сряда, 6 юни 2018 г.

Salt of the Earth Spray Natural Deodorant Unscented

              От тази година, реших да си дам почивка от алуминия в продуктите против изпотяване и да премина към анти-перспиранти без тези вредни за организма соли. Така или иначе, при мен почти всички марки в дрогерията, не помагат и освен приятния освежаващ аромат, друг плюс няма. Единствено рол-она на Yves Rocher с лотос и гъбката на Дав, ме предпазваха добре. Та дадох началото със спрея на Salt of the earth. Като преди да го купя, разбира се го проучих. Колебаех се между камъка на марката, на Zoya и в крайна сметка се спрях на спрея предвид лесната употреба. В последствие обаче си взех камък от Италия, така че в момента редувам и двата варианта.


            Марката предлага и още 2 варианта с аромат, ако не греша. Напоследък аз обаче предпочитам да усещам само парфюма си и не държа този продукт да ми е ароматизиран.


             Ако сте се интересували от анти-перспирантите без алуминий и особено натуралния камък, знаете че те не обещават да спрат изпотяването или поне не изцяло. Да го намалят и основното им предназначение всъщност е, да не се усеща аромат при потенето.
            Друго важно да се отбележи е, дали маркетингов трик или истина, че на организма му е нужно време да се изчисти от употребяваните преди това стандартни дезодоранти с aluminium chlorohydrate. След това естествения камък или спрей, започват да действат.


              Така информирани, няма да останете разочаровани и ето защо аз към момента съм доволна. Тайничко се надявах да ме предпазва от потене, но това го имаше през пролетта и пак не изцяло. Сега вече е топло и ако съм с блуза с ръкав, особено памук с еластан, се изпотявам. Големият плюс обаче е, че не съм усетила неприятен аромат изобщо. Както с отворени рокли без ръкав или ризи, така и с тениски, с които кожата ми под мишниците "не диша". Значение при мен има и от това дали се движа много. Ако вървя бавно и времето не е твърде топло, усещам леко мокра кожата и обратно. Но това си е напълно нормално. Искам да ви кажа, че миналият месец като пътувах цяла седмица, се принудих да си взема Одорекс и съжалих. Освен дразненето след бръснене, този път не ме предпази! Дали не го използвах правилно, но все пак такъв нулев ефект.... И кофтито беше освен цената от 12 лв, неприятния аромат. Да, той не блокира миризмата и освен това оставя ужасни петна. Особено на светлите дрехи са жълти, които и не се изпират понякога. Та повече никога! А камъка на Ekos, който взех от Италия за 3 евро, върши също страхотна работа, защото е ефективен като спрея. Разликата е, че не чакам да съхне. Ето защо за мен се оказа по-приятен. Не съм очаквала, но май предпочитам него. А и ще ми стигне за повече време.
               За месец и половина, съм изразходила близо половината опаковка от спрея на Salt of the Earth, при почти 2 пъти употреба на ден за периода. Пръскам от 2 до 3 пъти на всяка ръка, но при третия често се стича и изсъхва прекалено бавно. Затова 2 е оптималния вариант. Всеки трябва да усети колко е дозата за него. Не си спомням да ми е дразнил непосредствено след бръснене, или да е имало е било много леко и незапомнящо се.


             Още един голям плюс за мен е, че не оставя бели петна по дрехите! Нито пък жълти. Дори веднага след пръскане да съм се обличала, не е правил поразии. Което за мен го прави добър помощник и в бъдеще смятам, че с натрупване - ще ми стане любимец. Защото няма неприятен аромат при потенето и не съдържа вредните алуминиеви соли. В състава му има: минерални соли, органично алое вера и сода за хляб. Нека да спомена за солите тук, а именно "potassium alum" че е натурална минерална сол, обикновено срещана като натрупване върху скалите в зони на атмосферни влияния. Тя има естествен дезодориращ ефект чрез инхибиране растежа на бактерията, която е причината за неприятната миризма от потенето. Тази сол е използвана в Аюрведа и традиционната китайска медицина от поколения насам.
            Спрея закупих за около 10 лв от магазин The Art of Living в Стара Загора.

понеделник, 4 юни 2018 г.

