събота, 9 август 2014 г.

Empties

    Измина повечко време от обещаното от последната такава публикация, а щях да пиша често за изразходените от мен продукти, но са се натрупали много и като видя какъв брой имам да описвам, се отказвам и избирам друго. Но трябваше все някога да надвия мързела и веднъж за винаги да приключа всякаква връзка с тях. :D
    Повечето продукти са бяла козметика, за тяло, парфюми и кремове. Декоративната знаете как трудно се изразходва, затова и нямам от нея почти с малко изключение. Ще се постарая да бъда възможно най-кратка, за да не стане досаден за четене поста, но да видим...


  1. Avon Advance Techniques 2-in-1 Shampoo & Conditioner - шампоан и балсам (2 в 1) за всекидневна употреба. След като леля ми заедно с колежките си не престана да поръчва големи туби вече 2 години подред, си казах че е време да взема поне един за проба за майка ми. Естествено покрай нея го пробвах и аз. Измива много добре косата без да изсушава, но я прави прекалено мека и няма обем, какъвто ми се иска. Оставя я лъскава също. За суха коса е ок, моята обаче не е такава и не е третирана все още, затова няма да продължа да го ползвам. Въпреки това майка го хареса и вече има трето шише. Цената на 400 мл опаковката е 4-5 лв при намаление. Има стандартни 250 мл и 700 мл.
  2. Avon Barbie Detangling Spray/ Avon Kids Detangling Spray - спреят за лесно разресване е един от хитовите продукти на марката, който се ползва от малки и големи. И в бг-мама, и в британския сайт съм чела да не кажа само положителни отзиви. Имам гъста, дълга и лесно заплитаща се коса. Истинско предизвикателство е сресването и настава малък ужас преди записан час за постригване. Ползвам го на мокра или влажна коса като пръскам от разстояние 20 см 5-6 пъти. Суша със сешоар и съм готова. Много по-лесно я разресвам и оформям от обикновено. Аромата е плодов. Често сменят опаковките, но състава е един и същ. Флаконите са по 150 мл обикновено. Тези двата изразходих отдавна и в момента съм с този в жълтооранжево шишенце от Naturals серията, който ухае на манго. За него имаше отзиви, че спластявал косата при по-голямо нанесено количество, но аз не забелязвам такъв ефект при мен. Струват 6-7 лв и стигат за 4-5 месеца, ако не прекалявате. :)


 3. Avon Advance Techniques Protect it! Heat protection styler е термозащитен спрей за коса, трета поредна опаковка ми е и имам чисто нова приготвена. Откакто го ползвам, не мога да си представя да си изсуша косата без поне да съм пръснала 3-4 пъти само от този спрей. Става безформена, стърчаща и гледката никак не е приятна.  Не знам до колко предпазва от струята на сешоара, но съм доволна от ефекта му и ще продължавам да го купувам. Новата опаковка е именно тази, която виждате на първата снимка - черна. Розовата е старата. По 100 мл са и двете, обикновено го намалят на 5,90 лв. Стига ми за 4-5 месеца при 2-3 пъти употреба в седмицата.


 4. Avon Solutions Stretch Mark line reducing treatment - терапия против стрии. Avon препоръчват да се ползва сутрин и вечер, но аз не успях да бъда толкова редовна. Не отчитам обаче това като предпоставка за неефиктовността му. Имам много и големи стрии от години, не виждам да има някакво подобрение. Вероятно ефект ще се забележи при скоро появили се и мънички. Аромата му е особен, от типа на зеленина се усеща, но не точно. Текстурата е като на течен лосион за тяло, бяла на цвят и има блестящи частици - много са фини и се забелязват леко. Попива бързо и се разнася лесно. Хидратира/омекотява и с това приключва действието му при мен. Опаковката е 150 мл и не успях да отворя горната малка капачка, затова го развивах и сипвах в шепата. Цената му е около 10 лв, когато има намаление. Не бих го купила пак. Явно ще ми е необходимо цяло кашонче, дори повече, ако очаквам да видя минимален ефект.
*голям съм шемет, сега отново започнах да въртя капачката от чудене какво всъщност и има и виждам, че не се отваряла, а само леко развинтва и се отваря дупчица отгоре. Стиска се тубичката и излиза. Вече свърши терапията, затова откритието ми е напразно. :D



