стои фдт, първи 2 снимки - без, на следващите със. Смятам че се вижда добре, какво е покритието му. Стои естествено и е "фотогеничен". ;)




     Пудра - Guerlain Meteorites Powder Mythic
     Спирала - Estee Lauder Sumptuous Extreme
     Сенки - Urban Decay Naked 3 (Dust, Buzz, Darkside, опушени с Nooner)
     Очна линия - Golden Rose Dipliner
     Червило - Kiko Intensely Lavish 05 Heavy Cherry
     Руж - Oriflame GG Going Incontro "Rose Silk"


       Фдт ми е харесва много и бих го препоръчала на онези от вас с нормална към суха кожа и които имат нужда от леко към средно покритие. Прекрасно изравнява тена и е бетон през целият ден. Четката е добра, но ако сте готови да отделите повече парички (около 23 лв), по-добре инвестирайте в Real Techniques Expert Face Brush. Формата й е по-удобна за употреба, бързо се работи с нея.

четвъртък, 10 декември 2015 г.

Нови придобивки

     Последният такъв пост беше преди 3 месеца, но и си бях наложила вето и не съм купувала почти нищо с изключение на последния месец. Със сигурност има продукти, които не ми бяха нужни, ама не успях да се сдържа и избирах/обмислях много. Взех си само желани неща, така че отсях доста и съм доволна. Чакам 2 поръчки от The Body Shop, които ще покажа в отделна публикация. Нямам търпение да пристигнат. Заредила съм и кошницата в енцо, смятам обаче чак догодина да натисна бутона поръчай....


      Миналият месец имаше безплатна доставка над 40 лв в parfimo.bg и си взех желаните продукти. От лятото си бях харесала Uniq One терапията на Revlon (10 в 1). Грабнах от оригиналната версия в червено с лек ориенталски аромат в мини флакон, а от  кокосовата в голяма опаковка. И двете миришат фантастично. Правят косата мека, гладка, лесно се разресва, лъскава е, хидратирана... ще кажа повече по-нататък, но съм доволна засега. Не утежняват и омазняват. Кокосовата мирише на серията на The Body Shop с кокос. Приличат на мляко като консистенция.


        В предната поръчка си купих копринената терапия на Chi, а в тази взех аргановата. Късно видях, че имало и кератинова, яд ме хвана че вече бях пуснала. Но другият път няма да й простя! Опаковките са идеални за път, а и проба. Стигат за доста време.
        Отдавна умувах над парфюма Truth or Dare на Мадона и вече реших да го поръчам, че да не го мисля. За парите му, не си струваше да гадая ще ми хареса ли или не.... срам, ама още не съм стигнала да го отворя. Искам да снимам на спокойствие и си чака реда.
        Най-желаната ми придобивка несъмнено, са коледните метеорити на Guerlain. Много се радвам, че ги прибавих в колекцията си. Вече ви разказах за тях повече тук.
        Имам само един молив за червилата ми в тъмночервената гама, а добрите отзиви за Rimmel 1000 kisses, ме накараха да добавя към поръчката от parfimo цвят 063 Black Tulip. Отзивите бяха, че е траен, но и изсушаващ. На мен ми хареса. Пигментиран е и нямам проблем с изсушаване. Идеална му е формулата за молив - не се рони, не е и мек. Цвета му е страхотен за виненочервените ми червила. 1:1 е с Avon Matte Crimson. Много прецизно се очертава с него. Мързеше ме да правя суоч, затова ето тук можете да видите. Цена - 3,60 лв.

      Драстично намалих покупките си от Avon & Oriflame, но последната ми поръчка беше по-голяма и се натрупаха повечко продукти. Взех си детския спрей за лесно разресване от Naturals Kids, защото моя свърши и не исках да оставам без него.

   
         Ръчнонаправеният сапун с шоколад ми е подарък от приятелка. На българската марка "Фионна козметикс" е.
         Имаше комплект от новият дамски аромат Attraction заедно с душ гел Divine Time (много готин аромат между другото, мирише ми на нещо луксозно) и новата Planet Spa маска с вулканични минерали на половин цена буквално и понеже бях си взела виал спрей на дамския Attraction и го харесах, ги поръчах. Топъл, ванилен аромат е и с добра трайност.


