събота, 24 януари 2015 г.

MAC Pigment "Violet"

     В края на новата година получих отсипка от пигмента и няколко дни вече го мисля. Тази сутрин му дойде реда. Лилаво нося на подвижния клепач по принцип или подчертавам под долните мигли. В комбинация с кафяво и бежово мисля, че стои много добре и поне аз, се гримирам така.


     Цвета на Violet е ярък, но не неонов и спокойно може да се ползва за дневен грим. Не е натрапчив, забелязва се и прави погледа искрящ, но в преносен смисъл. Пигментиран е нормално и аз вземам 2-3 пъти с четка smudger, (важно е да не е мек косъма, а по-сбит и синтетичен, за да залепва добре и възможно малко да пада по бузите) за да напластя и изкарам достатъчно за този тип грим цвят. Подобно на масло се нанася, рони се леко и затова лицето го оставям накрая. Не е много блестящ, финиша му е сатенен някак. Аз го нанесох над минер. база за сенки на Artdeco. Сложен в 7 сутринта, до 17 часа беше избледнял малко.


     Очи - p2 eye dream 130 everyday rose в основата, MAC Violet Pigment на подвижния клепач, за сгъвката Kiko 175 + Oriflame Midnight Black и за костта - Catrice 350 Starlight Espresso



     Очна линия - Kiko Colour Shock long lasting Eyeshadow 102 Revolutionary Burgundy
     Червило - Avon UCR Pout
     Руж - Oriflame Blush blush Love
     Фдт - Oriflame Perfect Fusion "Ivory" и Sephora 10HR wear perfection foundation 33 medium (за контурирането, но на снимките не личи грам от светкавицата)
     Спирала - Oriflame GG Supreme Length
     Пудра - Guerlain Meteorites "Mythic" 

      Преливките в сгъвката не ми се получиха, но сенките които ползвах за там се оказаха с никаква пигментация и текстура, за следващият път ще си знам да не посягам към тях.




петък, 23 януари 2015 г.

Avon Naturals Celandine & Spring Water Cleanser Gel

    Избягвам покупката на продукти от серията Naturals и като цяло за лице на марката. Предубедена съм и въобще не ги поглеждам. Някак разлиствайки каталога обаче, видях тази нова със змийско мляко и изворна вода. Заради съставките ми стана интересно и си поръчах почистващия гел. Има още почистващ тоник и почистващ лосион.
    Celandine е растението, от което се извлича змийското мляко (Chelidonium majus).


       Тук можете да прочетете и съвети за какво се използва змийското мляко.

    Сега за гела. Аромата му е приятен, не мога да кажа на какво точно мирише, не съм имала с подобен, но е свеж и ухае на цветя, на зеленина. Лек и ненатрапчив е. Не очаквах да измива толкова добре. Почиства грима да не кажа идеално, само около очите остава малко и го премахвам с тампон с мицеларна вода.



     Тубичката е удобна и излиза безпроблемно от нея. Констистенцията му е като на обикновен гел, прозрачна. Нужно е малко количество и се пени добре. Като недостатък бих отбелязала, че щипе малко на очите. Но така или иначе не е предназначен за тази зона. Не изсушава кожата, може би съвсем леко и затова не се усеща. Лицето е гладко и меко на пипане. Като цяло съм доволна, нямам оплаквания и за цената си от 4 лв не му намирам недостатъци.

Pantene Pro-V Repair & Care Shampoo

       Малко са шампоаните, които ми харесват от първи път, а и изобщо от ниския клас. Все им намирам кусур и не мога да намеря своя - няма блясък косата ми, омазнява се бързо и е безформена или пък се наелектризира. Не ми излиза пърхут, което за мен е важно. Преди като сменях често шампоана и още на първото ползване, ми се появяваше. Миналият месец инцидентно се наложи да взема някакъв и грабнах този на Pantene. От години не бях ползвала техен продукт, не очаквах да ми хареса. Изненада ме приятно и се радвам, че имам друг за проба с олио за краищата.