  5. Avon Advance Techniques Daily Shine Dry Ends Serum - серум за сухи краища. Споменах ви, че косата ми все още не е третирана (преса и маша ползвам супер рядко, 4-5 пъти в годината по повод) и такива продукти ползвам превантивно общо взето. Постригвам се на 3 или 4 месеца като обирам връхчетата. Не знам дали е от серума или гена, но почти не ми цъфтят върховете. Слагам по 3-4 помпички, като не усещам омазняване или спластяване. Опаковката е 30 мл и ми стигат за 4-5 месеца. Ползвам го веднъж седмично, а не при всяко миене. Имам няколко капчици останали на дъното, а флакона снимах преди месец докато беше все още по-пълен. Новият ме чака. Поръчвам си по един, когато видя че е намален. Цена ~ 7 лв.


  6. Oriflame Silk Hand Cream Luxury Velvet Edition - един от любимите ми кремове на марката и най-добрите, които съм ползвала. Много хубава и луксозна миризма на орхидея. Сладникава и въпреки това супер приятна. Плътна и лесно разнасяща се текстура. Хидратира и омекотява повече от добре. Имам отделен пост за него. Минус - беше лимитирана колекция (заедно с душ крем и лосиона към него) и вече е спрян, ако не се лъжа. Веднага след като писах за него, го пуснаха в листовка на разпродажба и естествено не се стърпях. Нямаше как за 2,90 да пропусна и го поръчах на мига. Нищо, че имам 20 чисто нови крема. :(
  7. Ebelin Nagellack-entferner - любимият и "единствен" лакочистител, без който не мога и не оставам. Купувам по 2-3 шишета при посещение на ДМ, ако моите запаси са приключили и не го сменям с друг. Бързо и лесно чисти лака. Има приятен и ненатрапчив аромат на плодове. Има доста момичета, които не го харесват и много трудно/бавно сваляли лака, но при мен е точно обратното. Писала съм за него в отделна публикация. 125 мл са 1,39 лв по спомен.

    Продължавам с втора порция....

 


   1. Garnier BB Cream Oily to Combination Skin Light/Clair - купих си този ББ крем миналата пролет и все още не съм го изразходила, представете си колко е икономичен или пък аз съм такава. :D Усещам, че тубичката е празна, но излиза още и с всички сили се опитвам да го приключа. Подариха ми нова опаковка и се чудя дали до края на 2015 ще успея да я изразходя и нея. Почти всеки втори грим ми е с него. Редувам с Healthy Mix Serum (Bourjois). Затова и няма да слагам снимки преди и след. Израявнява тена, има средно покритие. В жегите не ми издържа по цял ден напоследък и за 3-4 часа усещам, че не е перфектен грима ми (отдавам го на гадния въздух и околната среда сякаш, друго лято не съм имала подобни проблеми), но съм доволна и през зимата също си го ползвам. Струва 10 лв, когато е намален. 13-14 лв е редовната му цена.




2. Lirene Under 20 Toner Water Melon - тоник с аромат на диня за млада кожа. Тази серия на Лирене отдавна не съм виждала. Имах и кремчето за лице. Освежават и хидратират приятно. Аромата е лек и ненатрапчив динен. Бих си ги купила отново, но вероятно са спрени, защото дори снимки не откривам в нета. Бяха евтини - тоника около 6, а кремчето 7-8 лв.



    3. Oriflame Pure Nature Organic Blueberry & Lavender Extract - успокояващ крем за лице с ектракти от боровинка и лавандула. Така и не успях да ползвам въпросният крем, а и тоника към него. Много сладникав ми идва аромата, а по отделно обожавам миризмата на боровинка и лавандула. Именно затова не ги ползвам и ще трябва да изхвърля, защото срока им е изтекъл. Моя приятелка пък в чужбина го взе и ме ръчка да съм си купела крема отново на всяка цена, бил с много добри съставки и да не съм го пропускала в никакъв случай. Та ще видим - може да му дам последен шанс.




