събота, 28 ноември 2015 г.

The Body Shop Hemp Hand Protector

     Любовта ми към маслата за тяло на The Body Shop, ме кара да се интересувам и от другите продукти на марката. Постоянно ми се пробват нови неща. Ръцете са част от тялото ми, която е винаги на показ и не мога да допусна да пренебрегна. А и мразя да са сухи или напукани. Ежедневно ги поддържам с различни кремове. В една от последните поръчки, избрах да си взема best seller-a с масло от конопено семе, който е предназначен за много суха кожа. Той трябва да омекоти и защити ръцете. Помага за възстановяване влагата и еластичността. Предлага се в опаковки от 30 и 100 мл. Има и масло от серията в пластмасова кутия от 100 мл за още по-интензивна грижа.
       Конопа е една от най-старите култури в света, отглеждани в Европа и Азия, за храна, петрол и медицински цели. Въпреки че общността Community Fair Trade използва същия вид коноп, от който се произвежда канабис, тя влага в производството си не-психоактивен сорт, наречен Finola. Той произвежда богато, хидратиращо масло. Поради възможността сорта да бъде объркан с незаконните, CFT запазват местонахождението и техния доставчик в тайна. Въпреки това, те казват че техните земеделски производители внимателно торят конопените култури в уникално красиво и поверително място в UK. Повече можете да научите тук.


    Нещото, което не ми харесва в Hemp Hand Protector-a е очевидно на снимките. Опаковката ми напомня на кремовете от едно време. Супер намачкана и за тези пари, според мен трябваше да вложат малко повече. Не е трудна за употреба, крема излиза лесно, но на вид е.... евтина. И самата капачка е мъничка и трябва да внимавате да не падне, добре да я завъртите. Като изключим това, аромата също не е от приятните. Мирише ми на мая и някаква трева. Вероятно конопеното семе има такава миризма. Ако имате непоносимост към нея, имайте го впредвид. Няма нищо общо с цветните, плодови, аква или на зеленина аромати.


       По отношение качеството/ефективността на крема, обаче мога да кажа само суперлативи. Кожата ми на ръцете не е свръхсуха, но както знаете аз харесвам мазни и плътни продукти, които да оставят лек филм и този е такъв. Ако се нанесе малко, попива по-бързо и няма мазен слой.
       Това е първият крем, който нанасям вечер преди лягане и целият следващ ден забравям за ръцете си. Независимо дали ще се измия 5 или 10 пъти, няма изсушаване и опъване. Кожата е мека и гладка. Вечерта отново се мажа, за да поддържам ефекта.


       Текстурата му е средно между масло и вазелин, много плътна и гъста. Не оставя бели следи и кожата я поема бързо, като я оставя силно хидратирана, подхранена и еластична.




       Ако имате по-сухи участъци или грапавини, сякаш ги запълва и изглажда. Представете си ефекта на силиконовите бази за лице при широки пори, нещо сходно е и тук.


         FULL INGREDIENTS
Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Myristate, Cannabis Sativa Seed Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Dimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cera Alba, Panthenol, Methyl Soyate, Phenoxyethanol, Parfum, Sodium Benzoate, Allantoin, Citric Acid, Potassium Sorbate, Xanthan Gum, Hydrogenated Castor Oil, Retinyl Palmitate, Copernicia Cerifera Cera, Disodium EDTA, Tocopherol, Talc, CI 77288, CI 77492, CI 77491, CI 77499.


        С две ръце препоръчвам Hemp Protector-a, ако си падате по-мазните формули и можете да превъзмогнете леко неприятния аромат. Цената му също не е особено ниска, но за мен е оправдана и при намаления, си купувам малката опаковка за около 10 лв. В момента има 40 % и продуктите излизат сравнително изгодно, дори пак се изкушавам да не поръчам нещо.....
        Ако сте пробвали някой от другите продукти за ръце, какво е мнението ви за тях? Интересувам се от крема с бадем. :)

петък, 27 ноември 2015 г.