Yves Rocher Elixir Jeunesse Micellar Water + Restructuring Care

          Yves Rocher са една от любимите ми марки за бяла козметика и за тяло. Предлагат голямо разнообразие от продукти с най-различни аромати. Душ крема им с кафе е един от любимците на хиляди дами, коледните колекции, хидратиращата и подхранваща серии за лице, имат и много добри парфюми като Comme Une Evidence и So Elixir (които обожавам), шампоана за обем пък е любим на приятелка и постоянно се зарежда с него. Общо взето от всеки "раздел" можете да си изберете по нещо. Предлагат и готини сапуни. Има за всеки джоб! Съставките им са ок, макар и не био. Влезнете ли в техен магазин, ще разберете за какво ви говоря.
           През годините съм ползвала доста от продуктите им, но нещо към което не бях посягала, е бялата козметика с антиейдж ефект от по-високия клас. Знаете че съм на ~ 27 год. и до скоро не се интересувах от такива грижи, но от близо година вече обръщам внимание какво има в кремовете и не купувам по цветните опаковки. Започнах и да не се страхувам от описанието "против бръчки" и го приемам за нещо нормално. Затова и не се притесних, когато от марката ми изпратиха крема и мицеларната вода от обновената серия Elixir Jeunesse - детоксикираща грижа.


             Elixir Jeunesse съдържа екстракт от листата на растението афлоя, която има изключителна регенерираща способност, благодарение на своята бързо възобновяваща се кора. Именно заради това, тя оцелява въпреки трудните климатични особености в Мадагаскар. По тази причина, афлоята е избрана от изследователите на Yves Rocher и предлага двойно анти-ейдж действие. Възстановява кожата и я предпазва от замърсяванията.


           Anti-pollution + Detox Micellar Cleansing Water е с по-различна формула за такъв продукт, ако я сложа до останалите мицеларни води, които съм тествала. Наподобява на гел, но е рядка. Има много подобен аромат на парфюма на Oriflame Giordani Gold - бели цветя, муск, портокалов цвят и пачули, само че не е толкова силен. Когато обърнете флакона, за да напоите тампон, е необходимо леко да тръснете или стиснете. Не тече като стандарните води. И когато започнете да разнасяте по кожата, не се усеща толкова мокър, сякаш се поема и активните съставките проникват бързо. По тази причина, според мен не е толкова подходяща за сваляне на грим, колкото като тоник (преди нанасянето на крема). Пробвах с почистването на лек дневен грим, и са ми нужни поне 4 тампона. След това на петия, напоен с розова вода, има още много. Именно за "проверка" след измиване, дали са останали някакви мръсотии, е чудесна. Като плюс бих отбелязала, че не дразни очите и кожата се чувства подхранена и мека. Сухота и опъване липсват.


            Дневния крем "Repair + Anti-pollution Restructuring Care" за нормална към комбинирана кожа, е с пухкава гелообразна текстура. За мен е богата и силно подхранваща, не толкова лека и както от марката обещават с матов финиш. Абсорбира се бързо, но оставя слой и не попива напълно. Поради тази причина според мен е чудесна за късна есен или зима. Ползвах поне 10 пъти крема като нощна грижа предвид формулата и високите хидратиращи свойства, за да дам необходимото на кожата ми докато спя, но определено ми е доста силен за момента. Сутрин се събуждам с филм, особено в зоната на носа е мазна. Затова ще го прибера сега и извадя в началото на октомври, тогава смятам че ще ми е перфектен и ще направя ъпдейт на публикацията.


            Аромата му е по-силен и затова препоръчвам да тествате преди покупка, ако не понасяте бялата ви козметика да ухае повече. Аз усещам наситени зелени нотки и главно бамбук, примесени с дървесни акорди.


          Със свръхконцентрирания екстракт от афлоя, Elixir Jeunesse се бори със замърсяването, UV лъчите, умората и стреса. Опаковките са рециклируеми (и стъклената, и хартиената). А продуктите не съдържат минерално олио, силикони, оцветители и парабени. Формулата е с повече от 93 % съставки от естествен произход.





            Получих и тестер на серума Double Action Essence, затова ще спомена няколко думи за него. С лека гелообразна, подобна на мицеларната вода текстура е. Ухае като крема, но едва доловимо. В топло време, мога да остана само по него. Ако нанеса крем отгоре и продължително масажирам, при мен се появява кир ефект. Но и температурите са по-високи вече, така че го отдавам и на това.
 

           В бъдеще бих си взела опаковка от серума, защото не е като вода, усеща се ефект от него и за сухите кожи, си е голям плюс! Само да се сработва лесно с други кремове.