събота, 20 август 2016 г.

The Body Shop Chocomania Shower Cream

        Безброй пъти вече, съм ви споменавала колко харесвам маслата за тяло на The Body Shop и продължавам да стоя зад тези си думи. Но душ геловете им, да ме прощават, според мен изобщо не си заслужават 12-те лв (в бг сайтовете 15 лв) за 250 мл. Нито текстурата, нито ароматите и ефекта, са нещо повече от дрогерийните марки за по 3-4 лв. Да, не са тествани върху животни, но аз не бягам от такива продукти и за мен е безмислено да давам 3 пъти отгоре точно за душ гел. Пробвала съм 3 вида до момента и освен, ако не е включено някое мини в сет, не бих взела в пълен размер категорично.


        Специално от тази серия "Chocomania" имах огромно желание да си купя поне едно нещо за проба. Големи хвалби сякаш четох по онова време, когато го поръчвах и след това всички мнения бяха, че е изкуствен аромата и е най-разочароващия им досега.


         И добре че взех душ крема, а не маслото, защото наистина аромата е по-особен и леко горчив. Като на черен шоколад, в който сладката и вкусна нотка не се усеща много. Не ти гали небцето и сетивата при душ. Не мога да кажа, че ми е изкуствен или поне моя нос не долавя такива нотки, но определено не ми носи удоволствие, каквото искам.


        Текстурата му е като на обикновен душ гел - не виждам нищо кремообразно в нея. Не е икономичен, защото нанасям нормално количество на гъбата, за да се разпени хубаво. Освен това не мирише силно. След баня не го усещам грам. Пяната му не е така богата и обемна, каквато ми се иска. Иначе измива кожата и макар да не я пресушава, аз имам нужда от лосион след баня.


          Съдържа какаово масло от Kuapa Kokoo (Гана), масло от бразилски орех от Перу, масло от бабасу (от Амазонска гора в Бразилия) и алое вера от Мексико. Няма сапун.


         Хубав продукт, но на прекалено (безмислено) висока цена. Ако беше 5 лв бих си купувала понякога от по-интересните лимитки, но за 10 + , да ме прощават.

петък, 19 август 2016 г.

Грим в нежно прасковено с Too Faced Sweet Peach Palette



                            Too Faced Sweet Peach Palette:
      White Peach (под веждата), Luscious (в основата на клепача), Just Peach и след него Bellini (посредата на подвижния клепач), Candied Peach & Georgia (по дължината на целия клепач, за преливане), Summer Yum (в края на сгъвката), Peach Pit (по линията на долните мигли).
                           Очна линия - Avon Supershock Gel Eyeliner "Blackberry"

            
                             Лице: Maybelline Better Than Skin Foundation 021 Nude
                                        Maybelline Fit me Concealer No. 15
                                        Impala Antibacterial Powder 02
                                        Milani Baked Blush "Dolce Pink"
                                        Elf Baked Blush "Pinktastic"
        


                         Червило - Avon Perfect Kiss "Caressing Coral"
 


             Спирала: Revlon Ultimate All-in-one


сряда, 17 август 2016 г.

Agiva Magic Mitt - ръкавица за почистване на грим

       Не съм вярвала, че нещо в което няма "химия", разбирайте гел, крем, олио или мицеларна вода ще успее да почисти грима ми. И при все че приятелка я пробва и ми я препоръча, моя милост не беше убедена. Нали знаете приказката 'око да види, ръка да пипне'. До момента в който не реших да я разпечатам и сваля абсолютно пълния си грим с нея.


        Бога ми, това чудо буквално, премахва дори спиралата почти докрай. Без капка от какъвто и да е гел, само с вода и търкане. Чиста, мека, супер свежа и гладка кожа разкрива. Сваля и фдт напълно, и водоустойчиви моливи.... без болезнено и петминутно търкане, особено върху тънката кожа около очите.