     Оказа се един от най-добрите шампоани, които съм ползвала. Всички около мен редовно ми казват колко хубава и гъста коса имам. Не я боядисвам все още и не е изтощена за протокола, рядко ползвам преса и маша. Понякога и гена си оказва влияние, но все пак ползваните мазила също са от значение.
     Pantene Pro-V Repair & Protect е с гъста и бяла на цвят плътна текстура. Мирише на плодове и цветя, приятен е аромата под душа. Прави богата пяна и ви е нужно много малко количество за измиване. Аз с 3-4 големи капки мога да мина. И макар косата да е по-мръсна, ако първият път сте сложили малко и не се е разпенил, вторият не увеличавайте. Напълно достатъчно е същото количество. Много е икономичен. Пухкава и гладка се усеща още под душа косата. Пръскам малко термозащитен спрей и имам обемна, да не кажа бебешко мека, плътна и лъскава коса. Много жива, подхранена и хидратирана става. Разресва се лесно и мога без спреят ми за тази цел. Ефекта се задържа 2-3 дни, а наистина мръсна става към 5 ден.
     Цената му е към 6 лв за 250 мл опаковка.

Грим в бронзо-кафявата гама

        Последните дни ми е натоварено и нямам време за снимки, или пък грима се състои от малко фдт, пудра, руж и спирала. На устните я сложа червило, я не и нямаше какво да показвам. Тази сутрин макар че ми се спеше много, успях да гримирам очите. Не знам защо не променям начина, по който слагам сенките по-често. Сами ще видите разликата и на отворено, и на затворено око. По-издължено става сякаш.







            Ползвани продукти:
       1. Impala 6 (прахообразни)
       2. MAC Extra Dimension Rich Core
       3. Kiko Colour Sphere Eyeshadow 31

           Червило:  Bell Glam Wear Creamy Shine 04 + малко розов глос
           Руж: MAC Springsheen

неделя, 18 януари 2015 г.

Strawberry winter

    Обичам ягодки и съответно аромата им във всякакви козметични продукти. Имам няколко и избрах да ви ги покажа на куп. Жалко, че не намерих за публикацията от вкусните плодове, рядко има през зимата и те обикновено са пълни с нитрати. Щяха да станат хубави снимки, но и без тях ще мине. :)



                            Fruttini Strawberry Starfruit Shower Sorbetвече ви разказах за този душ гел в предната публикация: хубаво, екзотично мирише и прави гъста пяна. Обожавам го.

            Avon Naturals Strawberry & White chocolateпо принцип тази серия на Avon не ми е от любимите. Бяха ми подарили лосион с ягода и гуава преди години, но много бързо попиваше и ги отписах. Гуавата ме дразнеше също. Това продължи докато не се появи Strawberry & White chocolate и пробвах при приятелка. Поръчах си ги веднага, жалко че ги няма вече. Лосиона хидратира без да оставя мазен филм, а аромата е страхотен. Хем плодов, хем сладък от белият шоколад. Не натъртва обаче. Задържа се около 2 часа. Спреят е с малко спиртно начало, но в комбинация с боди лосиона е ок. Имат интересни и ухаещи добре серии, друга любима ми е с теменужка. За парите си са ок.
 


           Balea Dusche & Crème mit Erdbeerduftима страхотен естествен аромат на ягода. Ухае наистина на пресни ягоди, поръсени със захар и пуснали сока си след 2 часа престой в хладилника. Сладурският розов цвят (можете да го видите в малкото шишенце на Балеа отпред) и кремообразна текстура допълват готината миризма. Приятелка ми отсипа 100 мл от нейният, но сега с удоволствие бих си купила пълна опаковка. Помолих я да ми даде бутилчето за снимките. 




            Essence 24h hand protection balm Strawberry Dark ChocolateЕсенс напоследък пускат доста кремчета за ръце, като освен любимият ми от редовния асортимент с калций и йогурт, почти всички от лимитките са си заслужавали. Особено коледните. От тази серия имам и трите – с банан и с киви са другите два. Ягодовия мирише ненатрапчиво като по отчетлив е шоколада, а ягодката допълва и балансира. Някак млечно ухае, като на ягодов йогурт с шоколад. Има плътна, подобна на масло текстура, но всъщност попива бързо и не оставя никакъв филм. В същото време подхранва и омекотява кожата.


                    
              Oriflame Strawberry & Cream тази серия вече наистина е като млечен йогурт с малко ягоди вътре. По-леко и нежно мирише. Крема е с водниста консистенция, подходящ за топлите месеци и нормална кожа. Омекотява и хидратира, но не особено добре. Краткотраен е ефекта му. Сапунчето още не съм отворила.