   4. Bioderma Sensibio H20 мицеларна вода - едва ли има нужда от мнение на точно този продукт. Чисти грима перфектно, не ми изсушава, но цената му е прекалено висока. Това мини съм го изразходила отдавна, купи ми го съфорумка миналата година, когато Биодерма имаха рожден ден и всички техни продукти бяха с 20 процента намаление. Струваше 5,80 мисля. Но при минаването покрай аптека преди 10 дни и видяната цена от мен - 10,50 лв за 100 мл, отказвам въобще да се интересувам кога има промоция. За 7 лв си купувам Микса, а в момента Гарниерската също е намалена на 6 лв и със сигурност ще си взема поне 2 опаковки. Радвам се, че я пробвах, но засега ще си остана с това. Запазих си шишенцето, обаче не мога да го отворя и едва ли ще ми свърши работа освен да заема място....



  5. Oriflame Activelle 24h anti-perspirant deodorant - дезодорант против изпотяване с памук. Много харесвам разновидността Invisible на марката - има ефект и аромата ми е любим. Не ми оставя петна по черните дрехи, ако изчакам мъничко поне, за да изсъхне. Точно заради този вид започнах да вземам и от останалите за проба. Лятото такива "чисти" съставки са за предпочитане. Лошото е, че този с памук оставя кофти бели ивици при обличане и мога да го ползвам само за светли дрехи. Затова и няма да го купя отново. Цената на спрейовете 5,90 при намаление, а рол оните са по 2,90 или 3,90 лв.



  6. Oriflame Activelle Sensitive 24h anti-perspirant deodorant - рол он против изпотяване за чувствителна кожа. Има лек флорален/зелен приятен аромат. Предпазва, но не при обилно потене. Съхне малко бавно, затова отново само със светли дрехи го ползвам. При черни ми оставя бели ивици понякога, особено ако се обличам почти веднага след нанасяне. Не бих го купила отново, вече знам че с дезодоранти ми е по-лесно и предпочитам тях. Затова едва ли въобще ще си взема какъвто и да е рол-он.
  7. Rose Water Nature ^Loving Care for you - розова вода на Българска роза Карлово. Откакто ми я препоръча приятелка като най-чистата и с най-добри съставки, я ползвах почти редовно. След време обаче прекратих употребата на всякакви козметични продукти по незнайна за мен причина, може би от мързел... Ефекта и тогава и сега, когато поднових и започнах отново да си я ползвам, не се промени. Ако имам някакви пъпки или недостатъци по кожата на лицето, след 2-3 вечера почистване с тампон зарастват и изчезват. Освежава приятно, а факта че я открих отново в Елитис миналия месец ме зарадва и се запасих с 500 мл опаковка (8,70 лв). Моята на снимката е 330 мл и ми е на 5-6 г., но и няма асболютно нищо. Добре, че не съм я изхвърлила.



  8. Oriflame Pure Nature Pear & Nectarine Eye Gel - околоочен гел с круша и нектарина. Приятно охлаждащо и освежаващо гелче, което ползвам сутрин, ако ще се гримирам със сенки и молив. За хидратация посякам към крем, защото не осигурява. Купих си второ наскоро, когато го бяха пуснали отново. Не е продукт, без който не мога да живея, но някои сутрини усещам много сух контура си и се налага да сложа нещо, макар да не е достатъчно хидратиращо. Успокоява и след като се гримирам, не усещам дискомфорт.
  9. Oriflame Giordani Gold Supreme Length Mascara - любимата ми спирала от години. Преди нея бях с Lash Fascination, но я спряха и пуснаха на нейно място тази. Удължава, извива и разделя миглите. Издържа ми цял ден без да се размаже. Една опаковка ползвам 3-4 месеца. Дори може и повече, но започна да изсъхва и се рони малко. Цената и при намаление е от 10 до 13 лв. Пробвах и други спирала през това време, но тази е "моята" и не я сменям. В следващата такава публикация ще я включа отново, защото привърших още една. :)

    Дойде ред и на някои аромати...