        Направена е от плътен материал (80 % полиестер и 20 % полиамид), който много ми прилича на зимните термо чорапи. Не дразни и изсушава по никакъв начин кожата, макар отвън да изглежда леко груба. Много е мека! След процедурата се чувствам сякаш просто съм си измила лицето с чиста вода.




        Цената на ръкавицата е около 4 лв и с 2 ръце ви препоръчвам да я пробвате, ако случайно я откриете. Нещо което може да ви спести и място в куфара при пътуване и възможност от почивка на кожата от агресивни продукти. Или ако не обичате да ползвате често гел или тоалетно мляко. Единствения й недостатък е, че трябва да се пере веднага след употреба и естествено след няколко месеца да се сменя с нова (като бюти блендърите). Видях случайно луксозна сходна ръкавица при Миленка, но и цената й е доста отгоре.


       За София съм чувала, че я има в аптеки Ремедиум или други, предлагащи марката. Със сигурност и в обикновени магазинчета за парфюмерия и козметика ще я откриете или в някой хипермаркет със стелаж на Agiva. Пера я с препарат за съдове Медикс с балсам и пада всичко. А тампона с розова вода след почистване на лицето ми с тази магическа ръкавица без да търкам много, е точно толкова мръсен:


        Не само по етикет, но и реално тази малка няколко сантиментрова ръкавичка, е магическа!

вторник, 16 август 2016 г.

Pastel Sand Magic Matte Finish 720

       Един от любимите ми пясъчни лакове е този плътен бял Pastel. Много хубаво и наситено бяло, без да е перлено като OPI Solitaire и без да стои евтино. Напротив - изглежда луксозно. Бих го носила през всеки сезон и с почти всякакво облекло.


        Оптически оформя плочката перфектно и прави ръцете да изглеждат чисти. Покрива дори на един по-дебел слой, но аз предпочитам да го нося на 2 тънки. Нямам никакъв проблем с нанасянето, не се точи като Перфектите и не е гъст. Блести дискретно и ненатрапчиво на слънце. Понеже е покривен, на нокът не стои с перлена основа (какъвто е в бутилката), а като млечна със супер фини шимър частици. На мен лично много ми допада.



         Ефекта му не е толкова груб като China Glaze Texture, а подобен на Перфектите, но по-ситен и нежен. Съхне малко по-бавно, но се преживява. Цената му беше 6,90 лири. Закупих го от парфюмерия WATSON GÜZELLİK, Edirne (Margi Outlet).


       Понеже марката вече не се предлага от доста време в България, ви препоръчвам да потърсите пясъка на Perfect Sand S81. Имам ревю за него тук.




        А вие какво мислите за белите пясъци? Красиво ли стоят?




Hermes Un Jardin Sur Le Toit

        Ако сте в търсене на нови аромати постоянно и бързо ви писват наличните, искате нещо по-интересно от масовите, които усещате на всеки ъгъл и след всяка трета, една от марките на нашия пазар с хубави и различни парфюми, е Ермес. Каквото съм пробвала, нищо подобно при други не съм срещнала. Типично като при някои други известно брандове, имат своя подпис и няма как да сбъркаш нещо тяхно. Познавам около 10-тина и те просто ухаят на Hermes. :)
         Един от първите, които усетих и разносих бяха Un Jardin Sur le Nil или на български казано "Нилските градини". Колкото различен, толкова и труден за носене, възприемане, дори си търси "своята" кожа. Някои се разтапят, на други им мирише на блато. Но всеки с вкуса си. За мен беше доста солен. Много моркови, домати и зеленина със съвсем малко стръкчета цветя. Сякаш съм се поляла с престояла вода с много сол и лимон. Киселее и не можех да го нося често. Рядко посягах към него. Трябваше да оцеля точния сезон и температури, за да не ми пречи. Колкото и да го харесвах, толкова върху себе си не ми носеше пълно удоволствие.  По-късно след него обаче, през 2011 г. на пазара се появиха Градините на покрива или "Un Jardin Sur Le Toit".