          Лака от Gel Finish Glimmer (разкошен кафяв нюд с хиляди златисти шимър частички) трябваше да имам още пролетта, но се бяха объркали и получих Limoncello тогава. Скраба и крема за тяло от Planet Spa Herbal Steam Bath с кедър и евкалипт ухаят фантастично ментово и морско, а шампоана и балсамa Naturals Winter Nourishment с круша и ванилия ми напомнят на коледната карамелизирана круша на Yves Rocher. Точно на захаросанa круша миришат. Ружа Ideal Luminous "Deep Plum" отдаааавна го исках, но го нямаше по каталозите от лятото и сега не му простих. Беше 9,90 лв. Цвета му за мен хич не беше "deep" на пръв поглед, обаче нанесен и то напластен, можете да направите сериозен контур. Много красив светъл пепеляв бери цвят е (в розовата гама е) и финиша му изобщо не е такъв лъскав и брокатен, а съвсем приличен с лек шимър. Но явно няма да ми се размине и The Balm Instain Pinstripe. Искам го и него! :D



         От Oriflame всъщност нищо не съм си купувала. Този руж GG Going Incontro ми попадна от размяна. Имам го, но толкова го обичам, че въобще не се поколебах да си взема още един... разкошен свеж розово-прасковен цвят придава на бузките и издържа цял ден. Мирише на рози и пачули.


        От ДМ се сдобих с любимата Захарна целувка (Zucker Schnute) на Balea. Реално сета за мен струва не повече от 5-6 лв, но думите Коледа и комплект знаете как вдига цената, а трябва уж да е обратното. Предполагам и феновете на аромата са били доста, щом си позволиха такава цена. (9 лв). Душ гела 250 мл струва около 3,40 лв, а този е 125 мл. Суфлето е 50 мл. Така че си преценете колко е изгоден...


         Много харесвам ароматизаторите на Air Wick, но покрай мен все има такива, които съм пробвала. Сега ми се иска нещо по-топло като аромат и реших да пробвам Passion на Zippers. Много готин ориенталски е, но се оказа че е малко по-ниско пръскалото и сега го пръскам аз като се сетя. С хартия се пробвах да закрепя и да стане в машинката, но не би. Маслото Virgin Mohito на The Body Shop ми го купи приятелка от Лондон. Имаха отново намаление 50 % и ми струваше 6,50 паунда. Мирише подобно на Gingersparkle, но тук не се усещат желираните бонбони с джинджифилова нотка, а е по-свежо и ухае на лайм със стрък мента. На лято. :)
         Взех си и от новите свещи на Glade Tea Party. Струваше 7,50 лв. Мирише разкошно и силно на желирани бонбонки. И опаковката е чудна. Сега е на промоция в журнала - 5,99 лв.



       Снабдих се с 2 броя от любимият ми лакочистител на Ebelin и една от новите избелващи пасти за зъби High Definiton White на Aquafresh. Млякото за коса на Balea с нектарина и кокос взех заради аромата. Не е нещо кой знае какво като ефект, поне за моята коса. С всеки обикновен балсам можете да постигнете подхранване и помощ при разресването. За новите Golden Rose Prodigy Gel Duo 20 вече писах тук.


         Свеща с аромат на череша и шоколад Aura взех от aiko. Честно казано се усеща само от чашата. В стаята сякаш не мирише на нищо.... иначе имат много разновидности. Струваше 3 лв. При нас ги открих в магазин Temax, но на цена от 4,50 лв. Взех една за подарък, която ухае силно на коледни дръвчета, дано да е ок поне тя.
         Водите за усти сигурно са едно от малкото неща, които купувам като изразходя. При последното ми ходене до Lidl си взех от любимата Dentalux Sensitive. Струва 2,29 лв, но си върши работата перфектно. Зъбите буквално скърцат от чистота само след 5-6 секунди.

         Преди години се спуквах от трупане на професионални лакове, но последните месеци наблягам на дрогерийните и бюджетни марки. Много ми допадат лаковете на Gabrini и тази серия Color Expert на Golden Rose. Някои вече сте ги виждали на маникюра ми. Напоследък съм се зарибила по декорациите и си накупих три цвята дантелени стикери. Нямам търпение да ги пробвам, но първо ще правя коледни. Gabrini Neon N20 е лилавият, а Gabrini Neon N08 червеният. Umbrella е тъмнозелен шимър, много коледен цвят между другото, номер 14 е.


