четвъртък, 5 април 2018 г.

Kallos Banana Fortifying Shampoo + Hair Mask

          Не мислех че след подхранващите шампоан, балсам и маска с банан на The Body Shop, ще попадна на други толкова добре ухаещи продукти. Попаднах съвсем случайно на марката Kallos (Cosmetics), докато разглеждах в parfimo.bg и щом видях "banana", не можах да остана безразлична. Прочетох няколко мнения и след известен размисъл, реших да взема шампоана и маската. Имаше положителни, както и неутрални отзиви. При цени под 5 лв, нямаше какво толкова да загубя.


          Както и други дами бяха отбелязали за огромната бутилка от 1 литър на шампоана, така и аз ще го направя. Не че се оплаквам предвид колко ми допадна формулата и аромата, но си е малко неудобна наистина. Тежи и отвора е голям, обаче се свиква и това да е проблема!


          Този шампоан ме плени с уханието си на узрели и много сладки банани. Сякаш сте обелили току що един плод и го хапвате. Толкова добре е направен. Не е силен и натрапчив, а супер приятен. Освен това се запазва и след баня, което не се среща често при други. Пени се добре, но не с 2 капки. Не е неикономичен, смятам че е нужно нормално количество за измиване на косата. При първото пяната е малко, но при второто нанасяне става пухкава и обемна.


          Текстурата му е със средна гъстота - между крем и гел е, перленобяла на цвят.
Ефекта от него е чиста, пухкава и лъскава коса. Не придава допълнителен обем, но подчертава страхотно естествения. Усещам въздух и ефирност. Леко подхранва и хидратира. Мекота не очаквайте само от него, а в комбинация с маската, косата става чудесна на допир - изглежда жизнена, здрава. Нещото което ми направи най-силно впечатление обаче, е колко дни остава чиста. На 3 дни почти не е загубила от обема си и е почти като току що измита. Пробвах го като нанеса само веднъж, за да видя колко ще издържи и отново резултата се задържа толкова време. Къдриците ми с маша също на втори ден не са отпуснати, дори без лак.
         Много съм изненадана от шампоана и се надявам да не ми раздразни скалпап, а да продължава да ми допада толкова!


          Маската от своя страна е с гъста бяла кремообразна консистенция. Наподобява на кремовете за тяло. Нейния аромат не е тооолкова пленяващ, но все пак се усеща банана. Просто е по-слаб.


         Нанася се на леко подсушена с кърпа коса. Аз го правя докато ексфолиирам тялото или стъпалата. Оставям я 5 минути и отмивам.


Помага за лесното разресване, но не на 100 % при мен. Краищата изглеждат здрави, подхранени и блестящи. Пригладени са и почти няма наелектризиране. Не утежнява!
 

           Много е трудно да ви покажа на снимки как изглежда косата ми след измиване, но ако от долните снимки успявате да придобиете представа - принципно съм с нормална и с леко сухи краища.




           С двата продукта, оформям много по-лесно косата. Ако съм тренирала и била вързана, след това е безформена и с 2-3 движения със сешоара и четката я връщам в същия свеж вид. Или пък ако съм с диадема, която е "сплескала" бритона. Гладка, чиста, подхранена и естествена остава!


           * Шампоана ми е предоставен от parfimo.bg - сайт за оригинални парфюми. В момента не е наличен обаче. Маската е закупена от мен от същото място - цък.

вторник, 3 април 2018 г.

Real Techniques Expert Face and Concealer brushes

        Когато една жена се гримира ежедневно и няма време да почиства след всяка употреба четките си, винаги няма да й стигат. А ако и грима й е хоби, вероятно ще се досетите защо и аз самата продължавам да купувам нови и да обогатявам колекцията си. Нищо че имам над 50, постоянно искам да пробвам на различни марки и от време на време да поръчам някоя на Zoeva.
         Преди 2 месеца се наложи да избера за дама контутираща четка и за руж, при което прибегнах до сайта beautycelekt.bg и естествено аз не можах да се въздържа. Не знам спала ли бях дотогава, но за пръв път видях че от любимата ми Expert Face Brush, имало и мини версия - за коректор. Веднага потърсих мнения и след 30 минути беше в кошницата.


           Формата и главата й са същите като на четката за лице /фдт/. Опакована е по същия начин и като цяло изглежда идентичната с по-голямата си "сестра".



           По отношение разнасянето на коректор, се справя добре и прелива хубаво, но само ако не сте нанесли прекалено голямо количество. Гримирах 3 момичета с нея, които нямаха сенки под очите и трябваше да озаря леко зоната, справи се отлично. Ако сте свикнали като бюти гуратата да действате с бюти блендъра и използвате доста от продукта, ще ви отнеме повече време да прелеете и няма да стои естествено. Но тя и главата е малка, така че само по това може да се прецени дали ще ви върши работа.


          Нанася почти еднакво със Zoeva 142, като разликата при втората е заоблената глава. Тази на Zoeva сякаш е с идея по-гладък косъм, но и двете са меки. Не дразнят контура с боцкане.


          Четката се почиства лесно със сапун или друг препарат за целта, съхне бързо.