        Градините на покрива вече са друго нещо. Сякаш плавате рано сутрин с лодка по голяма река, заобиколена с кичести дръвчета, зелени подправки, на места се прокрадват храстчета с рози..... а вие се любувате на въздуха и току що изгряващото слънце, отхапвайки от сочна зелена ябълка.


       За мен Градините на покрива са смесица от много тревисти нотки с розмарин. Свежеста от ябълката и нежния розов цвят убиват леко от тръпчивосоления вкус, който придават зелените подправки. Като луксозна градина, от която можете да усетите аромата на луксозни тревисти растения, да се полюбувате на красиви рози и да отпиете чаша прясноизцеден ябълков сок.


        В тези Градини липсват морковите, доматите и застоялата вода. Тръпчив, но и супер освежаващ. С перфектна за този сезон и аромат трайност. Сутрин нанасям (пръсвам не повече от 6-7 пъти) и до следобяд го усещам. Аромат на топлото време е, но не прекалено високите температури за мен. Ако се потите много, избягвайте го. Върху мен стои добре в началото на лятото и пролетта. В случай, че имам възможност за душ през деня и няма да го нося 8 + часа, мога да си позволя да го сложа и сега. В противен случай, започвам да усещам странни миризми около себе си, ако навън термометъра сочи близо 40. Но не забравяйте, че всички имаме различни кожи и при вас може да стои страхотно дори тогава. :)


       Ароматната композиция на Un Jardin Sur Le Toit на Hermes е дело на Jean Claude Ellena. Уханието е част от изключително луксозната градина, разположена на покрива на сградата на Hermes на улица 24 Faubourg Saint-Honore в Париж. В градината цари изобилие от ароматни билки, цветя и плодове, чиито ухания варират - с преминаването през метаморфозите, предизвикани от смяната на сезоните. Свежата и ухаеща на сладост атмосфера се долавя чрез мириса на ябълката, крушата, розата, зелената трева, босилека, магнолията и композитните нотки.


        Флакона е масивен и тежък, но и супер изчистен. Кутията също е много красива!



        Ако и вие търсите нови ухания, с които да се откроявате на улицата, с две ръце ви препоръчвам Ермес. Само с проби и по възможност разносване, за да не се чувствам виновна след това и да го гледате със страх отдалеч. :)



понеделник, 15 август 2016 г.

Estee Lauder Emerald Dream

        Аромата на цветя, море и сол винаги ми е действал отпускащо през топлите летни дни. А в комбинация с нотки зеленина, мека дървесина, няколко капки от свежи цитрусови плодове, усещането ви пренася на морския бряг, на някое обвито в зелени растения място, погалено от слънчевите лъчи и топлия пясък. Точно по такъв начин се чувствам, носейки Emerald Dream.


        Свежото начало поставя краставица (макар да липсва в пирамидата, се усеща) с фини нотки босилек, цитруси и орлови нотки. Но цитруса тук почти не се усеща самостоятелно. Само омекотява дървесните нотки и прибавя летен дух на аромата.


          Развитие на моята кожа почти липсва. Първите минути се усеща главно солената нотка с краставица, но след 30 минути остават мека дървесина с ирис и циклама. И сочната слива я няма. Нито пък сладостта на красивата орхидея.


         Хубав и различен летен аромат е, но изчезва бързо от мен и не си заслужава цената. Ако трябва да избирам между него и Missoni Acqua, който имам и с който го сравняват, определено предпочитам втория. Той е солен и то повече от този, цветя почти няма, но е по-освежаващ и траен. Намира се трудно вече и затова го кътам, но пък ако ми се приноси нещо от този тип, ще си взема нов флакон Be Delicious на DKNY.


Красив флакон и интересен аромат, но с малка трайност и нищожно върху моята кожа развитие. Удоволствието ми с него не е пълно и не бих ги препоръчала без проба. Brasil & Bali Dream от линията може би са по-добри, но не мисля че биха ме задоволили и те.