събота, 1 октомври 2016 г.

Нови придобивки

        През последните 3 месеца смятам че бях доста послушна откъм козметични покупки, но в края на миналия месец избухнах откъм гардеробни. И понеже предходната зима и това лято, нямам особени покупки, една спонтанна разходка до ХМ ме открехна и харесах доста неща. И не само там очевидно. Отидох да разгледам точно едно палто и сукман, но след като сукмана го нямаше, а палтото не ми хвана око достатъчно, поразгледах в магазина и след три дни обикаляне в мола, се прибрах с няколко торби. А и лятото си отиде, колкото и да не ми се искаше, така че имах нужда от нещо ново в гардероба. Затова съм доволна от попълненията.



         Палтото за което отидох не беше моето, но това беше последно и намалено от 75 на 20 лв, така че не му мислих много. Води се бял цвят, за мен обаче има малко ванилия в него. Няма цип, но е идеално за тези топли дни, в които все още не ви замръзва носа. :)


         Изобщо не си падах по този кафяв цвят (камил) доскоро, но не знам какво ми стана от пролетта, купих си чанта и сега освен полата, искам и такива боти. Всъщност вече си купих. :)



          Бях отишла за тази пола по долу, но след като горната открих намалена на 5 лв в секцията с последни бройки и нямаха кой знае каква разлика, си спестих 30 лв и ги вложих в къси панталонки + друга пола. Разликата е, че долната е с идея по-мека материя и приляга по тялото, също копчетата са сребристи и се разкопчава. Намалената е със златни копченца и само имитират, но не се разкопчават. На гърба има цип, и най-горното копче отпред всъщност се закопчават. Този "колан" ми идваше широк и го занесох на шивачка да го свали, за да ми пасне точно. Талията ми е тънка и ми хлопа, което ме дразнеше. Сега ми е идеална.



      Тази видях в секцията с намаление, докато ровех за камил и я грабнах отново за 5 лв с панталонките (тях за 20).



        Покрай тази пола, взех да премеря и още една бяла. Материята е плътна, с клин или по-дебел чоропогащник ще стои супер. Нямаше да преценя дали ми харесва без риза и съвсем случайно взех тези 2 за проба, просто да видя как стоят и не можах да ги оставя. Като шифон е материята. Толкова нежни и меки са, изглежда луксозно и реших да ги взема, защото са класика и ще ги нося с години. Струват по 35 лв заедно с полата, но понеже нося стари дрехи и вземам талони, ги купих по 30 лв.


          Съжалявам за измачканото, но все още не съм ги изпрала и прибрала в гардероба, стоят по торбите и не съм ги гладила. Имат отново и класическите им памучени ризи по 25 лв, в стандартна кройка и цветове. Много са удобни и комфортни, препоръчвам ви ги! Имам на бяло и светлосиньо райе, една от любимите ми е.


          Раето никога не е излизало от мода, а тази зима очевидно и тъмното горскозелено е на мода, защото имаше и такава, но ми дойде малко по-тъмна от поносимото и я оставих. Мисля че с полата ще си отиват и смятам да я нося с тази и други изчистени ризи.


       Влюбена съм в тази рокля в каки. Има същата в тъмносиньо и яркодоматено, която също е доста хубава. И материята и си заслужава. Цената й направо е ниска - 45 лв.




        След ХМ се прехвърлих "просто да разгледам" в Deichmann, мислех си че все още са на сандали и чехли, но се оказа че се наизвадили есенните и зимни обувки. Сдобих се с тези спортни боти. Страшно са удобни и топлят. Хареса ми това, че не са в класическото черно или кафяво, а в сивосин цвят и нямам търпение да ги нося постоянно. Както с панталони, така и с поли или туники с клин.



        Харесах много и розовите маратонки, но ще чакам заплата. Все още ги мисля. Заедно с белите Адидаски. Уф, нямам повече място за обувки. :D


        Точно срещу Дайхман се намира CCC и от там не останах капо. Влюбих се в мокасини в цвета на полата (камил), но моя номер естествено беше свършил, а и струваха 80 лв, та се отказах от тях. Понеже взех ниски сандали това лято от марката обаче, останах много, много доволна и обиколих, се влюбих в тези лоуфъри в другия актуален цвят тази есен - пудра. Нежен пепеляво розов крем. И с ризата ще си отиват. :)


        При първото обуване ми направиха рана на левия крак, твърдички са отзад. Но при второто започнаха да омекват и макар на недълги разстояния, ще си ги нося. Кожата не е мека като естествената, но за 35 лв толкова. Имах горчив опит тази пролет с български обувки от естествена, буквално ми перфорираха краката и се разправях с КЗП за връщане, та направо ме е страх да купя отново такива.


         Много исках боти в камил и бях ужасно раздвоена между тези на Дайхман и на CCC, но в крайна сметки взех вторите заради стабилната подметка и платформа. Много са удобни и с нетърпение чакам да ги обуя. Дайхманските също са супер, така че ако си търсите и им се чудите, грабвайте ги. 10 минути се разхождах с тях в магазина, не убиват. Но мерете - номерата са сбъркани. Аз нося 37, максимум 38 номер. От тези ми бяха ок 39! 38 стягаха, за 37 и дума да не става. Тези от CCC ми заспаха 37 и то с чорап за маратонка, а от Дайхманските 39 с тънък.

              * снимката е от тук



        Влюбих се и в тези боти (които са с обърнатата кожа), но ще чакам заплата за тях вече. :D


        Сдобих се и с тази рокля на Зара в горскозелен цвят и 3/4 ръкав, тук е излезнал леко към петролен, но е наситено дървесно зелено. Подходяща е по-скоро точно за този преходен сезон. Има по 3 дупки на ръкавите. Вече я носих и много се радвам, че я открих.


