събота, 11 октомври 2014 г.

Маникюр с лентички

    От миналата година имам въпросните лентички (една дама ме зарадва с тях), с които бързо можете да постигнете ефектен маникюр, но не ми се занимаваше и дори не знаех дали ще ги ползвам. Правейки преливките с гъбичка обаче, приятелката ми ме попита за тях и аз веднага се сетих, че имам. Извадих ги да видим дали са същите, за които говори. Не ни трябваше много време, следващата седмица бях вече с готиния маникюр.



    Всъщност не ги ползвахме по стандартния начин - цвят, лентичките залепени в желаната "форма"/декорация и отново цвят, след което разлепяне на лентичките. Чудехме се какво да правим, но в крайна сметка решихме да ги оставим.


     Лакирах дъгата /в основата/ на плочката в сребърън шимър (много плътен и почти като металик стои), след това с изкл. на палеца и безименния, направихме тънка линийка с четка за по-лесно и нанесох от Flormar Miracle 08. Изчакахме малко да изсъхне и нанесох втори път от синият  красив дуохромшимър на Флормар. За палеца и безименния нанасях по същия начин, като бялата линия направихме с акрилна боичка и когато сме готови, залепяме лентата отдолу. Ако сте кривнали, залепяте така, че да скриете недостатъка. Като за първи път, се получи доста добре.
   



     Правя малко пояснение за лентичките - от топ лака или просто защото не са предназначени да оставят на нокътя, избледняват и след 3 дневно носене започват да се нагръчкват (все едно не сте я залепили плътно и има въздух). Но като се има предвид, че съм 4 дни и лака е почти непокътнат, значи няма проблем да се ползват и по този начин.


     Има най-различни цветове от лентичките, ако се науча и сама да се правя, бих си поръчала други. Напр. ето тук има, но ми се виждат скъпи. Можете да ги намерите в ибей под името "rolls striping tape line nail art" за не повече от 2 долара. Тук дори са 1. :)

    Ето и стъпка по стъпка как да си направите маникюра. За първи път ми е и съжалявам, ако не съм успяла да обясня като хората.
    1. Нанасяте сребърният или с какъвто друг решите да правите в основата на нокътя (аз не сложих преди това основа, защото щях да трия така или иначе, но вие си използвайте)
    2. Както споменах, ако ви е трудно можете с тънка четка да си нарисувате тънка линийка с вторият цвят, но това по-скоро го направете за палеца и безименния, а за останалите направо лепнете самата лентичка. Можете да изрежете парченце за конкретния нокът и да го залепите или ако има кой да ви помогне, да залепи в единия край и притисне с пинсета примерно, а като стигне до края тогава да изреже с ножичка. За самостоятелно на мен лично първият вариант е по-удобен.
    3. След като сте залепили добре лентичката, нанасяте под нея в случая синият цвят. Аз повторих, защото на един слой ми прозираше.
    4. Запечатвате с топ лак и сте готови.
  

     Забележка: Ако сте залепили накриво лентичката, изчакайте да поизсъхне и я отлепете. Сложете нова. Няма никакъв проблем. ;)

петък, 10 октомври 2014 г.

Essence Colour & go 122 "Chic Reloaded"

     Essence не се славят с трайност и особено качествени лакове или поне от редовният асортимент, но моето мнение и впечатления от марката не са толкова лоши. Не помня да съм останала разочарована. Chic Reloaded ми беше подарък преди година и половина, тогава обаче не бях на вълна тъмни цветове и дуохроми. Да не кажа не носих изобщо и бях го заделила. В края на миналата седмица обаче реших все пак да му дам шанс и се влюбих!
     Много интересен сив цвят /шимър/, който прелива в зелено и розовочервено. Нанесох го без никакви проблеми и издържа 4 пълни дни като веднъж само маскирах ожулените връхчета.
Рядко харесвам толкова лак, но този "хамелеон" съм готова дори скоро да го понося отново. Определено си заслужава. Жалко че сменят постоянно цветовете и този в сайта вече го няма.










вторник, 7 октомври 2014 г.