   1. C-Thru Golden Touch - сладникав, но в рамките на нормалното аромат. Никак не ме бива в описанията, затова ви предлагам да погледнете пирамидата му. Усещам цитруси (грейпфрут и бергамот) и синя слива главно. Бих го носила в топлите месеци или поне пролет, есен. За зимата ми е лек. Като цяло съм много доволна от всички парфюми на C-Thru. Трайни са и то доста, приятни и поне на мен не ми евтинеят освен може би флаконите им. Във всички има от онези пластмасови топченца, ума не ми стига защо са сложени. Има опаковки от 30 и 75 мл, както и дезодоранти по 150 мл. Цените са нормални. Тоалетните води струват по 15 и съответно 20-22 лв, а део-спрейовете по 5-6 лв. В ДМ и Елитис може да ги срещнете и по-изгодно. Продават се и комплекти с лосиони за тяло, душ гелове. Има също флакони от типа на натуралните спрейове на Адидас (нещо средно между тоалетна вода и дезодорант), но тя не съм ги виждала да се продават по отделно сякаш.



   2. Anna Sui Secret Wish - освен красивата опаковка (моят всъщност е тестер и няма капачка), с нищо друго не ме впечатлява. Най-обикновен плодов/цветен аромат. Бях получила от размяна малко количество и се опитвам всячески да го изпръскам, но все посягам към друго. Има по-хубави и трайни от него парфюми от тази категория. Ако харесвате ориенталци, опушени и прочие... то този ще ви се стори боза или поне за мен е такъв. За малки момиченца става. Ето и пирамидата му.

   3. Oriflame Fire - нищо специално и тук. Ниска ценова категория и ориенталец са може би противоречиви понятия, но не мога другояче да определя, срещат се такива под път и над път. Бих си напълнила имитация на Рефан по скоро, отколкото да взема някои от трите Ice, Air, Fire отново. 30 мл са около 10 лв.

   4. Donna Karan Be Delicious - няма да си кривя душата и макар супер срещан и имитиран, ще си го купя пак. Зелена ябълка, краставица, лимон и бели цветя......много свеж аромат. Един от малкото от тази категория в EDP концентрация. Винаги го разпознавам на улицата. Не е от най-бюджените, но си заслужава парите. Има доста вариации, но честно казано нямам желание да се запознавам с тях предвид наличностите. Този ми е достатъчен. :)

    5. Ralph Lauren Romance - пазя си последните капки като очите, защото май много трудно се намира вече, а толкова да го обичам. Името му е точно на мястото си - романтика в бутилка. Не знам как са съчетали съставките - всички тези цветя, но друг подобен не съм срещала досега. Ако ми се отдаде възможност, с голям кеф ще си купя цял флакон. Още от мига, в който имах пробичка, знаех че го искам и получих тестер с 10ина мл останали. Винаги, когато го нося, го усещам и предвид категорията си (цветен), ми доказва колко си заслужава.

   6. Chanel Coco Mademoiselle EDT - този ми е най-трудния за описване и просто бих ви посъветвала да отидете и да го тествате. Никой Chanel не мога да представя по пирамида честно казано. Тази версия я нося само през лятото, а класическата през зимата. Един от любимите ми парфюми е. Ако цената не удряше толкова в кръста, сигурно щях да се поливам с него. Последно на Duty Free го гледах за около 64 евро, но не помня 50 или 100 мл.

   7. LR Pseudonym - получих от размяна и в последствие дадох на майка ми, защото развитието му върху мен не ми хареса. Доста подобен на C-Thru Amethyst, но избиваше нещо неприятно, което колкото и странно да ви звучи ми напомня на дизелово гориво. Вероятно е от личито, а аз него много рядко го харесвам в каквато и комбинация да е. За ценовата си категория, никак не впечатлява и флакона евтинее.

    
      На последно място в тази публикация - няколко крема за ръце, които ще ме обявите за луда, но....пазя заради опаковките. Свършили са мнооого отдавна, но сърце не ми дава да ги хвърля.
 Този с помпичката пък точно заради помпата пазя, че видите ли може да ми потрябва някога за нещо. :D
 


   1. Oriflame Milk & Honey Hand Lotion


    Мед и мляко е една от емблематичните серии на Орифлейм и винаги имам по 3-4 продукта от нея. Новата опаковка на лосиона за ръце е в златно. Хидратира, омекотява и ароматизира приятно кожата. Удобна за у дома опаковка. Струва около 7 лв при намаление. Имат и крем за ръце в тубичка от есента. Все още не съм стигнала до него обаче.

