неделя, 3 октомври 2021 г.

Кето соленки

            Напоследък започнах да ви показвам рецепти отново, но са все на сладки неща. Затова тази е за онези от вас, които предпочитат и обичат да си похапват солено. Ако не сте на кето или нисковъглехидратен режим, спокойно можете да заместите брашната с овесено или пък пълнозърнесто. Каквото имате под ръка и ви е вкусно. Текстурата трябва да не е много тестяна, а леко лепкава. Да можете да оформите с ръка топчета и сплескате за прилична форма. :)


             Приготвяла съм тези соленки няколко пъти, но все не успявах да снимам. Правя ги сутрин, а колегите ги изяждат за час и разбирате защо не стигат до тук. Последния път вече си откраднах 5 минутки и набързо щракнах. Затова и ги виждате. 

Hermes Eau de Rhubarbe Ecarlate Eau de Cologne

           Опитвали ли сте ревен? А усещали ли сте аромата му? До тази година, моя милост беше чувала бегло за това широколистно растение. Нито бях виждала, нито вкусвала от прословутия маслен пай с ревен. Но пък имах възможността на една парфюмна среща в началото на годината да се запозная с красивия му и интересен аромат. Разбирате колко ме е впечатлил, щом няколко часа по-късно го поръчах и вече е част от моите любимци. 


            Eau de Rhubarbe е един от няколкото Одеколона на Hermes, които са с натурални и свежи аромати. Но пък за сметка на това, типично по Ермески - трайността им не е никак малка. Дори напротив. Издържат няколко часа и точно Ревена при мен стои чудесно през всеки сезон. Купих го през зимата, носих го и успешно през пролетта и лятото, а сега отново стои на първа линия с другите ми любимци.