събота, 20 януари 2018 г.

Catrice Kaviar Gauche Eyeshadow palette + eye blender brush

        Серията "Kaviar Gauche" беше пусната в началото на декември, ако не ме лъже паметта. При мен обаче, физически времето не стигаше и светлината като не е ок за снимки, не успях да Ви покажа палитрата сенки и четката навреме. Може още някъде да се намират единични бройки, та не искам да ги пропускам. Външния им вид пленява и понякога заради опаковката си струва да се купи нещо.


        Това е една от колекциите, които си заслужаваха поради една или друга причина. Най-купувам и желан беше хайлайтъра от нея. Пропуснах го и не съжалявам, защото имам много. А и огромното количество ме спря. Старая се да съм разумна, шкафа ми е пълен за съжаление! Но е доста добър!

петък, 19 януари 2018 г.

Trend it up Dazzling Dust 020 nail polish

       Trend it up Dazzling Dust 020 е фантастичен дуохромен шимър в лилавата гама. Беше любов от пръв поглед в бутилчето и не ме разочарова, макар и първия воднист слой. В началото се притесних, че е ефект. Но когато нанесох три тънки пласта, стана перфектен. Този тип финиши с дуохром частици, имат нужда от напластяване, за да покажат истинската си красота и ефект. Затова нека не ви тревожат трите слоя и четвърти топ. ;)


         На първия изглежда едва доловим и е буквално като топ, но втория слой подсказва че няма да имате проблем да го носите самостоятелно. Аз предпочетох да сложа три тънки, за да не прозира и да е безупречен.

четвъртък, 18 януари 2018 г.

Kat Von D Saint & Sinner Eyeshadow Palette

       Коледната палитра на Kat Von D Saint & Sinner се разпродаде като топъл хляб за броени дни. Пуснаха я в края на ноември, преди черния петък и ограничените бройки свършиха бързо. Аз признавам си, нямах намерение да я купувам, но когато всички започнаха да я коментират и видях суочове, мнението ми бързо се промени. Казах си на ум "трябва да я имам, не мога да я пропусна." Страхотна пигментация, разнообразие от цветове и финиши.... а и опаковката е един път!


        Картонена е и се затваря с магнит, но е много стабилна. Гравираните златисти орнаменти няма как да ви оставят безразлични. Съдържа 24 цвята - 15 са сатенени или с шимър и почти метален завършек, 2 са матови с фини брокатчета (Ashes, Exodus) и останалите 7 са пълен мат.
        Не само на външен вид, а цялостната концепция на палитрата е премислена до най-малкия детайл. Дори имената на всеки един нюанс. Мога да кажа, че това са едни от най-добрите сенки, до които съм се докосвала и имам.

сряда, 17 януари 2018 г.

Коледен колет от Германия

      Традицията ни с Ина продължава. За поредна година, не помня 5-та или 6-та, си разменяме коледни подаръци. Ако сте нови читатели и се чудите за какво става въпрос, тук и тук можете да прочетете повече за нашето запознанство.
       Както знаете, през декември е лудница с пратките в световен мащаб. Губят се, бавят се много и аз лично предпочитам в началото на месеца да съм изпратила. Затова и моят се забави, но е нормално и пристигна по абсолютно същото време като миналата година. Вече не се тревожим с Ина, и го очаквам около 15-ти януари. Вчера дойде и бързам докато са ми пресни впечатленията и вашия интерес, да споделя какво се крие вътре.


         Още с отварянето бях на седмото небе, защото пред очите ми стояха пакетчетата с любимото чай лате на Laudatio. Много го харесах и помолих на Ина, ако го намери, да ми вземе пак. Супер вкусно е и за мен е като бял шоколад с вкус на шам фъстък. Гъсто и с фина пяна като се направи, сладко и много ароматно.

вторник, 16 януари 2018 г.

Vivienne Sabo Paris - пудра, червило и молив

         Всяка година се появяват нови козметични марки на българския пазар и това може само да ни радва. Фирмите започнаха да внасят все повече лимитирани колекции - напр.утвърдените като Catrice, Essence, Aura, Rimmel, L'oreal, Maybelline и можем да се докоснем до интересни и готини продукти. Днес ще ви представя именно една нова (френска) за мен, а и предполагам за нашия пазар марка, а именно Vivienne Sabo.



        Цените са идея по-високи от Catrice и Aura, клонят към класа на Bourjois. Не мисля че имат общо, но може би заради произхода ми напомнят на тях.

понеделник, 15 януари 2018 г.