         Серията "Nude" е някакъв разкош. Ако я видите и обичате нюдове, непременно си вземете поне един. Толкова красиво, луксозно и чисто стоят. Универсални цветове са. За 1,50 лв качеството им е страхотно. По 5 дни издържат и свалям без забележки. Покривни са.
          Отляво надясно - N08, N04 и N01.


         Имам и некозметични придобивки, но вече не помня всичко от тях. Взех си 2 разкошни палта в пастелнорозов и кралскосин цвят, шал и яка с ръкавели в бяло. Имам снимки само с розовото палто. Другото още не съм го обличала. Много ме е яд, че винаги красивите модели връхни дрехи, са за топло време и в голям студ, единствено шубите спасяват и са подходящи. Тази зима изглежда да е по-мека и се надявам, че ще мога да ги нося повечко.


сряда, 9 декември 2015 г.

Eveline Argan Elixir 8 in 1

      На повечето от вас със сигурност е познат любимият и топ продукт 8-in-1 Total Action. Този заздравител стана известен през последната година с бързото възстановяване на меки, чупливи и разслояващи се нокти, както и с осигуряване дълготрайност на лака. Маникюра само след месец употреба, а в зависимост от състоянието и по-малко, е във видимо по-добро състояние. Лака издържа повече дори и да не сте го нанесли като основа. След неговия успех обаче, а и ползваното напоследък супер популярно арганово масло в почти всички козметични продукти, марката добави в асортимента си Argan Elixir 8 in 1. 



       Argan Elixir 8 in 1 е интензивно възстановяващо олио за кожички и нокти. Подхранва и съживява кожичките, заздравява и укрепва ноктите. Съдържа чист арган, масло от авокадо и от бадем. Формулата му е концентрирана и бързо абсорбираща се. Препоръчва се да се ползва преди лягане, като се нанася на почистени нокти. Можете да продължите с него, колкото е необходимо, заради съставките от естествен произход. Има парабени обаче, затова си мисля че не е чак толкова безвреден.



       В почти всички сайтове еликсира се продава под името "балсам", но за мен си е чисто олио. А и виждате от прозрачния флакон какво представлява формулата му. Единствено като действие може да мине за балсам.
       Четчицата си е като на стандартните лакове и нанасям главно по кожичките. След това масажирам, докато се абсорбира напълно. Нужни са ви максимум 2 минути и олиото попива изцяло без да оставя никакви мазни следи. Кожичките са подхранени, леко хидратирани и приятно ароматизирани. Ухае на кайсия, много приятен и нехимичен е аромата.
        Ноктите ми са доста здрави, откакто ползвам класическият 8 в 1 и не мога да се произнеса в дългосрочен план дали и еликсира ще има такъв/подобен ефект, но успях да го пробвам и 2-3 пъти на почистени. Обикновено го правя след глитър. Тогава плочката е видимо суха и се бели на места, заради едрите частици. Моментално изчезват тези участъци и става подхранена, сякаш запълва и заглажда неравностите. Вероятно с всяко олио ще се постигне такъв ефект, затова и не съм снимала преди-след. На кожичките вече го ползвах по-дълго време и там мога да съм малко по-обективна. Както казах, до 2 минути попива изцяло. Подхранва и омекотява, но без да е нещо фрапантно, което да не мога да постигна с друг подобен продукт или по-мазен крем за ръце.


     Големият плюс идва от факта, че не помътнява блясъка на лака ми, а точно обратното. След употреба, маникюра ми е още по-лъскав, особено ако е на няколко дни и вече е захабен топ лака. Точно това ми хареса.


        Пробвах олиото също на кожичките и ноктите на педикюра. Там усетих ефекта му повече, защото са ми по-сухи и груби. Действително ги омекоти и изглеждаха в пъти по-добре след намазване. Но всичко си иска постоянство. От 2-3 пъти не очаквайте да изчезне проблема.


      Като заключение бих казала, че олиото за мен не е незаменимо, но върши работа. Ако нямате такова и имате нужда, вземете си го. Плюсовете му са бързото абсорбиране, без да оставя никакви следи и възвръща блясъка на носен няколко дни лак /не помътнява/. Кайсиевия аромат е готин също. Цената му е около 4,50 лв.