Wine Red Lipsticks

      След публикациите с колекцията ми червила в гамата бордо и патладжан, а и яркочервени, идва ред на тази с виненочервени цветове. Сега е точното време, в което да носим подобни нюанси без задръжки. А и когато летния тен вече е мираж, на светла кожа изпъкват в пъти повече и стоят много красиво!
       Любовта ми към тъмните червила май няма да угасне скоро, но напоследък се стремя да не купувам нови и само да ползвам наличните, защото бройката няма да намалее в противен случай. Събрала съм ~10 и сменям според тоалета и настроението ми. Имам както матови или просто по-сухи, така и кремообразни и с блестящи частици. Съобразявам се и със състоянието на устните ми. Ето скромната ми колекция:


      Единствено червилото Dior Diorific Golden Shock 005 "Daring Shock" не се вписва в гамата на пръв поглед, но на устни стои винено червено, макар в гилзата да ви изглежда тъмна малина. Затова и избрах да го причисля към тази тоналност. Много е комфортно за носене, като балсам се усеща и изчезва равномерно. Издържа около 2-3 часа, а устните са меки и подхранени, гладки след употреба. От другата страна е блестящ бежов цвят, който стои като ефект и е страхотен за празниците. Опаковката му пък е бижу!


      Останалите ми червила са по-бюджетни, но също толкова красиви, макар и в по-неглиже гилза като изключим Velvet Mat на Kiko. :)


   
       1.Avon Long Lasting "Eternal Flame" - страхотен яркочервен и в същото време тъмен на определена светлина цвят. Формулата му е суха и ако сте с проблемни устни, е добре да се ексфолиират или нанесе балсам преди употреба. Трайността му обаче е много добра и изчезва трудно. Серията вече е в нови гилзи от известно време като класическите, червена. Обичам да нося Eternal Flame при вечерни излизания, когато не ми се занимава с често подновяване. Знам, че мога да разчитам на него. На снимките изглежда, че има блясък, но нанесете ли го, се адаптира и става матово. Не мърда!


      2. NYX Round "Chic Red" - едно от любимите ми червила в тази гама и изобщо. Разкошен страстночервен крем, който прави устните пухкави, меки и се плъзга като масло. Не изсушава, нужен е молив за да изглежда перфектно, защото е кремообразно. Не се врязва в линиите и не подчертава недостатъци. Гилзата му е невзрачна и евтина, но вътре се крие красота!


       3. Avon Moisture Seduction "Red Kiss" - също толкова любимо като горното и в сходен цвят, идея по-винен. Плъзга се като масло, формулата му е подхранваща и името го показва. Разтича се, затова е добре да се носи с молив, така е по-трайно. На последната снимка съм с любимият ми червен молив "Red Brick", надявам се да се вижда как е отнет леко от блясъка. Получи се и малко омбре ефект. Жалко, че отдавна не се предлага серията Moisture Seduction.


       4. Avon UCR Pink Crystals "Rare Red" - подобно на любимото ми лилаво "Princely Plum", е с блестящи частици. Светъл винен е основния цвят. Ако искате повече цвят, ще трябва да напластите, но пък ако не искате да носите молив и да се притеснявате за корекции, е идеално. Не е толкова пигментирано и не изглежда кофти, когато започне да изчезва. Не се и разтича или врязва в линиите. Комфортно е и с блясък.


     5. Avon UCR Matte "Matt Crimson" - това може би е най-тъмночервеното ми червило, матово е и също като Eternal Flame изсушава. Не се нанася трудно, но подчертава недостатъци, трябват ви почти перфектно гладки устни. За сметка на това е доста трайно и издържа спокойно 5-6 часа и на ядене. Много ме е яд, че го спряха. Пуснаха други матови цветове след това, но честно казано не са със същото качество.