Преливка в червено и златно

    Няколко дни след като направихме първата преливка, решихме да опитаме по-плавна такава и се получи добре. Сменихме малко техниката. Вместо да надграждаме всеки един цвят, смесваме желаните и топваме с парченцето гъба. Сравнително по-добре стана от предната. Но да призная - цапането си остава. :)



    И пак казвам, трябват ви наистина доста покривни лакове. Такива, които искат 2 слоя за нормален маникюр, тук нямаха никакъв цвят! За червено използвахме Pastel 50, златното е акрилна боя (моите налични се оказаха много слаби), кафяво - Chanel Vertigo и прасковено - Nubar Orange Creme.



     Комбинацията стана идеална за Коледа, но като наближи може да пробваме с едно хубаво борово зелено или направо да се украя с елхичка или играчка. :)
      Не ми издържат тези преливки за съжаление - за ден ми се оголват някои връхчета, а нямам нерви и време всеки ден да се прелакирам. Обаче за разнообразие от време на време, ако има кой да ме направи, се прежалвам и стискам очи за изцапаното.






понеделник, 6 октомври 2014 г.

Avon Planet Spa Thailand lotus flower luxuriously body souffle

     От край време обожавам аромата на лотус и не пропуснах да си взема суфлето от тази серия преди да изчезне от каталозите. В момента отново я пуснаха, но аз няма да го купя отново и ще разберете защо. Много хубава и достатъчно наситена е миризмата, без обаче да пречи на парфюма ми. Не се задържа с часове, което е добре предвид това, че не искам да се смесват ароматите.
     Опаковката е стандартна за тази серия (напоследък пускат и в онези като буркани с метално захващане отстрани, което според мен е ненужно) - кръгла кутия, която си има предпазно фолио и ще разберете, ако пристигне отворено.




     Текстурата е плътна и при обръщане, няма как да се разтече. Има вид на перлена, но няма блясък по кожата. Разнася се лесно и попива за няма и минута, не оставя никакъв филм.



     Ефекта на това суфле за разлика от аромата, никак не ми допада. Чувствам кожата си суха. Представете си все едно сте се измили с душ гел или сапун, който изсушава кожата от прекалено почистване. Освен това оставя бели следи по тъмните дрехи. А при къпане, не търкате ли добре с гъбата или не ексфолиирате, вижте по какъв начин излизате от банята, след което е необходимо повторно да влезете за душ!    




     Мога да преглътна липсата на хидратация някак, но "тебеширения" вид на ръцете си не!
     Имам още за 4-5 пъти и с удоволствие ще хвърля кутията, не искам да го виждам повече.
     Цената му е около 10 лв, но дори и 2 не бих платила за това чудо. По-добре да си взема от маслата на I love...
     За маската за лице от същата серия вече съм ви писала, че много харесвам (почиства и освежава перфектно) и наскоро си взех нова, но това суфле не препоръчвам на никой.

неделя, 5 октомври 2014 г.

Sponge nails или как да си направим лесна преливка с гъбичка :)

     От много време не бях правила нещо по-различно за маникюр от полагане на един цвят или крем + глитър. Вдъхнових се обаче от снимки в Instagram или по-скоро комбинации, правени с червен Лоуботински лак. Имах оферта от приятелка още в началото на септември, която и се играеше и на следващия ден бях накипрена с вамп маникюр. :)
      Прави се лесно, но си е цапортия и сама аз не се наемам, защото съм много нервна личност.
Трябва ви малко парченце от обикновена домакинска гъба, което да е малко по-голямо от плочката ви и покривни цветове. Казвам последното като подчертавам да са наистина хубаво наситени, защото аз се учудих от това, което излиза на плочката от гъбичката - много се губи от реалния цвят, явно попива.
     Ще ви напиша стъпките, не знам колко са правилни, но ние така процедирахме. Първо си нанесох базата на Eveline 8 in 1, а след това един слой от Golden Rose Selective Morning Rose. След като изсъхнаха, взехме от червеният лак (Ciate Dangerous Affair) с гъбичка и нанесохме в средата на нокътя като оставихме малко от дъгичката да се вижда и така преливката да е от 3 цвята.


    Не чакахме да съхне, а веднага започнахме нанасянето и на черният цвят.


     Маникюра изсъхна за отрицателно време и ефекта беше като при пасъчните лакове, т.к. част от гъбата остава по нокътя. На мен лично много ми допадна това. С топ лак обаче преливката става по-приятна и сложих такъв след като се прибрах.




    Това беше всичко, не е трудно и ако искате разнообразие, можете да се пробвате. :)