   2. Avon Foot Works Brown Sugar Vanilla Moisturising Foot Cream - много готин аромат на ванилия и кафява захар. Ако харесвате карамел, този също ще ви допадне. Средно плътна текстура, лесно се нанася и попива. Хидратира и омекотява, но не е подходящ за много груба кожа и напукани пети. Нанасям го вечер и на сутринта ходилата са приятни и гладки на допир. Беше лимитирана колекция, всяка зима пускат подобни. Цената им е около 3-4 лв обикновено.

   3. Oriflame Loves me...daisy scented hand cream - лимитирана колекция с аромат на маргаритка от пролетта на 2012 или 2011. Лек, флорален аромат. Напомня ми на синята Нивеа донякъде. Не ми харесваше това, че трудно попиваше. Ставаше на бели черти и доста масажирах, за да се абсорбира. В същото време не хидратираше добре. Имам и сапунчето от колекцията, душ крема подарих.
   4. Oriflame White Chocolate Hand & Nail Cream - знаете как почти всяка от нас налита на каквото види с аромат на шоколад. Имах и душ гела от серията, който беше с тъмен шоколада. И двата ухаеха много хубаво. Крема особено, но недостатъка - горчив вкус, ако допреш кожата си до устните не е за пренебрегване. Като грижа за ръцете беше ок, но и нищо впечатляващо. Душ гела ставаше и той, цвета му обаче е ръждивокафяв и ме дразнеше откровено. Леко нагарчаше самият аромат, но се понасяше.

  5. Oriflame hand Cream (Valentines Day) - доста старо издание за Свети Валентин. С много приятен цветен аромат, но също като този с маргаритката се абсорбираше малко по-трудно от нормалното. Лек и подходящ за топлите месеци.


     Бях предвидила още празни опаковки, но ще стане доста дълга публикацията и ги оставям за следващата. Изплезих език, докато опиша всичко. :)))

     Хубав уикенд.

петък, 8 август 2014 г.

Perfect Sand Lacquer S82

         На вниманието на всички фенове на пясъчните лакове и още повече - колекцията Kiko Cupcake. Perfect пуснаха тяхно копие и се струва да ги потърсите, ако не сте успели да вземете от Киковците. За момента има 6 цвята тук, като по-нататък вероятно ще има още в зависимост от интереса и търсенето. Моя милост се сдоби само с един брой - S82 (бледолюляковият) и мисля да остана с него. Останалите просто ми се повтарят с Cupcake-йковете и няма смисъл да трупам. Ето всички цветове, снимките са на haremstyle



    Ефекта и трайността при мен са същите, така че смея да твърдя, че са 1:1. Бледорозовият, доколкото успях да видя, е идея по-светъл наживо и прасковата сякаш. Зеленият и синият са много хубави. 85 номер аз го видях бял, отварях един по един специално. Струва ми се, че доста прилича на Кико 647 (Жасмина, белият), но като не съм пробвала на нокът - няма как да бъда напълно обективна.
    S82 се нанесе много лесно и е идея по-течна текстурата му в сравнение с Кикотата. Съхне до 10 минутки напълно, освен ако не сте нанесли прекалено дебели слоеве. При мен на 2 покри идеално и не виждам нужда от трети.




    С цвета е малко специфично - имам предвид да дам "определение". В шишенцето има лек много бледолилав (люляков) подтон и на нокти това се вижда на определена светлина. Напр. на силно слънце или сянка. В стая обаче и при всякакви други обстоятелства при мен е бял. Имам малко тен и кожата ми е с жълт подтон, ако това е от значение. В никакъв случай това не е недостатък на лака, а напротив - прави го интересен. Радвам се, че успях да си взема/намеря от тези нови цветове преди да е отлетял интереса ми и да ви споделя.



   Трайността, както споменах и в началото на публикацията е много добра. Свалих го на 5 дни и беше почти непокътнат, което се вижда и от долните 3 снимки. Не жаля ръцете си, т.е. не го пазя и това доказва колко добре се представи. :)




    Цената им е 3,50 в Елитис. А в момента са на промоция - 2,50 лв.