      6. Avon Perfect Kiss Smitten Red - светъл винен крем с приятна кремообразна формула, без да е мазно и да се разтича. Не подчертава недостатъци и е много комфортно. Трайността му е средна, около 3 часа. Устните са меки и изглеждат страхотно с него. Тази серия ми е любима, обаче за нещастие решиха и нея да махнат. Лоши Avon! Беше ми едно от първите червени червила и затова много си го обичам. С него проходих и открих, че тази гама ми стои добре.


       7. Avon UCR Hollywood Collection "Hollywood Siren" - в публикацията за патладжанени и бордо цветове, ви показах "Sangria". Формулата му е същата като неговата. Кремообразна и с доста блясък, мазно е по тази причина и се разтича в голяма степен. Ако не сте със сухи устни, непременно ще ви трябва молив, за да не излиза извън контура. Но пък е страхотно и мекичко.


       8. Kate by Rimmel 9 ми е едно от първите червила изобщо, което ми се струваше доста ярко и тъмно в началото. Носех го вкъщи, но след това толкова го заобичах, че посягах ежедневно към него. Тази серия е известна с наситени цветове, по-суха формула (но не като матовите червила) без да изсушава устните и с чудесна трайност. Номер 9 е разкошен тъмночервен нюанс с малинен подтон. Не мога без него буквално! Дори само с очна линия стои прекрасно. Не подчертава недостатъци и не се разтича.



        9. Kate by Rimmel 107 е от същата серия на Rimmel, но матова. Тя вече поизсушава и е по-трудна за нанасяне, ако сте с проблемни устни. Стои добре над Nuxe Reve de Miel и помага да не ви изсуши допълнително. И този цвят е много красив, но с изразен винен подтон. Особено подходящ е за офис и строго облекло.




       10. Kiko Velvet Mat 608 - далеч не прилича на типичните матови червила, като кадифена е формулата му и много комфортна. Не подчертава недостатъци. Цвета е наситен виненочервен. Издържа около 3 часа. Гилзата създава луксозно усещане и е красота за тоалетката ви. Писах ви за него скоро тук.


         Avon Glimmerstick Lip liner "Red Brick" пък е любимият ми и единствен молив за червилата във винената гама. Видях го съвсем случайно при "pixiwoo" и скептично настроена взех, пък след това не спрях да го нося. Много лесен за употреба - с прецизен връх, идеалната текстура и чудесна за парите си трайност.


        Повечето ми червила на Avon са все от колекции, които вече не се предлагат, но всички марки на пазара имат богат асортимент от финиши и цветове и няма да срещнете затруднение, ако решите че ви трябва нещичко в гамата. За матови формули и бюджетни червила, мога да ви насоча към Golden Rose, макар да не съм им фен. Почти всички са мега доволни от тях. А в дрогериите има куп други, ако не сте им почитатели като мен - Rimmel, Maybelline, L'oreal, Bourjois, Flormar, Seventeen и т.н.
        Ако желаете, споделете кои са ви любимите продукти за устни в тази гама.


четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Nivea Double Effect Shower Gel and Intimate Wash Lotion

       Кожата на краката ми е много капризна и чувствителна, затова и изисква по-специални грижи и внимание. Особено що се отнася до бръсненето, трябва да съм внимателна през всеки сезон с малки изключения в по-студено време.
       Преди време две приятелки ми споделиха колко доволни са от душ гела Double Effect на Nivea и с малко зор (оказа се, че го няма по магазините, не знам спрян ли е вносът), успях да се сдобия с една опаковка. Казаха че видимо намалява растежа на космите и не им се налага да се бръснат всеки ден. Не им повярвах в началото, но реших да пробвам. Има много приятен и успокояващ балсамест аромат, на нещо свежо (авокадо) и леко сладко (страстниче/маракуя). Текстурата му е кремообразна бяла, но не се пени като класическите душ-гелове. Прилича на гел за бръснене при разнасяне по скоро. Наистина бръсненето е гладко и идея по-лесно с него, отколкото без. Миризмата му е отпускаща, но свръхчувствителната ми кожа през лятото, не успя да се повлияе и ми беше все едно дали ще го ползвам или не. Много лесно успявах да си разраня краката и имах чувството, че космите растяха супер бързо. Сутрин минавам през банята и до вечерта, вече боцкат.... но в жегите обикновено го имам този проблем винаги, така че Double effect не можа да ми помогне.