           Коректора стои естествено, като пак наблягам на факта - когато е в малко количество или средно. При напластяване и прекаляване, ще ви се наложи да прелеете с друга по-голяма четка, пръсти или с каквото боравите. Затова аз предпочитам contour brush на марката, ако нямам време.


          Expert Concealer brush е чудесна обаче, ако държите на прецизност. Грима ви е довършен на 90 % и само около очите трябва да направите последни щрихи, за да са изразителни и перфектно подчертани. В случай че са ви паднали прашинки от сенките, за лека корекция е страхотна!


          Минуса при този размер четки е бързото замърсяване. Ако с contour brush мога да се гримирам почти цяла седмица и да няма особено полепнал продукт по нея, с expert concealer е невъзможно. Само след първата употреба се забелязва, че е използвана и след второто трябва да се почисти. Все пак хигиената е от значение що се отнася до нежната кожа на лицето. :)
           Цената на Expert Concealer brush е 19 лв.


           В края на лятото ви споделих, че си взех втора Expert Face brush от Одрин, защото имаше 50 % намаление на марката и ми е най-използваната четка за фдт. Освен че дръжката е в различен цвят, вероятно ще забележите и големината с формата.
           До този момент, аз виждах новия вариант по-голям и сякаш космите някак по-жилави на пипане по дължина. Като разнасям е супер мека и се усеща като старата, но се чува звук на "четкане", ако разбирате какво искам да кажа. Може би е от факта, че е все още нова и не е използвана много. Все пак, за мен е по-изкуствен като че ли и що се отнася до големината, тук също има разлика.


        Новата е две идеи по-широка в най-горната си част (може би 0,5 см) и основната разлика всъщност, е че:

          - старата не е с еднакъв по дължина косъм навсякъде, а от двете си страни (откъм надписите по дръжаката) е по-къс, представете си я на степени и е най-дълъг посредата. Погледната отгоре е идея по-широка от новата.
          - новата версия е с еднакво дълъг косъм навсякъде и полепя по-бързо продукта по нея. Максимум след две употреби трябва да се изпере.

        

          Не мога да кажа че що се отнася до нанасянето на фдт, с новата не ми е удобно и не става бързо. Но старата ми допада повече и за 3 години не е мръднала! Дали защото съм свикнала с нея или просто наистина има осезаема разлика, ще оставя на вас да прецените. Ще използвам и двете с удоволствие, като бих вметнала нещо - купих за 2 колежки и позната дама през последните 6 месеци от новата, и трите се ми казаха, че са се родили и са много доволни.


           Ако трябва да ви препоръчам една четка за фдт от предлаганите в България марки, то определено това ще е Expert-а на Real Techniques. Вече се предлагат в 3 онлайн магазина, а и в реални, цената й е добра и гримирането на лицето с нея става бързо. Резултата е безупречен и дори да не сте много опитни, не мисля че можете да сбъркате с нея. Само трябва да правите кръгообразни движения, тя сама върши останалото.


понеделник, 2 април 2018 г.

Aura Inches 307 Fight For That Inch

       Слънцето е още срамежливо. Ту се покаже, ту стане мрачно и сиво. Но вече си казах че приключих с тъмните нюанси и минавам на пролетна вълна, пък каквото ще да става. :)
       Вчера беше хубав празник и по този повод реших да съм цветна. Освен този красив зелен шимър с тюркоазен оттенък, реших да сложа и от любимите ми водни стикери. И тук ще отворя една скоба за тях - ще ви споделя защо предпочитам да дам долар за картонче, вместо 3 за 50 броя.


          Тези съм купувала от Елитис или магазинчетата на Zag Zodiak за 0,30 и се оказаха доста твърди. Не се разделиха от хартиената част, а трябваше да ги дръпна с пинсетата. Груби и като сламки са почти. Налагате на нокътя, а то стърчи и не иска да прилепне. Няколко пъти мокрих или потапях целия нокът във вода, за да мога да притисна с памучен тампон след това, да "изкарам" капките и да залепне. Не че не успях, но си беше мъчение. И особено когато скривам остатъка под израстналия нокът. Със стикерите от born pretty store нямам никакъв проблем, докато тези искат много притискане и накрая се скъсват по ръба. Затова и в момента нямам нищо от тях отдолу.

 
           Често и се отдръпват прекалено бързо, разбирайте за ден или пък имат аромат на блажна боя. Общо взето евтини ли са, не са качествени - до този извод стигнах аз.


           Тази серия лакове на Aura вече не мисля че се предлага. Купувала съм го още когато не бяха си обновили асортимента и тук не се продаваше декоративната им козметика, разбирайте преди повече от 5 год. Но не е лош като качество. Покри на 2 слоя, на места потупах леко с четката. Малко по-рядък е, в рамките на нормалното.


            Шимъра му не се вижда на ноктите на снимките, затова ви го щракнах в бутилката. Цвета е супер пролетен и свеж. Между тюркоаз и тъмна мента е, има и лек сив подтон. В студената гама искам да кажа. :)


           Напоследък се опитвам да харесам топ лака на SNB Speed Dry top coat и затова още на първия ден съм с оголени връхчета. И с този се случи. Нарочно нанесох на два пръста от него, а на останалите Orly Polishield и резултата е налице. Тези със SNB са с отдръпнати върхове, а останалите са ок или с минимални забележки.