Catrice ProvoCatrice 03 Roseducteur

         Видяхте ли новата колекция на Catrice ProvoCatrice в дрогерии Лили? От миналата седмица е заредена, макар че в чужбина се е продавала през май 2017. Има 2 ружа, червило пудра за устни, пудра за обем на миглите, палитра сенки 5 лака и блестяща ароматизирана пудра/хайлайтър за лице. Аз много харесах светлия руж, но не бях сигурна какво да очаквам и си взех този нежен цвят лак.


         Има разкошен едър шимър в розово и прасковено, а основата е розов нюд/слонова кост. Приятелка ми каза, че маникюра ми с него изглежда като булчински. Ако се бях направила и на френски, със сигурност щяха да ме объркат. :)

неделя, 14 януари 2018 г.

Солени мъфини със сирене и кашкавал

        Повечето от вас вероятно свързват мъфините само с десерти. Няма как да е и друго, при положение че навсякъде в сладкарници и пекарни продават такива. Но да си призная, аз лично започнах да ги приготвям повече солени, отколкото сладки през последните няколко месеца. Колегите ги харесват доста и често ме молят да правя. Рецептата е успешна. Стават много меки, сочни и са като домашна баница. А поднесени по този начин, на всеки самостоятелно, почти няма как да ви откажат. Освен това съм забелязала, че често мамите залъгват злоядите си дечица с храна, приготвена в тази форма, за да ги залъжат да хапнат нещо. Нужни са ви някои основни съставки, които са в основата на почти всички тестени печива.


          Съжалявам че не успях да направя по-добри снимки, но бързах за работа преди да успея да щракна последната доза и изобщо не се сетих да ги извадя от формата. Както виждате, ми се наложи да пека и в огнеупорни купички за крем карамел, защото направих двойна доза. Исках да станат по-големи, затова напълних повече капсулите и вместо 24, направих 18 броя.


         Не правя само със сирене и кашкавал. Експериментирам като слагам маслини и риган на някои, а този път имах няколко резена бекона и направих трети вид. Отделих 1/3 от тестото, в което сложих само кашкавал с щипка сол и напълних 2/3 от формичката, нагънах като розичка бекона. Отгоре допълних с лъжица от сместа. Не успях да ги опитам, но колегите казаха че са станали хубави. Бях се притеснила да не станали текляви и да не са изпечени, затова и ги поднесох с резерви. Но явно са били ок.


          Ето как изглежда сместа преди да изпека мъфините. Правила съм я и във формата за кекс (като баница), отново става чудесно и без разлика във вкуса. Ако нямате едната, винаги можете да замените. :)



         А сега да не ви бавя и да кажа какво ви е нужно за приготвянето им. Чудесно решение са за закуска са. Ако имате време и не сте решили какво да направите тази неделя, запретнете ръкави и зарадвайте семейството си.

         За 12 броя ще са ви необходими:

         1 яйце
         250 гр брашно
         80-100  мл олио (масло)
         250 гр. кисело мляко
         1 бакпулвер
         150 гр настрошено сирене
         100-150 гр настърган кашкавал
         сусам/маково семе за украса или някакви семена

         Разбивате яйцето и добавяте олиото, след него и киселото мляко. Можете сега да прибавите сиренето и кашкавала или след брашното с бакпулвера. За мен няма значение и го правя както дойде. Докато разбъркате постепенно сместа, за да се хомогенизира, включете фурната на 180 гр на горен и долен реотан. Напълнете в капсулите, сложете маслини и бекон по желание, или каквото си изберете за допълнение, поръсете със сусама/семената и слагайте да се пекат. Трудно ми е да кажа нужното време, защото всяка фурна е различна. Моята е силна и обикновено за около 35 минути стават. Наблюдавайте ги и като се зачервят хубаво, значи са готови. С клечка също можете да проверите, но това не е кекс и тестото е по-мазно, което може да ви заблуди и да ги препечете.
         * Ако искате по-големи или като мен доза и половина, удвоете ползваните продукти и всичко ще е точно. Само мазнината да не е повече от 150 мл.
         Оставете ги да изстинат и като са едва топли, на стайна температура, поднесете. Хубаво е да изчакате, защото иначе не се отделят хубаво от хартията. Уверявам ви, че са толкова вкусни дори и студени, че няма нужда да се тревожите. Затова и нямам снимки на разрязани - не стигат до фото. Открих една стара снимка на едничък оцелял.


          Като изстинат губят до 1/3 от обема си, затова ако искате да са по-пухкави и големи, пълнете догоре капсулите смело Изпичат се без проблем


        Споделете ми ако ги приготвите дали са се получили и харесвате ли ви.