       В студените месеци обаче, не ми се отразява толкова зле. Бръсна краката си веднъж на 3 дни и посягам към него по-често. Много по-рядко и трудно ми се разранява кожата тогава и не ходя буквално с рани. Не съм го виждала по магазините, така че не мисля и да се ангажирам с издирване, защото пяните на Balea мисля че могат също да ми бъдат от полза.

       Гела за бръснене за интимната зона Double effect ми харесва повече, защото с кожата там, нямам такива проблеми. Помага за по-гладко бръснене, пени се съвсем леко и има аромат, типичен за подобни продукти с деликатен свеж намек от авокадото. Нужно е съвсем малко количество, така че е доста икономичен. По отношение растежа на космите, не съм обръщала внимание дали забавя или не, но и не ми е толкова важно. По-често посягам към самобръсначката. Не ми предизвиква никакво дразнене, парене или щипене. Но аз съм си много доволна от интимните гелове на марката по принцип. От години ползвам Sensitive и класическия. Знам, че съм срещала негативни отзиви, при мен обаче не прави никакви реакции. Него можете да го намерите на рафтовете в ДМ, струва около 7 лв по спомен.



      Вие ползвате ли гелове за бръснене или продукти с такова предназначение и ако да, от кои сте доволни? Ще се радвам да ми споделите.

сряда, 25 ноември 2015 г.

Max Factor Creme Puff Rouge 25 Alluring Rose + 30 Gorgeous Berries

      Мини ружовете на Max Factor Creme Puff станаха доста популярни последните месеци и са сравнявани с известните Hourglass Ambient Lighting Blushes. Нямам от вторите и не мога да кажа дали имат общо, затова ще ви оставя линк към първата намерена публикация, но на кратко от прочетеното - момичето казва, че Creme Puff са по-пигментирани от Ambient и придават повече цвят, отколкото glow ефект. Частичките им били по-едри, но са едни от най-добрите дрогерийни ружове, на които е попадала авторката. Разликата в цената е голяма. Тези на Max Factor струват около 20 лв (по 8,95 евро ми ги взеха на мен), а на Hourglass са 56 паунда тройката.


        Но нека премина към Creme Puff. Сигурно се изразих грешно в началото, като ги нарекох мини, но за мен наистина са такива. Няма по-големи, ако някой се чуди. Просто опаковките са колкото на единични сенки, та за мен са си ню-ню. Диаметъра в най-широката част е точно 5 см. Разбира се, това ги прави идеални за пътуване, а и за по-бързо изразходване. Ако нямате 10 ружа. :) Пластмасата ми изглежда стабилна, затварят се много добре и се отварят идея по-трудно, но за предпазна мярка това е супер. Няма опасност от отваряне в несесера ви.



       Текстурата им наистина е като маслена, толкова мека и кадифена е на допир. Финосмлени са и пигментацията им е феноменална за този клас! Особено "Gorgeous Berries" е някакво чудо, ако загребете сериозно. Ще се направите на клоун. Трябва да се работи с лека ръка и са ви нужни буквално няколко прашинки от него. Ако прекалите, ще се наложи да триете. Почти не се разпрашват. "Alluring Rose" е по-лесен за работа, защото цвета е с нормален интензитет и напластявам до желания ефект. Най-добре се нанасят с пухкава четка за руж. Аз ползвам тази и тази. Сбита или рехава не могат да блендират добре и е вероятно да станете на петна.