           Четката му е широка, нанася се лесно и не се разлива, освен ако не доближите много до кожичките. Относно съхненето знаете не се изказвам в положителна или отрицателна насока, защото аз без топ лак не оставам.


            Макар да имах "перипетии" със стикерите, се радвам на свежарския си маникюр. Носи ми настроение и ме кара да се усмихвам повече.



          А, да не пропусна! Ако ме питате за нещо на пазара в момента, от бюджетните марки не мога да предложа алтернатива. Сещам се за варианта да вземете някакъв зелен крем и ако имате ефект с частички, който да нанесете отгоре. Но в случай че ви се занимава с поръчки, Orly Bailamos ще ви устрои. Нямам го вече и въпреки това помня какъв беше. Една или две идеи по-тюркоазен е. Открих го тук случайно, ако на някой му се иска такъв цвят. ;)



неделя, 1 април 2018 г.

Elizabeth Arden Splendor EDP

        Пролетта е тук. Разцъфналите черешови дръвчета с червени кончета по тях, прекрасните и пълни с цветя паркове, слънцето което проблясва и пълните с малки дечица паркове. Обичам този сезон и не спирам да му се наслаждавам, да вдишвам от аромата на прашните улици дори. Свежест, пастелни тонове и нови мечти. Навсякъде около нас е цветно, особено на ден като днешния празник. Да са честити прекрасните имена на всички, празнуващи Цветница. Бъдете нежни и желани, скъпи дами!
        Трудно е да уловиш в бутилка красивите бели цветя и кичести зюмбюли в разцвета им, когато аромата се разнася около вас като мъгла. Като нежен крем, който те обвива и гали небцето.... и не можеш да спреш да го опитваш. Искаш още и още. Сякаш си в градината на баба, която е пълна със зюмбюли и целият двор ухае от тях. Мириса на цветя е толкова свеж, неподправен и с ретро привкус в Splendor.

  
             Огромен и пищен букет от лилии, магнолии, божур, зюмбюли, момина сълза, фрезии и жасмин. Както за J'adore казват "сякаш са ви ударили с букет по главата", тук истината е много близка. С тази разлика, че е букет от бели цветя. Ненапразно и името му означава "великолепие/разкош/блясък". Чувствам го като луксозна кошница в кралския дворец, но не една. А десетки, разположени навсякъде и напомнящи зад всеки ъгъл.
             Няма никакви цитруси, никакви плодове. Ананаса и зелената ябълка от пирамидата моя нос не ги регистрира изобщо. Може би щипка бергамот, но само толкова.  


            Има и сапунени нотки, които ви карат да се чувствате сякаш току що сте излезнали от банята. Бяла кожа, чистота и непринуденост. Нежни като капчици роса, като клонки момина сълза. Галят сетивата и изпълват с желания за нещо ново, красиво и естествено.


           Жасмина също е много добре балансиран и на моята кожа се усеща, но без да нагарча. Ако сте пили зеления чай на Ahmad с жасмин, ще се сетите за какво говоря. Тук е по-мек и с кремообразен завършек. Мускуса е нежен и не толкова осезаем, преплита се много хармонично и придава фон, с който цялата картина изглежда завършена.


            Сапунен, но и кристално свеж. Като току що измити кристални чаши. Ярка и неподправена е същността му. В тази бутилка са уловени моментите от детството дори. Когато живеехме без стрес и се радвахме на малките неща от живота. Когато тичахме боси по тревата.


            Ако търсите малката сестра на Truth or Dare, открихте я! Тя е по-нежна, крехка и се усмихва повече. Няма ги онези нахални бели цветя. Няма я туберозата. Със Splendor глава няма да ви заболи. Спокойно можете да го носите и през лятото, особено е подходящ за сватба. Ще се впишете неминуемо в това събитие с рокля в бежови или бледосини нюанси. Флакона, който напомня на римска колона, е компактен и чудесен за кокетната ви чанта. Не заема място и не тежи.


            Дървесните нотки тук не вземат превес, но без тях няма да ги има тези отрупани бели цветове. Те са базата, която напомня за себе си и не отнема от красотата на картината. Всичко е изпипано до съвършенство с кедъра и сандаловото дърво.


          Ако трябва да ви сравня аромата с нещо познато от по-леснодостъпните марки, това ще е Avon Perceive категорично. Ако той е бащата, Splendor е негова дъщеря. Пълно копие до кости. С тази разлика, че тук го няма пиперливия и остър характер, силата, нито пък сладостта. Зрял и чувствен е той, за разлика от дъщеря му. Не си мислете че няма интензитет и е мимолетна обаче. Ароамата на "Splendor" ще остане с вас няколко часа. С едно подновяване наобяд, ще сте уверени през целият ден. А цената му е като на дрогериен продукт. Ретро попадение за жълти стотинки. :)

          * Парфюма ми е предоставен от parfimo.bg - оригинални парфюми.