четвъртък, 7 август 2014 г.

Pink Eyes Pink Lips and Hello Kitty Birthday Mix :)

     Chanel безспорно движат не само модните, а и тенденциите в грима. Поне през един от сезоните има нови продукти, които не само че са шантави понякога, но ни карат да полудеем и стават хитове. Лимитираните бройки за съжаление са едно от недостатъците и не стигат за всички желаещи. Дрогерийните марки и тези от ниския клас, работят доста добре напоследък и онези от Вас, които нямат финансова възможност или не им се хвърлят грешни пари, могат да се сдобият с някакво копие за нормална цена. Това лято хитовете се оказаха цветните спирали и очни линии. Естествено не са нещо, което можем да ползваме целогодишно, а подобни продукти са негодни за употреба след няколко месеца и освен това се ползват доста рядко. Малко от вас биха се осмелили да сложат жълта или розова очна линия, нали?
   /В момента не успявам да открия снимки на Шанелските, затова някой по-запознат от мен да каже дали очна линия или молив за очи точно беше розовият, за да не ви подведа./
  Аз също дори да съм експериментаторски настроена, за няколко пъти ползване не давам 50 + лева. Зарадвах се при новината, че Импала имат розов молив за очи от силиконовата им серия. Първоначално не го открих, но след посещението на един от Варненските Елитиси, на касата ми се усмихна и взех за проба. Струваше 3,90 лв. Номер 19 е. Ето и снимка отблизо от Ели от maquilab. Цвета му е точно какъвто е на окото или поне на моят монитор. Ели също го е хванала според мен добре.
     Преди около 2 седмици вече надвих мързела и пробвах черно-розовата очна линия. Моливът на Импала се оказа мек и не успях да направя хубави равни линии, но като за първи път по тази схема, не стана много зле според мен. Ако го ползвате самостоятелно вероятно ще станат по-прави. Ползвах за основа Avon-ската в бурканчето, защото с другите ми налични не може да залепне добре и ми се отпечатват доста на коста. Ето заради това понякога не обичам падналия си клепач.



      Червилото е Maybelline Color Sensational Vivid 902 Fushcia Flash. Винаги се плаша при слагане, защото е ярко и доста цикламено, но в последствие свиквам. Харесвам наситените цветове и нанесено с потупване не е вариант при мен
       И като ше е гарга да е рошава, избрах да сложа новата тениска с Hello Kity. За снимките се накиприх с фибички и часовник, но иначе по смъртно не излизам така. Ще ме вземат за луда. Дърто магаре! И джапанките в бяло и розово бяха върха на сладоледа. :D



     Hello Kitty ми е голяма краста от преди години, имам доста дрехи и аксесоари с този принт. Чантите вече не ги нося, защото отмина манията ми по тях, а и не съм дете. Фибички още една подобна 4ка има из нас, но не я открих.  :) Нооооо.... имам вече 3 с новата розова тениска и ги слагам като излизам до магазина или у дома.




     Часовника имам от години, за жалост не се престрашавам да го сложа хаха. Ама и не ми се разделя с него. Ей така си го пазя да ми напомня след време каква луда глава съм била. :)
      Потниче за спане и боксерки са последните ми нещица в гардероба с принта на котето.


    Козметично май съм по-скромна. Имам 3 лимитирани кремчета на Bebe с пакетче сухи кърпички, както и 3 лака на H&M. Виждала съм тоалетни води, но цените им са прекалено и неоправдано високи. Стик-балсами за устни също, ако не се лъжа. Плюс това отдавна спрях да купувам ей така за спорта, а и няма да ги ползвам. Такива детски аромати престанах да нося.





     И за край, ви показвам виновника за тази публикация, в която реших да ви споделя Hello Kitty манията ми. Макар днес да навършвам 23, се вижда скритото в мен дете. :)







    Не пропуснах да направя и "тематичен" маникюр със сандвич техниката. Стана много готин и прилича на известните в моментa Yes Love Glitter, които се продават в магазин Нико-София.






                          Pastel 751 Bride & Claires Surfer Chick

    Хубав и успешен ден. :)