      "Gorgeous Berries" е наситен бери цвят с много фини блестящи частици, но на моята бяла кожа стои яркорозово, подобно на Milani Baked Bella Rosa. Подтона му е малинен. Не ви го препоръчвам без проба или ако не носите толкова розово изразени нюанси. Има голяма вероятност да не ви пасне и да заприличате на селска мома на мегдан. На мен лично много ми харесва, но все още свиквам с него. Можете да го намерите в parfimo.bg, струва 18,30 лв.


      "Alluring Rose" вече мога да кажа, че е универсален цвят. Подходящ е и за по-драматичен грим, и за ежедневен. Стои страхотно с всичко. Много красив светъл, топъл кафяв цвят с прасковени венички. Напомня ми на Milani Baked "Luminoso". Както казах, работи се в пъти по-лесно с него и става дори за контур. Обаче на изпъкналата част на бузките, ябълката, е най-красив. Придава здравословен вид. Когато бързам и искам хем руж, който да прелея лесно, хем да не ползвам контуриращ продукт, ще посягам към него. Идеално си пасна и с матовия ми руж Seventeen Silky Matte Cafe Au Lait. Него можете да намерите в enzo.bg за 24 лв с още 3 по-ежедневни и светли цветове.
   

        Ружовете са с много фин блясък и идеалната среда за тези, които не обичат силните блясъци, каквито има в Milani Baked. Издържат доста дълго време. Почти цял ден успяват да се задържат при мен. Вечерта са избледнели и понякога изчезнали на места, но основния цвят стои. За парите си, според мен са добри и си заслужават.


        25 Alluring Rose



        30 Gorgeous Berries



вторник, 24 ноември 2015 г.

Essence the Gel nail polish 51 miss captain

       Лаковете на Есънс са ми едни от любимите, защото предлагат хубави цветове и са с добра за мен трайност, покривност. Особено от лимитираните колекции има страхотни попадения, макар вече да не се внасят в България почти. Аз винаги съм била доволна от качеството им, но много момичета са се оплаквали от това колко нетрайни са при тях. За ден, два или дори часове са им се белели. Дори преди години, когато не бях чувала за Eveline 8 in 1, на мен пак са ми издържали, колкото останалите лакове (нормално 3-4 дни).
       В последното пакетче от Додис, получих 2 лака от редовната им линия. Старата беше с името Colour & Go, но новите са продиктувани от тенденцията в последната година и се казват the Gel. Формулата трябва да придаде на ноктите невероятен, дълготраен маникюр и защеметяващ гел блясък. Също така наситен цвят и перфектно покритие.
      Днес ще ви покажа по-подходящият цвят за сезона, който е страхотен син крем със силно изразен сив подтон. Името му е "miss captain". Морскосините цветове по принцип са в друга тоналност, но и този не е никак лош.


        Единственото, което не ми допада е отвора на шишенцето. Прекалено е дълъг за моите предпочитания и малко неудобен. Четката е от широките и плоски. С тях става много лесно нанасянето и не се цапам изобщо. Овала се оформя без проблем. 


        Косистенцията на лака е супер. Не е гъст, нито пък прекалено рядък и не се разлива около кожичките. Най-много ме изненада покривността. И старите ми лакове са били добри в това отношение, но не очаквах един слой. Знаете, че съм перфекционист по отношение маникюра и се старая той да изглежда безупречно, но на този лак не му беше необходим втори. Оставих го на един и запечатах с топ лака HK Girl.



       "Мiss captain" е с хубав блясък, но не съхне бързо сам и не мога да остана без топ.




         Трайността на серията е подобрена значително. Днес лака ми е на 4 дни и има едва забележими ожулени връхчета. Блясъка също не се е помътнил почти. Ако бях нанесла два слоя, щеше да издържи поне още 2-3 дни в добро състояние. Цената на лаковете the Gel е 2,99 лв. Според мен си заслужават. Не са прекалено големи и ако купувате по няколко лака за сезон, спокойно можете да ги изразходите преди да сa се сгъстили. За следващата зима, ще се оборудвате с нови цветове. :)