        Минавах да проверя за лакове на Фармаси за позната и случайно видях този в разкошен зелен цвят, та го взех за роклята. :)


     Умирам за ментово и си купих поредния панталон в такъв цвят. И беше само 5 лв, така че въобще не подлежеше на обмисляне. От Кауфланд пък забърсах този комплект ластици и колие по 0,99 лв. Само ще му сменя синджира, понеже изглежда евтино с него. Висулките обаче са супер сладурски.


        Все още има топли дни, затова си позволих да се сдобия от намаления и с някои летни неща. Взех си тази петролена рокля, която успях да облека веднъж. Следващото лято ще й отделя повече дни. :)


        Тази година са на мода чорапите до коляното и цветните чоропогащници, е и мен не успя да ми подмине тази мания. Набелязах си и още в каки, лилаво и черно. Скоро ще се сдобия и с тях, за да комбинирам с различни поли. :)


         Никога досега не съм си купувала каквото и да било от Уайкики, но понеже колежка 2 пъти идва с техни много симпатични рокли, реших да разгледам. И харесах доста неща, за пръв път от години, но си взех само тази жилетка, отново в пепеляво розово заедно с пижама в тъмносиньо и бяло на точки. Страшно харесах и една друга жилетка в материя като кашмир и в бебешко бледо розово, с копченца, но прецених че ръкавите ще станат на топчета и не я взех. Обръщайте внимание на плетените им стоки! Както моята, така и на още 2 пуловера имаше раздърпано. Вече 3 пъти я обличах и на единия ръкав съм я закачила леко на две места, а и на ръкавите започнаха да се образуват онези топченца. Мека е, модела е чудесен, но качеството определено е ниско.


         Пижами имам достатъчно, но и цвета, и принта са много мои. Надявам се да не се износи толкова бързо, колкото жилетката. Комплекта струваше 25 лв. Лошото е, че харесах една супер пухкава плюшена, в друг магазин, която не спирам да мисля и дано ме изчака малко и да си я прибера да ме топли хаха. Беше в прасковенорозово и много сладурска!





      Личи си, че съм влюбена в актуалния цвят пудра, защото си купих и чанта + плюшен халат. Обожавам ги! Много се радвам, че открих чанта с 3 прегради и няма да ровя в нея, за да търся телефон, ключове и гримове. А в халата зимата ще се сгушвам с чаша чай пред ТВ.





          Взех си и тази риза в бяло и пепеляволилаво заради винтидж шарките главно, една черна памучена блузка с 3/4 буфон ръкави, клин в бордо, бял панталон на ХМ (който вече носих няколко пъти и съм много щастлива че купих).






          И нещо за дома - спалнята ми, което пера и отново слагам. Този комплект пожелах от колегите за рождения ми ден. Толкова е мек, а цвета и шарките са точно в мой стил. Беше любов от пръв поглед. Ако си търсите спални комплекти - погледнете ги. Bibtex е марката. За пръв път си купувам памучен сатен, но съм предоволна и определено ще купувам занапред.



          Козметично съм скромна - 3 продукта от захарната серия на Балеа и четката + строубинг хайлайтъра на Катрис, за които вече имам отделни публикации тук и тук, 3 пясъка на Ейвън, фдт Есънс и поръчка от парфюмо. Аура ми изпратиха 9 от новите им моливи за очи и устни. Вече пробвах половината и съм доволна. От последните 2 лимитирани колекции на Essence - Girls Just Wanna Have Fun и Me and my umbrella, получих 4 продукта за проба. Съвсем скоро ще пиша повече за тях.



       От Лили се сдобих и с един от новите им лимитирани лосиони на Velnea с ябълка и канела. Ухае фантастично на сочна зеленочервена ябълка с канела и малко портокал. Идеален ще е за зимата. Достатъчно силен е аромат, за да се задържи леко на кожата няколко часа и в същото време не пречи на парфюма. Текстурата му е плътна, но подобна на балсам и се абсорбира бързо. Няма мазен филм и в същото време хидратира кожата доста добре. Впечатлена съм от първото намазване.


        Свързах се с парфюмо за Parlez-moi d'Amour Eau Fraiche на  Джон Галиано, за който вече четохте през тази седмица, но с него поръчах още 3 продукта. Uniq One с лотос ухае пристрастяващо! А молива на Rimmel е в разкошно малиненочервено. За парфюма ще има отделен пост. :)


       В момента ароматите на Тезори са намалени в ДМ и обмисля новия Byzantium. Спрягат го за добро копие на Sweet Oriental Dream Montal, като този не е толкова наситен и сладък. Но за парите си е чудесен, дори без да го сравняваме. Топъл ванилен, дървесен, подправков, и с нотки на мед, черна роза и лабданум. Чудесно развитие, трайност (при мен издържа около 8 часа), шлейф, характер. С 2 ръце ви препоръчвам да го пробвате. Намалени са до 5.10.


     Бяха заредили и няколко нови лосиона на Balea. Magic Fairytale ухае разкошно на малинки, а Sweeat Wonderland на ванилия и роза. Много нежен цветен аромат. И трите на Алвервде много ми допаднаха. Особено този с кайсия и чиа.



       Миналият месец направих отново поръчка и от Борнпритистор, която пристигна за 2 седмици. Имам вече първите коледни стикери. :)








        Мисля че това е всичко, определено поста стана километричен, но си личи че бях във вихъра си. Дано се кротна докрая на годината, хаха. :) Вие какво си купихте последно?